icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

poussin
30. sep 2013

@januska010 To kojenie je hroza. Ja som pri malej mala dost problemy, ale nakoniec sme to rozkojili. Museli sme vsak velmi bojovat..🙂

trish31
30. sep 2013

@januska010 jaj moja asi zo stresu nie?Myslis ze sa este spusti?

euka210
30. sep 2013

@trish31 spusti sa, co by nie, len na to potrebuje babo pri sebe. Ked je dopyt, je aj ponuka. Len aby ho tym UM nepokazili a chcel potom aj tahat z prsnika.

euka210
30. sep 2013

baby, mate niektora alebo planujete porodny plan? NEviete ako to s nimi je?

trish31
30. sep 2013

@euka210 a ked mi babo vezmu najprv tak sa mi nespusti?az ked zacne babo sat?

euka210
30. sep 2013

...aj vas rozculuje, ked vidia ze som tehu a sla som dnes do sanity kupit poporodne vlozky, tak hned sputia: a ortopedicke nohavicky mate? sudokrem? poporodne nohavicky? tampony do podprsenky? ...ved ked chcem, tak si to asi popytam...a ked som chcela vediet cenu velkeho balenia Pampersiek 3, tak mi povedal cenu za kus, ukazal male, inu znacku, no absolutne nemal prehlad. A ked som pytala nepremokavu plachtu na postel, tak mi ukazal najprv igelit, az som mu musela presne vysvetlit co chcem. No hroza!

euka210
30. sep 2013

@trish31 kolostrum sa tvori uz teraz, teda prazdne prsniky nie su. Ale zo skusenosti svagriny ked maly bol na JISKe par dni, tak to bolo par kvapiek a rozbehlo sa to, az ked bol maly pri nej. A to dojci este starsieho 2r. Pri prvom mala maleho v noci prec a rano sa uz neprisal, lebo to nebola flasa a samo netieklo. Tak sa trapili asi 2t s krmenim po prste cez cievku, az sa to rozbehlo, ze chcel prsnik. Preto uz pri druhom teraz ho aj sama v nemocke krmila po cievke, aby predisla problemom.
Niektorym detom flasa nevadi a niektore potom odmietnu prsnik a treba ich trochu donutit.
Ja som napr. mala sekciu a maleho dostala po viac ako 24h na dojcenie poobede a potom az rano mi ho dali a uz bol stale so mnou. Ten moj papkac ale nemal s prisatim ani s papanim problem. Zavisi od toho, co mu za ten cas daju kym nie je s tebou...ci cumel a flasu, alebo len glukozu ci krmia striekackou. Ja som si mojho tiez sama dokrmovala prve noci striekackou, lebo bol velky a mlieka malo. Ja napr. ani neviem kedy nabehlo mlieko, lebo nastastie som ziadne tvrde prsniky nemala, len doma neskor prve noci som sa budila v mlacke a trochu mala aj cast tvrdsiu, ale zmenou polohy pri dojceni to maly vytahal. Ked mam toto povazovat za spustenie mlieka, tak to bolo az na 6-7 den. Ale kedze uz v nemocke priberal, tak muselo byt mlieko aj skor.

poussin
30. sep 2013

@euka210 ja na to vzdy odpovedam, ze ked nieco budem potrebovat tak si to sama vypytam 🙂 . Pampersky kupujem v DM s 25% zlavou. Za body dostavam poukazky, kde mam aj 25% kupon.
Inak ja tie poporodne nohavicky mam.. a je to super vec. Bola som si ich kupit v lekarni ked som isla rodit dceru. Mam take sietkovane - dobre v nich drzia vlozky a naviac su priedusne. Daju sa aj prat a tak ich pouzijem aj teraz.

