icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

peka13
10. sep 2013

@trish31 Ja som pri porode ani po nom nevidela takmer ziadnu krv....jedine na vlozke 😉

andy09
10. sep 2013

@mummyofthree no ja sa nedokážem ani obetovať s tým mliekom, mne proste smrdí a nedám to 😀

mummyofthree
10. sep 2013

@andy09 hadam teda pukance zaberu :D

eevicka83
10. sep 2013

Boooze baby ja som zufala zistujem ze mame v byte nenormalny neporiadok lebo mi bolo v podstate cele tehu zle nevarila som a ani neriadila a teraz ked uz nevladzem tak neviem ako to mam poriadit...v skriniach je hrozny bordel...a to este musime dve izby vymalovat zlozit nabytok a postavit novy..prelozit veci...ja sa asi zblaznim chyta ma depka lebo do terminu mi ostava nieco vyse 40 dni uz iba... a tu to vyzera katastrofalne... ☹

prahaxx
10. sep 2013

@eevicka83 to by chcelo rodinnu brigadu, ja som to musela tak riesit, lebo tiez cely cas desne.. jeden vikend nasi, jeden vikend manzelov otec a brat a nepotrebujeme ziadne darceky a bebešky, ocenila som velmi pomoc - este bude jedna generalna upratovacka a hotovo, na Vianoce uz vydrzime, nechystam sa nic riesit

eevicka83
10. sep 2013

@prahaxx no neviem u nas to velmi nehrozi...svokra ma 70 rokov a pomaha sa starat svagrinej o dvojky..moja mama robi do piatej presne ked ja sa pitrebujem s detmi ucit uz a otec ten by nic take pre mna nespravil..sestra ma 3 rocne dieta ac7 mesacne takze tiez nic a uz viac nemam koho..muz mi pomaha ale toto uz on robit nebude..som na nervy..

nanuska123
10. sep 2013

@andy09 asi som na to silno myslela a dnes mi pani volala,že je už v predajni, tak vo štvrtok poň pôjdeme

lienkalienocka1982
10. sep 2013

ahojte baby. chcem sa vas nieco opytat. Prala som si uz vecicky pre male, normalne s praskom pre miminka. Dala som ich do komody, a ked som ju dnes otvorila, trochu mi "vonaju" veci za drevom... 😒 Mam ich este raz oprat alebo to nechat tak?

andy09
10. sep 2013

@nanuska123 mne tak isto volali ako sme si písali tak za nejakú hodinu mi volala, že kočík je na predajni, tak ked bude mať muž volno pôjdeme pren 🙂

matrix87
10. sep 2013

ahojte baby, tak sa hlásim po dnešnom nabitom dni 🙂 ráno na políciu s kamoškou vybaviť pas pre malú, potom na poštu rýchlo poslať papiere do školy, aby som mohla doštudovať, poobede prechádzka po meste... dostali sme kolotoč nad postieľku a nohavice z Lidla 🙂 teším sa z toho 🙂 brucho ma ťahá všade zo všetkých strán, neviem ani ako si mám sadnúť alebo ľahnúť, alebo čo... a do toho mi môj chlap zavolá, že vlastne nebude v robote do 17:00, ale ide na futbal do Žiliny strážiť fanúšikov, čiže ani nevie kedy príde ani nič... :( tak som zo toho nervozna, aby sa tam nič nestalo a aby prišiel domov pohode... :( a zajtra na posledné odbery a vo štvrtok poradňa.

euka210
10. sep 2013

@eevicka83 chapem...my uz sme nastastie domalovali, ale treba este nabytok popresuvat a dokoncit detaily v izbe pre starsieho, potriedit veci, prichystat pre druhe, lebo zatial je vsetko stale v krabici a naucit maleho spat v jeho novej izbe. A mm musi robit 12h tento tyzden a neviem dokedy, pride o 19. naje sa, pohra s malym a ide ziceny s nim spat, lebo o pol 5 vstava a robi tazku fyzicku pracu...takze zase sa nic nehybe a ja cakam na tie skrine aby som pomaly robila poriadky. A to este vonku stoji drevo na ulozenie na zimu a nehovorim ze zemiaky pomaly bude treba kopat...trva to cele leto a ja cakam kedy bude konecne pokoj...sadnem si a budem v klude strikovat ze vsetko je nachystane 🙂

eevicka83
11. sep 2013

@euka210 ja neviem tiez ako to vsetko spravit...iba o tyzden pride maliar...kym vymaluje to neviem kolko bude trvat a potom zlozit nabytok v dvoch izbach poskladat novy prestahovat veci ...a dalej nejdem ani pisat lebo sa znervoznim hned z rana..

