icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
6. sep 2013

@eevicka83 sak ano z unavy to mozes mat.Na malu isto nie🙂JA to mavam casto mna bolieva cele telo a dost...Unavena si vyloz si packy a urob si cajik 😉

andy09
6. sep 2013

@eevicka83 mne tiež bolo až do plaču minule som sedela a ani postaviť a ked som sa už horko tažko postavila tak ani krok urobiť , ani len nohu dvihnúť, to bola katastrofa, potom som naspäť lahla a na druhý den som to nejako rozchodila. A mávam to často , akonáhle vela chodím a to ked chodím sa vlečiem ako slimák a schody sú môj zabijak.

eevicka83
6. sep 2013

@andy09 no uplne presne ako ja..aj ja chodim hrozne aj ked vladzem nie to este teraz..schody to iste..a to som s mladsou dcerou mala tolko energie ze som do nejakeho 35tt chodila cvicit a teraz katastrofa a raz za cas idem na vylet a citim sa akoby ma dobili...
A mozem si dat aj 2 magnezia za sebou lebo ja ho neberiem tak neviem..ale ci nepomoze aspon tym noham?

andy09
6. sep 2013

@eevicka83 Môžeš si dať magnezium ja tiež beriem viac magnezia denne aj kvôli tlaku a aj kvôli tomuto dr. mi to tak odporučil.

vavrenka
6. sep 2013

@mimajka no, moja, tak to mas teda nadielku! v ktorom tt? a krcok sa zatial drzi, hej? vydrz do 36tt, potom sa to uz da 😉

mimajka
6. sep 2013

@vavrenka teraz som 31tt. Krcok sa zatial drzi, ale pri poslednej kontrole mi vravel lekar ze jedna klenba je uz vysunuta a ze musim byt opatrna. Do toho 36tt to musim vydrzat aby malo pluca vyvinute, som manzelovi vravela, ze aj po rukach budem chodit. Dostala som papier na matersku od 1.10. ale kazal mi pockat do toho 30.9. kym ho dam socialke, keby som nahodou porodila skor.

andy09
6. sep 2013

Dnes sa chystáme s malou do kina na šmolkov 2 v 3D, som zvedavá ako tam obsedím....máme totiž kino v štýle ....drevené vyklápacie stoličky z roku 20 😀 Ale hlavne že je projekcia 3D 😀

eevicka83
6. sep 2013

@andy09 no to je sranda ...u nas podobne 🙂

matrix87
6. sep 2013

@andy09 u nás kino radšej zrušili, aby nemuseli meniť sedadlá 😀

matrix87
6. sep 2013

@mimajka viem, že teplá sprcha sa v tehu neodporúča... ale zatiaľ mi len pomohla teplá voda... na kríže napríklad... myslím si, že spúšťa kontrakcie fakt len vtedy ked je čas pôrodu...

euka210
6. sep 2013

@matrix87 ja som citala este pri prvom, ze tak sa rozlisia poslickovia od porodu...tepla sprcha poslickov zastavi a porod nie

matrix87
6. sep 2013

@euka210 tak tak, aj ja som to čítala už vo veľa knihách a článkoch... myslím si, že príliš horúci kúpeľ nie je vhodný, ale teplá sprcha pomáha od bolesti, ktorej je celkom dosť ku koncu si myslím...

euka210
6. sep 2013

@trish31 ake tvrde vajicko? 🙂 Ved je vystuzene polystyrenom a male bude take naobliekane v novembri, ze mu bude makko. To by som vobec neriesila. My to budeme mat autom cca 45min az hodinu a prvy po ceste krasne zaspal a to som sa bala ako to zvladne, lebo v nemocnici bol posledny den vela hore...a doma problemy so spanim pokracovali dalej az do nejakych 8m. Dufam, ze toto druhe bude poriadne spiace babetko 🙂

euka210
6. sep 2013

@matrix87 kupel je predsa nieco ine ako sprcha...kupel v tehu by ani nemal byt.
A pri porode su predsa sprchy na zmiernenie bolesti.

