Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@ewca aj u mňa bol pôrod taký ze najprv cipik odspodu, a potom oxitocin infuzku každú chvíľu Viac som bola na infuzke ako bez nej a medzi tým este nejaké injekcie. Ale čím viacej toho do mňa pchali tým som mala pocit ze sa to spomaľuje. Na 6 som sa otvorila rýchlo a ďalšie dva za 24 hod a na 10 som sa ani nedostala. Pri 8 sme išli tlačiť lebo ze to by som tam strávila ďalší ďen
@trish31 Nie, nemám ho pri sebe. ☹
@januska010 gratulujeeeeeeem! A kolko malinky vazi?
@trish31 no moj prvy porod bol jedno velke peklo, pri porode mi skoro umrela dcera a po nom ja...takze ani jedna jedina dobra spomienka...manzel ma musel velmi ukecavat na druhe dieta...teraz som sa k tomu porodu postavila trosku inak, chcem mat viacej veci vo svojich rukach, prvykrat som sa plne odovzdala do ruk zdravotnictva a bolo zle...verim, ze teraz to bude lepsie....
@eevicka83 Ďakujeme, má 2410 g .
@januska010 no je malinky ale myslim ze celkom fajn vaha..svagrina tak mala dvojicky a z nemocnice isli za 9 dni...ju pustili skor a chodila ich kojit ale ak bude malinky papkac tak pojdete aj skor si myslim...suseda rodila v 35tt mala 2500g a domov isli o 5 dni. A toto je tvoje stvrte dietatko? Lebo tak ti to pise. A ozaj ked sa ti bude chciet napis ci sa to rozbehlo len tak alebo uz si mala par dni tusenie?
@trish31 no bolo, ale nechcem tu sirit paniku, v mojom okoli vsetky prvorodicy maly taky porodo, ze ani nevedeli ze rodia, takze je to individualne... nikdy to nie je med lizat, ale ked nie su komplikacie, tak sa to zvladnut da... a hlavne si aj teraz hovorim, ze keby to aj bolo utrpenie najukrutnejsie, tak to trva len chvilku, resp, par hodin a potom dost...mne to poriadne predlzili tie komplikacie, ale to co sm mal ja po porode sa stava 1 z 10 000 pripadov, takze...
@eevicka83 Dcérka je adoptovaná. Váha fajn, ale on je taký drobnučký, dám sem fotku.
@januska010 Gratulujem!!!!! Uzasny porod...v dobrom zavidime 🙂
@januska010 musel byt aj v inkubatore?
Joooj baby o zlych porodoch tu tesne pred koncom nepismeeee...lebo doteraz som sa nebala porodu ale uz sa zacinam...
@januska010 gratulujem 🙂
@trish31 Len chvíľku, ale našťastie to zvláda sám a už je von. Je síce samá infúzia, ale my to dáme - hlavne, že dýchanie sa upravilo. A môže byť aspoň pár minút pri mne, aj keď v náručí som ho ešte nemala ☹
@januska010 dychanie je hlavne.Drzte sa🙂
@trish31 Presne tak. Som na neho hrdá, ako to zvláda a už sa teším, keď bude pri mne. Je to veľký bojovník ako všetky predčasniatka 🙂
@januska010 moja neboj on dorastie. Ja som sa narodila 2300g a to v termíne 39tt. A teraz je zo mňa poriadny kus ženy. Držíme palce aby ste co najskôr boli pri sebe
Baby inac mne od včera večera tvrdne bruško. Ale neni to nič bolestivé, len kríze cítim ako pri mrche. Netvrdne mi ale pravidelne ako som to sledovala tak cca každých 20 min a potom aj hodinu a pol nič a potom zase. Myslíte ze by som mala ísť k dr. alebo su to len poslickovia. Sprcha pomaha na nejakú dobu ale potom to začne znovu
@jaja018 ak su to poslickovia po sprche sa ti ulavi...ak je to porod, tak po sprche by sa mali kontrakcie zosilnit a spravidelnit...ale ak by si aj rodila a zatia je to v takomto stadiu, tak kym nechces epidural alebo nemas planovanu sekciu, tak sa do nemocky neponahlaj...lesie ti je doma, mozes jest, pit...alebo ak mas pochybnosti zavolaj dr. a porad sa
@januska010 gratulujeme 🙂 vsetko dobre - hlavne zdravicko!!

@januska010 tak to Ti zavidim.Uz ho mas pri sebe?