Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
DOBRE RANKO BUDUCE MAMICKY, STALE VAS CITAM PISETE O NORMALNYCH VECIACH LEN JA MAM STALE NEJAKE PROBLEMY, UZ ZASE SOM V NEMOCNICI MALA SOM STRASNE BOLESTI CELEHO BRUCHA AJ SOM VRACALA, V NEMOC GYN, POVEDAL ZE BABO JE OK MA 1400G, PO GYNEKOLOGICKEJ STRANKE JE VSETKO OK, ZAVOLALI AJ CHYRURGA TENSI MYSLEL ZE BUT TO JE SLEPE CREVO ALEBO ZALUDOK LEBO V TYCH CASTIACH MA TO NAJVIAC BOLELO. POSLALI MA NA SONO KDE SA NIC NEPOTVRDILO TAZE VLASTNE NEVIEM CO MI BOLO AJ JE LEBO ESTE MAM SLABE BOLESTI NA PRAVO DOLE A V OKOLI ZALUDKU, NO OPROTI TOMU KED SOM TU PRISLA JE MI UZ SUPER, TAK DUFAM ZE NA DNESNEJ VELKEJ VYZITE SA DOZVIEM OCO IDE. ESTE SOM ZABUDLA TEN GYN MA UZ PRIPRAVOVAL NA OPERACIU ALEBO NA POROD CISARSKYM A NECHAPEM PRECO KED MALY JE OK. SOM MYSLELA YE MA PORAZI TO ON ČLOVĚKA ESTE AJ VYSTRASI LEN TAK BEZ PŘÍČINY. PEKNY DEN
@sudabe uf, neprijemne, sna to nebude nic vazne, drzim palce...
ja som sa vcera normalne zlakla, cely den mi bolo relativne ok, potom podvecer mi zacalo tvrdnut brucho, sla som s malou na palacinky do restiky (kedze este stale nemam kuchynu vrrrrrrr) a tam som si uvedomila, ze ta bolest mi zacina vystrelovat do krizov... no a potom to bolo celkom dost pravidelne, kazdych 10minut, ja uz som sa zlakla... ale chvalabohu to boli asi len poslickovia, lebo po horucej sprche sa mi ulavilo...
No v kazdom pripade som zvedava co mi povedia na poradni
@sudabe joooooooj, ty si to tehotenstvo vôbec neužiješ... ale len si tam radšej polež, nech si pod dozorom, aby sa ti nič nestalo doma... a doktor asi musel všetky možnosti ti povedať, aj ked fakt je ten, že oni dakedy viac vystrašia ako poradia a upokoja...
baby, a mne sa snívalo dnes o malom svišťovi 🙂 sme sa boli kočíkovať v prírode a on spal bez zaplakania 🙂 som zvedavá aká bude realita 😀
@jaja018 krasna je, z coho?
@sudabe ja som taketo problemy zacala mat pri prvom, vsetci tipovali slezinu, dopovali ma infuzkami a antibiotikami, akurat, ze vysledky krvi boli v poriadku, problem bol, ze mi bolesti spustali silne kontrakcie, ktore sa po hospitalizacii este zvysovali.. pochodila som vysetrenia, nakoniec skonstatovali, ze som velmi zaplynena, comu nemocnica neprospievala, sla som domov a rodila o 10 dni.. bolesti uz ale nezmizle a teraz sa objavili uz v 6 mesiaci hned potom, ako som prestala v jednom kuse grcat.. takze viem, ze mi jednoducho nepracuje zaludok, jem po malickych sustach, pijem po jednom glgu.. nejako dovalcime, ovela horsie som bola pripravena na dojcenie a rezim po porode, lebo som bola zvyknuta nerobit nic, len jest a sediet na zachode :-/ teraz uz viem co ma caka, uplne zabudnut na seba a riadne jest a pit, aby bolo mliecko
zajtra utz - aj sa bojim, aj sa tesim, no ak sa placenta nedvihla, tak je sekcia ista a ja nechceeeeeem :-/ ak zas nastupia kontrakcie, tak nebudu doktori vahat a bude to ovela skor ako mame termin :-//// ach jaj
cas sa zbalit do nemocky ☹
Baby v tehu knižke mám písaný termín pôrodu 21.11 a pod ním 28.11 Ktorým sa mám teraz riadiť?
