icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

nanuska123
30. aug 2013

@eevicka83 náš má tiež medzi tými veľkosťami skoro 2 týždne, teda bruško menšie...ale nevravel nič, že nie je v poriadku, tak sa tým ani nezaoberám...

nanuska123
30. aug 2013

My sme dnes boli v MT u Dr. Grochála na tom vyšetrení srdiečka....strašne milý človek, ktorý nám všetko povysvetľoval....pozrel všetky orgány a všetko je v poriadku....tak som šťastná ako blcha...a potvrdil nám, že sme 31+4 a počula som, že vačšinou trafil termín porodu presne, takže nás presunul na 28.10...a najviac ma prekvapilo jeho priberanie: v utorok 1710 g a dnes 1855 g...no asi si bere všetky živiny, lebo ja nepriberám....naposledy za 3 týždne 0,5 kg...a predtým som bežne aj 2-3 kg za taký istý čas...a konečne sa podarilo urobiť fotku tváričky, síce stála 8 eur, ale čert ho ber...peniaze boli a budú....tak už vieme ako bude asi vyzerať...fotku pridám neskor, lebo teraz ešte periem vecičky...

sudabe
30. aug 2013

@mimajka tak to je uz riadny valibuk, asi to bude aj tazsi porod, moj dr mi praveze hvoril ze mam brát teh vitamíny ta beriem stale no strasne som zvedava na poradnu 9.9 akú bude mať váhu.

@eevicka83 presne ale co uz vydržíme sak uz len trochu a mame pri sebe drobcekov.

@kleopatris mne sa zda ze by tu poldovku nemal pit, no neviem moj má tiez skoro stale tu cikutka aj cely den aj vecer.

matrix87
30. aug 2013

baby, tak som po dlhej dobe stretla svoje kolegyne v meste, a teda im vravím, že až o dva mesiace mám termín. a ony mi vravia, že by som už aj teraz mohla rodiť, že mám akosi klesnuté bruško ako pred pôrodom... normálne nad tým rozmýšľam, že či sa im to len zdalo, alebo či mi fakt kleslo... mi takého fajného chrobáka do hlavy dali teraz... len dúfam, že sa im to len zdá, lebo ešte rodiť nechcem.

@eevicka83 na vahu sa podla sona moc spoliehat neda, ale tie miery su veru zaujimave... moj maly mal na sone hlavicku na 32tt a brusko mal na nejaky 30tt, co ma tiez moc netesi. svagrinej mala tiez akosi mala brusko mensie a doktor to neriesil (mame toho isteho), ale v Martine ked bola uz prevezena, tak jej povedali veru, ze to mal sledovat doki... tak neviem... nechcem strasit, ani sirit poplasne spravy ani nic, to ma len tak napadlo, ked som citala tie tvoje spravy...

a baby, este ma napadlo, ze to akoze uz nebudu robit ziadne sono do porodu? ked poistovna preplaca len tri, a tie uz mame vacsina za sebou... ci ako to mam chapat?

katyka11
30. aug 2013

@matrix87 Mna teraz objednal lekar na 24.teho 9. cize to budeme v 35tt. a to mi hned povedal ze urobime aj sono...aby zistil ci sa maly otocil...pozrie prietoky a podobne... takze podla mna sa sono robi aj tie posledne tyzdne...pred porodom.. 😉

matrix87
30. aug 2013

@katyka11 no ved nad tym tak rozmyslam, ze ako to vlastne bude. lebo tie prietoky by asi mali kontrolovat stale napriklad alebo aj to, ci to dieta rastie alebo co... no uvidim, co mi povie... naposledy o sone dalsom nic nevravel... ale zase v tehu knizke mam stlpec na sono aj v 36tt, stvrte v poradi... tak asi sa to dozviem v tom tyzdni....

andy09
30. aug 2013

@eevicka83 Jááj ked on to má celkovo tie Tvoje týždne domotané a potom mu to nevychádza. Ja mám doma tlak dobrý a ked idem k dr. vtedy mám vysoký ale cítim sa v pohode. Asi 3 krát ma bolela hlava inak mi nič nebolo.

andy09
30. aug 2013

@katyka11 tie posledné týždne ked som už chodila každý týžden na poradnu mi vždy robili sono. Takže určite budú robiť.

vavrenka
30. aug 2013

@eevicka83 moze byt taky rozdiel medzi mierami. moja hanka mala stale halvicku od dost mensiu ako ostatne casti tela, som sa bala, ale je vsetko ok, a halvku ma fakt taku sikovnu stale :- 😉 , ciapky a klobuky jej kupujem o par cisel mensie, nez zodpoveda jej veku. teraz hovorim, ze je po mm. on ma taku uhladnu mensiu hlavu, ale vysoko vykonnu 😎

eevicka83
30. aug 2013

@matrix87 no ale vidis ked aj ty si mala take miery... tak asi to tak moze byt nie? hlavicku ma podla sona az na 32+6 nozicku 32+2 a brusko 30+0 skoda ze som si to nevsimla ked som tam bola ze by som sa opytala...

eevicka83
30. aug 2013

@vavrenka aj ja si myslim ze to hadam moze byt ked ostatne ma uz na 33tt, este jedna mamicka pisala ze brusko je najnepresnejsi rozmer lebo ze moze ho mat stlacene alebo tak lebo je makke.. ale ja sa pre istotu opytam este toho naseho znameho a on sa na nu pozrie bud. tyzden si myslim pre pokoj duse...

