icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

libertine
10. okt 2013

@lerinka tak uz mi odpisala jandova z kramarov, ze staci, ak ja pridem, muz uz nemusi chodit na pripravu, da mi peciatku a nejake instrukcie, nemusim byt na celej prednaske. idem tam zajtra o 10:00.

lerinka
10. okt 2013

@libertine tak super, snáď nebudeš dlho čakať v nemocke...som chodila na kramáre za synom od piatku do pondelka bol hospitalizovaný, lebo odpadol a keď som sedela na tej železnej posteli pár hodín veru nebolo mi všetko jedno, keď som si predstavila, že o pár týždňov tam budem...a malý pôjde z bruška....

lerinka
10. okt 2013

https://www.modrykonik.sk/blog/domi679/album/ok...
také sú krásne....u nás ešte v brušku, ale čas plynie 🙂

jaja018
10. okt 2013

Baby minule ste písali o nespavosti ze asi sa telo pripravuje na vstavanie k babu. No moje telo sa pripravuje akurát tak na zimný spánok. Večer 8:30 som zalahla a zobudila ma malá o 7 ráno dokonca ani cikat som v noci nebola . A 9:30 som ju išla doobeda uspat a spali sme doteraz a kľudne by som ešte pokračovala ale nedá sa ☹

libertine
10. okt 2013

@jaja018 ja som teda v noci bola aspon 10x na wc 😀 a dnes tiez uz milionkrat. je to otrava, uz stale ked niekam idem, musim len rozmyslat, ze kam tam pojdem na zachod 😀

nikky81
10. okt 2013

@lerinka dnes o 8:30 k tymto krasnym drobcom pribudol moj synovcek Ondrej, 51 cm a 4500 g 🙂

jaja018
10. okt 2013

@libertine ale to aj ja furt musím chodiť cikat ale túto noc som spala. Idem doma na wc a ked ideme von tak tiež len hladam wc

lerinka
10. okt 2013

@nikky81 paráda 🙂 blahoželáme, riadny chlapina, asi sekcia?

nikky81
10. okt 2013

@lerinka dakujem 🙂, ano planovana sekcia 12 dni pred terminom. no darmo, valibuk 🙂

lerinka
10. okt 2013

@jaja018 aspoň si sa dobre vybuvala 🙂) veru je to rôznorodé s tým cikaním 🙂 a bábätká si skutočne režim tvoria ž v brušku, uvidíš bude vstávať v tom čase ako sa budíš, môj malý pravidelne okolo pol jednenástej večer má budíček, tak už viem čo ma čaká 🙂

lerinka
10. okt 2013

@nikky81 🙂 a kde rodila, spinálka alebo celková? aj ja chcem plánovať.... 🙂))

nikky81
10. okt 2013

@lerinka Myjava, a myslim ze celková. no u mna je to tiez este otazne. ja by som chcela v BB. cely cas som bola v tom ze prirodzene, ale po poslednej poradni doktor povedal ze je vyssia pravdepodobnost na sekciu. tak uvidime. u mna to bude zrejme kvoli tlaku ☹

matrix87
10. okt 2013

dnešná poradňa za nami. na pásoch sa malý tak vzpriečil, že mi vybehla kontrakcia riadna a sestrička sa ma pýta: to čo si tam robila prosím ťa? 😀 Doki zhodnotil stav tak ako pred týždňom, len s jednou výnimkou, povedal, že sa pomaly otváram, ale samozrejme, že rodiť nejdem ešte. No a máme streptokoka a nejaké kvasinky, tak sme dostali recept a uzavrel to tým, že aspoň 4 hodiny pred pôrodom musím mať antibiotiká, takže nebudeme sa dlho po byte prechádzať, pôjdem si poslušne dať "drogy".

