icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

ewca
23. sep 2013

@trish31 no je 2-3 tyzdn vacsi ako by mal byt...minuly tyzden vazim 2300g... ja som si pri prvom porode nedavala, odhovoril ma doktor...teraz som sa pripravovala na uplne prirodzeny porod kym to bude mozne...minule som mala odpustenu plodovu odu a 4x oxytocin a zvadla som bez epi.... ono ja mam omnetalne najvacsie obavy zo sitia...minule som bola aj nastruhnuta a mala som aj tak rozrhane vsetko co sa dalo do 3.-.4. stupna, hodinu ma sil.... stale som si hovorila, ze ked om zvladla bez epi so 4 oxytocinmi, zvladnem bez nich v pohode aj teraz, ale neviem

libertine
23. sep 2013

@ewca @trish31 ja som mala epi a chcem aj teraz. ma to svoje plusy aj minusy samozrejme, ale pri tom mojom prvom tazkom porode neviem, ako by som vydrzala bez epi.

libertine
23. sep 2013

@ewca ja som mala asi 8 hod kontrakcie kazde 1-2 minuty, to bolo uz strasne vycerpavajuce, ja som uz ani sediet navladala, som bola napoly odpadnuta, tak pre mna to bola velka ulava, ze mi dali epi. len zas dali moc a potom sa dost spomalil porod.

trish31
23. sep 2013

@ewca
@libertine ja hlavne si nemyslim ze v nasej malej nemocnici maju tak velku skusenost s Epi.Tak sa bojim troska.Porozpravam sa s dokym a uvidim.

katyka11
23. sep 2013

@trish31 Ano Jani... mam.. na jednej poradni som mala 189 na 98 ... a ma chcel hospitalizovat v momente...ale som mu povedala ze az po vikende....a ked som prisla tak tlak do 150...tak mi dali lieky a odvtedy mam tlak max. 135na 85...
no ale nalakal ma ze ked budu opuchat nohy tak tam idem rovno lezat...tak a teraz na tej svadbe ako dva balvany...ale to berem...ved som skoro tahala 24ku.... a z tanca... a pod...
teraz nohy ok...ale napr. snubny prstienok neviem dat dole z prsta... tak som zvedava ako dopadneme zajtra na poradni....dufam ze nie ako Andy 😒

trish31
23. sep 2013

@katyka11 ja by som vybuchla s takym tlakom

katyka11
23. sep 2013

@trish31 tak to ano... ale ja mavam normalne 125na85 a ty ked si zvyknuta na nizky...tak to hej.... ale najhorsie bolo ze absolutne mi nic nebolo...ani som necitila ze by mi malo byt zle... len mi viac busilo srdce...

trish31
23. sep 2013

@katyka11 ja som mala vcera taky tlak ze 120 a to som uz myslela ze odpadnem,hlavu mi islo roztrhnut,zle sa mi dychalo,ruky a nohy mi trpli

ewca
23. sep 2013

dnes je asi nejaky blby tlak vonku...sa asi zadusim, tak tazko sa mi dycha

poussin
23. sep 2013

@andy09 ja som mala minule tehotenstvo tiez taky tlak.. aj nohy som mala uplne opuchnute. Lekar ma vsak neposlal do nemocnice. Nastastie 🙂. Porodila som krasnu zdravu dceru. Hlavne sa nestresuj, v nemocnici si oddychnes a postaraju sa tam o teba. Si v 35. tyzdni co je super.. este 2 tyzdne a babatko bude uplne vyvinute.

vavrenka
23. sep 2013

@andy09 hlavne si so sebou vezmi tablet/notebook s e-net mobil kartou, aby sme boli v spojenia budeme ti vypsiovat vtipy 😉 , aby si to tam vydrzala..

kleopatris
23. sep 2013

ahojte aj ja vas zdravim, citam vas, ale reagovat nestiham...sme boli cez vikend u nasich 600 km tam a 600 spät a mam dost 😝 a celkovo ani mne neni dobre a este k tomu musim vsetko balit a maly mi tu poskakuje...tak stiham fakt len citat 😒
@andy09 drz sa!

libertine
23. sep 2013

mne uz zase je dobre, nastastie, aj ked to brucho uz taha a musim byt opatrnejsia, ale to uz tak bude. proste musim fungovat pri dcere.

