icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

poussin
18. okt 2013

mne sa tiez tuto noc snivali neprijemne veci..

jaja018
18. okt 2013

Moje dieťa sa dneska asi rozhodlo ze ide von. Len zlým smerom ☹ Snaží sa vykopať von cez pupok. 🙂

vejusa
18. okt 2013

Ahojte baby, tak dostali sme Dopegyt na ten vysoký tlak a v pondelok musíme prísť na krvičku a interné vyšetrenie...neviete, načo sa to interné robí a aké vyšetrenia to obnáša?

poussin
18. okt 2013

@vejusa ak ides rodit sekciou .. tak ti urobia EKG, pozru ta ci opuchas, polozia ti par otazok ohlasom rodinnej anamnezy a urobia potrebne odbery k operacii.

matrix87
18. okt 2013

baby, pomaly sa asi zmierujem s tým, že ma čaká sekcia... a tak teraz riešim, čo je lepšie, či celková anestéza alebo len spinálka? nemáte s tým niektorá skúsenosti? alebo nejaké rady, že čo by bolo lepšie. zatiaľ som viac naklonená len spinálke, lebo chcem drobca vidieť hned ako ho vyberú a možno ich aj na priloženie ukecám a tak... tak teraz nad tým rozmýšľam, len nemám energiu ani chuť hľadať múdre stránky na webe a radšej si prečítam vaše rady a názory. dakujem 🙂

jaja018
18. okt 2013

@vejusa ak ideš na interné koli tlaku, tak ti len zmerajú tlak opýta sa na to ci niekto netrpí v rodine vysokým tlakom a to je všetko.

lerinka
18. okt 2013

@jaja018 presne, včera nič, keď mal ísť na monitor a dnes ako by chcel rozbúrať domček 🙂
@matrix87 naozaj o tom veľa baby píšu v diskusiách, práveže veľmi pekne popisujú a podrobne ako to prebieha....vieš si vybrať, teda skôr budeš vedieť argumentovať pri pohovore s anesteziológom, tí vraj preferujú spinálku jednoznačne...ja som mala len celkovú a na rozdiel od väčšinou popísaného som bola spokojná, už som tu písala o svojej sekcii...nebuď z toho smutná, ja by som chcela ak znova, tak celkovú...veď bábo môžu priložiť k prsníku aj v spánku....a otecko ho privinie...a možno by som sa dala nahovoriť aj na spinálku...baby to nepopisujú nejak dramaticky...pri prvej ma rana dlho nebolela, na tretí deň sme fungovali s babenkami....hlavne sa jej neboj....pokúsim sa zistiť, kto mi vtedy robil sekciu, lebo normálne ak ešte funguje, by som ho chcela znova 🙂 boli sme dve a tú druhú operoval niekto iný a mala uplne inak ranu, šitie...tak fakt odporúčam prečítať si a nebrať všetko doslovne 🙂

euka210
18. okt 2013

tak vysledok dnesnej navstevy v nemocnici: som otvorena na 2-3, maly ma 3700g a velku hlavicku, ze ja utla take uz neporodim, takze zase sekcia naplanovana 31.10. Chceli si ma tam nechat, ale ukecala som primara ze pridem zajtra rano. Budem tam do utorka, urobia potrebne vysetrenia. Po CTG kde mi bolo dost blbo a maly kopal ako blazon, mi stupol aj tlak na 140/90, uplne ma vystresovali, brucho cestou domov mi tak tvrdlo, ze som myslela, ze uz vecer pojdeme naspet. Ale tu uz doma klud.

euka210
18. okt 2013

@matrix87 ja som mala spinalku a budem chciet aj teraz. Pocula som maleho zaplakat, ukazali mi ho, potom bol mm aj pri mne. Tych 24h lezat na chrbte sice pre mna bolo hrozne, ale na vine bola postel z roku 0. Teraz sa pokusim dohodnut s primarom, ci by mi maleho prilozili, lebo tu sa to bezne po SC este nerobi, ale niekde to uz robia.

poussin
18. okt 2013

@matrix87 ja som mala pri dcere spinalku. Nechcela som celkovu anesteziu. Je to nebezpecnejsie a naviac nemozes si vychutnat pre momenty po vybrati babatka. Ja som sa s mojimi operatermi pri sekcii aj bavila a tiez sme si aj zazartovali. Bola som pri vedomi, nic som nevidela co mi robia nakolko bola predo mnou plachta. Ziadnu bolest som necitila. Ale to zalezi na tebe co si zvolis.

trish31
18. okt 2013

@euka210 drzim Vam palce 🙂

vejusa
18. okt 2013

@poussin @jaja018 no ja ani sama neviem, kvôli čomu tam vlastne idem...asi kvôli tomu tlaku skôr, ale zasa možno aj keby náhodou bol potrebný cisársky, lebo pri veľmi vysokom tlaku by ma nenechal rodiť normálne...no uvidíme 😒

monik83
18. okt 2013

@vejusa pôjdeš rodiť do Partizánského?

