icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

ewca
7. okt 2013

Náš jurinko

dagi12
7. okt 2013

Ahojte mala by som otázku už niektorá z vás robí nejaké cviky alebo inú prípravu na samotný pôrod? Budem rada ak dáte nejaké rady typy a triky 🙂)

kleopatris
7. okt 2013

@ewca gratulujem a zelam vela vela zdravicka! Nech ste obaja coskoro fit 😵

monik83
7. okt 2013

@ewca gratulujem, je krásny, želám vám obom veľa zdravíčka, držte sa...

nedockava4
7. okt 2013

@euka210 kvoli tomu, ze mam uzku panvu a Zarku som "rodila 30 hodin" po odteceni plodovej vody a porod nepostupoval ani po oxytocinu :(

lerinka
7. okt 2013

@ewca krásne bezbranné bábätko, blahoželám, nech je šťastné s milovanými rodičmi 🙂

lerinka
7. okt 2013

@sheila2004 24.11., veď sa ešte tak neponáhľaj 🙂 to by sme mali skoro...nejak sa nám nechce čakať, ale dieťaťu prospeje každý týždeň, ani nevieme ako v budúcnosti, lepšie sa všetko dovyvíja v brušku ako v inkubátore...hmmm...veď aj ja chcem sekciou o 2t skôr, beriem to ako samozrejmosť, keďže lekári už menše detičky vypiplajú 🙂 nebude Ti bruško chýbať, tak krásne sa hýbe? 🙂))

trish31
7. okt 2013

@ewca krasny maly chlapcek drzim Vam palcek nech ste uz len a len v poriadku

trish31
7. okt 2013

@dagi12 ja nie,akurat pijem ostruzinu 😉

sheila2004
7. okt 2013

@lerinka ale samozrejme, ze mi bude brusko chybat, len ja sa strasne zacinam bat.. mala sa mi narodila po 14tich dnoch prenasania priotravena, ja vysilena po 28-hodinovom porode, takze uz zacinaju teraz depresie.. radsej skor ako neskor, aj ked samozrejme, kazdy tyzden v brusku je lepsi pre babatko. no co uz, som zvedava, ako si to priroda sama zariadi. 🙂

euka210
7. okt 2013

@nedockava4 aha...tak to Ta riadne nechali trapit sa :(

januska010
7. okt 2013

@ewca Gratulujeme 🙂 Je nádherný 🙂

nedockava4
7. okt 2013

@euka210 nooo, cakali, ze sa to spusti....ale tak nespustilo...preto mi teraz porodnik odporuca znova sekciu..

matrix87
7. okt 2013

@katyka11 no veru upratané, ale zajtra pokračujem, chcem kuchyňu konečne upratať, lebo som to odkladala na tieto posledné týždne, tak sa idem do toho pustiť... ak ma teda nič nezastaví 😀
@trish31 mne sa nedalo spať ráno, tak som vstala a upratala, kým som mala energiu 🙂

Inak, dnes som okrem toho upratovania využila čas, a s chlapom sme sa boli "venčiť", najskôr v meste, potom pri mamine mojej a na záver u známych a dostali sme od nich také super polodupky pre malého, ked už nebude v perinke, tak sa z nich teším... a ked už sme sa konečne vybrali domov, tak ma začalo bolieť všetko od brucha až po päty, neviem, či sa mi zase panva rozťahuje či čo, ale dosť ma to znervozňuje a svišť sa zasekol medzi rebrami a bedrovou kosťou a ked sa pohne, tak mám pocit, že mi bokom vyjde von...

matrix87
7. okt 2013

@ewca krasny je 🙂 gratulujem

andy09
7. okt 2013

@ewca Evka, gratulujeme 🙂

andy09
7. okt 2013

Dnes sme boli v tej Nitre na kardiologii, tak nakoniec je všetko v poriadku nemá žiadnu šelest, tak sa teším. Dnes malinkého aj vážili a urobil velký pokrok od piatku pribral Šimonko 30 g 🙂 Takže momentálne má 2070 g, aj ked ešte nedosiahol ani svoju pôrodnú váhu, ale je to velký úspech 🙂
Ešte Vám pridám foto velkej sestry a malého brata 😀

andy09
7. okt 2013

@lerinka veru je to super pocit, že sme konečne doma spolu a hlavne zdravý.

andy09
7. okt 2013

@grace ďakujeme 🙂

andy09
7. okt 2013

@slniecko001 dakujeme krásne.

andy09
7. okt 2013

@cobinka ďakujeme...a ved už sa Vám to pomaličky kráti, sa ani nenazdáš a bude to tu.

