Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@tanickaskorokubikova ja mam newborn 24 ks a potom min od 3 do 6 kg mam 68 ks tak ja neviem ci to staci ci nie....no dufam
@trish31 tak počítaj zo začiatku tak desať plienok na deň aspoň teda tak mi vraveli a aj v zozname do pôrodnice mám že na 4dni 40ks plienok
@trish31 Mám jedno balenie - 150 ks, veľkosť 2-5 kg. 🙂
@januska010 takze mas aj ty newborny?
@tanickaskorokubikova no tak vezmem aj z tych aj z tych...aj ked ja asi pojdem s kufrom ako to vidim vsak len tie plienky su jedna taska
ja mam nachystanych 30 obyajnych a velke balenie pampers 3-6kg. snad zo zaciatku to bude stacit. .
@trish31 no presne ja som uvažovala že plienky vezmeme len do ruky lebo ak ich dám do taky tak si mi tam už nič iné nezmestí 😀 😀
@trish31 Áno. U nás je to ako veľkosť 1. Vraj sú to najmenšie od 2-5 kg 🙂 Tak dúfam, že budú v pohode.
ja mam do porodnice nachystane jedno balenie newborn pampers, take male,je ich tam nieco cez 40. este mam doma jedno take a potom uz jedno velke balenie c.2 pampers. z tychto prvych velkosti dcera velmi rychlo vyrastla. ked bola babo, tak tusim spotrebovala priemerne 7 plienok denne. a treba dobru prebalovaciu podlozku, ked bola rozbalena, tak sa vzdy pocikala 🙂
Ja som myslela ze zoberiem asi tak 20 ks do porodnice..a ak by este bolo treba tak mi donesu.. vsak nezaplnim kvoli tomu celu tasku vedvaj tak ma budu chodit pozerat.
@januska010 To Ta prehána aby si nevyšla z cviku trasa domov - nemocnica 🙂 Takže bude to dievčatko ? 🙂
Toto je už choré, ale úplne. Pozerám práve v telke , že zmeny v novom školskom roku a vraj už aj piatakov budú testovať ako deviatakov a niečo o maturách to som dobre nepostrehla, ved tým detom robia len stres, nechápem na čo je to dobré. Kým vyrastú tieto naše bábätká čo teraz čakáme budú maturovať pomali na základnej škole 😀 Problém sa má diaťa dostať do škôlky, na konci škôlky robí testy aby sa dostalo do školy a aj niektoré deti sa nedostanú do prvého ročníka ZŠ z dôvodu mála miesta. A potom ich len stresujú zo všetkého....už ani riadne detstvo tie deti nemajú lebo tolko učenia majú a len ich zatažujú. Prepáčte kočky musela som si niekde vyliať nervy...som sama doma a nemám komu 😀
@andy09 Presne tak, ale manžel už ani nevedel kde sú dvere 😀 😀 My nevieme, vie to len Dr., sme sa dohodli, že isté to bude až pri pôrode a toľko už vydržíme.
@trish31 tiež mám ten pocit, na čo riešiť to čo treba, keď si môžeme vymyslieť niečo nové. Fakt ma to ale vytočilo. Miška je tretiačka teraz, ale Ti poviem, že ten rozvrh len som hladela. 4 krát za týžden angličtina, a si zober, že riadne tie deti nevedia slovenčinu tento rok ich čakajú vybrané slová, násobilka, delenie a pod. čo si myslím že je ozaj dosť. V rámci vyučovania majú plávanie tento aj buduci rok 2 hod. za týžden aspon tam sa vybláznia. A od piateho ročníka im pribudne druhý jazyk. Je to ozaj vela na tie deti, poriadne nemajú ísť ani kedy von. Ja som teraz rada, že budem doma na MD aspon sa jej môžem venovať naplno, po škole príde domov a naučiť sa a môže ísť von, ked som chodila do práce chuda musela byť v družine potom rýchlo pre nu prišli sme v zime za tmy naučiť sa , chvilu sa pomotala a spať. Som si tak povedala, že som rada že sme mali takú ZŠ ako sme mali, vtedy prvý stres riadny sme zažili až ked sme mali ísť na príjmačky na strednú🙂
@januska010 Nech je čo chce, hlavne nech je zdravé a ešte nech vydrží tam kde má a na nácviky pôrodu má tiež ešte trošku času 😀
@andy09 Presne tak 🙂 Z každého doma máme, tak uvidíme či sa vyrovnáme alebo budú mať muži prevahu 😀 😀 Už budeme povinne každé ráno viesť dialóg, že dnes ešte nie, až neskôr 😀
@januska010 aj u nás sa to teraz vyrovná a sa smejeme, že my ešte budeme aj priezviská mať podelené baby iné a chalani iné 😀 No usia to drobci ešte trošku vydržať ved si tohto sveta ešte užijú až až 🙂
@andy09 😀 Tak to máte pekne podelené 😀 My už máme všetci rovnaké, aj naša baba, je už naša aj podľa papierov. Ja mu to tiež hovorím a ešte do tej zimy, potom zistí, že v brušku bolo lepšie 🙂
@januska010 máte zimu? Tu je krásne a príjemných 28 bolo celý den a na slniečku aj viac. No aj keby som sa vydala tak by zasa len malá ostala s iným priezviskom a to ona má z toho záchvat chuda, že prečo ona sa nemôže volať rovnako ako my všetci, ale som si zistila že ak by sme sa raz zobrali, tak súdnou cestou sa dá zmeniť aj malej priezv. aj bez toho aby, biologický otec súhlasil. Takže ak sa raz rozhodnem ešte vydať potom poriešime 😀
@andy09 My sme to takto riešili, naša mala priezvisko po bio matke, súdili sme sa, bio matka bola zbavená všetkých práv a malá dostala naše priezvisko.
