Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
baby, vy ste riadne akčné, už sa pomaly balíte do pôrodnice, to ja nemám ešte ani vecičky vypraté 😕 😅 , ani postieľku poskladanú a ešte som okrem jednej deky nekúpila nič 😅 . Akosi sa mi v tom teple nedalo ani rozmýšľať, nieto nakupovať, zimné vecičky ešte aj tak skoro vôbec nemajú, tak som to neriešila, ale v septembri začnem veru aj ja... budúci týždeň ideme snáď už konečne maľovať, tak keď bude vymaľované, môžme začať s prípravami 😉.
Mňa čaká buď tento, alebo na budúci týždeň glukózový test, tak sa neteším ale že vôbec, ale aspoň dúfam, že keď sa nám trošku ochladilo, tak to budem tentokrát lepšie znášať...
@andy09 No a uz fakt mi chyba len odsavacka na mlieko...
kozmetiku??? no prvy mesiac sa babatko aj tak umyva len v cistej vode... cize... mam len olejcek modry aviril....zasyp na ritku...rybaciu mast na ritku... potom v lekarni mi dala este na ocka nieco lekarnicka... a kupila som johnson na umyvanie a na vlasky...aj ked niekto tvrdi ze som mala radsej v Dm kupit babylove...ze je to kvalitnejsie mydlo....ale tak... miniem...kupim ine... jo ... a kupila som este lieh na pupok... a ked tak rozmyslam ze mi chyba este nejaky krem na pokozku...ale to tiez asi az neskor...ci?????? boze sak ja neviem... ale uz mam aj tie vlozky ... aj porodnicke vlozky...aj podlozky pod babo....no kooooooooopec fakt ... :D
@katyka11 tak si pomali na komplet zásobená 🙂 Ja som pri Miške tiež používala Johnson a vtedy začala aj Nivea vyrábať detskú kozmetiku, ale to som len raz skusila a zdala sa mi lepšia johnson tak som používala dlho tú a teraz sa tiež chystám ju používať. Aj ked som aj ja počula že z tej DM je dobrá kozmetika tak asi vyskúšam aj tú že čo bude lepšie🙂 Ja som pri malej ani odsavačku nekupovala čakala som či budem potrebovať a naštastie som nepotrebovala a malá stíhala piť...aj pri tom mojom množstve čo som mala mlieka...keby to bolo aj teraz tak 🙂
@andy09 Tak to dufam ze ani ja tu odsavacku potrebovat nebudem...ale ked to bude tak ako to mame v rodine... tak budem mat mlieka na rozdavanie...tak som zvedava...ako dopadneme... 🙂 a len aby mlieko doslo a neudrelo do hlavy ci ako sa to hovori... haha....
Zasoby su... ale fakt mi uz taky balvan zo srdca padol...ze mam o starost menej...lebo stat sa moze cokolvek... a nech sme nachystany keby nahodou...nie?
@katyka11 ved samozrejme je lepšie mať všetko pokupené, ja to tiež nenechávam na poslednú chvilu lebo ozaj neviš čo a ako bude a mne sa nebude chcieť motať už ku koncu po obchodoch, niekedy má teraz dosť čo ma pri dlhšom chodení bolí celý spodok, Dúfam že do konca septembra dám všetko dokopy a vtedy ideme aj pre kočík a to bude snád posledná vec a bude pokoj. V septembri ma čaká ešte nakupovanie vecí pre Mišku, idú do školy v prírode do tatier tak dostaneme nejaký zoznam čo im treba tak to pôjdem potom pobehať a môžeme čakať na den "D" 😀 Si už každým dnom viac a viac uvedomujem, že za chvílku budeme finišovať, ved dnes už 29 tt, týžden prejde ako nič a bude 30 tt, potom sa riadim podla poradne čo mám 3.9. to už 32 tt a potom je to už len kusok 😀
@katyka11 ja som po pôrode namala mlieko malá pila pila a ja že super taká frajerka som bola a hned prišla potom sestrička za mnou s glukozou a tú som jej mala dať piť. A ako som prišla domov tak koniec, mlieka som mala tolko že ako som išla malú krmiť tak kým som všetko naštelovala tak mlieko mi kolkokrát striekalo samé 😀 A potom do 4 rokov som mala tolko mlieka že by som hádam ešte jedno odkojila, bola som rada ušetrili sme kopu penazí a Miška vôbec nebývala chorá a vlastne ani teraz nebýva, občas nejaký soplík ale inak pohoda. Sa niekedy smejem že keby som už vtedy nervy na to nemala tak by hádam doteraz cucala 😀 😀 😀
konečne už aj ja viem ako to vyzerá, keď sa malému čká....to je sradna...
ale potom sa včera skrútil vpravo dole a ja tam mám ešte jazvu po slepom čreve, tak neviem čo tam robí, či sa rozťahuje či čo, ale nehorázne ma to bolí aj ked chodím...prosím nech už si nájde iné miestečko...
