icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
25. aug 2013

@matrix87 ja si myslim ze ano ked mas zapal a aj maternica sa roztahuje tie upony su zospodu na stranach...

katyka11
25. aug 2013

@eevicka83
@andy09
@euka210 No baby mne tie nohy opuchaju len teraz treti den ci ako....ale ako sa ochladilo....
Prsty na rukach? to len tato noc... neviem ci som nebola nahodou zavodnena...lebo som bola v noci aj tri krat na wc...
V utorok mam poradnu a kontrolu toho tlaku....tak to uz snad vydrzime....ale maly je ok....
dnes daval take supy ze ach yo... 😉

katyka11
25. aug 2013

@euka210 teraz ma tak napadlo ze mozno aj preto to bolo ze som mala velmi narocny vikend... z piatka na sobotu mala sestra rozlucku zo slobodou...a co ja nezvyknem ponocovat som robila sofera do 4tej rana...a moc som nespala a zasa na nohach ..... az teraz som sa nejak zastavila.. tak uvidim v utorok co mi povie lekar...

poussin
25. aug 2013

@eevicka83 ja len nechapem, ze sa strachujes viac o nenarodene dieta ako o to, ktore mas uz 7 rokov a ma zdravotne problemy. Tiez ma poburuju vsetky tie reakcie tych mamiciek, ktore viac znepokojuje babatko v brusku ako zdravie tvojej dcery. ☹

kwetinnka
25. aug 2013

@katyka11 mne ak nieco puchne tak tiez len ruky...ani nie nohy,ale po tazkom dni ma bolia nohy velnmi ale skor slapy..zo spodu...
euka210 tak ako ide torta? jha sa autar chystam robit v piatok slniecko pre kamoskynho syna na 2 narodky

andy09
25. aug 2013

@katyka11 je to možné, že si ponocovala a dosť chodila a unava to tiež narobí svoje, ale ak Ti to neprejde pre istotu povedz lekárovi. Aj môj malý čo včera dokazoval som nechápala také kopy až ma dvíhalo a celý den a to som sa v týždni stažovala že ho málo cítim a včera si to vynahradil 😀

eevicka83
25. aug 2013

@poussin cooooo??? tak tuto spravu som vobec nepochopila... to nechapem co pises??? !!! ja sa rovnako strachujem o dieta ktore je uz na svete ako aj to co je v brusku... vsetky deti su pre mna rovnako dolezite.. Ty uz prosim ta mas deti.? a kde si prisla teraz k tomuto? Ja som aj niekde pisala ze sa bojim o deti aj co uz mam ale menej aj kvoli tomu ze u nich viem uz ovplyvnit vela veci ked su na svete a babetko v brusku sa bojim preto lebo ho nevidim a neviem kedy a ci je vsetko o.k....

euka210
25. aug 2013

@kwetinnka skusobna je uz zjedena 🙂 Nakoniec nebola az taka presladena...chodila som po nu do chladnicky 🙂 Zistila som, co treba vylepsit a uvidime co bude o tyzden. Varenu hmotu asi vyhodim, manzelova teta mi slubila zvysny marcipan co jej stoji, tak hadam si budem moct aj nieco modelovat 🙂

euka210
25. aug 2013

@eevicka83 neries ju. Ja Tvoj postoj plne chapem a je to presne tak ako si napisala, ze narodene vidis a vies reagovat a nieco s tym robit a to mimi nevidis a tak nevies ci je vsetko ako ma byt. A k tomu niektore mamy su viac citlivejsie a bojazlivejsie.

