icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

matrix87
11. okt 2013

@trish31
@poussin našla som Céčkové tabletky 🙂 a naša chladnička ukrývala v sebe jablká a čiernu jarabinu, či ako sa to volá, plnú vitamínov, tak sa idem dopovať 🙂 a ked to všetko zjem a zapijem čajom, tak aj schudnem 😀

trish31
11. okt 2013

@matrix87 ja mam strasnu chut na mandarinky ale este som ich ani nevidela

matrix87
11. okt 2013

@trish31 iba konzervované... a ked už budú čerstvé v obchode, tak ich nebudeš môcť jesť

eevicka83
11. okt 2013

@lerinka no to bolenie v bruchu nie je ze obcas ma nieco pichne toto je take ine akoby ma maternica bolela zvonka alebo zvnuta na jednom mieste.akoby som tam mala nieco pristipnute dufam zeto nevadi.a to srdiecko to tiez hadam nevadi ze bilo tak rychlo uz ani neviem ci budem pocuvat lebo sa iba znepokojim potom.

trish31
11. okt 2013

@matrix87 ja si veru obcas dam aj ked budu cerstve....ja nemam rada vseobecne konzervovane ovocie odkedy som raz otvorila ananas v konzerve a vykukla odtial na mna jednym ockom troska vacsia kobylka,zakonzervovana spolu s ananasom 😀

poussin
11. okt 2013

@ewca u Kocha ta aj operovali alebo az na Kramaroch?

matrix87
11. okt 2013

@trish31 to, aby si nemala len čisté ovocie, ale aj mäska troška 😀

eevicka83
11. okt 2013

@trish31 no ja som taky typ ze stresujem to je pravda.ja si velmi beriem ked pocujem nieco zle a potom som bojko..srdiecko som pocuvala preto ze moj tep bol velmi rychly a zle som sa citila. Ale je pravda ze aj tak to vyhodnotit neviem ci to je alebo nie je o.k.

eevicka83
11. okt 2013

@ewca a neskusala si neviem ci sa to nevola wobenzym je to na rychlejsie hojenie pooperacnych ran a vraj to fakt pomaha.aj to je kusok drahsie ale ak to ma pomoct..

trish31
11. okt 2013

@matrix87 fuj bolo to nechutne
@eevicka83 ver mi,ze ja som tiez velky strachoprd,mna len nieco zaboli a uz sa v hrobe vidim,vazne.Ale pr etoho drobca sa musim ukludnit a hlavne nie som lekar,co ja viem ci to co pocujem je OK?V tomto proste musim verit mojmu lekarovi,on vidi to babatko,on vie

eevicka83
11. okt 2013

@trish31 no ved jasne.. len lekar vidi teraz tak raz za tyzden tak preto ked sa zle citim riesim a radim sa..ale vidim ze baby napr. V oktobrovkach tiez casto rozoberaju aj hluposti napr. Ze zistila ze si strieka donosa sprej co asi memozu tehotne a ze v lekarni jej to dala lekarnicka a ci to nemohlo ublizit babu 😀 ale to sa nevysmievam to len pisem ze sme asi dost precitlivene niektore na tie nase babetka v brusku 😀

trish31
11. okt 2013

@eevicka83 vies co,ja ked si predstavim kolko som paralenu pozrala pocas tehotenstva az mi je zle...radsej na to ani nemyslim,len sa malemu prihovaram ze je krasny zdravy co ho tu vsetko caka a uz si s nim dohadujem ze porod bude rychly a nebudeme sa navzajom trapit 🙂

Ale tie otazky niektorych bab to mas pravdu,to sa mi az rozum zastavuje......

matrix87
11. okt 2013

@trish31 viem si predstaviť, ja z podobného zážitku vynechávam určitý druh paštík..

matrix87
11. okt 2013

viete, čo je celkom zábavné? že mi moje ešte nenarodené dieťa "sedí" na kolenách práve 😀 asi mi fakt to brucho klesá 😀

trish31
11. okt 2013

Baby kolko meraju v 37.tt Vase babatka teraz?Lebo moj doky sa asi pomylil,v 35.tt mal maly 2200 g,v 36.tt zrazu 2700 g a vcera 37.tt zase 2700 g....podla sa pomylil v tom 36.tt

vavrenka
11. okt 2013

@lerinka dnes som 36+2tt

eevicka83
11. okt 2013

@trish31 moja mala v 36+1 2520g vraj..a odvtedy neviem. Povedal ze este premeria pred porodom.to mi uz bude asi aj dost na nic 😀 ale tak ked su prietoky o.k tak by malo aj babetko rast tak ako ma nie?

