Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@kleopatris sodu som veru neskúšala, ale včera už som bola z tej záhy fakt zúfalá tak som si dala za pohár coca coly a normálne mi to prešlo, až som nechcela veriť 🙂
@trish31 neboj ak Ti niečo bude chýbať tak Ti Vaši donesú. ja som bola takáto tiež ked som Mišku čakala všetko som musela mať v predstihu , tašku do pôrodnice som mala nachystanú 2 mesiace pred pôrodom, dokonca aj s vodou Lucka, čo som mala v zozname, že je dobrá ked sa kojí 🙂 A teraz nejako ma to nenapadá baliť, dnes som konečne ráno ako som niesla malú do školy sa zastavila v DM a kúpila malému drogeriu, majú zlavu 30% na niveu tak celkom pekne som ušetrila, tak som spokojná a ešte sebe musím pokúpiť a bude to. Jedine čo začínam byť nervozna, je kočík. Máme ho objednaný od júna vravela že by mal prísť 1.9. , že nám hned zavolá ako príde a sme sa dohodli že si pren potom prídeme okolo 20.9. aby zbytočne nezavadzal doma a zatial mi nikto nevolal, tak dúfam, že bude lebo ma inak šlak trafí na poslednú chvílu zhánať . Počkám ešte do konca týždna či sa ozvú a potom tam zavolám, že čo.
@eevicka83 @kleopatris kočky, ale Vy aspon píšete, že muž Vám nevadí, ale horšie je, že mne vadí. Niekedy po nom vrkam a pritom on sa ma normálne niečo spýta a ja hned podráždená, na sex napr. nemám chuť už vyše mesiaca a niekedy mi vadí aj to ked sa ma dotkne, aj včera mi vraví, že neškrabkala by si ma trocha a ja hned som nanho vyletela, že ja by som tiež chcela aspon masáž alebo poškrabkať a každý na mna kašle a bla bla, tak sa chudák radšej otočil a spal. Už aby to skončilo, lebo takýmto spôsobom ma za chvílku kopne niekam 😀
@andy09 cola aj mne pomaha, sa snazim ju moc nepit, ale mne asi aj trosku dviha tlak, tak aj na to je fajn 🙂 Ja som mala voci sode vzdy odpor, ale teda teraz mi je to jedno 😅 ked som citala pribalovy letak k tomu, co mi predpisala na palenie zahy dr. tak proti tomu je soda uplne zdrava 🙄
Aj my sme tak mali s kocikom, prisiel asi 2 tyzdne po malom 😀 ale teda my sme si vyhadali nahradny na tie dva tyzdne, aj ked sme ho ani raz nepouzili 😀
A s manzelom, toho tiez najviac lubim, ked je v praci 😀 niekedy sa v posteli ku mne prituli a to ja teraz neznasam, vsetko mna potom tlaci a nemam si ako lahnut, no nema to ani ten moj lahke a sex? hm, to sme uz aj zabudli ako sa to robi 😀 ten pride narad az ked budem prenasat 😀
@trish31 vineu som mala aj ja 😀 boze ale som bola sladka a zaleptana od toho 😀 teraz uz si vineu nekupim, mne sa nezdalo ze by mi nejak pomohla, mne strasne pomahala rascova polievka a tvaroh, ale to v nemocnici nemaju 🙂 a s ovocim radsej pomalicky na zaciatku, nech sa ti maly hned nevyhadze 😉
@kleopatris ano viem vsak neboj sa mama porodila 4 deti ta mi hned ten zoznam vytriedi 😀 S rascou mi hovorila mamina ze ona si cerstvu rascu zalievala ze to bolo najlepsie.A mam kupeny cajik pre kojace matky len v nemocnici neviem kde si ho zalejem to uz by som bola velka pani 😀
A baby cumlik mam brat ci to este nie?
@trish31 ja som malemu strcila cumel do pusky uz v nemocnici, sak nech si zvyka. Ja na cumel nedam dopustit, tolko krat mi pomohol a s kojenim som nikdy kvoli cumlu problem nemala.
@kleopatris ja kyselinu riesim mineralkou fatra a ked je horsie tak to fatrou extra -liecivou a zabera
@trish31 ja som malej brala dudlík do pôrodnice, a raz som jej ho tam dala do ust a a nechcela ho bol jej velký a dusiť sa začala ním a už som jej ho potom viac nedala a ani sme ho nikdy nemali. Tak ani teraz ho malému nebudem asi zbytočne dávať, až keby ozaj bolo zle, ale zobrať zoberiem.
@andy09
@kleopatris este ma zaujima ozaj je pravda ze porodnu koselu zaspinim od krvi uplne?
@kleopatris @trish31 aj mne najviac rascová polievka pomáhala, hned ako som došla z pôrodnice mi ju mama varila 😀
@kleopatris ja tiež colu nepijem ale včera už som nevedela čo si dať už som bola zúfala tak som za pohár naliala a pomohlo 🙂 Tak dúfam, že príde pokým sa malý narodí 😀 Niekedy mi dokonca vadí ked aj malá sa ma chytá a vála sa po mne , niekedy v pohode ona mi stále bruško chytá hladká prihovára sa a niekedy ale niekedy mám také dni, že aj to mi vadí a vtedy jej poviem a potom ma to mrzí, ale fakt za to nemôžem ☹ Dúfam, že to so mnou tých pár týždnov ešte zvládnu a bude všetko ako bolo 🙂
@trish31 ja si to az tak nepamatam, som mala tu nemocnicnu, tak mi to bolo jedno, ale uplne ju myslim nezaspinis, lebo sak ju mas cely cas vyhrnutu pod chrbatom ale ked rodis asi inak ako v lahu, tak moze byt ze ju dost zaspinis. Inak ja mam taky pocit, ze to zase az taka krvava zalezitost nebola, skor len ten cely bordel okolo, plodovka a krv z nastrihu a tak. Podla mna ked nemas nastrih tak je aj tej krvi minimalne. Fakt toto je nieco, co som asi uplne z hlavy vymazala 🙂
@kleopatris lebo ja ked citam niektore scenare tak mi to pride jak brutalna masiaren 😀 Preto sa pytam
@andy09 s kočiarom presne taký problém...objednávali sme ho 1.8. a povedali nám za 2-3 týždne ho máte doma...je 6.týždeň a po nom ani stopy....pritom jej volám už druhý týžden a vždy mi povie, že v stredu príde a nikde nič...má prísť zajtra tak som zvedavá....lebo týmto tempom ani koncom októbra nebude....
