icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

januska010
8. sep 2013

@andy09 Ja už som jeden kočík stihla dať preč 😀 Na výmenu kamoške, ona mne Quinny a nestihli kúpiť, tak ja jej náš Brevi 😀 Ja tiež už len drogériu, pre seba aj pre bábo.

andy09
8. sep 2013

@januska010 😀 no super, ale tak hlavne, že ste obe spokojné🙂 No náš sme objednávali koncom júna a preavačka povedala že 1.9. by mal prísť, že nám dá vedieť, zatial mi nevolala, tak dúfam, že príde, nie že na poslednú chvílu budem behať a zhánať 😀

januska010
8. sep 2013

@andy09 No ja som, síce drahý sa netváril 2x nadšene, ale predýchal to 😀 Neboj, určite príde na čas. Musí prísť, iná možnosť nie je.

andy09
8. sep 2013

@januska010 hlavne, že predýchal, ved môže kúpiť nejaký tretí 😀 No ved snád príde sa už teším a dúfam, že bude ešte dobré počasie ked sa malinký narodí, aby sme si ešte dobre pokočíkovali 🙂

januska010
8. sep 2013

@andy09 Tak to už asi nie, chcem sa zbaviť kočíka čím skôr 😀 V tom som nekompromisná, obaja chlapci sa mi oplakali poriadne, ale potom to pochopili. Ja tiež dúfam, že ešte stihnem nejaký ten koniec jesene bez snehu.

andy09
8. sep 2013

@januska010 Ja si pamätám ako to bolo s kočíkom som bola nan taká navyknutá od začiatku že ked som ho už odložila, ale som išla bez malej niekde som sa cítila ako bez nohy, alebo ruky, stále mi niečo chýbalo a ked som mala v rukách v obchode vozík a nie kočík tak som sa kolkokrát pristihla ako sa snažím vozík hojdať 😀 Inak si to občas teraz neviem predstaviť s kočíkom hlavne niekde ísť a prekážky schody malé obchody a podobne, viem že to som mala nervy aj pred rokmi.

januska010
8. sep 2013

@andy09 Mne sa super kočíkovalo tiež. Ja som neznášala úzke dvere, veľa schodov, skladanie a rozkladanie kočíka do auta a z neho 😀 A potom bez kočíka mi bolo super, síce obaja si išli oči vyplakať, lebo sa im chodiť nechcelo, drahý ich vždy nosil na rukách zo súcitu, ja nie 🙂 Obaja sú zdraví, vedia chodiť, tak nech chodia ... Neznášam keď vidím, 2,5-3 ročné deti v kočíku ... Síce každá matka je iná a vie, čo je pre jej dieťa najlepšie, no mňa to vytáča 😀 😀 😀 😀

andy09
8. sep 2013

@januska010 ako mi Miška začala chodiť tak už len vymýšlala a chcela len cupkať vedla mna a tlačiť kočík, čo bol horor hlavne ked soms a niekam ponáhlala 😀 Ale inak bola v kočíku do 2 rokov a potom už som ju ta nevedela dostať, tak sme ho brali len ked sme išli na nejaké výlety , že si tam mohla aj pospať. Ja som tiež minule stále na balkone a išla taká mamička a v kočíku mala také velké dieťa to iste malo aj viac ako 3 roky a to je už ozaj dosť.
No najlepšie je tak na jar máť bábätko a vtedy sa dá krásne kočíkovať 😀

libertine
8. sep 2013

@januska010 dcera ma 2r.2mes. a obcas ju este odveziem v kociku, ked napr. potrebujem nieco vybavit a nemozem ju tam nahanat, ani nosit, ani sa suchtat. ale je to uz zriedka, dlho tam nevydrzi.

libertine
8. sep 2013

No ale teraz uz jej vozenie uplne skonci. mozno jej kupim to stupatko na kocik.

januska010
8. sep 2013

@andy09 Mojim sa nechcelo, začiatky boli ťažké, ale zvykli si 🙂 Ono je jasné, že keď sa ponáhľam, tak ho šupnem do kočíka a ide sa, ale prechádzky len po svojich.
@libertine A taktiež na nákupy, aby som nebola za hroznú matku 😀 😀 😀 😀 😀 Po obchodnom centre je lepšie tlačiť kočík, ako potom hľadať dieťa 😀 😀 😀 😀

andy09
8. sep 2013

@januska010 To su chlapi nechce sa im 😀 Som zvedavá aký bude tento náš chlap...ak to bude po ockovi tak sa mám na čo tešiť začne chodiť ako 2 ročný a plienky dal dole mal skoro 3 roky😀

januska010
8. sep 2013

@andy09 Presne tak 😀 To si dokonale vystihla 🙂 Ja sa zas obávam aby nemal /a povahu po mne, to by bol horor. Radšej nech je po manželovi, to bude oveľa lepšie. 😀 🙂 Ja som hrozná povaha, starší je flegmoš po manželovi jeho nič nerozhodí, no Max už toho má viac po mne.

