icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

poussin
11. okt 2013

@trish31 ewcin problem nebol banalny. Tam islo o babo. A neotanologiu maju najlepsiu na Kramaroch. Aj z Ruzinova by ju urcite previezli na Antolsku alebo Kramare. Neviem o tom, ze by z Kocha prevazali banality do inych nemocnic. Viem len to, ze sestry z Kramarov, Antolskej a Ruzinova siria nepravdive reci o Kochu.

Moja kolegyna rodila 2jicky v Kochu. Vsade inde jej hovorili o sekcii aby mali pokoj len v Kochu boli ochotni urobit porod prirodzene samozrejme ak tomu nebudu branit ine okolnosti. Porodila dve krasne a zdrave deti, ktore mali takmer normalnu porodnu vahu.

vavrenka
11. okt 2013

@ewca vsak som vam drzala paste, az mi obeleli, lebo som hned na nete haldala, co je to za dg. a teda mi prislo zle.. 😝 , ale super, ze ste to zvladli. a tie debilne kramare- zial, na slovensku je to tak- vladne tu zavist, pocit menejcennosti a paranoja. pristup lekarov na kramaroch mi to len potvrdil.. je mi fakt luto, ze si si tymto musela prejst. ja, keby sme nekupovali teraz vacsi byt- by osm tiez chcela ist do kocha, a to vobec neznamena, ze osm nejaka panicka 😠 😠 😠 😠 😠 😠

vavrenka
11. okt 2013

@trish31
@poussin
no, ja som mala zatial iba jeden porod-indukovany, ale , co som citala na nete od bab, ktore si zaizli aj-aj (tu na MK je o tom tema), tak vasina jednozancne pisala, ze vyvolavany je horor, co sa tyka bolesti. mne sa jedna silna kontrakcia zlievala do dalsej, hned od zaciatku, nechapala som, co to na nete pisali a zname hovorili, ze si medzi kontrakciami oddychli, popr. pospali.. ja som ledva presla od vycerpania na wc a a to som sa potom skoro z tej misy nepostavila. o epiduralku som bola ochotna prosit aj upratovacku na kolenach. p, ked mi ju pichli uz olo fajn, len tu davaju, az ked je zena otvorena tusim na 3 alebo 4cm, dovtedy sa nemoze dat,t ak si to clvoek uzije 😀 😅 😝 , ja mam trombofiliu ľ zapla v traviacom trakte a ,aly mi tlaci na creva, pecne a tak, takze mam permanentne bolesti a zacla osm mat aj krce, takze doki neche, aby som kvoli tomu prenasala, lebo uz kazdy den je pre mna viac menej utrpenim, zapal mam nelieceny a pri trombofilii- cim vyssi tt, tym vyssie nebezpecenstvo vzniku trombu a upchatia pupocnika, popr. infarkt placenty, takze zeny-trombofilicky nenechavaju prenasat. je to prilis velke riziko v prvom rade pre dietatko a potom aj pre matku.

eevicka83
11. okt 2013

@vavrenka no podobne ale potom epi pomohla..dufam ze to bude skor.od zaciatku tehu mam v hlave datum 17.10 uz malej dohovaram to by bolo tyzden pred terminom

eevicka83
11. okt 2013

@ewca a co to znamena hydrops? To preto si mala aj vela plodovky lebo maly mal toto? A co mu vlastne teraz robia? A kojit ho mozes chodit?

libertine
11. okt 2013

@vavrenka ja som tiez mala vyvolavany a suhlasim, ze je to horor, tiez som hned od zaciatku mala kontrakcie kazde 1-2min a po 7 hod tohto som bola otvorena len na 3cm. potom sa to nastastie nejak pohlo a dali mi epi, lebo uz som bola na odpadnutie.

trish31
11. okt 2013

@poussin z Kocha ma par lekarov velmi krasnu zarobkovu cinnost,to viem zase ja.Ja som povedala ze mala v uvodzovkach banalny problem,takze sa opravujem,mala riesitelny problem.Verim,ze sme sa pochopili.