@trish31 ja ti fakt uz neviem 🙂 Mne prislo len dost nechutne ta placenta, ale s tym uz nic nemas. Len ju tam rozprestreli na stol a pozerali ci je komplet, to bolo bleee a potom sitie, ale to som mala maleho na bruchu tak som nic z tej krvi nevnimala 😉 A jasne, ze ti to kazda mamina popise velmi subjektivne, niekto odpadava uz ked mu krv beru, pre takeho je potom porod asi fakt masiaren 🙂 to mas ako s kricanim, niektore kricia o dusu a niektore ani nepipnu. Ved uvidis, nechaj sa prekvapit a tak ci tak na konci budes mat krasne babatko a bude ti to v tom momente taaak jedno ako prislo na svet 😵
@nanuska123 My sme objednávali 21.6. lebo , že dodacia lehota na ten náš a tú farbu je 1,5 mesiaca lebo že tú farbu robia na zakázku v Taliansku a potom ešte 2 týždne pridala, lebo, že budú tam mať celozávodnú dovolenku vo výrobe. Tak že 1.9. by mal prísť, že nám dá vedieť ked príde a dohodli sme , že 20.9. si pren prídeme na predajnu , ale že ked príde nám dá vedieť aby sme vedeli, že je tam. Aj zálohu sme dali všetko, tak snád bude. Nechcela som jej tam hned vyvolávať ved môže sa to omeškať tak počkám do konca týždna a zavolám že čo a ako. Už by som bola najradšej keby bol doma a nemusím stresovať zbytočne 🙂 To je tiež z 2-3 týždnov už 6, keby aspon dali vedieť, že čo sa deje a nie takto Ta natahovať.
Tak dnes som asi ten kočík privolala, mi teraz volali z obchodu, že asi pred polhodinou im kočík prišiel 🙂 Tak sa teším a ked bude mať muž volno v robote tak ho pôjdeme zobrať...sa teším 😀
Žienky, ak by ste mali záujem: Predávam úplne nové, nepoužité Tescana Epino Delphine Plus, nakoľko som ho mala kúpené skôr, ale pre plánovanú sekciu som ho nepoužila. Je to aj s meračom, vhodné na použitie aj po pôrode na spevnenie svalstva. Cena: 95,- EUR Viac info v IP
@kleopatris jejda chuda moje to aj moze byt ze v bruchu krcova zila?? dufam ze si to spomenula doktorke!
@eevicka83 no, poznam. normalne ma sere matka, aj zvysok rodiny teda okrem mojej samozrejme a aj kamosky ze ma nepodporia tak ako by som to ocakavala, jednej som sa zverila ze bla bla a ona ze to su len hormony a ze to je cele nerozumne a cojaviem co. sak ja viem ale kamoska ma povedat ze ma chape a ze urcite je to nanervy a ne este mi pomaly vynadat...!!!! proste uz som nasrata ne len na rodinu ale aj na kamosky... cele zle...
@andy09 skus na zahu okrem mlieka aj pukance...
@mummyofthree mlieko práveže nelubim, ale pukance ma teda nenapadli, musím vyskúšať...ďakujem 🙂
ak sa možem pridať do debatky o palení záhy....tak mna pri prvom palila zaha cca od 5 mesiaca...posledne mesiace to bolo hrozne...nezaležalo na tom čo som zjedla a kolko proste palila ma stale...doktorka mi dala nejaky sirup ale ten zaberal cca na hodinku a potom to palilo znova.tak som sa rozhodla že do seba nebudem trepať chemiu...mne vtedy pomahali mandle, maces, coca-cola, tu som si dala len trošku a z času na čas....vraj pomahaju aj tortové oplátky tie som neskúšala a teraz som si dala aj iskru...kedže teraz ma pali znova ale aspon nie až tak často ako pri prvom tehu....čo som rada...🙂 iskra je tiež fajn....spím skoro po sediačky pretože ked si lahnem na lavy bok pali ma zaha, na pravom boku ma boli rebro....a na chrbate sa neodporuča spať...snad už to nejak vydržím do porodu.
@andy09 no mne pomahali. ja mlieko nelubim moc tiez ale ak by mi to malo pomoct tak sa asi obetujem :D
@eevicka83 tak asi aj zalezi jak sa potrhas 🙂 ja som docela dost krvacala, moje milovany ditko sa neobtazovalo zastavit na ramienka takze vyletel jak stupel zo sampusu a druhy stupen vnutri aj vonka to istil 😀

@andy09 ja som mu vzala kosielky dve a teda vezmem dvoje dupacky pre istotu,ponozky rukavicky ciapku a deku ma zbalene...Ja mam vacsi strach z toho ze mi bude daco chybat jak z porodu 🙂 Lebo ja som taka povaha ze vsetko nachystane musi byt a ked nemam nieco hned mam nervy