trish31
30. sep 2013

@euka210 aha ja sa troska bojim ze mu nebude stacit alebo sa nebude vediet prisat dufam ze mi tam pomozu prvykrat

euka210
30. sep 2013

@poussin aj my kupujeme v DM ale Babylove, nam vyhovuju. Tie zlavy su inak super! Ale chceme kupit Pampersky, lebo v sobotu ideme na krstiny, tak sme dnes behali po meste, nakupovali a hladali. My potom pojdeme zase na latkove. Starsi uz odplienkovany aj v noci.

euka210
30. sep 2013

@trish31 🙂 ja som sa bala, ze nas nepustia domov, lebo nebude priberat 4,5kg chlapisko, tak som dojcila kedy chcel a dlho a sli sme normalne na 5 den domov. Takze myslim ze sa namusis bat, Tvoje take velke najskor nebude 🙂
S prilozenim Ti pomozu, saci reflex ma babo v sebe... ale pri realite nasich sestriciek na novorodeneckych, ktore vedia najnovsie veci ako by to malo byt, ale robia ako za sociku, je dobre si veci ohladom dojcenia precitat napr. na mamila.sk.

trish31
30. sep 2013

@euka210 jasne uz som si toho nacitala az az len uvidim aka bude realita

jaja018
30. sep 2013

@trish31 v GA detské sestričky nič moc. Malú mi prvý krát priniesli s tým ze vvypila 20 ale skúste ci sa prisaje. No hrôza. Tento krát vyslovene už na sále poviem ze si nezelam aby jej niečo dali. Ale je tam aj jedna super sestrička ktorá dufam ze vystihnem jej službu. Naozaj pomôže s kojenim ukáže ako ho máš hrzat ako mu to dať do ust apod. Škoda ze len jedna je taká ☹

trish31
30. sep 2013

@jaja018 takze oni mi ho vezmu a daju mu umele este pred tym nez mi ho daju 1x?

jaja018
30. sep 2013

@trish31 vziať ti ho vezmu ale nemali by mu dať umelé. Ale mojej dali, prečo to neviem zrejme sa len dotyčnej sestričke nechcelo v noci sa babrat s tým aby niekoho učila ako kojit. Prvý krát mi ju totižto priniesli o 23

trish31
1. okt 2013

Poradte zeny nieco sa na mna nalepilo stipu ma oci horuco mi je ale teplotu nemam bolia ma klby svaly nadchu mam hlava ma boli.Dufam ze neublizi to malemu

Co to moze byt chripka?Pokym nemam teplotu asi nemusim volat lekarovi vsak?Na poradnu idem az stvrtok

libertine
1. okt 2013

@trish31 dcera sla po narodeni do inkubatora, dali mi ju asi 26 hodin po porode a hned sa potom pricucla uplne bezproblemovo. mlieko sa potom naplno rozbehlo tak na treti den.

neboj, teraz uz je babo velke. ak by si mala teploty nad 38, tak paralen pomoze.

ewca
1. okt 2013

Ahojte, tak stále som tehu, snazia sa to všemožne stpnut, uz to vyzeralo na porod, aj epiduralku mi pichli, vystavena, nevyspata, ubolena.... Nakoniec prednosta povedal, že nerodit, tak mi nasadili nejake lieky, to mi ale vyvolalo tachykardiu, tak zase len mg, takže uz dva dni kontrakcie, bez zmeny na krčku...novinka, asi mam niečo z oblickou, bolesti na pravej strane brucha a chrbta...peklo

nedockava4
1. okt 2013

@trish31 ja to mam uz od minuleho tyzdna...bolest hlavy, hrdla, plne dutiny, pridala sa aj bolest ucha...bola som na krcnom, tak lekarka mi dala quixx do nosa a mam sa naparovat....presiel tyzden a ja som na tom rovnako...vo stvrtok mi dala antibiotika, ale tie som nechcela brat, ja antibiotika nemam rada, tak radsej trpim...snad do porodu sa to zlepsie 🙂

nedockava4
1. okt 2013

@ewca drzte sa....a preco to stopli? nechapem, ved uz ked dali epiduralku, tak uz to mali nechat tak, ci?

