Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@trish31 v bille sú tie také s tou tenkou kožou...a sú síce niektoré trošku kyslejšie ale nie moc
@eevicka83 evi, hodíš mi link na októbrovky, poprípade komu napísať, aby ma pridal do súkromky...tiež to zvládneme predpokladám už v októbri
@lucka011 ano zacala som sa otvarat uz v 33 tyzdni. Ale na poslednej kontrole mi lekar povedal, ze krcok sa neskracuje a ja sa uz viac neotvaram. Treba proste dodrziavat tie zasady co som pisala. Ja sa tiez musim o malu starat. Ale muz sa vracia z prace oklo piatej a potom sa stara on.
Doobeda jej na 1 hodku pustim rozpravku (ja osobne nie som za to aby dlho pozerala rozpravky, ale teraz je na to vazny dovod) a ja si lahnem v obyvacke na gauc. Poobede mala spi a to tiez lezim. Da sa to zariadit.
@libertine naša krpaňa tiež zaspí keď ju dám,ale potom to večer nemá konca. To jej aj 22.30 keď ide spať. Tak som to musela zrušiť, lebo o takej hodine som už bola bezvládna dočista. teraz keď poobede nespí, tak mám o 20tej pokoj. Ona od narodenia nie je extra spachtoš 😠 😒 🙂
@poussin Tak určite keby mi to povedali v 33tt, tak sa aj nejako zariadim, lebo to bolo veľmi skoro. Ale teraz už vydržať aspoň týždeň a možno bude aj lepšie ak sa budem hýbať, aspoň pôjde lepšie von 🙂 Lebo to teda nie je isté, že aj keď som otvorená a krčok skrátený, že sa ten pôrod aj blíži. No uvidíme.. 🙂
@poussin No ono je to trošku zložité. Malá je na mňa tak naviazaná, že ona musí robiť somnou všetko, aj spať chce ísť len somnou. Muž má také zamestnanie, že nevie čo sú to pravidelné zmeny a ako naschvál túto polovicu mesiaca skoro každú od poobedia do noci, tak asi preto.. Proste od jej narodenia som s ňou na 80% sama, ale nezazlievam mu to, je to proste tak.. Ale tak nevravím, že sa nestane, že si ju niekedy vezme, keď môže,asi raz do týždňa sa to stane 😝 😝 vtedy si urobím veget. Ale to sa nechcem sťažovať, zvykla som si.. 🙂
@lucka011 mala si ju postupne zvykat na otca. Lebo teraz to bude pre nu nesmierne tazke ked pride do jej zivota dalsi surodenec. Moj synovec bol tiez takto velmi naviazany na mamu a ked sa mu narodil brat nechapal preco sa mama venuje viac bratovi. Bol z toho velmi nestastny a na brata velmi ziarlil. Jedno obdobie dokonca s matkou odmietal komunikovat.. vobec ju neposluchal a uplne sa naviazal na otca a tiez dedka. Je tomu tak doteraz.
My sme pre tuto skusenost zacali malu zvykat na otca uz ovela skor. Teraz dokonca so mnou uz ani nespava. Ocino s nou spava v detskej izbe. Nechcem aby sa citila odsunuta, ked pride dalsie babatko a ja ju z nicoho nic prestahujem zo spalne do detskej. Dcera ma s otcom krasny vztah a travia spolu vela casu. Aj rozpravky pred spanim jej citame na striedacku... Nechcem aby sa citila odsunuta na vedlajsiu kolaj kedze sa jej uz nebudem moct tolko venovat ako predtym.
A co babky .. tie ti pomoct nemozu? Treba ju zvykat aj na inych ludi aby bolo pre nu lahsie zvladnut prve dni v skolke.
