Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@cobinka no mas pravdu je to cele kraasne ked sa tak zamyslim ako naratli z niecho par milimetroveho na uz takmer 45 cm...len dufam ze rastie tak ako ma lebo zatial vyzera byt krpcek 35 tt a 2 kg len...ja som zvyknuta na vacsie babetka tak som aj prekvapena kus.ja som cakala ze ma okolo 2,5 kg uz
@eevicka83 no, ved to, že ked to všade človek počúva, tak to tak zovšednie alebo čo... ale písala som si s krstnou mamou budúcou a povedala, že to nemám riešiť, že bude Jakub, lebo síce tu čítam o tom, že sa narodili Jakubovia, ale nikto zatiaľ nebol od nás z mesta. tak to vyriešila za mňa zase na chvíľu... ale ja to aj tak vidím tak, že to bude isté až ked sa ma to spýtajú v pôrodnici 😀
@matrix87 kasli na to, kolko je jakubov. ja som vedela, ze moja dcerka sa ma voalt hanka, enjako nam s mm to meno k nej sadlo. a vies kolko je haniek? nekonecne mnozstvo. fakticky. ale tej nasej babulke sa to meno neuveritelne hodi. pre maleho chceme damiana a 😀 , damianov bude tak o 2-3 roky tolko kolko jakubkov 😀 😀 . dolezite je, ci sa tebe a muzovi to meno hodi k malemu. ak hej, tak smelo do toho. jakub ma aj silny vyznam, asi preto fascinuje tolko ludi 😉 a asi slovensko potrebuje vela jakubov, ktohovie, co nas caka.. tak ak ta to meno stale taha, nie je to nahoda 😉
Tak dievcata, dnes idem na poradnu, drzte palce aby bolo vsetko ok, aj s tym mojim polyhydramniomom aj aby bol drobec uz konecne dobre otoceny... to moje tvrdnutie brucha uz zacina byt dost katastrofa, hlavne vecer, tak som zvedava co na to moj krcok... Mimochodom viete co z by bol v tomto pripade dovod na hospitalizaciu? Moja situaia je asi taka, ze brucho mi tvrne aj v klude, magnezium nula bodov, vecer je to tvrdnutie dost itenzivne, bolestive, vystreluje mi to az do krizov a co je horsie ze dost caste a pravidelne...kazdy vecer sa zlaknem, ci nemam startovat do nemocnice.... a co sa tykakludoveho rezimu...realne do 16,00 potom idem po dceru do skolky a kym pride muz, tak som polomrtva :( ...myslite, ze ak mam krcok ok, ze ma necha doma alebo ma posle lezat?
@matrix87 presne ako ty pises ze meno bude isté az v pôrodnici. Ja tiež furt spekulujem ale vyzerá to tak ze to bude Jazminka. 🙂 a ak náhodou sa ujo pomýlil co snáď nie lebo všetko máme ružové tak tiež chceme Jakubka.
Baby ja už mám konečne všetko do pôrodnice kúpené. Teda okrem liehu na pupcek a malého sudocremu. Lebo sudocrem som kazala kúpiť mm a ten kúpil ten obrovský a ten zo sebou vláčiť nebudem 🙂
Koľko máte poporodnych nohaviciek? Ja mám zbalene 4 bude mi to na pobit v nemocke stačiť? Nepamätám sa koľko som ich mala pri malej 🙂 Takže dneska všetko nabalim do tašky, ale dufam ze ju dlho ešte nebudem potrebovať.
Túto noc sa žabka v brušku rozhodla ze bude mať diskotéku. Od druhej do piatej som ani spať nemohla ako tá vystrajala 🙂
@ewca tak zahada okolo prechodu z rp na mp vyriesena 😀 , je potrebne doniest kopiu do gynekologa o nastupe an MD a oni stopnu rp, alebo, v mojom pripade, kedze som to nevedela - nahlasit termin nastupu na MD (mne stacilo telefonicky, ale niekde zaidaju pisomne, alebo osobne) pracovnicke, ktora ma na starosti obvod, kde mam trvale bydlisko a potom, ked dostanem rozhodnutie o priznani naroku na mp, tak jej ho bud zaniest osobne, alebo oskenovat a poslat mailom- to mojej staci, takze sa tam nemusim trepat, super! 😵
Ahojte dievcata, chcem sa spytat, kolko cm matrac do postielky ste kupovali?
baby, tak poslíčkovia sa prejavujú dnes u nás... 😒
Fuu baby to tvrdnutie brucha vam teda nezavidim..mnne nikdy brucho nestvrdlo ani pri dcerach ani pri tejto v brusku ..ja som to zazila vzdy len pri porode...si to ani neviem predstavit keby mi malo tvrdnut..
a ešte som sa zabudla opýtať, či si myslíte, že môžem sedieť na fitlopte, ked som v 34tt? neskúšal to niekto náhodou? či to náhodou nespustí nejaký pôrod predčasný alebo čo, ked to používajú v pôrodnici na rýchlejšie otváranie, či na čo, či to sa mi len zdá? ja už neviem, čo môžem a čo nemôžem...
@trish31 v Unione ti ho síce dajú, ale len pod podmienkou, že si tam poistená aj ty a tvoj manžel. Nedostaneš ho hneď od narodenia, ale do 3 týždňov ti ho prídu namontovať... Kritických je prvých 20 dní a môže sa stať, že ho dovtedy mať ani nebudeš...
@zuzanadringus ja podmenky viem,som byvaly zamestnanec 😉 Kritickych je prvych 6 mesiacov,nielen 20 dni.Na SIDs vplyva xy faktorov,ktore su v prvych 20 dnoch bezpredmetne a objavia sa az neskor (napriklad otacanie na brusko a pod.)...
ahojte. tak som dnes bola na tom urade prace kvoli prechodu z rodicovskej na matersku dovolenku. stacilo tam odovzdat kopiu toho potvrdenia, co vydava dr. pre socialku. pre nich je totiz dolezity ten datum nastupu na matersku a datum porodu. a ked mi pride to rozhodnutie zo socialky, tak tam treba priniest toho kopiu. plus rovno mi dali tlaciva na priplatok k prispevku pri narodeni dietata, na prispevok na starostlivost o dieta a na rodinne pridavky pre druhe dieta. a ze toto vsetko potom staci doniest spolu po narodeni dietata.
@sheila2004 ja mam 7 cm
ja neviem, preco tie poporodne nohavicky vlastne, to v kombinacii s poporodnymi vlozkami mi prislo ale uz vrcholne nekomfortne, pokial bude mozne, tak si dam normalne nohavicky aj normalne vlozky.
No dievčatá dnes sa to moje drobátko asi snaží prekopať von z bruška. Tak si sedím a čakám, či sa mu to dnes poradí a ak áno, ktorou stranou to bude ....
@januska010 a uz viete teda co to bude?

@eevicka83 mne sa tiez zda malo...ale dr.nic nehovoril, tak snad je to OK 😉 ale aj tak je to zazrak, ze dokaze nieco take mini narast o kilo za 5-6 tyzdnov 😉 som sa len tak pozastavila nad tym.. 🙂