icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

euka210
15. aug 2013

@eevicka83 moj stale zacne brutalne tancovat vecer ked zaspavam...minule som od nahlej bolesti az vykrikla, lebo sa velmi otacal ci co, tak sa natahoval akoby mu bolo male brucho a chcel von 🙂

kwetinnka
15. aug 2013

@andy09 len velmi dobru....nemali sme s nou ziadny problem,a vela vyrobkov pouzivam do dnes
@trish31 moze prehnat aj z vody,ale balenej vody vacsinou prehana koli mineralom..j mgnezium vo velkom mnozstne moze prehnat.
A co sa porodu tyka mala som pri dcere a muza,a jednoznacne tam nechcem byt sama....ak bude moct chce tam byt aj teraz....
A moj maly ma budi....okolo 6 ako vstavam vstava tiez...ani budik nepotrebujem 😀 A ako je takto chladno hybe sa menej...asi nema rad zimu

eevicka83
15. aug 2013

@peka13 no tak by sa to malo presne robit...ani mydla ani kremiky...ja kupim malej len sebamed mydlo a pouzivat ho budem vekmi malo iba v nutnych pripadoch.kremiky a olejceky tiez nebudem pouzivat iba ak by mala niekde velmi velky problem so suchou kozou..
A chcela by som sa ta spytat na pouzivanie latkovych plienok...to ako casto si malu prebalovala? Ake plienky mas? Rozmuslam ze by som to kombinovala len neviem...ked sa pokaka aj 4x za den a cikaju stale..ved to nic ine potom nerobis len prebalujes a peries nie? A este k tomu samusim venovat aj starsim detom..ci su teraz nejake zlepsovaky pri pouzivani latkovych plienok?

eevicka83
15. aug 2013

@euka210 a kde sa maly natahuje a kope? Pytam sa lebo ze ci je uz hlavickou dole?
Inak niekedy ma aj moja lenivka mala taky den ze robi pohyby ktore bolia. Hlavne na boku zvykne nejakou castou tak ze az vykriknem auuuu 🙂 ale to u nas nie je casto ...vacsinou sa len vyduva trochu.

eevicka83
15. aug 2013

@andy09 no to je akurat na cisarskom dobre ze planovany ho robia v 38tt vacsinou takze je babetko skor von 🙂 ale ja velmi chcem rodit prirodzene len by si ta moja malicka mohla zobrat priklad zo starsej sestricky a pytat sa von o 2 tyzdne skor 😀
Prva sa mi narodila na termin ale preto ze dr. Mi vyvolal porod .ta by tam bola mozno este 2 tyzdne pri mne ona je aj teraz taka povaha ze vsetko len so mnou tak preto si myslim ze by sa neponahlala 🙂

januska010
15. aug 2013

@dulkagabulka Manžel chce ísť, mňa to už prešlo ... Ale je to na ňom, aj tak si myslím, že pri prvej príležitosti vyletí dverami 🙂 🙂 🙂

andy09
15. aug 2013

@januska010 😀 😀 😀 môj mal len hrôzu ked sme sa o tom bavili, on bude kolabovať aj ked len na tej chodbe bude stáť a nie to keby mal byť pri pôrode 😀

januska010
15. aug 2013

@andy09 To aj môj zaručene 🙂 Teraz ma silné reči, ale potom ... Ale kto vie, možno ma milo prekvapí 🙂

andy09
15. aug 2013

@eevicka83 To ano to je na tom fajn, len som zvedavá ako budem zvládať tú ranu a všetko. pri malej som bola v pohode, čo sa každý čudoval, že som uplne fajn fungovala 2 dni po pôrode som behala vystretá, sadla som si tak že nohy pod seba alebo turecký sed, fakt že žiadny problém, moja mama chudera na mna pozerala , že ako fungujem, hovorila, že ona po cisárskom ledva chodila aj to v predklone čo ju to bolelo a tahalo ešte 2 mesiace.Aj baby čo boli so mnou po cisáskom hladeli na mna. Dobre som to znášala , tak som zvedavá ako to bude teraz, mohlo by to byť aj teraz tak.

andy09
15. aug 2013

@januska010 Veru možno budeš milo prekvapená, alebo ho budú kriesiť na sále....jedno z toho iste 😀

januska010
15. aug 2013

@andy09 No ak by ho mali kriesiť, tak to bude riadna sranda 😀 😀 😀 😀 Ja to nechávam na ňom, nebudem ho nútiť ani mu brániť, nech sa rozhodne sám .

jaja018
15. aug 2013

Baby neboli vás panva pri chodeni?

andy09
15. aug 2013

@januska010 aspon by ste mali aj veselo na sále 😀 Môjho by iste kriesili, ved on len ked v telke videl čerstvo narodené bábätko ešte neumyté tak už vravel že uff to by som nemohol a to nevravel o tom pôrode 😀 Mám doma takú knihu o pôrode a každé 4 týždne je tam odfotená nahá žena a v brušku má načrtnuté bábätko a rozpísané všetko a ked som si to pozerala tak hned hladel že no nahé ženy pozeráš a hned nakukal a potom som si to o 4 týždne pozerala znova a nalistovala som mu to "z nahej ženy" na obrázky pôrodu...si mala vidieť tie pohlady a to už nekomentoval 😀

nanuska123
15. aug 2013

ja určite chcem, aby tam bol niekto so mnou...neviem si predstaviť, že by som mala byť sama...predsa len je to podpora..a po druhé, keď je tam niekto s tebou, tak predsa len sa tí doktori nesprávajú k žene ako k zvieraťu...proste pred partnerom pri porode si nemožu dovoliť urobiť nejakú chybu, lebo už tam majú svedka...určite chcem, aby išiel manžel a ak by to on nestihol, tak moja mamina...teraz keď som bola v nemocnici, som akurát videla do okna porodnej sály, tak som rozmýšlala, že ako to vlastne zvládnem...začínam mať strach....