@poussin ach, to by som mohla písať romány ako to všetko je... 🙂 To by už potom niekomu pripadalo, že si tu vylievam srdce a o to mi nejde, neviem to zmeniť... a o tom táto stránka nie je... Ale tak ja ju zbožňujem nadovšetko, hádam to všetko budem vedieť zosúladiť, ona je múdra a šikovná, tak verím, že to pochopí.. Nie som ani prvá ani posledná 🙂 Ale jeden krok som urobila, spáva vo svojej izbe ako som ostala tehotná, takže tam je zvyknutá a keď vidí postieľku v spálni, tak kričí, že to je Nikolkina postielka 🙂 Už len veriť tomu, že to s ocinom vydržia spolu, keď budem v nemocnici, možno aj to bude zlom k lepšiemu 🙂 Možno je to divné, ale čím viac sa to blíži, tým mám menší strach z toho ako to bude u nás doma vyzerať 🙂
@poussin no my akurat riesime maleho a uz zacinam byt z toho nervozna a nevieme co robit. Necele 2t spi uz vo vlastnej izbe aj posteli, ale uspavat musim stale ja a aj v noci k nemu. A ja uz nevladzem pri nom sediet 15-30min 2x za noc a o 6h je dokonca uz hore. Manzela nechce odkedy som ho odstavila od prsnika...co je od januara. A robi na smeny, takze bud este nie je vecer doma, ale sa potrebuje vyspat na rannu. Naposledy to bolo s hodinovym revom a vsetko som pocula, ja aj maly v bruchu nervozny. A to som mala predstavu (asi naivnu), ze ho tam bude neskor moct ulozit aj on, ci svokra. Dokonca sa zacal 1xbudit uz pred polnocou, co nebyvalo odkedy je bez prsnika. Aj poobede teraz dosiel uz po hodinke za mnou, lahol ku mne a drichme si spokojne dalej. Normalne neviem co robit aby spal poriadne, lebo potom to bude este horsie ked sa maly narodi. A behat ku dvom nezvladnem.
@euka210 ja som chcela riesit a snazila som sa riesit podobnu situaiu, mala ma 2r 4m , zaspi iba so mnou na prsku 😅 , na tandemove dojcenie sa necitim... ale som to vzdala, skusali sme kadeco, ale nefungovalo to, a minuly tyzden bola hanka dokonca v nemocke- bezo mna,ja osm uz nemohla, takze odstavit ju momentalne je utopia, lebo je na mne upln pricucnuta, dokonca sa stalo, ze som raz sla v noci cikat- zachod mame hned pri spalni, cize mala mohla vidiet, ez sa tam svieti, napriek tomu za mnou rozospata dosla, ze maminka kde si? prid, vrat sa.. ach jaj.. tak som si povedala, ze zivot sam zariadi zmenu, proste, ked sa maly narodi, tak uz tu pre nu nebudem moct byt tak automaticky a intenzivne. ci sa jej to popr. mne bude alebo nebude pacit...
kocky, uz zacinam robit vsetko preto, aby som porodila, chcem spontanne do terminu, lebo aknic, idem na vyvolavacku, a ta strasne boli 😒 😒 😒 😒 , a pre mna je problem v tom, ze podla ovu som o 8dni menej tehu ako podla poslednej ms, takze doki chce maleho vytiahnut najneskor v 38+6tt podla ovu, a to neviem, ci sa malemu bude chciet dovtedy ist von a este k tomu patri medzi mensie a lahsie babatka.. ale velmi sa za to modlim, aby som to dala spontanne. tak som dnes dala dve poschodia a chvilku som kacickovala, ponosila som v satke dcerku, pijem ten malinovy caj, tak uvidime...
@euka210 @vavrenka @lucka011 my sme sa postupne snazili veci zariadit, napr. v juli sme dalu dcere velku postel, nastastie sa jej paci a zvykla si. v auguste sme ju.prvykrat dali aj k babke na noc, nech je zvyknuta, keby bolo treba, zatial nema problem,aj ked sa bojim, co bude, lebo ona stale hovori, ze nechce sestricku, ze nema rada babo, ze sa s nou nebude hrat atd. a napr. len teraz konecne zacla chodit na nocnik, este stale ma plienky na spanie a na von, a to som nechcela, mat dvoch plienkacov doma. aj obdobie vzdoru ma teraz dost, niekedy s nou riadne certi siju a najedujeme sa. tak uvidime, ako to pojde, ked pride sestricka.