slniecko001
31. aug 2013

@matrix87 to ako keby som o sebe čítala, v noci ani ja nemôžem spať, aj dnes som hore už 3 hoďky a nič, tak tu čítam čo baby písali, lebo mám málo času sem chodiť. Moje šidlo tiež nič iné nerobí, len sa vrtí a kope 😉 Celý tato 😀 😀 😀

jaja018
31. aug 2013

Baby mňa bolí na pravo dole ked chodím a aj ked sa otacam v posteli z boka na bok. A keď dlhšie chodím tak aj na lavo. Máte to aj vy?

matrix87
31. aug 2013

@eevicka83 no, asi to moze byt... ja som kedysi sledovala doktora ked mi robil este tie prve sona, tak tie velkosti dost zalezali aj od toho z akeho uhla to meral... a si myslim, ze keby bolo nieco zle, tak by nam povedali, ze zaostavaju deti alebo daco...

matrix87
31. aug 2013

@jaja018 mna nieco picha na pravo dole, ked sa otacam na posteli alebo ked sa prudko postavim...

matrix87
31. aug 2013

baby, my dnes ideme na svadbu, a taaaaaaaaaaaaaaaaaaak strašne sa mi nechce... je to jedna dobrá kamarátka, ale bude tam mať asi milion hostí, lebo pozvala asi fakt všetkých, koho pozná... a bude to taká netradičná svadba. Ona je totižto od nás z cirkevného zboru a všetci mládežníci tam dostali nejakú úlohu (z tohto som sa úspešne vyzula 🙂 ), a bude to také asi moc organizované... a samé hry a aktivity a neviem čo všetko... a ked si to predstavím, tak by som radšej asi rodila 😀 a namiesto švédskych stolov v sále, budú mať grilovačku pred sálou vonku.... a neviem ani, čo si vlastne mám obliecť, lebo ja mám od detstva odpor k silonovým pančuchám a mám k dispozícii krátke šaty, alebo potom nohavice a niečo navrch... ale tie šaty sú pekné, len ked si predstavím tú našu oravskú zimu, tak mi je už teraz mierne ťažko z toho 😅 no proste vôbec nemám náladu tam ísť.... :(
ale za to, moje dieťa by sa tam zjavne rado šlo pozrieť, lebo sa mi štverá po rebrách von... neviem, či mu tam nepošlem nejakú mapu, aby vedel, že smerom dole je východ... 😀

mimajka
31. aug 2013

@jaja018 ja mam zas taku ostru bolest vlavo. Pytala som sa na to v nemocnici aj mojho lekara a bolo mi povedane ze je to natahujuce sa vazivo. Ked lezim alebo sedim je dobre ale pri kazdom pohybe lavou nohou to citim, niekedy aj ked pravu prilis vytocim. Pomaha mi pri chodzi pridrziavat si brusko v tej casti. Ale ked mam plny mocovy mechur tak to boli aj s pridrziavanim.

eevicka83
31. aug 2013

@matrix87 no ved podla mna keby bol problem tak to povie lebo vsak by nenapisal do knizky s kludom BPD 32+6, FL 32+2, AC 30+0... lebo keby to vadilo tak to musi riesit kedze to tam je napisane a mohol by z toho mat problem..

nanuska123
31. aug 2013

náš malý veľký fešák....milujem ho 🙂

eevicka83
31. aug 2013

@nanuska123 kraaaaaaaaasny je...

ewca
31. aug 2013

kocky, tak chceli ste vidiet to moje veeelke brucho, tak tu su vysledky nasho dnesneho fotenia https://www.facebook.com/media/set/?set=a.21495...

jaja018
31. aug 2013

@mimajka no tak zrejme to bude ono len ja to mám na druhej strane. Presne je to ako pises, ked napnem brucho a robím nejaké pohyby tak to bolí. A presne ked si v tom mieste pridrzim bruško pri chôdzi tak je to ok. To som rada ze nie len ja to mám, lebo ja som sa už zlakla ze ma bolí slepé črevo 😀

andy09
31. aug 2013

@ewca krásne fotky

ewca
31. aug 2013

@andy09 su fantasticke, len vidis to brucho? 30tt?

andy09
31. aug 2013

@ewca krásne máš bruško, kašli na reči.

ewca
31. aug 2013

@andy09 jaj dakujem, si zlata 🙂

trish31
1. sep 2013

Baby my dnes zaciname 32.tt a ja sa uz neviem dockat toho mojho pidi muzika...Ja uz by som ho tak chcela mat pri sebe ze je to az neuveritelne

eevicka83
1. sep 2013

Baby ja ked vidim tu na MK fotky brusiek maminiek tak ja si myslim ze mam v bruchu mravceka 😀 mam malu gulku len vpredu 🙂 ja neviem kde je tam tam moja mala tak schulena...ale zase ked citam tak v tom velkom brusku si vzdy myslim ze je aspon 5kg babetko a aj teraz co som videla jednu babu tak ho mala obrovskeeeeee a dietatko malo 3450g co je taka normalna vaha.. tak neviem potom od coho ta velkost zavisi.
@ewca to nemyslim teba ty mas podla mna brusko take akurat, myslim si .. nie male ale take dobre ... ale asi na konci ho budes mat teda velke..

mimajka
1. sep 2013

@jaja018 mna zacalo boliet v 28tt vtedy mi tak vyskocilo brusko, v utorok zacinam 31tt a mam pocit ze je to uz lepsie, ale tak ci tak musim lezat. Lekar mi dal papiere od 1.10. na matersku ale este mi zakazal niest na socialku keby som rodila skor. No ale bude musiet este 6 tyzdnov vydrzat kurciatko male.

kajca84
1. sep 2013

@ewca jeeeej,krásne fotky 😉