@libertine
@vavrenka boze to mi ani nehovorte baby...ja dufam ze Mathias sa podujme na odchod z brucha sam tym padom....

vavrenka
11. okt 2013

@trish31 ale mnohe maju zase to stastie a ja som patrila medzi ne, ze od prvej kontrakcie az do narodenia hanky uplynuli iba 4h 44min, co je na prvorodicku uzasne. aj na druhorodicku 😉 a to som mala 38,5 roka, takze v tomto veku to vraj uz ide celkovo tazsie. a ja som posledna prisla na porodnicu- ani ma nedali na vzdycharen, rovno na porodnu salu, po chodbe chodili vzdychajuce rodicky, ktore tam boli pomaly 24h a ja som stihla porodit a viacere sa stale este prechadzali.. 😉

lerinka
11. okt 2013

@vavrenka presne si to popísala, vyvolávaný pôrod bolí tak, že sa kontrakcie zlievajú a ja by som veru posielala manžela nech pýta to epi hoc aj za vrátnikom, ale že nemajú-nedajú (snažila si sa mi vtedy pomôcť dýchaním - cez mobil, už si zažila, že to nie je také jednoduché, tehulka 🙂 ) ale nechcem strašiť, teraz rodia baby bežne s epi...preto chcem sekciu, lebo by mi údajne epi nedali a necítim sa na to...
@ewca @poussin @trish31
čo sa týka kramárov, v pocitoch z nich môže byť dosť emócií, nemám zlé spomienky, idem tam rodiť...dá sa natrafiť na uštipačnosť (z vizít sa všade robia frašky), ale pomôžu a to je hlavné, ewcino bábo je tu a to je ich zásluha..a baby čo idú do kocha zvyčajne, nevravím, že všetky, ale čítala som diskusie na témy pôrodnice, dosť zaznávajú kramáre častokrát len z počutia, pôrod nemusí byť dobrý v žiadnej pôrodnici kde sa práve ocitneme... No a keď sa dostanú potom práve na tie kramáre po zvyčajne strastiplnej ceste už sú plné negatívnych emócií a lietajúcich hormónov ako my všetky...
Ostáva nám odkomunikovať si to s naším telom, aby cesta bábätka bola čo najlepšia.... 🙂 psychika spraví svoje.

trish31
11. okt 2013

@vavrenka tak moja mama nas porodila styroch,a kazdeho od prvych bolesti za 4 hodiny.Mna za 3 s vyvolavackou.Bodaj by som to zvladala podobne

lerinka
11. okt 2013

otázočka - teraz ma zaujal malý, stalo sa vám, že sa otočí potom ako je už dole hlavičkou? babeno mám dole hlavou od 31tt, už 3 týždne a vždy štikútal dole a teraz zrazu štikúta pod rebrami....žeby sa fakt ešte otočil hore, hemží sa riadne teda 🙂 a kope do stehna, ale môžu to byť aj ručičky....ale tá štikútka je zvyčajne pre mňa nápovedou kde sa nachádza 🙂

vavrenka
11. okt 2013

@trish31 moze to byt u teba sup-sup. vsak pijes ten caj z maliny, ked zacnes chodit po schodoch, kacickovat, masirovat si krize, vesat pradlo, tak mozes prist krasen pripravena na prood a hocci s pomocou, ael rychlo porodis. au mna to islo tak rychlo asi o.i. aj preto, lebo sm uz mala CS 10 😉 , cize porod bol absolutne na spadnutie..

vavrenka
11. okt 2013

@lerinka mne maly stikuta do zadku, je to strasne smiesne 😀

trish31
11. okt 2013

@vavrenka no prave rozmyslam ze sa musim este viac hybat...len uz neviem ako..aj skakanie na fitlopte sa rata?🙂

vavrenka
11. okt 2013

@trish31 aj 😉 , ja som museala mat vyvolany, i ked som bola uzuz na hranici spontanneho, ale uz som mala zle prietoky, takze som musela sup-sup rodit.. skoda, ale aj bohuvdaka,

vavrenka
11. okt 2013

@trish31 este mi napadlo- pekne chodievaj po byte pocupiacky ako kacicka a chodievaj vela po schodoch. to casom zabera a este nechraneny sex je super- kvoli mechanickemu drazdeniu krcka a semeno obsahuje latku, ktora zmakcuje krcok 😉

libertine
11. okt 2013

@vavrenka @trish31 jaaaj baby, keby to pomahalo, tak by som neprenasala minule 🙂 ja son chodila po schodoch, robila drepy, nosila tazke, chodila, bezala, sexovala, jedla stiplave a nic, zavreta na sto zamkov som bola 🙂

