icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

eevicka83
19. sep 2013

@trish31 a ja podla ms len za 34!!

libertine
19. sep 2013

ja to mam dnes za 48. no lenze teraz to pojde uz uplne najpomalsie. a popri tom sa budem stale viac bat.

andy09
19. sep 2013

Tak aj ja mám po dnešnej poradni. Dopadla takto : moč v poriadku, tlak otrasný... krv zobratá výsledky o 2 týždne, krček drží, ozvy pravidelné...to bola krása na celú miestnosť bolo počuť srdiečko...oficialne som už na MD. Dalšia poradna 8.10. vtedy idem aj na interné na predoperačné vyšetrenie, tri dni pred tým mám ísť do nemocnice na prietoky na tie idem aj na budúci týžden. Dr. pozerala do kalendára a že okolo 10.10. by sme asi poriešili ten cisársky, ak sa teda dovtedy nič neudeje.
Dnes som dostala od sestričky prenatal box a ked som prišla domov som sa smiala, bola tam jedna plienka, pampers vlhčené utierke biele 12 ks, kupon do dr.max na sudocrem a odsavačku noštek, a jedna brožura od pampers. Pri Miške to bol velký kufrík, plný časopisov, letákov a vzoriek od výmyslu sveta 🙂 No Miška sa potešila dnešnému kufriku od dr. 😀

pechlinka
19. sep 2013

Ahojte baby, myslim si, že už začinam cítiť poslíckov. Nie je na to moc skoro? Dnes ma čudne pobolieva podbrusko... :(

nedockava4
19. sep 2013

@andy09 🙂 ty si aspon ten prenatal box dostala 🙂
Ja som dnes bola tiez na poslednej poradni a nebola tam moja lekarka, tak ma vysetrila zastupujuca...zajtra vsak musim ist este na odbery a v 36tt sa hlasit na porodnici, kde budem rodit...ako rychlo to utekaaa...

matrix87
19. sep 2013

ahojte, tento článok mi poslala švagriná, tak ked sa budete nudiť, tak môžte čítať ;) http://www.poliklinikaprosek.cz/mapa-nejcastejs...

andy09
19. sep 2013

@nedockava4 mna sa tiež sestrička dnes pýtala že dala som vám už ten prenatal box, tak vravím že nie. Tak mi ho potom doniesla. Ja idem ešte zatial k svojej dr. toho 8.10. len na prietoky do nemocnice pôjdem tak uvidím čo bude dalej🙂 Veru máš pravdu strašne rychlo to ubehlo, ale na druhej strane som aj rada, lebo už ledva fučím 😀 A každý tie narážky ako aj dnes ked mi asi 5 ludia nepovedali to isté tak asi ani jeden 🙂 A každý jéééj Ty sa ešte kotúlaš a ked som odpovedala že ano tak hned jooj chudatko...otras 🙂

libertine
19. sep 2013

@matrix87 to ja veru dobre poznam, my sme s dcerou chodili od 2mes. na fyzioterapie a nastudovala som vsetko mozne o pohybovom vyvoji. mne to pride prirodzene. ale vela ludom veru nie, mna potom boli aj za tie babatka, ked vidim, ako ich niektori nasilu chcu naucit chodit, visia za ruky a chrbat prehnuty ako luk, co sa este to chuda nevie udrzat samo.

nedockava4
19. sep 2013

@andy09 :D no, tak podobne vcera potesila jedna mamicka mna, ked som isla pre dcerku do skolky...ze "ahoj, velrybka" 🙂 usmiala som sa, ale vo vnutri som mala chut vrazdit :D
Ja sa zajtra po odbere spytam, ci ten prenatal box nedostanem...nechyba mi, ale ked mi patri, tak ho chcem :D

libertine
19. sep 2013

@nedockava4 @andy09 ja zase naopak, mne sa cuduju, ked poviem, ze za par tyzdnov idem rodit. to moje brucho je take nenapadne spredu.

nedockava4
19. sep 2013

@libertine fuuuha....tak to brucho je priam neviditelne 🙂 daj foto zboku, nech sa nehanbim :D

libertine
19. sep 2013

@nedockava4 zboku nastastie burcho mam 😀

nanuska123
19. sep 2013

dnes tá poradňa o ničom, vypísal mi iba papier na materskú....samozrejme som nevedela, že si mám pýtať ešte jeden, keďže som si platila aj to dobrovolné poistné, tak zajtra môžem ísť ešte raz....ale ten jeho prístup, že žiadny...pýtam sa či môže byť otočený dole zadkom, lebo štikúta pod pravým rebrom, tak povedal, že môže byť...žiadne sono - nič, hlavne že v tehu knižke je napísané, že poloha plodu hlavičkou a krček maternice zachovaný....ten môj doktor má snáď rontgenové oči a vidí mu dovnútra tela...normálne som nahnevaná odtiaľ odišla...

nanuska123
19. sep 2013

@andy09 prenatal box je u gynekologa, potom nejaký box, že dostaneš po pôrode v nemocnici a keď si poistená v dôvere, tak dostaneš ževraj ešte jeden box...tak nám vravela pôrodná asistentka na kurze...

trish31
19. sep 2013

@andy09 pockaj.Uz 10.10. cisarsky?Neni to skoro?

trish31
19. sep 2013

@andy09
@nedockava4 ja som dostala este pred 30.tt ten prenatal box a bola tam jedna pampers plena a jeden letacik ani neviem aky 😀 Ale krabica velka jak svina

kwetinnka
19. sep 2013

Ja som prenatal box dostala hned na prvej tehu poradni a mala som tamplienku,sudokrem,vzorku prasku aavivaze tusim este nieco.,a z doveri nam dosiel balik az domov kedze ja tam poistena niesom ale malu som tam dala.