andy09
15. aug 2013

@jaja018 Bolí a riadne , dnes som vela chodila. Vždy ked vela chodím alebo sedím.

monik83
15. aug 2013

@andy09 ahoj, ty si tuším na pn-ke, chcela by som sa opýtať či Ti chodí aj kontrola zo sociálky?

kajca84
15. aug 2013

@andy09 aj ja budem mat pravdepodobne plánovany cisársky,kedze aj prvy porod skoncil cisárskym.A celkovo ta uspali,ci len znecitlivenie si mala?Tak to si mala super,ze si vedela hned fungovat,mne asi zle pichli ihlu a tyzden som mala hrozné bolesti hlavy.Dúfam,ze to teraz tak nebude.

jaja018
15. aug 2013

@andy09 aj mňa bolí už asi tri dni a nemusím ani veľa chodiť. Ale dnes som od rána na nohách lebo som bola shopingovat a už ani ležať nemôžem jak ma bolí panva.

Ja som manžela pri pôrode mala a určite bude aj teraz. Zvládal to super a bol mi veľkou oporou počas prvej doby pôrodnej, pri druhej bol tiež a snažil sa ako mohol mi pomáhať, ale tam som ho natoľko nevnímali az potom po pôrode ked už malá bola vonku bolo skvelé ze bol pri mne a tešili sme sa spolu 🙂

eevicka83
15. aug 2013

Mna neboli panva mna skor chrbat akoby tahal alebo tak...kazde poobedie si musim lahnut a pospat..citim unavu.

Baby a prsia sa vam velmi zvacsili lebo mne nie a sa mi zda ze som ich uz mala aj vacsie a kolostrum vam vyteka aj samovolne ci len ked si potlacite?

eevicka83
15. aug 2013

@andy09 to sisa teda super zotavovala po cisarskom...ja len co som mala laparoskopiu ma to velmi bolelo ...neviem si predstavit rozrezane brucho ..

januska010
15. aug 2013

@andy09 Chudák, bol isto hotový, nevedel čo má povedať 😀 😀 No môj si čerstvo narodené užil len pri prvom synovi. Maxa videl prvýkrát až takmer 5 týždňov po pôrode.
On také knihy z daleka obchádza, vraj to vidí na mne a viac nepotrebuje vidieť. No a pôrod v telke, radšej si ide " uvariť kávu, pripraviť jedlo alebo pozireť, či chlapci spia " ... áno, poznám také výhovorky 😀

nanuska123
15. aug 2013

@monik83 nebola si to ty, čo si bola v sobotu v polsku???

kwetinnka
15. aug 2013

@eevicka83 pri dcere mi rastli len prsia teraz vobec..a o mlieku ani nechirujem...ale ani pri dcere mi vobec neslo...mlieko sa rozbiehalo len tazko...
@nanuska123 chystas sa do polska? tiez som chcela ist,lebo pri dcerke som gtam nakupila vsetko ..len teraz som nevedela kam dat malu kedze pani svagrina sa chovala ako krava k malej

monik83
15. aug 2013

@nanuska123 ja som bola vo štvrtok 1. augusta v poľsku na nákupy, čo by si potrebovala vedieť?

libertine
15. aug 2013

@eevicka83 mne sa prsia zvacsili dost. ale kolostrum mi nevyteka. ani pri prvej dcere nevytekalo a mlieko sa potom na 2-3 den pekne rozbehlo. potom sa mi este ovela viac zvacsili prsia. zobudila som sa rano a hrudnik ako po plastike 😀

andy09
15. aug 2013

@monik83 Ahoj, som na PN od 18.3. a kontrolu som nemala ani raz. S dcerou pred 9 rokmi som bola tiež na rizikovom a tiež som nemala ani raz kontrolu, a mám známu na SP a povedala, že tehotným na kontrolu nechodia, lebo že tehotenstvo nie je choroba a musíš chodiť na prechádzky, teda pokial nemáš nariadené lekárom ležať.

trish31
15. aug 2013

Baby to len mne sa dnes tak toci hlava?

andy09
15. aug 2013

@kajca84 ja som spala takže neviem o ničom...len si pamätám matne, že ma prebrali na sále a povedali že mám dievčatko a je velmi maličké a potom už som sa prebrala na pooperačnej izbe. To som sa aj ja čudovala nič ma nebolelo tie prvé dva dni boli také že vstať z tej postele bol horor a vyjsť na nu ale potom už pohoda. Len dúfam, že aj teraz to tak bude.

andy09
15. aug 2013

@jaja018 ja som tiež bola dnes v meste nakupovať a vravím si idem pešo do mesta ale teda Ti poviem už do mesta som sa ledva dovliekla a potom ma v meste už rozbolelo a už som ani moc chuť nemala nakupovať tak som len drobnosti kupila a odvliekla sa zasa domov a musela som si hned lahnuť a natiahnuť sa. Dnes mám celý den rozbehaný, tak sa teším kedy si už lahnem.

andy09
15. aug 2013

@eevicka83 Vtedy som to fakt dobre znášala len som bola o 9 rokov mladšia takže neviem ako to budem teraz na staré kolená znášať 😀