icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
4. sep 2013

@malaberuska nevedela som ty si ju v tehu schytala?Ja som ju mala ked som bola mala,a teraz mi ani nevysli protilatky

nanuska123
4. sep 2013

@trish31 ja mám napísané, že ten výter až v 36 tt

malaberuska
4. sep 2013

@trish31 nie, niekedy pred tehu, udajne minimalne pol roka, ale ze tie hodnoty odznievaju velmi pomaly tak radsej mi dali atb, ze keby nahodou.. ale maly je chvalabohu v poriadku 🙂 ale som sa vystresovala vtedy riadne ☹

ivica1982
4. sep 2013

@trish31 dost ale ked sa narodil manzel tak mal 4600g

matrix87
4. sep 2013

@ivica1982 to je riadne veľký... To ten náš je potom taký maluch 🙂

trish31
4. sep 2013

@ivica1982 waaaaaau tak sa mas na co tesit🙂Budete mat silaka v rodine🙂

trish31
4. sep 2013

@malaberuska ja som ju prekonala a nevysli mi vobec protilatky na testoch to bolo tiez zaujimave....lebo vybehnut by nejake mali...

ivica1982
4. sep 2013

@trish31 🙂 jaj uz teraz sa tesim lekar naznacil cisarsky ale to ze nemusi byt , este mam ist do nemocnice kde budem rodit nech si ma posleduju aby sa oni rozhodli ako to bude prebiehat 😉

malaberuska
4. sep 2013

@trish31 nooo to by teda mali 🙂 divne.. ale bud rada 🙂 ja som mala dlho problem, aby som rano tie ATB udrzala v sebe.. inak som ani nevracala nic, len z nich by bolo niekedy fakt zle.. ale klop klop uz je to ok. beriem ich tak, ze tri tyzdne beriem a dva tyzdne pauza.. akurat si vcera gynekologicka tukala na celo, ze ona by mi to uz vysadila.. ale ze ked infektologicka nechce.. takze tak, nebudem radsej riskovat 🙂

trish31
4. sep 2013

@ivica1982 a ty si prvorodicka?Podla pasu vidim ze asi hej.No ved lekari sa najlepsie rozhodnu tak ci tak aj ja to nechavam na lekara
@malaberuska tak ked to babu neskodi tak to radsej ber...

No baby ale ja ked som dneska lezala na koze,taky hnusny strach ma prepadol ze do kelu ved o par tyzdnov takto budem len s velkymi bolestami...Neviem si predstavit ako ho vytlacim von,som tam lezala pupok predo mnou..no....nic zabavne

malaberuska
4. sep 2013

@trish31 nie, praveze babatku neskodia, ona mi to vysvetlovala, ze to obali vlastne placentu a nedostane sa k nemu ziadna bakteria 🙂 a ja som bola aj na amniocenteze a ta vysla tiez dobre, klop klop 🙂

ani nevrav.. ja sa niekedy tesim a niekedy ma prepadne taky strasny strach z porodu 😕 a ked si zoberiem, ze sak to uz zachvilu moze prist.. 😕

trish31
4. sep 2013

@malaberuska ja som mala take vycitky ked som si dala paraleny obcas ale ja mam velke problemy so zubami odkedy som tehu uz mi dva krat tahali nervy...To sa nezaobislo bez tabletky...ale tak vysetrenie a morfo vsetko OK tak dufam ze aj tak bude....

Ved to kazdu chvilu moze prist...ale ved on sa nebude pytat🙂

malaberuska
4. sep 2013

@trish31 no veru, ale tak si hovorim, ze ked zvladli ine musim aj ja, ved co nam ine zostava 🙂 ale ide to uz neskutocne rychlo 🙂

trish31
4. sep 2013

@malaberuska ide...ja sa uz maleho neviem dockat stale ho budem stlacat pusinkovat🙂

malaberuska
4. sep 2013

@trish31 ja dufam, ze nebude moc uplakany a tak 😀

trish31
4. sep 2013

@malaberuska aj ja...z toho stresu co zazivam sa ale vobec nebudem cudovat popravde...Hlavne nech nema koliky lebo ked citam niekedy co maju babatka ake tazkosti..ach

majushka122
4. sep 2013

Dnes na uzv. Mame 1.9kg asu budeme veeelky 🙂
:-!

andy09
4. sep 2013

@vavrenka môj mal v 30 tt ešte menej. Už od začiatku mi hovoria, že bude malinký. Zaostávame podla sona týžden. Na 3D mi to vysvetlil tak, že všetko je v poriadku len sa držíme na tej najnižšej hranici normy aká je daná.

andy09
4. sep 2013

@trish31 mne krv budu brať 19.9. a potom ešte aj nejaký výter.

ivica1982
4. sep 2013

@trish31 ano som prvorodicka 🙂 takže to bude zabavné.

trish31
4. sep 2013

@majushka122 dalsia🙂No baby dobre velke deti budeme mat ako tak citam 😀

andy09
4. sep 2013

@trish31 no ja len hladím na tie čísla a normálne začínam mať traumu, že to len ja budem mať také mini baby 🙂

vavrenka
4. sep 2013

@andy09 a kolko mal? moj ma hmotnost na 29+2. ale doki mi tiez vravel, ze je to ok, lebo aj hanka patrila medzi trosku mensie a lahsie deti. zatial jej to ostalo. ma 2roky a 2m a nosi velkost 86 a ma 11kg.. je zdrava a v poriadku. ale dufala som, ze ked to bude chlapcek, tak bude trosku tazsi.

euka210
4. sep 2013

@malaberuska
@trish31 povedal mi, ze tak este 2kg urcite priberie. Pri prvom to bolo podobne, tiez bol stale vecsi a posledny tyzden ma poslali, ze to bude na sekciu. O tyzden mal z 3700g uz 4,5kg. Takze to bude podla toho kolko narastie.

malaberuska
4. sep 2013

@euka210 fuuu to fakt tak vela behom tyzdna? si mala cukrovku alebo nieco ci to len tak? 🙂

andy09
4. sep 2013

@vavrenka V papieroch mám napísané 1190 g a bola som v 29 tt+4 a zodpovedal 28 tt+4. Pri Miške som to mala tak isto stále mi vraveli, že bude maličká. Nakoniec mala 2100 g a 48 cm a teraz má 9 rokov 150 cm a 30 kg takže dobehla to všetko v pohode. Ked bola maličká aj ona nosila dlho najmenšie čísla, ale aspon to bola výhoda, že dlho veci vynosila 🙂

kajca84
4. sep 2013

@andy09 nielen ty,asi aj ja.Naposledy-pred 2 tyzdnami nemala malá ani kilo

eevicka83
4. sep 2013

@trish31 no ahoj taky vyter sa bezne robi ale tak cca 2 -3 tyzdne pred porodom..mne sa zda ze ti robi nejak skoro.. ved este je dost tyzdnov pred nami tak dovtedy sa este moze aj to ci mas alebo nemas streptokoka dost zmenit... sa cudujem ale je fakt velmi aktivny ten tvoj dr. . 🙂

eevicka83
4. sep 2013

@trish31 a mne povedal ked som bola na sone ze mam ratat ze mala sa bude pohybovat okolo 3700g ako prva dcera ze je vacsia ale mne sa podla tychto vasich vah zda este aj mala 🙂

trish31
4. sep 2013

@eevicka83 no ja to nechavam na lekara asi vie preco robil ten vyter uz terazO🙂