lerinka
10. okt 2013

@nikky81 tak radšej sekcia ako skolabovať...dosť báb má problém s tlakom ☹

majca1581
10. okt 2013

@lerinka
@nikky81 ja som bola na sekciu teraz v septembri...mala som celkovu narkozu no 3 dni som sa nemohla poriadne nadychnut ...ani sa ma nespytali aku chcem narkozu dali mi celkovu...je to dlhsie liecenie ako po klasickom porode ale nie je to az tak strasne ako niektori pisu...pohybovat som sa zacala hned na druhy den ...akurat 2 dni nebudete jest to je dost take trapenie pre zaludok ale po sekcii sa to nesmie..a na strvty den mi uz doniesli malu ze sa mam starat uz o nu ...nevladala som este ...ale teraz po dvoch tyzdnoch uz dokazem aj vstat z postele riadne aj ked su este kusok bolesti ale da sa to... :D

lerinka
10. okt 2013

@majca1581 tak sa rýchlo zotav, ja som práve písala včera o sekcii, že bola u mňa v poho...vždy je to také individuálne, aj každé tehotenstvo....dokonca aj nemocnica....mám dojem, že na kramároch preferujú spinálnu anestézu pri sekcii...hlavne, že ste v poriadku a bábo tiež...

majca1581
10. okt 2013

@lerinka a ty si bola kolko krat na sekciu leboo ja som mala teraz prvy porod a pozeram ze ty cakas 5 babo??a vraveli mi ze ked prvy porod je sekcia tak i druhy musi byt sekcia ...ja som teraz bola kvoli KP na sekciu

juranka
10. okt 2013

@lerinka a ostatne baby, ja som sa az teraz dotrepala domov, hroza tak ma vystrasili, pomali si ma tam chceli nechat v nemocke a to len preto, ze moj drobec v bruchu je spachtos emoticon takze poporiadku...mala som sa rano najest, napit kavy alebo koly, skratka aby babo pri monitorovani akcie nebolo prispate, ako tam sestricky vravia. so tom urobila, najedla, napila a sla som na ten monitoring, lenze celi cas co to monitoruju drobec akoze spal, nepomohol kofein co som do seba naliala rano,robili to 15 min, stale ma otacali z chrbta na jeden bok, potom druhy bok, stuchali do mojho brucha, ze nech sa preberie mala, nic. tak mi povedali, ze nech sa idem este raz najest a riadne napit, ze som asi malo najedena. zjedla som 10dkg vlasskeho salatu a jeden rozok a pol litra kofoly a znova monitor, stuchanie, otacanie a ono si pekne spalo dalej... tak sestricka, ze tak toto je uz na prijem do nemocky. som sa zlakla, ze co je, doteraz bolo babo v poriadku, aj v noci som citila, ze sa hybe a teraz toto. no tak som sla priamo na porodnu salu a tam ma napojili zase po treti krat na monitor, robili to asi tristvrte hodiny a prvu polovicu zase nic ale potom sa koooonnneeeeeccccne zobudila a zacala sa tam ako tak hybat. zastavil sa tam aj ten moj dr. co ma ma na starosti. kukol to a povedal, ze netreba aby som tam ostala lezat, ze ta druha polovica monitoru je v poriadku a kontrakcie nemam takze mozem ist, ze asi tvrdo spalo emoticon ale aj tak ma objednal na dalsi monitoring a aj kontrolu uz buduci pondelok. tak hadam to bude ok. ja sa citim dobre, nejako dohovorim drobcovi, ze nechj sa pripravi na pondelok, ze nech sa potom trochu pohybe nech su spokojni emoticon ved ma este cas, nech este priberie daco, nech nemusi potom do inkubatora zbytocne ked ho budu vyberat emoticon

lerinka
10. okt 2013

@juranka to Ťa muselo riadne vystresovať! nevedela som, že bábo musí byť také aktívne, tuším aj ja dám natvrdo kávu s kofeínom...a prietoky boli - neboli v poriadku? včera sa mi malý strašne málo hýbal, začínam mať obavy...inokedy sa trepoce...ale zas keď nám stvrdnu brušká už častejšie a sú väčší, kde sa tam majú trepotať? no dobre vám to dopadlo...pohyby cítiš teraz?

@majca1581 hlavička je už pár tt dole, kvôli tomu nemám dôvod na sekciu, ale ako píšeš, druhý pôrod po sekcii by predsa len mal byť zase sekciou..možno dá sa aj prirodzene, ale ako som spomínala, nechcem...a mám len tretie tehotenstvo, jednu sekciu 🙂 najmladšia je mm, tak ano, doma budeme mať päť, lebo ešte chlapca mám v pestúnstve, ale sú v pohode 🙂

