icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

ewca
9. okt 2013

@poussin inak ty si mi pisala ze ides rodit do Kocha?

lerinka
9. okt 2013

@libertine ano, baby tak písali, že potom už to bude spolu aj monitor aj poradňa...mňa asi tak skoro neobjednajú, Ty to máš za pár 🙂 mrkni ak chceš: https://www.modrykonik.sk/skupina/2371/

čo sa týka sekcie aj prirodz. pôrodu mala som oboje a nemám dobré spomienky práve na prirodzený, vyvolaný len prepichnutím plodového vaku.... na hojenie šitia, krvácanie mesiac...o bolestiach 10hodín ani nevravím...epidurálka sa nedávala tak bežne, keď som o ňu prosila nedalo sa, že nemajú bez objednania, čiže prirodzený pôrod bol fakt prirodzený vrátane bolestí...nie ako teraz s epi....pri každej kontrakcii som padala na zem (lebo však prechádzajte sa mamička 🙂 a to bolo len doobedie, malá sa narodila večer....
asi mi veľmi dobre spravil cisársky rez, keď nemám také zlé spomienky naň ako ostatné baby...lebo hoci prvý deň sme mali bolesti (v to ráno nás spravili dve) infúzka to hneď eliminovala, pospali sme si, načerpali síl a navečer sme si vypýtali detičky, ale dve noci boli ešte na novorodeneckom, cez deň mohli byť s nami, ak sme chceli, len kvôli žltačke mi ho vzali na svetlo, aj tam som prišla a sedela pri novorodencoch... normálne ma sestrička postavila a hoci to bolelo, že som zletela na posteľ naspäť, rýchlo sme sa už potom pozbierali a na tretí deň som chodila v pohode, kdežto baby po šití si ledva sadli, vyčerpané po pôrode..a výhodou je, že pri cisaráku maternicu vyčistia, čiže krvácanie bolo cca týždeň....
preto sa teraz nebojím sekcie, ale v celkovej narkóze, myslím, že by som odpadla predstaviť si, že ma práve otvorili...bývavalo mi zle aj z kvapky krvi, čo po pôrodoch prešlo, ale asi som padavka 🙂
navyše keď som už mala sekciu je lepšie neriskovať a nerodiť spontánne...a najviac sa bojím bolestí, lebo práve kvôli tomu, aby som cítila prípadnú ruptúru maternice nemohli by mi dať epidurálku, takže by som rodila bez analgetík, bez všetkého a ja nezvládam bolesť...ano, je to operácia, ale nemala som odvtedy žiadnu, tak snáď svoje telo toľko nezaťažím a malý príde na svet bez ujmy, že neprešiel pôrodnými cestami 🙂

libertine
9. okt 2013

@lerinka ano, uz som v tej skupine. aj som pisala mail tej jandovek kvoli tomu pouceniu, ale ktovie, ci odpise.

inac sa na tento mesiac hrozne netesim, stale chodit po tych doktoroch, je to komplikovane stale vybavovat strazenie pre dceru, najma tak skoro rano stale, uz nech to je za mnou.

nedockava4
9. okt 2013

Ahojte, cakatelky 🙂
Taaak, u mna to od vcera vyzera velmi zaujimavo...take zvlastne pocity v panve, kostrci, napina ma na zvracanie...pri dcerke som nic take nemala, tak neviem, ci je to zacinajuci sa porod alebo co...normalne mam strach postavit sa 🙂
Asi mi sibe...alebo to velmi prezivam...Som zvedava na priebeh dna....az v piatok mam mat predoperacneeeee....snad dovtedy vydrzime 🙂
Mate taketo stavy aj vy?

trish31
9. okt 2013

@januska010 super Jani tesim sa z Vas🙂

trish31
9. okt 2013

@nedockava4 mne je od vcera na zvracanie tiez a boli ma v noci vzdy vsetko,bolesti ako pri menzese az do stehien mi to ide...Ale dnes musi byt strasne zly tlak lebo ja som ako vo sne a zle mi je...a som si merala tlak ze 90 na 55..krasne teda

lerinka
9. okt 2013

@libertine veru to je ťažké zorganizovať logistiku pri malom dieťati 🙂 moji sa už postrážia navzájom. snáď odpíše, to stíhaš...