eevicka83
11. sep 2013

A dnesvsa citim riadne slaba ...je mi na zvracanie a vobec nevladzem tak namiesto riadenia lezim ...

vavrenka
11. sep 2013

@eevicka83 odpocivaj, uz to mas za par, aby si neporodila skor 😉
kocky, chystate s pit cajiky na ulahcenie porodu?ňja hej. pri malej som pila a neviem, ci to bolo tym ale za 4h 44min 😎 od prvej kontrakcie sa mala narodila. a to som bola prvorodicka 38,5 rocna 😉, aj ma personal chvalil, ze takto by to malo ist kazdej mamine 😀- akoby sme si to vedeli vybrat, ze? 😅
a zacla som chodit aj na gravid jogu - fucim tam, som tam jednoznacne v najvyssom stadiu tehu, ale je to super. ponatahujem si svaly, slachy, posilnim si, co treba a zaujimave, maly pocas celej hodiny tichunko spinka!! vzacny cas, bez kopancov.. tak dufam, ze tento porod bude este lahsi, rychlejsi a hlavne menje bolestivy, to bolo jedine minus pri predchadzajucom..

vavrenka
11. sep 2013

@eevicka83 co sa tyka neporiadku, tak sme na tom podobne ☹ , tiez mi bolo dlho zle a proste nevladzem a prerabame novyokupeny by, ktory bol v povodnom stave. takze vyberam kuchynu, parkety, obklady, bielu techniku, sanitu, dvere, zarubne, behame po obchodoch (to vsetko s dvojrocnou dcerkou) a niekedy mi tam proste pride zle od vycerpania a musime ist domov, tento tyzden mm opat robi na byte az do vecera, takze som cely den s malou sama.. a som coraz nastvanejsia na muza, lebo som mu stokrat hovorila, nech sa obzerame po byte skor, nie az ked budem tehotna, ze to bude pre mna narocne 😒 a stahujeme sa zrejme mesiac!! po porode. tak to si uz vobec nevviem predstavit, belenie, stahovanie s dvomi malymi detmi, snazim s ana to nemysliet, lebo ma zaplavuje vlna zlosti, zufalstva a rezignacie. jedine, co ma drzi, je to, ze si uvedomujem, ze to zvladnem, lebo budem musiet 😀 😉 , evi, dame to!! musime 😉

blondy12
11. sep 2013

@vavrenka a ake su tie caje ulahcujuce porod?ja som sice pri prvej nepila a porodila som za 3hod ..ale tak vyskusat to nie je problem a kedy sa to pije?kolko tyzdnov pred porodom

trish31
11. sep 2013

No baby ja sa dnes dost zle citim,teplo ma oblieva,na zvracanie,dole ma taha brusko aj mi tvrdne 😒 TAk len lezim,dufam,ze maly sa nestartuje.
@eevicka83 mame tusim podobny den dneska co ☹
@matrix87 ty si dobre rozbehana,ja mam ist dneska este do mesta no ale uvidim ako mi bude
@vavrenka co su to za caje?Ani som o tom nepocula veru

vavrenka
11. sep 2013

@blondy12 3 hodiny? krasny vykon!! ty radsej nic nepi, aby s teba babatko nevypadlo 😀
@trish31
pila so ostruzinu malinovu - vraj pomaha uvolnovat svaly panvoveho dna a tym apdom pomaha pri porode otvaraniu sa caj z lanovych semienok - ten zvysuje klzavost porodnych ciet, takze babatko by malo byt rychlo vytlacene. ale viem, ze to nefunguje kazdej kocke, zrejme tam vstupuju aj dalsie faktory - aky dlhy a tazky bude mat zena porod. este soms adocitala, ze alchemilka zltozelena, ktora posilnuje maternicu je ako prevencia proti silynm bolestiam pri porode. ale pit tri cajiky, hm, to sa mi zda uz dost. tie dva- to sompila a dalo sa. ale tri bylinky.. to neviem, neviem...