euka210
10. okt 2013

@nikky81
@lerinka
@majca1581 nemusi byt aj druhy sekcia...ja stale dufam v normalny...pokial maly bude dobre otoceny a nebude taky velky...ale to by som musela rodit skor, lebo je stale vecsi ako priemer...ale moja lekarka vobec zatial nevylucila normlany porod
prvy som mala spinallku a urcite chcem aj teraz ked bude musiet byt sekcia...ukazali mi drobca este na sale a pocula som ho prvy krat zaplakat, takze aspon mala nahrada. Dalsich 24h lezat na chrbte na hroznej posteli bolo sice utrpenie, ani som nespala, ale ked ma dali na normalnu izbu po tych 24h, tak mi maleho doniesli nadojcit a potom dalsi den rano supli ku mne do postielky a odvety bol stale so mnou. Kebyze musi byt sekcia, tak skusim teraz ukecat primara, aby mi prilozili maleho na prsnik este na sale, lebo niekde to uz robia ked je vsetko v poriadku.

trish31
10. okt 2013

@juranka neviem mne je to zvlastne takyto postup...mne ked maly spi tak doky robi tak ze ho postuchne a staci mu ze maly reaguje a krivka vybehne hore....to je znak ze mimi reaguje ako ma

trish31
10. okt 2013

Tak baby na dnesnej poradni mi doky zistil,ze placenta mi uz prestava plnit funkciu a zvapenatieva,cize Mathiasko ma nejake dva tyzdne a potom chce ci nechce pojde von,aby to pre neho nebolo nebezpecne.Inak sa mame OK,monitor OK.

nedockava4
10. okt 2013

@trish31 tak to aj vy nepotiahnete do terminu 🙂 kedy mas dalsiu poradnu?

nanca5
10. okt 2013

Takže krpček ma 2860g a je v pohode. ale mi povedali na ultrazvuku že placentu mam vzadu nízko ale že nemusim mať obavy.Ale neviem mate s
tym nejake skusenosti??

trish31
10. okt 2013

@nedockava4 opat na buduci tyzden vo stvrtok...no do terminu to nepotiahneme,vychadza to tak tyzden pred terminom🙂Mala by som byt 39.tt

nedockava4
10. okt 2013

@trish31 ved to je akurat 🙂 ja som zvedava, ako sa zajtra dohodnem s porodnikom, kedy bude nas den D, kedze mam zajtra predoperacne....az mam take zvlastne pocity, ze si to tak naplanujem a v ten den maly pride na svet...

lucinka1104
10. okt 2013

nechcete len za 50 stal 89 :🙂)))

matrix87
10. okt 2013

@juranka ja som dnes počúvala môjho dokiho ked sa so sestričkou rozprával, sa presne o tom bavili, že ako by tom malo byť na zázname, a on jej povedal, že sa môže stať, že akurát vtedy bude dieťa spať, ale že to nie je vážne, že potom jediný problém je v tom, že nevedia lekári posúdiť maternicu, kedže sa dieťa nepohne, tak nie sú ani sťahy ani nič, ale to srdiečko je tam zaznamenané... tak neviem, ako to vlastne je...
@trish31 ti robil sono? musím asi aj ja o týždeň ho poprosiť, nech mi spraví sono, aspoň ho donútim sa aj na prietoky pozrieť, alebo ukecám sestričku na pásoch, ona robí aj sono, alebo zoberiem chlapa zo sebou a on to za mňa všetko vybaví 😀 som rada, ked chodí so mnou, on vybaví aj nemožné 😀

a môj malý šimpanz stále visí za rebro, ja si myslím, že on sa aj s rebrom mojím narodí 😀

nikky81
10. okt 2013

@euka210 mas pravdu ze nemusi byt druha sekcia, ale tak pri sestrinom malom sa vedelo ze bude velky. ale to ze bude sekcia rozhodli zhruba pred 2 tyzdnami, dovtedy to tiez neriesili. a bola pri plnej narkoze, a aj pri prvej tak bola. prave som s nou dovolala a na otazku ako sa má, mi s humorom povedala ze super 😀, aby som sa ja prvorodicka nebála 😀. zlatá sestrička. ako ona povedala, musi to vsetko preboliet

trish31
10. okt 2013

@matrix87 mne robi sono stale🙂KAzdu poradnu od zaciatku tehotenstva.Inak by tu placentu ani nevidel,a ja som uz mala na nej biele skrvny,kalcium.A sonom predsa meria aj maleho,telicko,vahu,krcok.A potom idem vzdy na pasy 🙂