katyka11
25. aug 2013

@andy09 toto iste som si vravela aj ja....cely tyzden klud...ale dnes ako som knihu citala a ruku polozenu s knihou na brusku .... som sa smiala...tak kopol...ze riadok som v knihe hladala...a to nie raz... 😀 😀 😀
ale uz by sa mohol otocit hlavkou dolu...nech som kludnejsia... lebo ked som sa pytala...tak ze sa babatka tocia od 20tt do 30 tt... a my sme ritkou dole... 😀

eevicka83
25. aug 2013

@euka210 napisala si to presne ako to citim... je pravda ze ja som citlivejsia a bojazlivejsia... ale presne je to tak ako si napisala

eevicka83
25. aug 2013

@katyka11 aj my sme asi ritkou dole... a zatial tak bola na kazdom sone... tak neviem veru kedy sa chce otocit...aj ked cas vraj maju aj v den porodu ale to velmi nie je bohvieco ked sa toci take velke babo... ja som obidve dcery uz v 32tt na velkom sone mala dole hlavickou...

katyka11
25. aug 2013

@eevicka83 v 32tt. je este nejake sono??? to je to co sa robi v 30tt? lebo na tom sme uz boli... a ritkou si hovel na mojich vajecnikoch 🙂

eevicka83
25. aug 2013

@katyka11 aha no ja som na tom este nebola idem teraz v stredu..mne ho dr. zatial vzdy robil v 32tt. tak som velmi zvedava ale ja ju citim uuuuplne dole hlavne a v oblasti pupku vypucanie.. ty kde citis pohyby najviac?

katyka11
25. aug 2013

@eevicka83 Ja mam len take mrvenie stale v oblasti vajecnikov... a kopance stale na lavej strane...tak ako ked na sone ukazoval ako mi sedi... a v okoli pupku...este citim...ale to su asi rucicky....kedze to je take slabsie...

eevicka83
25. aug 2013

@katyka11 kopance mas silne na lavej strane dole alebo ako vysoko? preto sa pytam lebo ja kopance takmer nemam tak rozmyslam kde by mohla mat nohy... ja mam mrvenie dole a vypucanie v okoli pupka a ked sedim tak ju citim aj vyssie ale tiez len tak akoby tam mala hlavicku alebo take nieco velke..

ewca
26. aug 2013

no caute dievcata...za nami narocny vikend, boli sme na svadbe, vydrzala som dlhsie ako som cakala, myslela som ze budem umierat uz s dcerou o pol desiatej a nakoniec som vyrzala dlhsie...aj brusko celkom v poho...zato vcera mi to vsetko vratilo...mne vsetko taha a tlaci a ten jeden sval ma uplne zabija, vcera vecer som ledva chodila, nohy opuchnute... dnes mam poradnu, som zvedava co mi dr. povie.... navacsie depky mam z toho, ze brucho mam teraz na zaciatku 8 mesiaca take ako s prvou dcerou pri porode a ked sa ma ludia pytaju, ze kedy cakame a ked poviem termin (ani uz nehovorim pravdu) tak vyvalia oci, ze to uz mam riadne brucho...ved ale ja sa to nemozem, ved ja uz pomaly nic nejem, lebo mam pocit ze cokolvek co zjem, ze mi to brucho ide fakt roztrhnut...potom ma zase strasia, ze poznaju zeny, ktore mali take problemy ako ja a ze museli potom lezat v nemocnici...takze baby ja uz si to tehu fakt moc neuzivam :(

vavrenka
26. aug 2013

@ewca ahojcek..tie opuchy noh nic moc, daj vediet, co ti povedal doki, aky mas tlak a ci mas moc ok. a k tomu bruchu, mam to podobne. ked poviem termin porodu, tak ludia vacsinou zmlknu, alebo vytisnu slovko-aha- a pozru mi zase na brucho. trosku mi to zaicna byt neprijemne, ale co uz. ludske predstavy o tom, co by ako malo byt, vyzerat asi nezmenime 😝
uz mas vybatu satku na nosenie? ja som dcerku vylucne nosila do 6m, striedala osm satku a nosic, oboje ma svoje vyhody aj nevyhody