matrix87
8. sep 2013

@trish31 mam na neho dobry vplyv 😀

andy09
8. sep 2013

@januska010 To svokra so švagrinou ked sa dozvedeli, že čakáme bábätko tak vždy mi len volali no Adka už vieš čo to bude a my 3 sme mali cítenie že to bude dievča a čím viac sa blížilo 3D tak sme začali prepadať tomu , že to bude chlapec čo sa aj potvrdilo, lebo oni mi stále vraveli, že nech je to dievča, lebo že ak to bude chalan a taký bláznivý ako bol Rasťo tak že to bude horor 😀 Ale tak nakoniec som ich ukludnila tým že v dnešnej dobe sú aj baby bláznivé a vymýšlajú 😀

januska010
8. sep 2013

@andy09 Ach, že svokra 😀 No tá moja má asi radar v každej republike 😀 Tuším to vedela skôr ako my. Len keby aspoň percento radosti prejavila. No môj je stará škola a starší je celý on, ešte aj názory má také iné ako jeho rovesníci. To je pravda, baby sú niekedy ďaleko bláznivejšie ako chlapci.

andy09
8. sep 2013

@januska010 No ja mám naštastie jednu z tých mála super svokier 😀 Máš svokru jasnovidku a všetko vie skôr ako sa udeje, to by chcelo aj na iné veci využiť 😀 To sú také bosorky...pardon ženy 😀 , ktoré idú podla svojho a nijako to nezmeníš stále si pôjde podla svojho a radosť jej neurobí asi nič, čo teší Vás. Fuu to vážne, si to ani neviem predstaviť pri 4 ročnom chlapcovi.

januska010
8. sep 2013

@andy09 To ona je asi nejaká zvláštna bytosť 😀 😀 Tak normálne to ani veľmi nepostrehneš, ale ja čo som s ním 24 / 7 vidím ten rozdiel, on hrozne filozofuje nad všetkým, veľa sa pýta a neuspokojí sa s hocijakou odpoveďou. Bude sa vŕtať a pýtať až kým nepovieme pravdu. 😀

andy09
8. sep 2013

@januska010 nadpozemská jedine 😀 No mamička nemáte mu klamať, sa takto musí pravdy dožadovať 😀 Moja Miška je takáto , že bude tolko rozprávať o niečom a zo všetkých strán si to preberie a nakoniec si povie svoj názor a tiež hned zbadá, ked jej niečo iné vravíme ako to v skuočnosti je, len ona je podstatne staršia.

januska010
8. sep 2013

@andy09 Aj to je možné 😀 😀 😀 😀 My neklameme, len hovoríme rečou, ktorej nerozumie 😀 Teda slovensky. A vtedy sa už mračí, všetko chce vedieť, o čom sa bavíme a tak. A nakoniec s toho vyjde, že klameme, čo nie je pravda, no možno sem-tam o veciach, ktoré by aj tak nepochopil.

andy09
8. sep 2013

@januska010 jééj to by bola výhoda , keby naša Miška občas nerozumela slovensky 😀 Tiež niekedy chce vedieť až moc ... a najnovšie má uchechtávky na všetkom, Rasto spal po nočnej a bol odkopaný a ležal v spodnom prádle a nejakým nedopatrením mu asi niečo "vyytrčalo " a išla si tampre niečo a zrazu rehot velký, prídem tam on spí a malá stojí pri posteli a div sa nezadusila smiechom...trubka 😀

euka210
8. sep 2013

@januska010
@libertine
@andy09 tak nas na jar vobec nechcel byt v kociku uz...ani v nom, ani peso... tak sme napr. do kostola brali motorku-odrazadlo. V lete ho to prestalo bavit a teraz sa necha vozit ako pan 🙂 Po dedine na motorke a pokial nie je vela chodenia po meste, tak peso. Ale ked nam treba byt par hodin v meste a behat po obchodoch, tak radsej berieme aj kocik.

