Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@sheila2004 no ona je teraz podla PM cca v 33 tt. uz jej tu krv brali asi styrikrat a vzdy to tam vyskoci. tak vzali aj svagrovi. zajtra ide na poradnu, tak som zvedava. a v podstate jej nepovedali nic, doktor nechape ako jej to moze vyskakovat ked je Rh +. pri prvej dcere to nemala a teraz jej to vyskocilo. asi jej budu brat krv na kazdej poradni a sledovat to. a ze maly moze mat potom silnejsiu zltacku. viac zatial neviem, ale zajtra jej zavolam ze co je nove ohladom tohto a dam vediet 🙂. ale je to anomalia pri Rh +.
@nikky81 tak to urcite, este som take nepocula. Tak drzim palce. 🙂 snad vsetko dopadne v poriadku. Ja sa len bohim, aby babatku nemuseli cely krvny obehmenit. A priatelovu krvnu skupinu odo mna absolutne nechceli,co si myslim,ze by pri mojom rh faktore mali pytat.
@sheila2004 tak verim, ze malickemu krv nebudu musiet menit, drzim palceky 🙂 a dam teda vediet
@sheila2004 dnes som bola prvýkrát na predpôrodnom kurze a dozvedela som sa len jednu jedinú novú vec a to, keď je matka Rh -, tak je tam jediné obmedzenie, že keď sa bábo narodí, tak sa mu nemôže nechať dotepať pupočník....
ináč celkom v pohode ten kurz, platí sa 2 eurá a boli sme tam viac ako hodinu...nabudúce pôjdeme pozreť do pôrodnice a potom sú nejaké 2 hodiny venované pôrodu...tak tam ešte asi pôjdem a potom je ešte o novorodencovi a starostlivosti, ale tam už asi nepôjdem, lebo aj tak nám vravela všetko to čo je písané v knihách a na nete...a prekvapila ma celkom aj tým, čo si zobrať do pôrodnice...skoro nič mi vlastne netreba, pre mňa iba vložky, masť na bradavky, hyg. potreby, prezuvky a pre drobca len plienky...všetko je v nemocnici k dispozícii a čo som sa čudovala, hlavne všetka drogéria pre drobcov....ale i tak nebudem tam trapošiť v ich košeliach a pod...jasné, že si toho zoberem viac...radšej som, keď som vo svojom...
baby koľko ste zatial pribrali ak to nie je tajne? je normalne že ja len 5,5kila? sice ešte 2 mesiace ale aj tak...
@malaberuska cukrovku som nemala, mozno to sposobilo aj ze to bolo u lekara a druhe uz v nemocnici, teda rozdielne pristroje. Ale je aj fakt, ze ku koncu mi velmi narastlo brucho a za posledne 2t sa uz aj strie okolo pupka urobili. Ako mi povedala moja lekarka, ak to ma raz v genoch, ze bude velke po tatovi (ten mal 4kg), tak s tym nic nenarobim. A to som zatial pribrala len 6kg, pri prvom sa to vysplhalo na 20.
@nanca5 ja som pribrala 5 🙂
...nas maly ma od vcera nadchu, dnes aj ja a priserne ma boli hrdlo, ze som dostala penicilin, ktory od detstva neznasam, ale pocas tehu sa moze a dufam, ze co najskor zaberie
@nanca5 toto sa neda porovnavat.. +5,5? v pohode.. ja by som to videla skor o zdravi, kym sme ako tak zdravi, nech su to 3 alebo aj 20 kg, pribrala som do minuleho mesiaca 4 kg, ale kvoli zlemu krvnemu obrazu mi museli nasadit zelezo s kys. listovou a B12, prisla strasna chut do jedla, ale co zjem, to ide von, takze kazdemu hold inak spaluje
Baby práve som vypila tu hnusnu glukozu. Je pravda ze už zrazu nie som hladná ale mám veľkú dilemu ako to v sebe dve hodiny udržať. Hrozne ma s toho napína. ☹
@nanuska123 dakujem pekne za odpoved. Aj ja sa chystam na kurz, ale ked uz budem na materskej. Zatial este pracujem. No tu v bratislave si musim priniest vsetko. Som zvedava, co sa zmenilo.
@andy09 Andy takze tlak ok???
mne prekvapivo vcera volal dr... ze ci vsetko ok... ci nohy neopuchaju... a ci sa tlak drzi...
skoro som odpadla... 🙂 jooooj...ale nemala som odvahu mu povedat... co ma teraz caka ... tento vik. svadba...buduci vik. hody u sestry... dalsi vik. svadba mladsej sestry... a dalsi vik. gulasova party spojena s oberanim jablk u maminy... takze... vikendy s opuchnutymi nohami asi 😀 😀 😀
@andy09 poradňa je už za mnou. Tlak 125/60 moc ok aj celkovo vraj všetko ok. A po zobrati krvy na ten cukor som si dala pizzu a už sa ma hlava netoci.
Baby neviete co v tehu knižke znamena OP? Je to tam kde zapisuje každú poradnu. Doteraz vždy mi
preciarkol tu kolonku a dnes tam napísal 1
@trish31 mam pocit ze moj je najvacsi mal niekto v 29+5 1,9kg? asi ne...nevadi aspon bude velky mocny chlap...len dufam ze sa otoci lebo je este zadockom dole

@nikky81 hej,hej negativny faktor mam. A co jej povedali na pozitivne protilatky? Ako budu postupovat? Ja pri prvom vobec nic, ale ze tym ze je toto druhe, moze to byt riziko.