ewca
26. aug 2013

@vavrenka no ja som z toho brcha uz na nervy, ja viem ze ho mam velke, lenze ja s tym nemam co urobit... ja som nikde inde nepribrala, zozadu ani nevidno ze som tehotna, ja mam pas, driek, vsetko jak pred tehu, len proste vpredu to brucho... jedna sa ma pytala a ukazala som na ruek ze dva a ona dva tyzdne? vravim, nie, dva mesiace, a ona vyvalila oci, ze cooooo? a muzova starka, ze not o z si dost velka, ako keby si uz sla rodit...no ech idu do paze, ja by som rada mala to brucho mensie...aspon aby ma vsetko tak strasne netahalo, oni si myslia, ze ja som cela bez seba asi od stastia, ze mam brucho ako slon... uz mam vybratu, dnes by som si po nu mala ist 🙂

vavrenka
26. aug 2013

@ewca ludia si fakt casto nevidia do pusy.. podla toho co pises to vyzera na chlapca 😀, nuz, uz iba vydrzat a brat to z humorom, aby sme od zlosti neporodili skor. ja to mam podobne- boky uzke ako pred tehu, zozadu nic a bach brucho. fakt ho mam velke ako s dcerkou v 35tt. dam sa odfotit mm, nech si tie fotky porovnam. a aku znacku si si nakoniec vybrala?
ja osm mala dve didymosky, jednu z limitky - s hodvabom na leto a jednu taku uuuzasnu, ta mi viac vyhovovala. ako som zaviazala, tak drzala. makkucka, prijemna, no proste lahoda..

ewca
26. aug 2013

@vavrenka Ano ano, chalan... a cely je natlaceny v predu, kope ako divy... ak bude taky akcny ked sa narodi tak sa mam na co tesit...

ewca
26. aug 2013

@vavrenka Jaj a znacka satky je KuBaBe...v bazariku od jednej kocky, taka Kaki...

libertine
26. aug 2013

@ewca take reci je najlepsie jednym uchom dnu, druhym von. neviem, preco musia mat ludia stale nejake poznamky a komentare.

ewca
26. aug 2013

@libertine no to neviem ani ja...a najlepsie e ze su to zeny, ktore uz maju deti a vedia, ze kazde tehotenstvo je ine...

kleopatris
26. aug 2013

dobre ranko po vikende 🙂

@ewca kasli na nich, ja si tiez denne musim vypocut blbe poznamky,ale len sa na nich zasmejem a idem dalej, pripadne odpoviem, ze ja svojmu dietatu ponukam ten najvyssi komfort a nie aby sa chuda mackalo ;) tiez uz si pripadam jak slonica a ako ty mam vsetko fakt len v brusku, nikde inde som nepribrala a to mam 9 kg plus, takze tomu aj brucho zodpoveda :D

jaja018
26. aug 2013

@katyka11 my este máme pár týždňov do 30tt ale už dlhšiu dobu sme stále priečne. Tak len dúfam ze nebude taká lenivá a otočí sa. 🙂

eevicka83
26. aug 2013

@ewca pridaj foto bruska.. som zvedava ako vyzera take velke brusko. 🙂

trish31
26. aug 2013

@ewca vobec si ich nevsimaj,vacsina zien zabudla ako ony vyzerali ked boli tehotne...Vsak si tehotna tak co mas mas mat namiesto brucha dieta na riti ci co?Moja znama vzdy ked ma vidi Boze zas si vacsia a vacsia...Tak jej vzdy odpoviem No ved som tehotna takze zmensovat sa nebudem.

trish31
26. aug 2013

@katyka11
@jaja018 my sme boli uz dole hlavkou ale v stredu bol zase priecne ulozeny lekar mi uz tiez hovoril ze pomaly by sa mohol otocit...Ved maju este cas

monik83
26. aug 2013

@ewca ahoj, nič si z toho nerob, ja mám tiež veľké brucho a tie otázky že a kedy a keď poviem že v novembri, reakcie úplne trápne, že nebudete mať 2? a podobného typu, v sobotu som jednej babke povedala,že rovno 7 naraz... nech sa všetci starajú o seba...