@andy09 A tiez sa mi zdatoho 10.10.dost skoro...vasSimonko bude mat skoro mesiac kym sa nas dokotula von 😀
Nasa dnesna poradna...maly je otoceny dole hlavou,ze uz by sa nemal otocit.. vazi cca1830g co je c elkom dost....ale musim si niekde nastudovat tie stratky..lebo podla niektorych merani je trosku popredu.A tiez som som dostala papiere na MD aj ked nastupujem az 10.10.
este som vcera skvelo spdala keds om sla zapnut malej dvdecko....udrete rebra mam paradne....ked sa dari tak sa dari

nanca5
19. sep 2013

A ja som nedostala žiadny box ! A to už so mnou na poradni doktor rozlučil. už len antolska mi zostala a tam pochybujem že niečo dostanem, možno až ked sa mala narodi

libertine
19. sep 2013

@nanca5 ja som minule dostala ten kufrik az na kramaroch. dalsi v porodnici a dalsi od dovery. uz ides do nemocnice na poradne? ja este v 37tt idem k mojej dr, neviem, kedy sa vlastne dostanem na kramare.

kwetinnka
19. sep 2013

inak este k tym odsavackam....ja mam vysavacovu..a vobec si nemyslim ze nejak vysusuje sliznice ale stresuje babo...cely proces trva urcite kratsie ako s tymi balonikovymi...a ako sa tie vobec daju cistit..???.lebo tieto sa daju dobre...a nasadky vysterilizujem...ja som s nou bola velmi spokojna...a vzdy som pri odsavani pouzila aj libenar alebo morsku vodu.
A ako dievcata s monitormy? kupuje te ich...ja doma mam ale nechystam sa ju pouzit..ak by sa narodil nedonoseny alebo by ochorel nevaham..ale pri donosenych detoch je to zbytocny stres pre matku....vela krat to urobi len plany poplach a mamina sa zbytocne zlakne....ale zo mna mozno hovori aj pofesionalna deformacia... 😀

nanca5
19. sep 2013

@libertine na antolsku mam ist okolo 2 oktobra. rozlučil sa so mnou a dovi dopo už nech sa stará 🙂

andy09
19. sep 2013

@kwetinnka
@trish31 to budem začínať 38 tt toho 10.10. aj malú ked som čakala tak mi tak robili cisarsky na začiatku 38 tt, lebo mi dr. povedala že rizikové nenecháva do konca, že to nemá zmysel. Tak neviem uvidíme ako sa nakoniec rozhodnú, ale každopádne už streujem, či mám všetko nakupené a či mi niečo nechýba a tak 🙂 A som nervozna zo všetkého a to ešte aj malá ide do školy v prírode od pondelka a mám taký pocit divný, že bude preč celý týžden.

eevicka83
19. sep 2013

@andy09 tak ty to mas uz zachvilu wauuu..ved za 22 dni tu uz maly mozno bude🙂 a pri tom tlaku to urcie nie je dkoro..ved uz budes v nejakom 37 tt...

andy09
19. sep 2013

Zajtra ideme pre kočík...jupííí teším sa 🙂 Hádam cez víkend konečne aj postielku donesieme od našich 😀

andy09
19. sep 2013

@eevicka83 ano to už budem 37 tt ked pôjdem na poradnu k dr. a toho 10.10. to už budem začínať 38 tt a pri malej som to mala tak isto. Ved uvidíme ako sa nakoniec ešte rozhodnú. Aj ja si myslím, že kvôli tomu tlaku to urobia skorej a nebudú to natahovať, ked aj tak budem cisarsky mať. To je už za chvílku a už som nervouna z toho 😀

eevicka83
19. sep 2013

Baby ja uz som hotova z toho neporiadku v byte stale treba nieco robit a ja uz vobec nevladzem..bolia ma krize a brucho ale dufam ze to nemoze uskodit ze treba viac robit teraz.mate este niektora takyto zhon? Ako to zvladate?
A este zajtra kadernicka a 3 hod. Sedenie na farbeni vlasov a potom sa ideme fotit.. v sobotu este riadit a v nedelu mam oslavu mojej 30 -ky co som mala cez tyzden..ale nastastie v restauracii tak nemusim nic chystat..

eevicka83
19. sep 2013

@andy09 ved presne na co to natahovat ked ten tlak nie je dobry.

andy09
19. sep 2013

@eevicka83 jeej tak všetko najlepšie k narodeninám 🙂 No ja nemám taký zhon, ale kríže ma bolia aj ked len ležím, už si pripadám taká nemotorná.

andy09
19. sep 2013

@eevicka83 ved to nemá to zmysel aj to mi dnes lepilo aby ma neposlala do nemocnice ležať, lebo sestrička to moc komentovala, ale dr. nič nevravela tak mi odlahlo.

eevicka83
19. sep 2013

@andy09 dakujem 🙂 len ja mam hrozne vycitky z toho ze musim viac robit bojim sa o malu aby jej tam bolo dobre v brusku.dufam ze tu unavu citim ja a mala nie.