icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
27. aug 2013

@matrix87 super fotka 😀 Tak aj ja pridavam ak ste este nevideli aj moje brusko🙂

matrix87
27. aug 2013

@trish31 som videla aj album tvoj, super fotky 🙂

a tak ma ešte napadlo, či idete niektorá realizovať masáž hrádze? alebo teda čo si o tom myslíte a či existuje nejaký návod na to?
som presvedčená, že keby som to predniesla môjmu chlapovi, tak je šťastím bez seba 😀

trish31
27. aug 2013

@matrix87 rozmyslala som nad tym ale musism si to nastudovat blizsie...

trish31
27. aug 2013

Inak baby od dnesneho dna nesoferujem uz..uz neviem sediet totiz za volantom lebo Mathias ma nohy az pod mojimi prsami pomaly 😀 Tlaci ma uz vsade to dieta 😀

zigy
27. aug 2013

Tak dnešná poradňa dopadla vynikajúco-uzavretá a všetko v poriadku,babuľka váži 1637g,ale kedže od nedele mám výtok a nevedia prečo tak zajtra nástup do nemocnice na pozorovanie.

andy09
27. aug 2013

@katyka11 juuj super Ti dopadla poradna, dúfam, že aj mne tak dopadne na budúci utorok, hlavne teda ten tlak 😠 No ja som sa minule rozprávala s učtovničkou u nás v práci a ona vravela, že ked mi dá dr. papier na materskú tak mám doniesť papier na ukončenie PN a aj papier na materskú a že ona to potom všetko odošle na socialku, tak snád to tak bude, lebo tiež som si to už nepamätala ako to bolo.

andy09
27. aug 2013

@trish31 Ja už tiež uvažujem , že skončím so šoferovaním, lebo na dlhšiu trasu už neviem poriadne obsedieť čo potom vyjdem z auta ako stará žena a každý na mna hladí 🙂 A tiež ma malý tlačí raz dole raz hore ako taká chobotnička je lebo mám niekedy pocit že naraz ma kope na tolko miest, že to nie je ani možné 😀

andy09
27. aug 2013

@zigy waw to je už riadna babulka, tak sa držte v nemocnici, snád ten výtok bude čoskoro ok. Držím palce.

andy09
27. aug 2013

Kočky ako fajn ste dopadli dnes všetky na poradniach, dúfam, že aj tá moja poradna na buduci utorok dopadne dobre, teda hlavne ten môj tlak 🙂 Som si študovala včera skratky z toho môjho sona a mám tam napísané NHP čo znamená nízka pôrodná hmotnosť, tak aj začínam mať obavy aby mal aspon cez 2 kilá , Miška mala 2100 g tak ja len drobcov rodím 🙂

kleopatris
27. aug 2013

Ja akosi posledne dni nestiham na vas reagovat :( som cela nejak mimo...

@trish31 krasne fotecky, aj mne by sa take hodili 😵
@matrix87 super napad na tej fotke 🙂 uz aby tam stalo 100%
Ja som pri provom hradzu masirovala, v tom weleda olejiku je aj fajn navod, je to celkom jednoduche 🙂 aj tak som ale mala nastrih, ktovie mozno bez masirovania by bol vacsi 🙂 takze mam v plane aj masirovat aj epino tentokrat.

Boze dnes som bola s malym v novej skolke a som ho cely cas nosila a teraz ma tak boli cely spodok ☹ dufam ze je to ok, ani chodit nemozem :(

kleopatris
27. aug 2013

@andy09 jej ze 2100 gramov 😵 to bol vazne miminecko malinke 😵

andy09
27. aug 2013

@kleopatris hej to eda bola maličká 2100 g a 48 cm. A teraz vraj tiež bude také mini.

andy09
27. aug 2013

Prepáčte dievčatá trošku mimo tému, ale musím sa pochváliť presne pred 9 rokmi 27.8.2004 o takomto čase 15:35 som rodila 🙂 A takto sa stala z mini bábätka, veľká slečna 😀

trish31
27. aug 2013

@andy09 bozeeeeee 2100?Aka malicka 😵 Ale je krasna tie licenka ako spinka a teraz velka slecna

trish31
27. aug 2013

@zigy ty si aky tyzden?

nanuska123
27. aug 2013

tak máme po poradni aj my....máme 1716 g a zodpovedáme podľa utz 31+5. podľa utz, ktorý je vraj najpresnejší by sme mali byť len 30+1, ale do knižky mi napísal že 31+2...tak ani pánboh nevie, ktorý týždeň to vlastne je...ak je to vlastne 31+2, tak sa mi posúva aj termín porodu aj všetko, ale to povedal, že ostáva, tak ako to bolo....tak ja už neviem či nevie rátať či čo...ináč termín porodu je vtedy, ked je tehotenstvo 40+0 tt či ako????tým pádom ja by som mohla rodiť už aj 27.10., čo by som sa nesťažovala...v piatok ideme konečne na to vyšetrenie do MT, tak uvidíme čo nám povie, keď sme čakali vyše 6 týždňov...