lerinka
1. okt 2013

@trish31 na bolesť len paralen, ak hrdlo tak septisan na cmúľanie, lekárnička mužovi už nič iné nechcela dať, keď som v 8. mesiaci...niektoré lieky môžu pôsobiť na srdce bábätku...kvapky môžeš napr. olynth...nie všetko sa môže, hlavne nie coldrex a podobné, ja osobne som dala automaticky teraflu, snáď to jedno neuškodilo...našťastie ma to rýchlo prešlo, dva dni, ale zachrípnutá som vyše týždňa...rýchlo sa vylieč...

trish31
1. okt 2013

@nedockava4
@lerinka
@libertine dik baby najviac ma bolia klby a teraz neviem ci od maleho alebo z chripky....

trish31
1. okt 2013

@ewca boze Evi drzte sa tam posielam aspon troska sily myslime na Vas

matrix87
1. okt 2013

ahojte baby, čo nové? začínam dnes posledný mesiac a celú noc sa mi také bludy snívali, že dovidenia... najskôr sa mi snívalo, že brácho s rodinou mali nehodu, ale nič sa im našťastie nestalo, a potom sa mi celú noc snívalo o pôrode, že mi zátka odišla, že som rodiť šla a neviem čo všetko.... už asi nebudem jesť toho Nesquika pred spaním 😀
a nemáte aj vy ráno taký pocit ešte v posteli, že ani nie ste tehotné? lebo ja to mám už asi týždeň, sa ráno zobudím, ani brucho nemám, ani mi nič nie je (asi 5 minút). Neviem, ako sa tam ten svišťo rozloží, ale ranný chvíľkový pocit je, že vlastne mi nič nie je 😀

@ewca a prečo to stopli? čakajú na pokročilejší týždeň?

nedockava4
1. okt 2013

@lerinka noooo, ano, aj septisan som mala, ale nezabral :(
Tak som si vcera v lekarni kupila tablety na cmulanie Tantum verde....ale nemozem ich...no ja muuudra som sa na to v lekarni nespytala, prislo mi logicke, ze ked je to na cmulanie, tak to neskodi :D

trish31
1. okt 2013

@matrix87 haha tie sny no minule sa mi snivalo ze som porodila vo vytahu,potom ze som porodila dievcatko,dnes sa mi snivalo ze moj gynekolog umrel na nejaku neznamu bakteriu z dazdoveho pralesa(chudak) 😀 😀 😀 A ze sme to tu na MK rozoberali 😀 JA mam otrasne sny odkedy som tehotna

A s tym bruchom som to mala asi este tak do konca tyzdna ale teraz uz nie,mam pocit akoby sa nejak stocil maly aj sa mi viac vysunulo dopredu to brucho

trish31
1. okt 2013

@nedockava4 a ty si len nachladnuta ci ta aj boli telo?

nedockava4
1. okt 2013

@trish31 u mna to zacalo minuly tyzden v nedelu bolestami celeho tela...kazda kost ma bolela a v nedelu vecer som mala pocit, ze mam opuchnutu celu hlavu :( v pondelok som naklusala k lekarke na krcne a ta mi povedala, ze v tehotenstve toho vela nemozem...tak od minuleho pondelka si striekam do nosa quixx a cmulala som septisan, ale nejak mi nezaberal...teraz sa naparujem, kloktam sol, lebo sa pridruzila aj bolest hrdla...

matrix87
1. okt 2013

@trish31 ty teda praješ tomu doktorovi 😀 tak on sa o teba stará a ty ho necháš pokojne umrieť... nemám slov 🙂

trish31
1. okt 2013

@nedockava4 no,podobne....a to mam ist dnes na cistenie nervoveho kanalika tak asi ani nepojdem....blbo mi je.Ale teplotu nemam,36,5 som si teraz namerala