@nanuska123 moja starsia dcera casto ckala v bruchu a potom casto, aj ked uz bola na svete. co teda bola radost 😀 ked ju clovek chcel uspat a ona zacla ckat, tak polhodina nosenia, alebo dalsie kojenie... plus kychala casto od narodenia. vlastne vela babatiek kychalo. co nam stale museli vraviet v porodnici, ze to nemaju z toho, ze im je zima. ze to im to mliecko zachadza do dych. ciest a potom z toho ckaju a kychaju 🙂
No mne už asi načisto šibe a tie hormony si so mnou robia čo chcú, teraz mi volal brat išli včera do Chorvatska aj s mojimi rodičmi aj sestra s mužom a brali moju Mišku a vyrážali včera o 23:00 a teraz mi volali že dobre došli a cesta trvala 13 hodín a bla bla , že tam je nádherne a Miške sa páči a slzy mi už tiekli a ked mi dal Mišku som sa rozrevala uplne ani som nemohla rozprávať a ona chuda mi vravela ako je tam nádherne a že si oddýchnu a pôjdu na pláž sa kúpať a ja revem ešte teraz.
Ja mam na Johnson tazke srdce mali sme z neho taku alergiu,ze mala Lili ritku ako keby spalenu...som vsetko z tejto znacky hodila do kosa...a nekupujem od nich nic.Nam sa osvedcila ..aj na liecbu tych jonhnson popalenin Nivea,Bioderma a Clorane.Nivea je fakt super,dokonca ked mala len trosku cervenu ritku,utrela som ich utierkami,nechala chvilku vetrat a bolo dobre.Maju aj S.O.S krem a ten pouzivame obcas do dnes. DM kou nemam skusenosti,tam kupujem len plienky.
@katyka11 myslim ze teplotu vody odhadnes aj bez teplomera...strcis laket a vies.A odsavacku som chcela kupit az v momente ked zistim e nam ju treba,ale mam od kamosky rucnu a uvidime..pri prvej som mala elektricku...a bolo to fajn ked som chcela mat mlieko v mrazaku do zasoby. A kde si bola vsetky tie veci pokupit,ja ani neviem kam sa mam rozbehnut,lebo nejak predajne ako Pre Ddeti ma nelakaju...pamatam si tie ceny pre dcerke
@andy09 tiez ma vselico dojme....tak bacujete sami
@kwetinnka No vidis? zase som o cosi mudrejsia... No mna vytiahla svokruska na nakupy... tak som sa vytesovala...ze sme opat usetrili... a aj ona sa vytesovala z nakupou lebo to bude ich prve vnuca... tak si to vies predstavit...
No daleko sme neboli... hned vedla bytu mam obchod.dom Retro... a tam sme kupili uplne vsetko co sme potrebovali...od lekarne...po drogeriu a az po oblecenie... takze ked mi nieco surne dojde...mam to do obchodu 2minuty peso...... ja chcem kupit odsavacku rucnu... no neviem...lebo je pisana aj do porodnice... to uz je fakt posledne co kupim... uz iba cakam keby nam dovezie posledne veci kurier...ako podlozku a hniezdo do postielky.... a finisujem...
Ja by som najradsej isla do nejakeho mikro obchodiku kde maju tajpex a ine znacky...a nie len turecke a cinske popripadne polske....
@andy09 moje deti sa z kozmetiky johnson vyhadzali a pamatam ze v porodnici malo podobny problem vela deti...ja budem kupovat Sebamed nie takmer parfemovana kym jonson sa mi zda dost ak to odvtedy nezmenili lebo ze to detom dost vadilo.ale aj to kupim len mydlo, a mydlom umyjem 2x za tyzden inak len cistou vodou.a nicim nenatierat iba velmi vysusene casti tela lebo ze koza si ma sama zvykat aby vytvarala ochranu...ze nie je dobre ani olejovanie lebo sa potom koza "nesnazi"

@kwetinnka aj moj ma ruzove dupace jedny na spanie no a co