Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@mummyofthree Hej to iste sú aj hormony a všetko okolo toho, málo spánku , stále behanie po wc, proste už má toho človek dosť 🙂 Niekedy mám v pohode dni, ale niekedy fakt do plaču mi ide.
@andy09 no ja vacsinou v pohode, ale teraz ten posledny tyzden mam pocit ze koniec sveta sa mi deje a pritom nic zvlastne... blbe hormony!
@trish31 a to co tam prepanakrala beres?:D
@mummyofthree najlepšie je ked sa niečím zamestnám to ani neviem ako mi den prejde , len niekedy mám také obdobie že sa mi nič nechce 😀
@andy09 tak to ja mam stale ze sa mi nic nechce :D
Ja som nenormalne nervozna na ludi.. strasne mi vsetko vadi... totalne sa z toho stresujem a niekedy citim az taku hroznu zlost ze az... aj ked mam pravdu na urcitych ludi ale nechapem teraz ma to este ovela viac znervoznuje a ide ma z toho porazit... muz ten je uz nervozny lebo som mu povedala vsetko co si myslim a co ma stve uz davno... no to je proste katastrofa... a potom si hovorim ze mne nic nestoji za to rozculovanie a lutujem ze som taka nervozna lebo mala to moze citit.... potom mam vycitky kvoli malej... je to proste hrozneeee..
a este od dnes ma chytila hrozna depka ze v celom byte je neporiadok tak som zacala vsetko vyhadzovat co nepotrebujeme do smeti a z nicoho nic ma chytilo ze sa idem balit do porodnice tak som uz dost vela pobalila aj mne aj malej.. a to len tak prislo dnes uplne najviac na mna...
@mummyofthree no mne pol tasky zabrali len podlozky pod chorych plus plienky...Deka malemu osuska mne dve osusky kozmetika 2x papuce zupan 2x balenia vloziek to su dost velke veci...plus x dalsich veci
@trish31 no me tiez tie podlozky,uteraky a zupan zabrali vela miesta v jednom kufri pirom tam isla este kozmetika ako sprchovy,dettol mydlo,kamilkovy roztok na ranu a vlozky, papuce a zabky a drobnosti a malej kufor zabrali 20 plienok , mokre utierky ,osuska,oblecenie na domov.
na nete som pozerala ale vela som sa nedozvedela....☹ škoda že som sa viac nepýtala na poradni...bola som z toho v šoku..nečakala som že mi niečo bude lebo až na tie bežné tažkosti s palenim zahy a nespavosťou mi nič dokopy nieje... 😒 ....snad o dva tyzdne kontrolne prietoky budu ok
klobuk dole že už ste skoro všetky pobalené do pôrodnice...ja si to nejak oddialujem..🙂 mne sa ešte nechce stale si hovorim že mam ešte cely oktober a pol sept tak načo sa ponahlať...ale koli tej hroziacej nemocnici si aspon tašku do nemocnice pripravim
@eevicka83 no, presne viem jak sa citis, mne vsetci vadia (okrem muza a deti) vratane mojej vlastnej matky.. najradsej by som sa s nikym nerozpravala vobec!!!
@ivanadz no, mne napr zistili tehu cukrovku, niesom ani tucna (prbrala som asi 6.5kg z vahy 53kg) ani nemam nad 30 ani to nemam geneticke ani nic proste, nanervy som z toho, pri chalanoch mi nic nebolo a kazdy den si meriam 4x a ani raz som nemala zvysene hodnoty, podlamna to nejak nahovno namerali, zrejme preto, ze niesom zvyknuta na sladke a ked domna naliali glukozu tak telo nevedelo kudy-kam... celkovo, tiez som necakala ziadne problemy, chalani boli cele tehu ok a vsetko a teraz taketo nieco! urcite sa ti tie prietoky zlepsia, neboj. oni na teba daju ti lekari pozor. ale zbalit sa nie je zly napad, PREISTOTU, kopa bab rodi teraz predcasne, tak len kdyby neco.... drzim palce
BAby hlavne tie co ste uz rodili.Kolko nocnych kosiel alebo pyzam si mam vziat do porodnice?A co mam vziat malemu?MAm napisane ze kabatik(aky???),ciapocka,deka,ponozky.ALe nemam mu brat aj dupacky?Vobec si to tam neviem predstavit
@eevicka83 aj ja som posledne dni strasne nervozna a kazdy a vsetko mi vadi a aj na maleho som niekedy protivna a potom mi je to strasne luto...ale ked niekedy uz neviem co s tou unavou, ja padam uplne na hubu a spat sa mi poriadne neda...