ewca
9. sep 2013

Ach jaj dievcata, zacina na mna doliehat kriza... uz aby som mala po porode, to brucho je katastrofa tentokrat...doteraz mi bolo dobre aspon poleziacky, aj v noci som sa relativne vyspala, teraz sa o oddychu neda ani hovorit... trochu sa pohybem, brucho ako skala, z mi to zacina vystrelovat z do krizov, som zvedava co na to hovori moj krcok...16.9. poradna, tak som zvedava. To ze maly kope ako divy uz ani neriesim, dnes som muzovi uazala ako sa malemu stikuta a on ze ved to kope, nie? Hovorim, ze ano, ale to v pozadi take jemne pravidelne klopkanie je stikutka a on ze hej, to citim, ale ze riadne kope ty kokso.... a momentalne uplne najneprijemnejsie je to, ze ako mi rastie brucho, tak mi strasne taha kozu pod prsiami, dormalne mam dojemako keby som to mala znecitlivene, len citim ten tah... :(

libertine
9. sep 2013

@ewca poriadne ponatieraj tu kozu, to trocha pomoze.

ja sa inac mam fajn, s bruchom nemam problemy nastastie, ale som chora a aj ked uz sa to zlepsuje, zacina to zliezat dole na priedusky a chce sa mi kaslat, lenze ked zakaslem, tak veru strasne citim brucho, tak sa snazim to tlmit. navyse ma dr. vystrihal pred kaslom, ked mam placentu marginalis. zajtra mam poradnu, som zvedava, ci sa ta placenta vytiahla alebo stale je vcestna.

lucinka1104
9. sep 2013

Bol by zaujem o veci pre dievčatko ?

hrustik1
9. sep 2013

@ewca Joj Evka, to ako keby si o mne pisala ... na mna dosla v sobotu taka kriza, ze som si i poplakala ... nemozem sa poriadne najest, lebo zo vsetkeho je mi zle ☹ Len ta mrkva sa osvedcila 🙂 Mam ziskanu alergiu na kravsku bielkovinu a z kysnuteho peciva mam hroznu kyselinu ☹ V noci nemozem spavat - neviem si najst vhodnu polohu na spanok a len sa prehadzujem na posteli. A maly mava kazdu noc aspon 2x stikutku, pri ktorej sa jednoducho neda spat ☹ Cele brucho sa mi natriasa a vibruje 🙂 A este mi i tvrdne brusko i po uzivani magnezia a strasne ma boli lonova kost pri chodzi, lebo maly je nizko ulozeny ☹ Lekar ma strasi predcasnym porodom. Akurat dnes idem po dvoch tyzdnoch na kontrolu a dufam, ze ma neposle do nemocnice na hospitalizaciu ☹
Ale inak mi je super 🙂 Tesim sa na zabozrutika i ked to nie je pre mna prave najjednoduchsie obdobie pre mna po fyzickej stranke 🙂 Ale uz tych par dni vydrzim - dnes to mam original za 53 dni 🙂

ewca
9. sep 2013

@hrustik1 Jaj dakujem za povzbudenie... keby som aspon nemala to brucho take strasne velke,to kvoli tomu polyhydramniomu nestastnemu... to mam ele take napnute akoby mi chcelo same prasknut...to by bol asi prvy historicky zaznamenany spontanny cisarsky rez.... ja uz dokopy ani nic nejem, lebo mam pocit, ze ked nieco zjem, ze je to brucho este vacsie... kazdy den si myslim, ze uz to dlhsie asi nevydrzim :( a to si uz hovorim dva mesiace...tak aspon to ma utesuje, ze som to vydrzala, ale keby som porodila aj preddasne absolutne by mi to nevadilo...skor ma desi, ze by som naozaj rodila v termine...

kvetkak
9. sep 2013

@lucinka1104 ahoj za koľko by si predala tie veci prosím ťa? ja mám termín v ovembri .. dakujem

hrustik1
9. sep 2013

@ewca len ten predcasny porod prinasa mnohe komplikacie, ak sa udeje prilis skoro ☹ Takze radsej este len pekne vydrz 2v1 🙂 Kamoska tak porodila skoro a veru to nebola ziadna slava - zdravotne komplikacie, pobyt v nemocnici atd .... Ked uz tak porodit 2 tyzdne pred terminom, to je take optimalne .... Neboj, uz to nejakov vydrzis a v novembri sa budes tesit z druheho krasneho chrustika a hned zabudnes na vsetky komplikacie v tehotenstve. Ja som tiez uplne zabudla na vsetky komplikacie po narodeni Karolinky a teraz mam presne tie iste problemy v druhom tehu .... No co uz??? Za tych nasich chrustikov to stoji 🙂

lucinka1104
9. sep 2013

@kvetkak ahoj moja no su tam dve novonarodenecké košieľky jedna na krs uplne nová ta druhá na nakonci na pršteky proti poškrabaniu, teplý overal, mikinka, dupačky a teplá suprava ešťe čiapočka, 3 kusy pančušky a dobalim tričko, body a capačky toto všetko za 15 eur ak by si chcela mam aj deku do kočíka bežovú alebo žltu