andy09
7. okt 2013

@katyka11 ďakujeme. Jooj ani nevrav tá sa nenormálne teší...ona odišla v pondelok ráno do školy v prírode a ja som poobede rodila. Takže ani nevedela že brata má už na svete. Vedele že idem do nemocnice ležať, lebo zo soboty na nedelu som nenormálne opuchla tak som šla aj na pohotovosť, tak som dr. ukecala že prídem ležať do nemocnice v pondelok ráno lebo som nemala malú zbalenú do školy v prírode. V pondelok sme malú vyprevadili a išli do nemocnice, začali mi tam vypisovať papiere na oddelenie tak som rátala že do pôrodu to tam odležím. Potom mi odmerali tlak a to som len zírala ked mi oznámila to číslo 212/124 skoro ma natiahlo. Tak hned trhala papiere a volala doktora a vypisovali papiere na pôrodnú sálu. Vôbec som nevedela čo bude, či budem rodiť či sa mi budú snažiť ten tlak zraziť. Dali ma ležať na tú vzdycháren, tam som ležala od rána až do poobedia a zvesela sa tam rodilo všetko sme počuli. Potom ma poslali na interné vyšetrenie a internista hned kázal že musia urobiť cisarsky lebo by som mohla dostať krvácanie do mozgu. Tak potom hned robili cisarsky, tak rýchlo potom behali všetko možné mi dávali podpisovať povedali že malinký pôjde do Nitry na špecializované oddelenie pre predčasne narodené deti, naštastie malinký dýchal sám a bol v poriadku tak ho nemuseli prevážať. 5 dní som ležala na JIS, malého som videla až po 2 dnoch, to bolo strašné. Ale som rada že sme už doma a hlavne že všetko dobre dopadlo, aj mi vraveli že to bolo pre mna velmi nebezpečné lebo som dostala tú preklampsiu. Teraz sa mi ni nechce veriť že malinký je už na svete 🙂 Ked prišla Miška po týždni zo školy v prírode tak jej nič nepovedali len že idú ma pozrieť a ked som doniesla bábäko jej ukázať tak ostala hladieť a že mamka to čie je bábo, chuda taká bola mimo a hned si ho pýtala na ruky no zlatá bola a aj som si poplakala 🙂
Nebooj ešte chvílku a pominie aj Tebe nespavosť a všetko ostatné. Na bruchu nemôžem spať som po cisárskom 🙂

katyka11
7. okt 2013

@andy09 Ten spanok mi naviac chyba na bruchu.... 😒
No ste si prezili svoje...ale tak musis na to pozerat pozitivne...
doma ...zdravy... priberate... a to je hlavneeee 🙂 joooooooj ani nevrav ...
A neuveris...konecne mi drahy v nedelu poskladal tu postielku co mi uz mesiac sluboval...tak som mu povedala, ze je teda aj cas aby som sa aj ja pobalila do nemocky...
a ked som mu povedala...ze novembrovky uz z vesela rodia... tak mu skoro ocka vybehli z jamiek... 😀 😀 😀 a potom som mu ukazovala fotky... aj vasho malinkeho.. :D
tak uz nech to mame aj my za sebou... 😉 Drzkajte sa

eevicka83
7. okt 2013

Babyyy neviete poradit co by mi mohlo pomoct na to ze mi je velmi zle od zaludka.. neviem ci mam nejaku virozu alebo je to zase nejaka tehotenska nevolnost ale od vcera v noci sa mi neustale grga a vracia sa mi obsah zaludka do krku... je to hroooooozne.... ja som si uz teraz dala gastroval ale pisu tam ze v tehotenstve sa moze len po porade s lekarom ale uz sa to nedalo vydrzat tak hadam jedna tabletka neuskodi... neviem z coho to moze byt... ale co by mi na to mohlo pomoct neviete??

trish31
7. okt 2013

@eevicka83 evi skus matovy caj mne pomaha

@andy09 krasne som rada ze ste doma a zdravi

prahaxx
8. okt 2013

@eevicka83 no mne bolo pre prvym porodom tiez tak, jedavala som ozaj len minima - kazdu hodinu nieco, teraz ked mam male nozky medzi rebrami, tak mi je tiez niekedy tak.. matovy caj pomaha, ale tiez len troska, lebo zastavuje laktaciu, coho sa dost bojim..

libertine
8. okt 2013

dobre rano. bola som dnes v poradni, vysli mi ketony v moci.ale vsetko ostatne mam ok, aj sa citim normalne, tak neviem, co to znamena, ani dr. nevedela. ze mam prist zase o tyzden.

trish31
8. okt 2013

@libertine pokial viem ketony v moci sa vyskytuju pri zvysenom a neliecenom cukre alebo pri nadmernom chudnuti.Chudnut asi nechudnes,nemala si zvyseny cukor?Inak zaujimave ze lekarka to nevedela....

trish31
8. okt 2013

@prahaxx to som nevedela o tom matovom caji ja ho pijem 1x denne na palenie zahy...Tak uz nebudem

trish31
8. okt 2013

@andy09 ako Miske svietia ocka juj krasne