eevicka83
23. sep 2013

Ja som mala pri prvom porode epidural a dr povedal ze ked sa pichne v spravnu dobu tak urychli porod ale ked to dr dobre nevyhodnoti tak spomali uplne porod. Mne ju pichli a za hodinu sa mi mala narodila a super bolo ze s minimalnymi bolestami...ja som teda bola s epi veeeelmi spokojna pri druhej mi nestihli pichnut.

trish31
23. sep 2013

Tak baby uz aj my mame postielku 🙂

kajca84
23. sep 2013

Ahojte dievcatá,prajem kazdej z Vás,ktoré máte tazkosti,aby sa to zlepsilo a aby bábatká vydrzali v bruskách vydrzali co najdlhsie.
Dnes som sa konecne dostala do obchodu a pozrela kocík,chcela by som sa Vás opytat,podla Vás by sa tento hodil dievcatku?

monik83
23. sep 2013

@kajca84 podľa mňa áno, je veľmi pekný...

kajca84
23. sep 2013

@monik83 Dakujem,v podstate som pren rozhodnutá,dost skoro vsak? :D len bohvie ako asi vyzerá nazivo,lebo na predajni mali len jeden druh,aj ten vyzeral inak ako na obrázku,aj ked ovela lepsie bol nazivo 🙂 tak mozno aj tento bude tak.

monik83
23. sep 2013

@kajca84 ja mám kočík doma od začiatku augusta, tiež máme camarello sevillu ten tyrkysový a naživo vyzerá úžasne, myslím, že aj tento bude dobre vyzerať naživo... koľko ťa bude stáť?

libertine
23. sep 2013

mne dnes dosli aj terenne kolieska ku kociku, takze sa mi bude dobre chodit aj po snehu v zime 🙂 po minulej kalamitnej zime som uz poucena.

kajca84
23. sep 2013

@monik83 inak aj mne sa najviac páci ten tyrkisovy 🙂 kedze ho budem objednávat z netu,tak 360 eur+60 je autosedacka

monik83
23. sep 2013

@kajca84 nám sa páčil, tak sme kúpili, nevedeli sme ani či čakáme chlapčeka alebo dievčatko, boli sme preň v Poľsku, vyšiel nás na 330 e komplet, zobrali sme to cestou na východ k svokrovi a oplatilo sa... istý čas som bola v tranze a každé ráno som chodila do detskej kočíkovať, ale luž ma to prešlo... 😉

kajca84
23. sep 2013

@monik83 To ste super kúpili,ja takú moznost nemám,ja byvam v Győri,inak som z Komárna a to je fakt daleko...
To muselo byt super,aj ja som si ho dnes v obchode obchytkala,jaj,to sa nám bude vozit 🙂

monik83
23. sep 2013

@kajca84 to určite, ale nie je aj tak drahý ten kočík sú aj oveľa drahšie, tak dúfam, že budeš spokojná s kúpou... 🙂

kajca84
23. sep 2013

@monik83 drahému sa aj tak zdal moc...,inak u nás ho majú len na jednom mieste,aj to len sevillu a v prepocte za 466 eur trojkombinácia

monik83
23. sep 2013

@kajca84 tak v podstate ešte aj tak ušetríš

poussin
23. sep 2013

@kajca84 podla mna je to paradny kocik. Kremova vanicka ho zjemnuje a tak posobi viac dievcensky. Keby bola vanicka cierna bol by to ferrari dizajn 🙂)).

Ja budem pouzivat kocik po malej. Malu sice este v nom vozime, ale uz pomenej. Je cierno-bezovy a tak sa hodi aj ku chlapcovi. Naviac ma velke nafukovacie kolesa, ktore bez problemov prejdu v zime po snehu. Som s nim maximalne spokojna.

kajca84
23. sep 2013

@poussin Aj my máme este po malom kocík,aj ked je cierno-modry,to by mi nevadilo,len je tazky ako hebedo,preto chcem iny.Ked sa narodil maly,bola vsetko iné,drahy pracoval inde aj som malého vedela v klokanke nosit cez leto,alebo som pockala,kym mi niekto pomoze.Teraz budem vsak musiet chodit s malym do skolky,tak chcem,nechcem,musím novy kocík.

trish31
23. sep 2013

@kajca84 aj my mame Camarello Malagu a je super.Ale su troska mohutnejsie tie kociky.Na obrazku tak nevyzeraju.Nikde ho nemali iba v Trnave

kajca84
23. sep 2013

@trish31 aj ja ho budem objednávat z netu-z Trnavy.Ale hlavne,ze je lahky.
Ako sa dnes más?Neopúchas?