Tak aj ja som sa práve dovolala na kramáre, najprv mi vravela, že je to skoro objednávať ma, ale dala mi termín napokon na 17teho...lebo ja v rýchlosti som zabudla na moju tehucukrovku (keďže s tým nemám žiadne problémy) a keď sme sa bavili prečo ma gynekológ poslal tak skoro (že tam chodia až od 36.tt), nemala som nejaký dôvod, som zatvorená, vyšetrenia v poriadku..ani mi nenapísal do papierov, že som riziková, ja sa tiež za takú nepovažujem 🙂 keďže som chodila do práce ešte nedávno, nebola vôbec PN, čo som pri prvých dvoch nezažila, bola som doma celý čas...takže je tam riziko, ale nie je to predošlou sekciou...uff....dúfam, že ma nenechajú ešte prenášať...
A pobavilo ma, že si máme dať pred vyšetrením kávu, colu alebo čokoládu, aby bábo nebolo "prispaté" 🙂)

nedockava4
9. okt 2013

@trish31 som rada, ze v tom nie som sama....pre mna je to nieco nove, aj ked cakam druhe babätko 🙂
Vsetko akosi inak prezivam...

libertine
9. okt 2013

@lerinka ano, aj mne vravela, ze nech skoro vstanem, aby som stihla toho vela vypit a zjest😀 ze aj liter tekutin a aj kavu ze si mam dat.

trish31
9. okt 2013

@nedockava4 pre mna je to tiez nove🙂Len cakam co nove zas pride🙂

poussin
9. okt 2013

@ewca ano pisala

cobinka
9. okt 2013

@lerinka ja som mala prvy porod vyvolany, prepichnutie vody a potom bolesti bez epi a tlacenie, nakolko nastali komplikacie po par hodinach ma dali na cisarsky a tiez sa nemozem stazovat... 😉 den po som sice prelezala a snazila som sa dat dokopy, ale uz vecer som behala a celkovo som sa z toho podla mna dost rychlo dostala...ale kazda sme ina. sestra rodila v aprili tiez sekciou a este teraz ma problemy s jazvou. Ja som tiez prestala krvacat uz po 3 tyzdnoch, jazva sa sice sem-tam este ozvala, ale nebolo to nic strasne...teraz ma moj doktor posiela na predoperacne vysetrenia, ale ak by malo byt vsetko OK chce ma nechat rodit najprv normalne-coho sa dost bojim, kedze som si tymi bolestami a tlacenim presla a nie a nie na to zabudnut ☹ no uvidime, ja doverujem lekarom, tak snad vedia co robia a nenechaju ma trapit sa do plneho rozthania.. 😒

nanuska123
9. okt 2013

@trish31 ja dnes tiež tlak 90/57...hodila som si jeden šumák Cčka a celkom to prešlo...idem sa ešte prejsť na čerstvý vzduch a malo by to byť v pohode

dagi12
9. okt 2013

nechystá sa nikto na pôrod na konci novembra do LV???

januska010
9. okt 2013

@kwetinnka Nerozbehlo ... Skúšali sme čo sa dalo, nič nepomohlo, ale som rada, že mu chutí aj UM a hlavne, že priberá.