dagi12
11. okt 2013

@trish31 moje kinderko vážilo v 33 - 2100g 🙂 a aj je dlhé veď ma byť po kom...

lucka011
11. okt 2013

Ahojte maminy a budúce maminy. Na chvíľu sa vám sem vsuniem 🙂 Len sa chcem opýtať či už ste niektorá v 37tt otvorená a či máte skrátený krčok na 2cm? Alebo ste v predošlých tehotenstvách tak mali skôr, ale aj tak ste porodili v termíne alebo aj neskôr? Včera som bola na poradni, tak mi doktor povedal, že to vyzerá, že sa to rozbieha, ale mám sa snažiť aby som ešte týžden- dva vydržala, alebo ešte aspoň tento 37 keď je ešte s tých dôležitých. Nemusí to ešte znamenať, že pôjdem každú chvíľu? Aj keď by som sa už najradšej v tej nemocnici videla, lebo ma všetko neskutočne od spodu bolí, ale tak predsa.... Pri prvej som to tak nemala, lebo mi najprv odtiekla voda, až potom sa to začalo rozbiehať. Ďakujem za odpovede

andy09
11. okt 2013

@ewca ja som sa dala po prvom dokopy celkom rýchlo a teraz po druhom som týžden bola mimo a vstávanie z postele bola katastrofa, po 5 dnoch ked ma dali z JIS n normálnu izbu a malého ku mne tak sa to super zlepšilo lebo som sa už o neho starala sama tak som nerozmýšlala že bolí pri vstávaní po 2 týždnoch ked nás pustili z nemocnice mi bolo nanič ten prvý den asi zmena tam som prešla pár krokov a doma predsa iné. V pondelok budú 3 týždne od pôrodu a necítim žiadnu bolesť, zohýbam sa, vstávam z postele ako keby mi ani brucho nerezali. Pri prvom som to tiež tak mala, ale napr. moja mama tá chudera mi už pri prvom vravela že ma obdivuje lebo že ona po cisrskom sa nevedela dať dokopy 3 mesiace čo ju všetko bolelo.

trish31
11. okt 2013

@eevicka83 jasne

andy09
11. okt 2013

@trish31 Jani v kauflande už majú mandarínky ale neviem aké sú chutovo

poussin
11. okt 2013

@lucka011 ja mam skrateny krcok na 1 cm uz od 33 tyzdna a este som neporodila. Treba vsak vela lezat. Lezim doobeda aj poobede.. aj vecer uz mi je z toho nanic. Nechodim takmer vobec von. Len k lekarovi a na par minut vyvencit psa. S malou chodi von muz. Proste treba sa snazit. Ja to tiez chcem potiahnut do kona 37 tyzdna. A este jedna dolezita vec davam si 3x denne magnezium 250mg.

nanuska123
11. okt 2013

@trish31 v bille majú teraz mandarinky a sú super...

nedockava4
11. okt 2013

ahojte, maminy....tak, my po dnesnej poradni, absolvovani predoperacnych vysetreni, mame termin porodu, resp. sekcie na 28.10., ak dovtedy vydrzime 🙂

trish31
11. okt 2013

@nedockava4 jejjjj tak to mame narovnako!!!!

trish31
11. okt 2013

@andy09
@nanuska123 ok vyslem niekoho nech mi kupi diky 🙂

libertine
11. okt 2013

caute. ja som dnes bola vybavovat poucenie pred porodom a pre muza, aby mohol byt pri porode. buduci tyzden este musim vybavit epi. ale tak sa mi nechce stale po tych doktoroch chodit.

nedockava4
11. okt 2013

@trish31 ozaj???...jej, tak to sa tesim 🙂
Ja sa len obavam toho, ako to zvladnem ja a dcerka ...uz v nedelu mam nastupit do porodnice, v pondelok sekcia, v utorok budem este na JISke a az v stredu ku mne pustia malu :( ach jooo....uz nech sa na to teraz psychicky pripravujem.

nanuska123
11. okt 2013

no bolesti podbruška a krížov dnes sú aj u mňa...uvidíme či sa budú nejak stupňovať a skracovať....inak neviem ani ako by mali kontrakcie bolieť, všetci hovoria ako pred MS...ale ja som nikdy pred MS nemala takmer žiadne bolesti, až prvý deň krvácania ma bolelo brucho, ale to tak kúsok....a keby som to mala teraz porovnať, tak je to isté....uvidíme...hádam večer ma nebudú odvážať....