@vavrenka no to by som aj ja chcela aby isla skor trochu vonku ale aj nasa je mensie babetko v brusku 🙂 ja som podla mojej poslednej ms dnes uz 38+2 ale podla malej len 37 + 3 lebo je mensia vraj... do frasa a ja som sa uz taaak tesila ze uz je to 39tt a ze mame uz len nieco vyse tyzdna...no tak ale mala tam moze chciet byt este o aj o 2 tyzdne viac a tiez nechcem porod velmi vyvolavat lebo to viac boliiiii.. zazila som tak viem...
No tak naozaj niesom na tom takto sama.
@euka210 takto presne s malou to mam aj ja. Zaspi a tiež sa zobudi aj dva-tri krat v noci, na chvilu si k nej lahnem a potom sa odpracem zase do spalne, ak teda medzi tým nezaspím pri nej. Ale najlepšie sú tie stavy, že sa preberiem a neviem či som už vo svojej posteli alebo ešte v deckej 🙂 🙂
No ja som prislado Kocha s bolestami a na 3cm otvorena, snazili sa porod zastavit, nepoarilo sa,tak mi pychli epidural a vtedy sa to spomalilo a potom prednosta povedal, ze to je este velmi skoo na porod, tak mi dali nejake infuzky ale z toho som mala tachykardiu... nasledne mi zacali davat exonu na dozretie pluc babatka... medzitym sa mi rozvinula nejaka infekcia, vyskocilo mi crp a malasom strasne bolesti od pravej oblicky az do brucha...pri utz zistili, ze maly zadrziava vodupod kozou, vtedy sa rozhodli, ze by bolo najlepsie ukoncit to vo fakultnej nemocnici pre dobro mleho...tak ma prelozili a tam mi to dali teda fest pocitit, ze naco som sa tam trepala, ze ved oni robia len porody, ktore zvladne j zena sama doma, ked maly mal problemy... a take blbosti ze aj ked mi mohli zmenit ppodavanie liekov z injekcnej formy do zadku na infuznu, tk len s uskrnom podotkli, ze uz ked ju u kocha zacali pychat, mi to menit nebudeme,,,alebo pri kazdej vizite, no, to je ta prekladka z kocha a po porode, ze no, vy asi budete chvoet ist na nadstandard urcite, ked sina take potrpite...hovorim ze nie, ze vraveli ze na normalnom oddeleni su lepsiesestricky a to je pre mna dolezitejsie ako peknevymalovana izba.... takze asi tolko k spravaniuna kramaroch...ale to bolo len na porodnici, na oddeleni uz v pohode az na vizity
@ewca prave pre toto som si povedala ze do Kocha nejdem aj ked som to zvazovala.Pretoze akonahle je nejaky problem,prevaza sa pacient na Kramare,pretoze v Kochu nemaju potrebne vybavenie ani na takyto v podstate banalny zakrok.A vtedy ako mi povedalo par spoluziacok zo skoly (zdravotne sestry na Kramaroch) '' su uz dobre aj Kramare...''
Podstatne je ale ze Vam pomohli a ste v poriadku.Maly je krasny.
@ewca tak to je dost zle... a hlavne trapne ked takto vystrajaju na Kramaroch. Najlepsie je to, ze porodnica na Kramaroch je tiez sukromna.. odclenila sa od nemocnice kvoli tomu, ze oni jedini su ziskove oddelenie. Proste ziarlia. Namiesto toho aby si trochu vychovali personal a skulturnili priestory, tak radsej vyrypuju do uz tak vystresovanych mamiciek. To svedci o ich vyske inteligencie. Mne by stacil aj ten personal. Lebo ked som rodila v Ruzinove bolo to nieco hrozne a nechcela by som tie uvrieskane a nervozne sestry zazit.

@poussin A už si aj otvorena? Ja som pri poslednej poradni nemala ani len náznak pôrodu, až včera. Ale tak hádam ešte tento jeden týždeň zvládnem... No len ja nemôžem len tak ležať, muž skoro stále v práci a malú nemám kam dať, takže ja som v pohybe skoro celý deň.. Pozerám, že sme na tom skoro rovnako 🙂 Aj ty máš dcérku 2,5ročnú a termín o 2dni neskôr