My celý týždeň v rozmedzí 15-20 stupňov, čiže o ničom totálne ☹ Hnusné, depresívne počasie.
@januska010 Ved tak je to najlepšie mať rovnaké priezvisko, aj my sme vraveli, že Miška by tým trpela keby len ona sama sa inka volala ona to už vela krát povedala a aj plakala kvôli tomu. Tak to je ozaj deprimujúce počasie. Tu u nás ozaj príjemne sme vraveli že by tak po celý rok mohlo byť 🙂 A ked si spomeniem, že za chvílku sa začne skoro stmievať tak už ma depky chytajú a len dúfam že nebude taká dlhá zima ako tomu bolo tento rok.
@andy09 Presne tak, veď ste / sme rodina 🙂 Naša nám vždy vravela, že ona je spokojná, že jej to nevadí, ale takto máme všetko jednoduchšie a znie to oveľa krajšie, nikdy som nerobila rozdiely a preto máme rovnaké priezvisko 🙂 Je to hrozné, celý deň pod mrakom, sem-tam slniečko a to ešte zima na nás čaká ... Ja už chcem krásnu teplú slnečnú JAR 🙂
@januska010 To je fajn, že to tak brala, ale iste sa cíti lepšie, ked sa volá tak ako Vy. Ale to je už velká rozumná baba a hlavne, že je s Vami šťastná. Ja mám tiež rada krásne jarné dni ....tie horúčavy čo boli som rada, že pominuli a teraz je ozaj príjemne ale buduci týžden už má pršať takže to tiež nebude nič moc, mohlo by ešte vydržať byť takto fajn Miška ide do školy v prírode 23.9. tak nech majú pekne.
@andy09 Je to určite lepšie, aj pre nás a rovnako aj pre ňu 🙂 Ja milujem leto, ale toto leto spojene s tehotenstvom, no nič moc ... Odpočítavala som dni, kedy sa to konečne skončí. Mohlo by vydržať pekné počasie, neplánujem kupovať tehotenskú zimnú bundu 😀
@januska010 Veru bolo to tým tehotenstvom tie horúčavy boli strašné to sa už nedalo vydržať som rada že skončili. Ja už tiež neplánujem kupovať nič tehotenské, už len tie dni do konca odrátavam 🙂 Dnes som išla po schodoch na 2 poschodie a fučala som ešte doma a muž so smiechom, že no Adka to chce menej papať a viac cvičiť tak som myslela že ho roztrhnem ako hada 😀 Potom poobede som žehlila a Miška bola v izbe a žehlička mi naparovala a malá mi kričí z izby, že mamka prečo tak nahlas dýchaš a funíš...niekedy mám nervy z tých ich pripomienok 😀 A najlepšie bolo že v piatok som išla pre Mišku do školy a zastavila ma učitelka ktorá učí Mišku a ona učila ešte aj mna a pýta sa ma že Adka musím sa Ta spýtať kedy čakáš to bábo ved som zabudla a Miška mi vravela že za 6 mesiacov, ale že nezdá sa mi to lebo máš už velké bruško, tak som sa smiala a to sme sa doma bavili že ešte 6 týždnov a malá si to predlžila na 6 mesiacov a som sa smiala a vravím učitelke že teda neviem si predstaviť ešte 6 mesiacov už teraz odrátavam každý den 🙂
@andy09 To veru aj ja 🙂 Ja už pre seba nič tehotenské, ešte pre bábo pár drobností a potom už len oddych 🙂 Ja sa sama čudujem, že ma to ešte baví ťahať sa s tým bruškom po meste a po obchodoch. Môj si také niečo nedovolí, lebo by sa asi neposkladal, tak by som ho pretrhla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Mňa skôr len nejaké staré známe " potešia " blbými pripomienkami, že načo mi bolo ďalšie ... Vtedy mám chuť vraždiť, lebo ja čakám, ja rodím, ja funím pri každom kroku a spolu s manželom ich živíme, tak čo je koho do toho.

@trish31 budem pouzivat obycajne plienky, pri prvej som mala 30, prve 2 tyzdne to stacilo, ale potom sa ochladilo a este nekurili, tak horsie schli, zacala som mat problem s dostatkom plienok, teraz mam 50, neviem, ci este neprikupim 10 - nech mam aj nove, ale budu kurit, tak snad budeme v pohode 🙂