matrix87
6. sep 2013

@euka210 u nás sa v kúpelni ani kúpať nedá, máme len sprchový kút, tak ja si užívam teplé sprchy... veľmi mi to pomáha na uvoľnenie bolesti krížov hlavne... 🙂

mimajka
6. sep 2013

@matrix87 sprcha sa moze ale kupel nie. Ja som mala bolesti chrbta a dala som si kupel a to bol pravdepodobne dovod na pobyt v nemocnici.

eevicka83
6. sep 2013

@euka210
@matrix87 no presne aj ja si myslim ze tepla sprcha uvolni bolest a len ked sa uz naozaj rozbieha porod tak vtedy bolesti neprejdu.

januska010
6. sep 2013

Žienky, ja už vážne neviem či mám čakať. Tvrdne mi bruško, sem-tam bolesť ako pri menštruácii ... Včera to prešlo hneď ako som si ľahla, dnes už nie, sprcha tiež žiadny účinok. Bolesti nemám pravidelné, ani nie sú častejšie, len akosi neprechádzajú ... Čo robiť ? Ísť či ešte počkať ?

vavrenka
6. sep 2013

@januska010 radsej zbehni, toto neznie ako poslickovia...

nanuska123
6. sep 2013

@januska010 ja by som išla, len pre tú istotu...sestrička, ked som bola v nemocnici, mi povedala, že radšej prísť tisíckrát s každou hlúposťou ako raz a neskoro... možno to vyrieši infuzka magnézia....

nanuska123
6. sep 2013

baby aké ste kupovali teplomery na meranie teploty pre bábatká??? bola som v lekárni, mali tam tri druhy: taký ako bol kedysi ortuťový, len teraz je liehový, potom normálny digitálny len s ohybnou špičkou a ešte ten čo majú teraz v nemocniciach ako pištol čo sa le namieri na hlavu...ale tá predavačka mi povedala, že mi neodporúča ani jeden...a tak ako sa má potom človek rozhodnúť???

kajca84
6. sep 2013

@nanuska123 my máme taky s ohybnou spickou,ked bol maly malinky,strcili sme do ritky,odpocítali pol stupna a bolo.A to akoze preco ti neodporúcala ani jeden?

libertine
6. sep 2013

@nanuska123 my sme mali vsetky druhy teplomerov: ortutovy, klasicky digitalny, bezdotykovy celny, usny. tie bezdotykove boli akurat drahe, ale uplne odveci, vyhodila som ich. boli schopne namerat 39.5 a o 5 sekund uz 37.4. nechali sme klasicky digitalny. aj na pohotovosti pouzivaju taky klasicky s makkou spickou, co sa dava do zadocku.

januska010
7. sep 2013

@vavrenka To som si myslela aj ja 🙂 A to naše bábo zmiatlo aj lekára, nakoniec ma po polnoci poslali domov a dnes je kľudná a tvári sa, akoby sa včera nič nestalo 😀 😀 😀 😀
@nanuska123 Ja už chodím na pohotovosť ako na klavír 😀 Naše bábo bude malý komediant 🙂

trish31
7. sep 2013

@nanuska123 ja mam ten do zadocku s ohubnou spickou,8 sekundovy,stal 6 eur

trish31
7. sep 2013

@januska010 a co Ti povedali?

trish31
7. sep 2013

Baby otazka:Plienky.Ake a kolko ks mate na zaciatok?Respektive na prvy mesiac?

lucinka1104
7. sep 2013

nikto nechce ?

januska010
7. sep 2013

@trish31 Že pôrod to nie je, lebo sa ani neotváram a ani tie bolesti nenaberajú na intenzite. Tak ma poslal domov, vyložiť nohy a oddychovať. 🙂 🙂 🙂 A dnes ... Bábo je úplne kľudné, ani stopa po rozruchu v noci 🙂

tanickaskorokubikova
7. sep 2013

@trish31 ja mám zatial dve balenia newbornov po 78ks viac som nechcela kupovať lebo neviem aký veľký sa Kubko narodí 😀 😀 sme totiž trošku popredu 😉