icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

libertine
8. okt 2013

@trish31 no nevedela, lebo nemam ani zvyseny cukor, ani neopucham, ani nevraciam a nehnackujem. ani nechudnem, ale uz ani moc nepriberam. fakt je, ze som bola v noci hrozne hladna a mozno to bolo z toho 🙂 lenze zase nemohla som v noci jest, lebo rano musim uzivat lieky na lacno.

trish31
8. okt 2013

@libertine ale to Ti mohli vyjst troska vyssie lebo tm ze si bola hladna viac ako zvyknes tak telo mohlo zacat spalovat tuky a vtedy sa ketony mozu objavit

matrix87
8. okt 2013

baby, to bola strašná noc zase... nedalo sa mi vôbec dýchať... keby som aspoň nádchu mala, ale mňa to chytí vždy len v noci, a došiel mi Olynth a ostal mi len Quixx a ten nemá žiadny pomocný účinok. som sa celú noc budila a šla som si už aj na nervy a isto aj svišťovi, lebo som sa len prehadzovala a prehadzovala... a pri každom prehodení ma všetko ešte aj bolelo a pichalo... na nervy... ale môj chlap po včerajšom "venčení" zhodnotil, že mám asi nižšie bruško, tak snád sa nemýlil a nepovedal to len pre pokoj v rodine 🙂

lerinka
8. okt 2013

@libertine neviem čo by to mohlo byť u Teba, ja mám tehotenskú cukrovku a keď som ráno pred poradňou jedla sladké, tuším vianočku, tiež mi to hneď bolo vidieť na "papieriku" 🙂 ale inak v pohode, bábo je ok, doktor pozeral či má "prebytočný tuk" a vraj nie....nestresuj, tehucukrovku som mala aj pri dcére a bola zdravá, normálna váha....aj ja priberám len pomaličky, naposledy 800g za 2t, predtým pol kila za 3t, dokopy cca 9kg...samozrejme chodím diabetologičke, raz za tri týždne mi trikrát denne napichnú kvapku krvi, doporučia diétu a som vybavená....neviem, ale čo som tehotná proste nemôžem bez sladkého....proste to nejde, ten koláč si neodpustím .-) a viem, že malý je v poriadku....nechcem zľahčovať, len myslím, že pri mierne zvýšenom cukre robia zbytočný stres maminkám....ale farmaceutické firmy by nedbali, keby každá mala poisťovňou preplatený glukomer a merala sa trikrát denne...čítala som diskusiu báb čo si merajú a proste pichnú z jedného prsta výsledok zlý, z druhého dobrý...a boja sa vypiť aj pol pohára mlieka, že im stúpa cukor...také stresy neprosím ...všetko bude v pohode , neboj 🙂

lerinka
8. okt 2013

@matrix87 ver tomu 🙂 samozrejme, že máš nižšie bruško, keď si 37tt 🙂

matrix87
8. okt 2013

@lerinka verím 🙂 ale on mi týždeň najskôr vravel, že nie, lebo som mu objasnila dôvod, prečo to chcem vedieť, ale včera sa asi rozhodol, že už mi to môže povedať 😀

libertine
8. okt 2013

@lerinka ja som tiez 9kg pribrala. a mozno som to dnes pomotala, lebo spat sa mi nedalo v noci, na zachod som chodila kazdu chvilu a potom som vstala o pol siestej, hladna ako vlk, dala som si liek, potom aj mlieko a pecivo a ten moc som nabrala az potom, nebol nalacno. pojdem si kupit do lekarne papieriky na meranie ketonov a budem si to aj merat doma, ze ci sa mam znervoznovat alebo nie. inac niekedy presne viem, ked babo vela rastie, lebo som vtedy vkuse hladna. lenze sa mi ani neda uz vela jest, lebo len trocha zjema vypijem a uz ma to strasne tlaci v bruchu, malo miesta je uz. tento 9. mesiac, to je fakt uz otrava.

prahaxx
8. okt 2013

@trish31 ked matovy caj, tak len troska, mne to teda v pri prvom kojeni poskodilo ☹ a teraz len matove cukriky mi idu na chut ☹(

trish31
8. okt 2013

@prahaxx dobre dakujem tak uz si ho nedam ani

trish31
8. okt 2013

@libertine ja by som sa na Tvojom mieste vobec nenervovala,ked to ani lekarka neriesila....

jaja018
8. okt 2013

@libertine nekupuuuj tie papieriky ja som si kupila koli bielkovinam a len som sa znervoznovala. Iné som nerobila len cikala na papierik. Ked zjes fakt veľa sladkeho vyskočí glukoza ( v ďalšom moci o pár hodín už neni) ked malo ješ tak ketony. Nedostatok tekutín u mňa bežná vec lebo ja celkovo malo pijem. Ked ypijem liter denne tak to je veľa. Hneď bielkovina tam je. Fakt vyznam to ma len na lačno. A ked niečo vyskočilo tak som minula aj 5-6 papierikov a na každom bol iný výsledok. Takže zbytočný stres 🙂

kwetinnka
8. okt 2013

@libertine a ake lieky beries? na stitnu?