trish31
11. sep 2013

@vavrenka hovori sa aj ze zavisi aj od matky aky mala porod.A moja mam porodila vsetkych nas styroch do 3 hodin.Joj kiezby som aj ja tak bola 😀

trish31
11. sep 2013

@lienkalienocka1982 ja by som ich este raz preprala

blondy12
11. sep 2013

@vavrenka no a kontrakcie som mala take bolestive asi hodinu...ja som ako prvorodicka prisla na 3,5cm otvorena a po troch hodinach som sla tlacit a po 10minutach ani nie bola von ako som lahla na kozu...takze teraz mam docela strach ake to bude..lebo tie verzie 12hod atd ma desia...

ewca
11. sep 2013

no dievcata mam za sebou dalsiu prebdenu noc, ja sa uz s tymto balonom co nosim pred sebou as nevyspim...a ked sa drobec narodi tak uz asi vobec nie.... pred chvilkou som sa odhodlala aspon povysavat a pozmyvat podlahy, skoro som pri tom umrela, ale tak aj to treba, len to zehenie naozaj nezvladnem uz...brucho ako skala...ze cca 10x za den je v norme ked brucho tvrdne...mne stvrdlo 10 krat odkedy som sa zobudila a do vecera este daleko....
takze jedine co este zvladam je hackovanie

andy09
11. sep 2013

Dnes konečne normálnejší den, cítim sa lepšie ako včera, bola som v meste, samozrejme, že ma bolí zasa celý spodok z chodenia, ale to už ani neriešim, lepšie to už nebude 🙂 Ale prišla som domov a išla som si sadnúť a len ma tak vystrelo, neviem či malý zmenil polohu ale brucho od pupku hore mám uplne tvrdé a neviem si rovno sadnúť ani sa zohnúť, musím byť len v pololehu. Tieto posledné týždne by mohli ísť rýchlejšie 😀

matrix87
11. sep 2013

@trish31 asi na mna prisla posledna faza energie 🙂 lebo aj dnes som rano bola na odberoch, v obchode, navarila som obed, urobila kolac z bebe keksov a to je este len obed za chvilu... neviem, co budem robit do vecera... mozno aj tu postielku pripravim, ked mam tolko energie, ak sa mi neminie za chvilu 😀

a to aj vase deti su take prefikane, ze najskor sa tvaria, ze sa nehybu a ked ich zacnete sledovat a pocitat pohyby, tak mozte prestat po max 5 minutach, lebo tych pohybov je viac ako pisu v knihach? lebo ja mam taky pocit, ze moj svist ma skusa, ci ho sledujem a vnimam 🙂

eevicka83
11. sep 2013

@vavrenka no tak si ma teraz dost podporila lebo vidim ze nie som sama tehotna vo vysokom stadiu s nicim neprerobenym 😀 uz by som mala aj ja toho viac spraveneho asi ake fakt mi bolo cele tehu dost zle..dnes som chcela vyhadzovat veci zo spalne a tak mi je blbo od rana ze len lezim..

trish31
11. sep 2013

@matrix87 no ja uz asi aj pripravim postielku lebo dala som sprchu ale tie krce mam furt...tak tu dohovaram Mathiasovi nech sa o nic nesnazi

eevicka83
11. sep 2013

@trish31 no uplne podobne az na to ze mi netvrdne brucho.ale som sa az bala ze ci nevadi ze mi je takto..

trish31
11. sep 2013

@matrix87 ano aj moj to robi...

trish31
11. sep 2013

@eevicka83 ja mam ale krce na pravo dole takze uvidime ako mi bude do vecera

eevicka83
11. sep 2013

@blondy12 ja som druhu dceru porodila za 45 minut 😀