Ahojte kočky. Vidieť, že začala už škola , hned ráno som sa riadne rozčulila s malou, pomali až do nepríčetnosti. Vonku ráno 10 st. a ona sa chcela vyletniť, normálne jej to vysvetlujem a ona na mna tie reči pubertálne tak ma tak rozčulila, že som ani dych nevedela polapiť...a potom ked si uvedomila, že naozaj je zima a treba sa teplo obliecť tak len vravela pozri všetci majú dlhé veci. Jááj tie ranné nervy mi tak chýbali 😀
Zajtra nás čaká poradna tak som zvedavá ako dopadnem, dúfam, že všetko bude v poriadku, hlavne ten môj tlak 😠 Som dnes neskutočne unavená, od 5 len behám, musela som ísť muža odviesť do práce ráno o 5:30. O 7,30 s malou do školy tam som ju aj čakala na poštu vyplatiť obedy a prišli sme domov a som súca akurát do postele 🙂 Ešte, že sa už pomaličky blíži koniec, lebo čím dalej viac je to namáhavejšie, nič neurobím a cítim sa ako po 12 hodinovej šichte 😀
@sudabe ahoj ja som mala niečo podobné pred mesiacom a pol, pichalo ma hrozne v bruchu v pravo dole..aj celé brucho potom už len v pravo dole, potom to ustupovalo samo, už ma nebolelo pri ležaní iba pri pohybe. Bola som u gynekológa ten skontroloval, že všetko je s malinkým OK a poslal ma na chirurgiu, či to nebude slepé črevo alebo niečo podobné. Tam mi robili kopec vyšetrení, ultrazvuky a nič mi nezistili. Potom na druhý deň som celý prevracala a prehnačkovala, aj teplota. Nasadila som si suchare a čaj 4 dni a odvtedy mi nič nebolo. Gynekológ povedal, že to mohla byť nejaká viróza. Možno aj ty máš niečo podobné a prejde ťa to v pohode bez komplikácii 🙂
Ahojte, maminy....ake kociky mate pre svoje ratolesti? Ja som pri dcerke mala Teutoniu a teraz sa neviem rozhodnut...vlastne ani neviem, medzi cim sa mam rozhodnut :D Rozmyslala som Bugaboo, aj Quinny, aj Peg perego...🙂
@nedockava4 ahoj ja mam bugaboo buffalo a neskutocne sa mi paci a vyzera byt aj prakticky aj skladny a ma aj velku vanicku.
@nedockava4 po dcere mam sportovy kocik britax b-agile a kedze som s nim velmi spokojna,tak k nemu len dokupim vanicku.
@nedockava4 ahoj ja mám objednaný Peg perego BOOK PLUS Sportivo and Modular . Je tiež fajn mala som PP pri malej je lahučký, tieto už má super velku vaničku oproti tomu aké vyrábali pred rokmi. Lahko skladatelný.
@ewca ja som najskôr uvažovala nad concordom alebo jané mne sa strašne páčili ale nakoniec som zbadala to Peg perego a bola som ho pozrieť v obchode a po jednej strane mali concord a z druhej jané a ale to sa nedalo porovnať majú velmi malé a uzke vaničky a ani mi ich kvôli tomu neodporučili kedže sa narodí oktober/november. Ale tieto PP robia teraz ozaj so super vaničkou velká priestranná, je lahký, Miške sa lahko ovládal a hned sa mi zapáčil tak som už ani viac nevymýšlala a koncom júna bola nan akcia tak sme ho objednali, tento týžden by sme ho už mali mať tak len čakám kedy mi zavolajú.
Babulky-tehulky... musim sa vam ja pochvalit... Dnes konecne som sa zasa opat raz rozhodla ze idem poupratovat... povymyvat podlahy a prach...
a co som vyviedla?? zapnem vysavac... a vyrazila som poistky v celom byte... tak frajerka...sak vypadol istic... nahodila som ho... zapla vysavac... a istic KAPUT... 😀
esteze mam najsikovnejsieho svokra... ten do dvoch hodin dobehol ... z novym isticom a vymenil ho... 😀 😀 😀
Svokor ze: no a mozes robit poriadok...a ja mu nato : Dnes sa uz z vysavacom nebavim 🙂 a taky rehot spustil..... no co vam poviem...takze uz mi zacina krasne tento tyzden...
teraz mi zasa novy gynekolog stacil volat...ze byvali ma neodhlasil na social.poistovni... tak ja uz neviem... to uz si fakt nikto nerobi svoju robotu poriadne???
Tak baby ja som bola dneska kupit ten set na klystir a ze 8 eur ...za mydlovu vodu.Neuveritelne:)
@katyka11 To je niečo, len by si si Ty neurobila svoju robotu už by bolo zle. Jááj toto je svet čo si sama neurobíš nemáš. Vidíš a stakou chutou si sa pustila upratovať a nejaký vysávač Ti to znechutí 😀 Ja som dnes neurobila nič okrem ranného rozčulenia a ísť s malou do školy a unavená som ako kôn🙂
@nanuska123 Krásnu izbičku bude malinký mať.
@andy09 My o tom hovor... som akurat dnes tak navarila a koniec... zajtra idem na melirek ...v sobotu na svadbu...
Horsie je Andy ze ten neporiadok ma este caka...a to zase budem musiet pockat kym ma to chyti...a to s takou naladickou som isla ze upratovat... no co uz... necham na inokedy 😀
@katyka11 ja som dnes variť nemusela, mali sme od včera a prišli sme s malou z mesta a pospali sme 🙂 Tak budeš kočka na svadbe...nezabudni na tú tašku v sobotu 😀 Jááj to poznám ked mám chuť niečo robiť a pre niečo sa to nekoná a potom sa nie a nie dokopať do toho. Ja chcem ešte plienky poprať ale teraz aj pršať hlásia bude to dlho schnúť a chcem to hned aj žehliť, chcela som to cez víkend ale mali sme návštevu Miška mala oslavu, tak som nechcela prať, tak v týždni poperem. A postielku chcem už doniesť od našich a poskladať. Ozaj a Vy ste ju už poskladali ?
@trish31 to ani ja nie, za všetko pýtajú tolko penazí. Ja som dnes ostala šokovaná som bola Miške v jedálni pre šek na obed a veduca jedálne mi vraví že strava išla o 5 € hore tak som ostala pozerať, že fuu to je dosť. Tak som doma Miške náležite musela vysvetliť že má všetko zjesť v jedálni, lebo učitelky mi už minulí rok vraveli že dokopy tam nič neje.

8.mesiacik 😀 😀 😀
len tak dalej..... a babatka tu mame coby dub 😀