lerinka
8. okt 2013

@libertine papaj menej, ale častejšie, je to tak aj správne, ak hodnoty kolíšu...bábo to zvládne a ak máš "málo miesta" zvykne si, že nie je samé v brušku 🙂 a pravda, nekupuj testovacie prúžky, aj ja som až teraz zistila, že máme nejaké aj doma, ale len ťa to znepokojí...veď ani tvoja lekárka to neriešila...už len pár dní 🙂

kwetinnka
8. okt 2013

Dievcata co ste z BA ktoru porodnicu ste si vybrali?

lerinka
8. okt 2013

@kwetinnka rodila som raz spontánne a raz sekciou na kramároch, podľa diskusií aj tu na MK ostávam pri nej, robili mi tam už amnio v tejto tehotnosti, budúci týždeň idem 1.x na poradňu do ambulancií, tak uvidím či to bude podľa mojich predpokladov....bola som spokojná, ako už môže hormónmi rozhádzaná mamička byť pred, po, počas pôrodu 🙂 naše pôrodnice nie sú dokonalé, nie je to druhý domov, ale ide o odbornosť a blízkosť detskej fakultnej...taká poistka, nikto nečaká, že sa niečo stane, ale poistí sa 🙂

kwetinnka
8. okt 2013

@lerinka aj si zazmluvnis doktora?
ja idem prvy krat do porodnice az 21.10...a pojdem asi do ruzinova....a cim skor doma tym lepsie

libertine
8. okt 2013

@kwetinnka ano, na stitnu beriem.
ja idem na kramare.

@lerinka mozno sa na kramaroch stretneme v poradni 😀 zajtra rano tam,mam volat a objednat sa.

libertine
8. okt 2013

@lerinka ja idem hlavne preto na kramare,lebo to mam blizko,nechce sa mi chodit niekam cez cele mesto. a aj 1x som tam bola, tak uz sa tam orientujem. nevies nahodou, ked som druhorodicka a muz bol pri porode, ci musi aj on ist este na tu pripravu k jandovej?

kwetinnka
8. okt 2013

@libertine tak ja tiez idem do ruzinovaj preto ze to mam najblizsie,keby som sa aj sama musela odviezt mam to blizko

lerinka
8. okt 2013

@kwetinnka či si zazmluvním si ešte rozmyslím, nakoľko by to mala byť sekcia, neviem či by to malo význam....uvidím na kedy ma objednajú....veru, ubehne to, bude lepšie už doma 🙂

@libertine no super, ja tam tiež zavolám, v skupine kde si píšu baby čo rodia na kramároch bolo uvedené číslo kam volať a popísané ako to tam chodí...je naozaj možné, že sa stretneme....napíšeme si kedy nás objednali 🙂 aj o tom druhorodičovi-manželovi som čítala, že tuším mu dajú pečiatku, že absolvoval....keďže to už má za sebou...napíš jej mailík, snáď odpíše...ja by som sa mala spýtať, či treba poučenie keď len po sekcii privíta syna na svete akonáhle mu dovolia 🙂

zigy
8. okt 2013

Tak dnešná poradňa ,všetko je o.k. krčok skrátený ale zatiaľ uzavretý ,mala už poriadne tlačí. 17.10 interné ak stihneme 🙂 a hneď ďalší týždeň sa naplánuje sekcia,takže tiež budeme októbrovky 🙂

libertine
8. okt 2013

@lerinka dam vediet,ked ma objednaju. potom si mozno uz aj tasku zbalim. ale len mozno. lebo ja budem urcite prenasat, tak co mi to tu bude zapadat prachom.

vavrenka
8. okt 2013

@kwetinnka ja idem do ruzinova - som dnes 35+6tt, najneskro rodim 6.11., doki mi vcera na proadni povedeal, ze ma kvoli mojmu zdrav. stavu nenecha prenasat, aspon viem, ze kedy sa maly najneskro narodi 🙂

lerinka
8. okt 2013

@libertine myslíš? 🙂 ja radšej už pobalím 🙂

bimba01
8. okt 2013

@kwetinnka ja idem do kocha, mam tam od zaciatku svoju Dr a vcera sme boli aj na prehliadke porodnice.

poussin
8. okt 2013

@bimba01 aj ja idem do Kocha. Tiez tam mam svojho lekara. Dceru som rodila v Ruzinove a z tych arogantnych sestier som bola vystresovana tak, ze som mala problem s kojenim. Doma som to potom rozbiehala za pomoci cievky. Tak som si povedala, ze uz nikdy viac Ruzinov.

juranka
8. okt 2013

Baby co idu alebo rodili uz na kramaroch, tak co ste si balili do tasky na porod?

bimba01
8. okt 2013

@poussin ides si aj niekoho zazmluvnit k porodu? ja asi nie. verim, ze vsetci su tam super!

nikky81
8. okt 2013

ahojte. baby, vy co idete urcite rodit sekciou, je potrebne absolvovat interne predoperacne vysetrenie. a treba aj anesteziologicke? mne dnes lekar do spravy napisal interne predoperacne vysetrenie (s vyssou pravdepodobnostou SC). Mam si dat urobit aj anesteziologicke? neviete poradit?

andy09
8. okt 2013

@nikky81 určite musíš ísť aj k anesteziologovi. Ja som mala akutnu sekciu pred 2 týždnami bola som 34tt+2 a absolvovala som aj interné aj anesteziologa.