januska010
9. okt 2013

@trish31 Ďakujeme. Je to proste mamin chlapček 🙂 🙂 Iné vysvetlenie nato nemám 😀

lerinka
9. okt 2013

@cobinka však to tie obavy...ale to nie je len o lekárovi, aj žena musí spolupracovať a nie sa zosypať od bolesti, ja som fakt nevládala a viem, že ani nebudem, bolesti nejak neviem ovládať...a zase bez epi....tak ano, nakoniec som porodila, ale nie je to zážitok, ktorý by som si chcela zopakovať ☹ pri sekcii síce uvidím malého až o niekoľko hodín, ale snáď ho priložia a ocino a súrodenci ho privítajú 🙂 a vlastne uvidím čo mi povedia na poradni...ale super, že aj ty si sekciu tak dobre znášala...hlavne už vyčerpaná skúšaním prirodzene porodiť...tak to mala kočka čo rodila so mnou, celú noc pri mne prežila v bolestiach a ráno sekcia....

matrix87
9. okt 2013

Dnes ma naša suseda potešila. boli sme tam s maminou a drahým trocha im slivky pooberať na lekvárik a vyšla teta von a vraví mi: Martinka, ty už za chvíľu pôjdeš na kopec (mysliac na nemocnicu), ako ti fajne brucho kleslo! tak ma fakt potešila, lebo to je také objektívne, ked to povie človek, ktorý ma nemá pred očami každý deň... 🙂 tak dúfam, že mala pravdu a že ma zajtra doktor poteší nejakou správou o postupe (najviac by sa mi páčila veta: do týždňa porodíte)

trish31
9. okt 2013

@matrix87 aj ja mam zajtra poradnu tiez cakam co mi doky povie..toto cakanie je nekonecne

kwetinnka
9. okt 2013

@trish31
@matrix87 ze sa uz neviete dockat.... 😉

trish31
9. okt 2013

@kwetinnka nie...ja uz ho chcem mat pri sebe a stiskat ho...stale sa mi s nim sniva,som zvedava ci bude vyzerat tak ako vo sne sa mi ukazuje 😀 Kazdy mi hovori ze potom budem este spominat ako mi bolo dobre tehotnej,ale ja ho uz chcem mat pri sebe

andy09
9. okt 2013

@trish31 je to na nezaplatenie mať už malinkého pri sebe, ja tiež len hladím na neho chytám ho stískam, on spinká a ja zavesená na postielke a dívam na neho 🙂 Je to niečo nádherné stískať ten 2 kg batožtek 🙂

trish31
9. okt 2013

@andy09 joj zavidim Ti 🙂

kwetinnka
9. okt 2013

@andy09 akurat pozeram ze simonko uz mal 2 tt ako to rychlo uteka...a za chvilu budeme riesit narodeninove torty 😀

eevicka83
9. okt 2013

@andy09 joooj aj ja zavidim.. toto posledne cakanie je hrozne... aj dnes na poradni si hovorim ze aj to brusko mi bude hroooozne chybat ako sa tam ta malicka mrvi ale ked ja ju uz chcem aj stiskat... dnes podla toho ako mi dr. pise som 37+5 ale podla ms som 38+0 moze to prist hocikedy ale myslim ze skor ako na termin to nebude lebo sa tak vobec necitim... a taaaak som chcela aby bola vaha...

euka210
9. okt 2013

na sobotu hlasia 20C 🙂...ja sa tak tesim teplej jeseni, lebo to nahle ochladenie ma vydesilo, ze co bude v novembri... tak este vyperiem zvysne plienky a vonku pekne vyschnu 🙂

juranka
9. okt 2013

@lerinka mne to iste vraveli 😀 a zajtra idem prvy krat na tie pasy na kramare, tak si urobim rano kafco nech nieje mala prispata 😝

lerinka
9. okt 2013

@juranka radšej čokoládu 🙂))

trish31
10. okt 2013

@euka210 ja som pozerala na jednej americkej stranke dlhodobu predpoved a ochladit pod 10 stupnov sa ma az v strede novembra...To by bolo celkom fajn 😉

kwetinnka
10. okt 2013

tak to by mohlo vydrzat lebo koli par studenym dnom nebudem kupovat novu bundu.... 😀