euka210
11. okt 2013

@vavrenka nechcem strasit, lebo to zavisi indivindi od dietata. Ale moja svagrina ma 2r, ktoreho dojci este, tiez velky zavislak a v jednoizbaku sa ho nedalo odstavit, ze pojde na noc spat inde ako sme to riesili my v RD. Maju druhe, ma mesiac a spociatku to bol masaker, raz jeden v noci hore, potom druhy, spala tak 3h. Teraz neviem ci sa to uz zlepsilo. Ja som trochu dufala, ze prinajhorsom nemocnica ho nauci zaspavat pri tatovi, ale sa bojim, ze by to dopadlo ako u nich...prvu noc plakal a potom spal uz cele noci, ale ked prisla svagrina z nemocky, tak sa na nu este viac nalepil. A ten moj je tiez take lepidlo aj bez toho 🙂

euka210
11. okt 2013

@lerinka ja ani netusim ako je moj otoceny, lebo neviem ci su to rucky ci kope nohami. Moj bol v 31t dole hlavou a naposledy pred 2t v 34t bol naopak. Tiez niekedy kope a sa hybe ako divy a neviem, ci sa otocil ci nie....v stredu uvidim ako na tom som.

vavrenka
11. okt 2013

@euka210 no, co ti budem hovorit.. nerobim si zaidne iluzie, podla mna zaciatky budu otrasne, mozno nakoniec budem dojcit dve deti, ale to uvidim, ako na tom budem so silami a snad sa to casom utrasie 😅

euka210
11. okt 2013

@ewca juj, tak to si si toho teda uzila :(

inull5
11. okt 2013

@euka210 ja som ešte 2 mesiace dozadu tiež kojila..malá si stále chcela cucnúť a mňa to jej prisatie príšerne bolelo od začiatku druhého tehu..bez prsa proste nezaspala..tiež som si hovorila, nejako bude, no začala som jej hovoriť že keď sa jej narodí braček, bude musiať on piť mliečko, no ona mi povedala, že ešte sa nenarodil, ešte môže ona. mala som potom autonehodu, po ktorej som musela zostať v nemocnici a s malou zostal doma manžel..a napodiv zaspala pekne sama bez plaču po krátkej chvíli. myslela so si že keď sa vrátim po 3 dňoch, tak si na prso ani nespomenie, ale kdeže...opäť sa prisala, jedného dňa sa to však zlomilo a zaspáva pekne pri rozprávke. nechcela som ju nasilu odstavovať, lebo mi to bolo ľúto.občas mi však povie, že mliečko čo braček nebude chcieť, tak vypije, alebo že keď nebude poslúchať, tak mu všetko vydiduje a nič mu nenechá 🙂 tak uvidíme, v každom prípade, aj keď ma teraz vidí bez podprsenky alebo keď sa obliekam, nechce a nepýta, kdežto 2 mesiace dozadu keď som si sadla, tak už bola nalepená a hrabala sa mi do podprsenky

vavrenka
11. okt 2013

@libertine ano, to je ta nezavisla premenna 😀, ktoru nemame pod kontrolou..

matrix87
12. okt 2013

takže, nočné nepravidelné kontrakcie, ktoré sa začali opakovať po 6 minútach, nás oboch so svišťom síce zobudili, ale stále sme 2v1. Už som sa začínala pomaly aj tešiť, že ideme rodiť a budeme traja... ale aj snaha a suchý nácvik sa teší... aspoň sa začína niečo diať si myslím 🙂

trish31
12. okt 2013

@matrix87 a co prestali?

trish31
12. okt 2013

@vavrenka uhm sex moze byt sice fajn ale muza mam v Kanade 😀

matrix87
12. okt 2013

@trish31 veru prestali.uz som chcela chlapa zobudiť a prešlo to,tak som spala ďalej a teraz uz nič... Možno túto noc 🙂

trish31
12. okt 2013

@matrix87 ja sa budim na bolesti kazdu noc ale ja nemam kontrakcie ja to mam kontinualne ze ma dlho bolia krize a brucho ako pred ms.....a potom to prejde.....

matrix87
12. okt 2013

@trish31 kríže bolia aj mňa už asi mesiac... ale túto noc to bolo celkom nádejné... asi musím viac skákať na fitlopte 😀

trish31
12. okt 2013

@matrix87 aj ja skacem🙂