Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@januska010 no som zvedavá ci to take bude az do konca. No ja som pri prvom porode asi ani nemala chuť byť online a podávať info. Bola som rada ze som. A všetko ma rozculovalo a do toho sestrička ze pospite si, no netuším jak na takú hovadinu prišla 🙂 Držím palce aby všetko dobre a ľahko prebehlo 🙂
Ja este nemam skoro nic nachystane. Od 1.10. budem na materskej tak potom sa do toho pustim. Dufam, ze minimalne cely oktober mam este cas. Minuly tyzden ked som bola na ultrazvuku tak mala mala este len 1,5 kg.
@trish31 dychanie som cvicila, aj na pasoch, ked som chodila, mala som kontrakcie, a to preto, ze celkovo zle dycham, tak som cvicila, nadych s pocitanim do 8 a pomaly vydych, ale ked to potom v nedelu naozaj prislo, tak som uprosila porodnu asistentku, aby mi pomohla sa "rozdychat" - fakt som pri tom potrebovala pomoc - dychat s niekym.. no v tej druhej faze s tlacenim uz to slo ako po masle, ono je aj dobre mat silnejsiu kontrakciu aj ked boli, miminko lepsie ide 🙂
drzime si palce
Som MAMA !!!! 🙂 ♥
@januska010 huraaaaa...ja sm celu noc na teba myslela a rano prve co som urobila, ze som zapla PC, ze ci nejaka nova sprava...gratulujem...tak ako to nakoniec dopadlo?
@ewca Ďakujem 🙂 Pôrod na 1*, zážitok aj pre manžela, malinký ma vôbec netrápil a pár minút po polnoci bol už na svete, je síce drobnučký, trošku bol problém s dýchaním, ale už sa to zlepšuje.
@trish31 no jedna sestrička na 10ne bola fakt neprijemna a na ňu každý nadával. Ráno rozdala lieky a viac ju človek nevidel ani keď niečo potrebovať. A na všetko len odvrkla. A jedna bola veeeelmi zlatá taká staršia ale úplne výborná. Stále sa chodila pýtať ako sa máme , porozprávala sa. Bola som 6týždňov v nemocnici ale ona sa naozaj starala. Aj ked niekto chcel ísť na pasi len pre jeho kľud nemala s tým problém, veľmi ochotná. A ostatné taká stredná cesta.
@januska010 gratulujemeee 🙂
@januska010 juj, tak to som rada...gratulujem, a budeme cakat aj fotecku ked bude cas a energia...
@januska010 moja gratulujem!Tak mate chlapceka napis neskor miery a podrobnosti tesim sa
@jaja018 no ja som porodila rychlo, lebo pri mne pouzili vsetky mozne vymozenosti dnesnej modernej doby (okrem epiduralky), ale plodovu vodu mi odpustili, v zilach mi podla mna uz neprudila krv ale cisty oxytocin, takze to stalo za to, samozrejme s komplikaciami takymi ze az, tak tentoraz bude moj muz ako ochranka pri mne, a ked niekto pojde s ihlou okolo mna, tak ma bude branit vlastnym telom... mne malu dstali von kistlerovym hmatom, takze nic moc...
@januska010 a porod ako?Dalo sa to cele zvladnut Jani?Tesim sa velmi dufam ze ste OK a malicky hlavne kedze je skor narodeny
@trish31 Pôrod ??? Neskutočný, úžasný, super a dokonalý zážitok pre mňa aj pre manžela. Viac k tomu nemám čo dodať, pár minút po, som doktorovi vravela, že o rok som tu zas 😀
@januska010 vazne?Mala si epidural ci nie?Aj ja chceeeeeeeem 😀
@januska010 takze to cele prebiehalo tak ako si vecer pisala? ze slabucke, pravidelne kontrakcie? ci ti nakoniec museli aj dopomoct niecim, lebo vecer si posobila dost zufalo a nakoniec taketo nadsenie 🙂
@trish31 Nie. Od obeda som mala kontrakcie podľa CTG, ale ešte večer o 20-tej som si veselo skákala na lopte a boli len také jemné, no potom to už naberalo rýchly spád a ani som ju nepotrebovala a vlastne ani nechcela. 🙂 A malinký je drobec, takže to šlo úplne ľahko.

Tak pomaly sa vam to krati damy 🙂 citam ze niektore deticky sa uz pobrali na svet skoro a velmi skoro ☹drzim palec
Uz ste aj skoro vsetky nastupili na matersku vsak?