icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

ewca
12. okt 2013

dievcata dnes utekam k malemu do nemocnice, snad nas tam nebudu dlho drzat...uz chcem byt doma komplet s celou rodinou, ninusku som uz dva tyzdne nevidela :(

trish31
12. okt 2013

@ewca uz si ides pre drobca?

eevicka83
12. okt 2013

@matrix87 no super aspon vies ze sa nieco deje. ale pozeram ze mas este 19 dni do terminu to je este takmer 3 tyzdne, este aspon 7-10 dni by mal vydrzat 🙂 mne tak dr. hovoril. my to mame dnes za 12 dni asi do terminu podla ms ale tak este chcem aby vydrzala bud. tyzden. aj ked sa uz strasne zle citim

eevicka83
12. okt 2013

@ewca uz ho ides zobrat ci tam este budes s nim?

eevicka83
12. okt 2013

jeeej a mne to pise uz iba 11 dni.. no ale zase mala je vraj mensia takze ktovie..

matrix87
12. okt 2013

@eevicka83 no, ja som dnes už strašne nervozna. som bola pri mame doteraz, ale som nevedela si nájsť žiadnu polohu normálnu a brucho mi tvrdne, som ani po schodoch skoro nevyšla. tajne dúfam, že budúci týždeň sa rozhodne narodiť, lebo už si idem sama sebe na nervy...

poussin
12. okt 2013

@ewca a Ninka je s kym teraz?

vavrenka
12. okt 2013

@matrix87
@trish31
kurnik ja nemam fitloptu. ale uz som zacala chodit po schodoch, robit drepy a kacickovat.. co este mam robit? dajte tip? aj mm som aktivne zapojila, je so svojou ulohou nadmieru spokojny 😀

trish31
13. okt 2013

@vavrenka ja este chodim na prechadzku kazdy vecer aspon na hodinu...tak som zvedava

andy09
13. okt 2013

@katyka11 Tak dnes to máš moja už len za 20 😀

trish31
14. okt 2013

Tak baby ja som sa bola vcera prejst a prislo mi zle zacalo mi brusko tvrdnut v noci som moc nespala co sa mi hlava tocila....A stale mi je tak zvlastne nikoho nemam doma az o 15tej sa mama vracia tak dufam ze to tu zvladnem....Divno mi je a neviem opisat ako konkretne

matrix87
14. okt 2013

čaute, tak ja som si dala včera teplý kúpeľ, ale zatiaľ to nemalo žiadúci efekt, ale prestali ma na chvíľu bolieť kríže 😀 tak aspoň na niečo to bolo dobré 🙂 keby sa mi chcelo, tak by som konečne tú kuchyňu upratala, ale zatiaľ sa mi nechce...

vavrenka
14. okt 2013

@trish31 radsej dnes polihavaj, mozno mas blby tlak

trish31
14. okt 2013

@vavrenka vsak trn moj tlak.. akurat som merala a mam zas len len 90 / 60....

trish31
14. okt 2013

@matrix87 horucu vanu dnes chystam aj ja😉

vavrenka
14. okt 2013

@trish31 a kavu nepijes? ja som si zacala davat, taku z polovicnej davky,inak by som tiez asi neprezila 😀 , je to velmi neprijemne- taky debilny pocit, ktory sa tazko opisuje- cloveku je nejako divne v tele 😝 ..
a aj ja by som horucu vanu, len tu vanu nemame 😀

poussin
14. okt 2013

@vavrenka @tirsh31 tak si daj horucu sprchu. Ja som zo zaciatku pila kavu.. ale teraz posledne 2 mesiace pijem len bezkofeinovu.. 🙂.

Ja mam niekedy v noci velke bolesti v podbrusku a akoby mi tlacilo na konecnik. Vcera som kvoli tomu nemohla vobec spat. Dnes naopak super noc, ziadne bolesti ... vyspala som sa nadherne.

Ale ked idem na chvilu von na prechadzku hned mi strvrdne brusko a boli ma v podbrusku. Tiez ked nieco dlhsie robim ma zacne boliet v podbrusku.

vavrenka
14. okt 2013

@poussin jejda, evidentne sa ti pomaly, ale isto blizi hodina H 🙂 ...
ja to mam tiez a aj poslickov. a brusko mi uz ide pomaly dole, takze konecne mozem dychat!!!
ak funguje aj horuca sprcha, idem do toho!!

poussin
14. okt 2013

@vavrenka ja som este len v 37 tyzdni. Este by som chcela potiahnut minimalne do 38. Nechcem maleho teraz porodit, nech ma pekne vyvinute plucka 🙂. Jem horcik a vela lezim ...

nanuska123
14. okt 2013

@poussin mne povedala porodná sestra, že vyvinuté pluca by mali byť už od 36 tt....to isté som našla kdesi na nete, ale zase na druhej stránke že po ukončenom 37 tt....tak ktohovie kedy je to ozaj ukončené...

kwetinnka
14. okt 2013

@poussin a nehovoril ti DR ze kedy by si mala prestat brat to magnezium...vlastne zabranuje prirodzenym stahom maternice....len tie nazory kedy ho prestat brat sa lisia...

nanuska123
14. okt 2013

@poussin nazrela som ešte do knihy o tehotenstve: "v 35 tt sú plúca takmer úplne zrelé"....pozrela som ešte do ďalších týždňov, tak v 39 tt : "....plúca stále dozrievajú...." neviem čo si o tom myslieť...

nanuska123
14. okt 2013

@kwetinnka mne kázal vysadiť od ukončeného 35 tt

eevicka83
14. okt 2013

@trish31 mne je takto divne uz par dni..normalne sa bojim kaxdeho rana..cele doobedie mi je velmi spatne som uplne nevladna tazko sa mi dycha oblieva ma teplo...no hrozne..potom poobede je trochu lepsie...ale som riadne vycerpana...este aj v noci zle spim lebo mam kusok nadchu a predtym som zase mala hrozne sucho v nose a to sa mi tiez zle spalo...

matrix87
14. okt 2013

Baby,aj vy máte upchate dutiny nosove?strašne ma to znervoznuje a ani kvapky mi dakedy nepomáhaju.

94
14. okt 2013

@matrix87 veruze ja mam.........stale som hovorila ze nadcha nadcha...a nic ma to prejst!.....ale ja som spuchnuta uz cela!

trish31
14. okt 2013

@eevicka83 hej hej mne strasne tlak kolise maly uz asi tlaci na vsetko mozne....uvidim co povie doky na poradni stvrtok,ale najradsej by som bola keby uz maly isiel von.Mne sa tazko dycha resp.som zadychana aj ked nic nerobim a ten tlak do toho....

trish31
14. okt 2013

@vavrenka
@poussin baby mne kava zaberie mozno na 15 minut....ja som pred tehu mala sice nizky tlak ale az takto nie mne niekedy nenameria ani tych 60....A doktor hovoril,ze sa to zvysi tieto posledne tyzdne ale nezvysilo....Plus este aj pocasie do toho....

trish31
14. okt 2013

@matrix87 to nie ale mne napriklad v II trimestri kazdy den tiekla krv z nosa

grace
14. okt 2013

Ahojte, tusim uz mame vsetky dost 😀 tie dutiny mam aj ja upchate a hrozne ma to rozculuje. Nenapadlo ma, ze to moze byt z tehu az ked som teraz vas citala. A to mam pred sebou este skoro 6tt