zigy
27. aug 2013

@andy09 ďakujem,snáď prídu na to z čoho to je a budeme radšej ležať doma 🙂
@trish31 dnes mi napísal 31+3,inak som 30+3 trocha sme popredu

sudabe
27. aug 2013

Ahojte stale vas citam ale nestíhám reagovat, je tu este niektorá z vas na rizikovom koli skratenemu krcku a tvrdnutiu brucha. Mna maly nekope lepsie povedané necítím to a moj dr povedal ze to je normalne koli tomu tvrdnutiu, mate niekto nejake skusenosti?

katyka11
27. aug 2013

@andy09 Andy tak to asi pri tom sefovi mojom budem stat za chrbtom do vtedy dokym mi to pred mojimi ocami nepoda v podatelni na poste... lebo ako mi posielal prvu PNKu dva mesiace tak to ma dostalo.... pamatas??? 😀 na porazenie...
Neboj.... dobre dopadnete aj vy u dokiho... uvidis.... ja som sa tiez hrozne bala...ale vsetko ok... 😀 😀 😀 a to v septembri ma cakaju dve svadby...ale uz chvalabohu mam asi vsetko keby sa daco dialo... tak ma mozu rovno odviest do porodnice... 😀 😀 😀 😀

kajca84
27. aug 2013

@andy09 Vsetko najlepsie prajem tvojej velkej slecne 😉

andy09
27. aug 2013

@trish31 veru 2100 g🙂 A líčka a čierne husté vlasy jej poznávacie znamenie a to má aj dodnes 😀

euka210
27. aug 2013

@nanuska123 ono sa to berie podla mens., pripadne podla prveho USG v 12t. USG v 30t je uz velmi nepresny a teraz posuvat termin je sprostost, lebo niektore baba su male a niektore velke. Moj pri 20t bol 1-1,5t dopredu, ale termin mi neposuvali.
Termin mas tak ako Ti to tu pise 4.11., ale za porod v termine sa pocita plus minus 2t, tj. od 38t-42t.

andy09
27. aug 2013

@katyka11 no ved príve že viem ako si to mala 🙂 Tak nech si to všetko zaeviduje a dá Ti to a odnes si to tam sama a bude. Tak to odkrútiš dve svadby potom si daj chvilku oddych a šup do pôrodnice 😀

andy09
27. aug 2013

@kajca84 Ďakujem pekne 🙂

andy09
27. aug 2013

@zigy nebooj určite na to prídu a budeš oddychovať potom doma.

eevicka83
27. aug 2013

@zigy to som nevedela ze d vytokom sa ide do nemocky..lebo aj ja mam a mas aj problemy ako palenie a tak...lebo aj ja kusok mam a zajtra poradna..ale moj dr. Z toho nebude robit nic iba mi mozno da nejaky krem..robili ti aj nejake vytery?

mimajka
28. aug 2013

@sudabe ahoj.ja som na rizikovom s tymto problemom. Lezim uz 5 tyzdnov a musim si polezat do porodu. Pohyby vsak stale citim.bola som s tym 3t v nemocnici a tam sa ma kazdy den 2x pytali ci citim pohyby. Aj v prepustacej sprave mam pisane okrem ineho ze ked nebudem citit pohyby okamzita hospitalizacia. Dnes mam kontrolu tak uvidime ako dopadneme s krckom. Musim vsak povedat ze v nemocnici mi to tvrdnutie bruska zastavili. Mam s tym problem od 15 tt. Ja som mala to uz take zle ze ma prijimali s konrakciami v 26tt a s diagnozou riziko potratu.

zigy
28. aug 2013

@eevicka83 hej aj sono a prietoky a všetko mam dobré tak neviem co to robí.
@andy09 no uz aby som bola doma,šéf bude nadšený lebo do roboty sa uz asi nevrátim ,no co aspoň budem mat chvíľu cas na knihy 🙂

trish31
28. aug 2013

@zigy a preco koli vytoku Ta hospitalizuju?

andy09
28. aug 2013

@zigy na knihy som sa aj ja tešila ked ma v marci vypísala na PN a Ti poviem pravdu, že doteraz som ani jednu neprečítala až minulí týžden som začala jednu čítať čo som sa do nej ponorila a konečne čítam 🙂 A od budúceho týždna sa akurát tak s malou do školských učebníc zahryznem 😀