Ja tasku pobalenu este nemam, ja este nemam absolutne nic nachystane, moj maly musi vydrzat tam kde je do polky novembra, uz aj z toho depkujem, ale inu moznost nemam 😝 snad sa konecne budeme stahovat aby som aspon nieco nachystala...a dufam ze u toho neporodim 😒 vsetko na poslednu chvilu :(
@mummyofthree ja som tiez v prvom tehu viac menej nic nemala, teda az na zvracanie az do porodu, ale co mam teraz...cez vikend som si dokonca na brusku objavila krcovu zilu, ja ze co ma to tam boli, pozrem do zrkadla a to hnusna zila....Ja uz ich mam uplne vsade ☹
@andy09 sodu si neskusala? Ja viem ze sa moc nema a bla bla bla ale ja ked uz fakt nevladzem tak si taku mensiu lyzicku dam a vacsinou mi pomoze, jasne ze nie uplne ale to najhorsie palenie mi prejde. Ja som mala vcera taku noc, som bola jak zombie, len som chodila a chodila z okna do okna a zaspala nejak o 4. Mna z tej zahy dokonca v krku boli :( asi mi to popalilo sliznice...
@trish31 ja som dostala kosele sice v nemocnici, ale na porod jednu, tu rovno vyhodis a potom na kazdy den jednu, lebo ja som sa teda citila stale spinava 😝 vsade dolepena mliekom a krvou a som bola rada ked som po sprchovani do novej kosele mohla vhupnut. Teraz si musim brat kosele aj ja a vezmem asi 3 a ked bude malo mi niekto donesie z domu alebo vyperie 🙂
A maleho som mala cely cas v tepluckych dupackach a kosielke. Potom ani ponozky az tak netreba a ja som davala aj ciapocku, ale to sa tu nejak nenosi 🙂 tu otuzuju uz od porodu 😀 Vezmi mu nieco co sa ti bude dobre vyzliekat pri prebalovani, lebo ako im nabieha travenie dost kakaju a stale ich vyzliekas ;) a priprav sa na tu smolku, to je take fajne cierne kakanicko, co ani za svet nejde z ritky dole 😀
Na predporodnom kurze sa jedna baba pytala, ze kolko mame cakat, nez pojdeme s babatkom na prechadzku a PA ze naco cakat? Ze sak hned, sak to babo je normalny clovek 😖 No neviem, ale ja som asi staromodna a pekne sa s mimcom doma na par dni zababusim 😀
@kleopatris Tak mam nachystane 3 kosele plus jednu na porod a dve pyzama so zapinanim vpredu.To by mi mohlo stacit?A malemu kolko asi dupacov?
caute. tak som dnes bola v poradni. placenta sa uz vytiahla, takze vsetko ok. a babo ze ma uz 2113g, a ja take minibrucho. ako tam je naskladana 😀
tasku ja este nemam zbalenu, ja sa planujem tak o mesiac zbalit.
@trish31 co ja viem, sak vezmi na kazdy den jedny a ked minies ti vasi donesu, lebo sak sa nema kde dospinit krpcek. Kakat tie prve dni este az tak nebude na riedko, ze by sa prekakal a cikanie ti plienka zachyti 😉 A tie kosele + pyzama ti stacia urcite 🙂
@libertine super, tak cisarsky nebude 😵
@mummyofthree totalne presne ako ja.nevadi mi len muzova deti a inak uplne kazdy a veeelmi ale vo vacsine pripadov aj mam dovod ale teraz ma to stve uplne viac ako normalne ..nemam chut sa s nikym rozpravat...
@kleopatris dakujem
@trish31 Ja tiež beriem 3 nočné košele aj pri Miške som tak mala a potom mi mama zobrala preprať a doniesla. Malej som vtedy tiež zobrala vecičky čo boli na zozname, ale sestrička mi povedala, že nech používam nemocničné, že je to lepšie a mala len takú košielku oblečenú a nožičky im balili do plienky a bola v perinke a poviem Ti, že bolo to celkom praktické ked som už mala malú pri sebe a prebalovala ju a tak. Svoje veci som jej obliekla ked sme išli domov aj to chudatko jej boli najmenšie dupačky velké aj košielka všetko, v perinke sa mi šmýkala dole čo bola taký krpček tak mi potom sestrička ukázala taký trik s perinkou aby sa mi tam nešmýkala až dole 🙂 a veci na cestu domov mi tiež priniesli až ked sme mali ísť domov ...skôr som ich nebrala.

@trish31 to si dobráá ja ešte musím sebe kúpiť veci do pôrodnice a malému drogeriu, pobalená ešte nie som, a hádam sa zmestím do kufra 🙂 Pri Miške som mala obriu cestovnú tašku a ešte jednu menšiu , som išla ako na riadnu dovolenku vtedy 😀