jaja018
18. okt 2013

@vejusa pri vysokom tlaku si kontrolovaná aj internistom. Ob potom určí liečbu a poprípade pošle na ďalšie vysetrenia

vejusa
18. okt 2013

@jaja018 no je to možné, ďakujem za info 🙂
@monik83 áno, v PE budem, aj ty?

monik83
18. okt 2013

@vejusa áno aj sa tam chystám, len neskôr ako ty, teda aspoň podľa termínu

vejusa
18. okt 2013

@monik83 jeden nikdy nevie, možno sa tam nakoniec stretneme 🙂

monik83
18. okt 2013

@vejusa necháme sa prekvapiť, vo štvrtok idem na poradňu ešte svojmu gynekológovi a potom už asi tam do nemocnice, som zvedavá ako to bude....

vejusa
18. okt 2013

@monik83 no primár je môj gynekológ aj normálne, čiže ja k nemu chodím celý čas...a ja už začínam 39 tt., takže uvidíme, koľko tých poradní ešte stihnem 🙂 a čo sa tej nemocnice týka, ak môžem poradiť, prídi čo najskôr, najlepšie ešte pred siedmou...vtedy sa vybavíš najrýchlejšie, lebo býva tam fakt veľa žien

monik83
18. okt 2013

@vejusa ďakujem za radu

vejusa
18. okt 2013

@monik83 Za máličko 🙂

sixten
18. okt 2013

Ahojte chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti, mám to za pár a doma mi behá 2 ročný chlapček, ak pôjdem do pôrodnice bude to po prvý krát čo budem dlhšie ako 8hod. bez neho.Má mi ho muž zobrať na návštevu do pôrodnice, alebo až keď pôjdeme s malou domov????Nechcem ho zbytočne stresovať

euka210
18. okt 2013

@sixten nas bol dnes s babkou dlhsie ako doobedu, aj ho velmi uspesne a rychlo dala na obed spat a to ho davam spavat ja. Zajtra idem do nemocnice a som zvedava ako to zvladnu tych par dni. Urcite chcem aby ma prisli v nedelu pozriet a aj ked uz bude maly na svete. 2r su dost na to, aby to chapal a nas aj vie, ze v brusku mam "mimi", ze si kopka, spi, aj sa mu prihovara "cau mimi".

poussin
19. okt 2013

@sixten my sme malu zacali uz zvykat na inych ludi aby sa necitila odstrcena ked sa nam narodi druhe dieta. Tento tyzden bola nasa dcera 3 dni u mojich rodicov. Tiez sme boli z toho s muzom hotovi lebo este nikdy nebola bez nas dlhsie ako par hodin a kupodivu to zvladala ovela lepsie ako my. Ani telefonovat s nami nemala cas lebo tam mala ooovela "dolezitejsie" veci na praci 🙂. Ja mam 2,5 rocnu dceru a urcite chcem aby za mnou prisla do porodnice a pozrela si bratceka hoc aj kazdy den aby bola so mnou stale v kontakte. Chcem ju zapajat hned ako prideme domov do prebalovania, kupania atd. Aby si k nemu vytvorila pekny vztah.

slniecko2551
19. okt 2013

ahojte babenky,je tu niekto kto bude v novembri rodit v Banovciach nad Bebravou???

matrix87
19. okt 2013

@lerinka
@euka210
@poussin dakujem baby za názory 🙂 zatiaľ sa stále viac prikláňam spinálke, uvidím, čo mi ešte povie anesteziolog... ale stále tajne dúfam, že sa narodí Kubko skôr ako sa vôbec k anesteziologovi dostanem... 🙂

cobinka
19. okt 2013

Tak my sme dnes po monitoroch a sone 😉 vsetko OK, prietoky v poriadku, placenta tiez, jazva neboli, dokonca ani po vnut.vysetreni,mala pekne nalieha hlavickou, krcok sa pekne pomaly skracuje a Emka vazi 3100g 😉 vysledok celeho je, ze moj dr.sa priklana k normalnemu porodu... 🙂 akurat tlak mam trosku vysoky,ale v ramci normy 😒 takze musim pravidlne merat a ak by sa nahodou zvysil, bezat hned do nemocky...na bud.tyzden sa mame stavit na prij.ambulancii v nemocnici, aby o mne vedeli-netusim ako sa tam pojdem predstavit, este nikdy som to takto nerobila...uvdime

matrix87
19. okt 2013

Baby,otázka isto odveci,ale nemôže byť aj časté chodenie na wc na malú predzvesť,že sa niečo deje?

lerinka
19. okt 2013

@sixten myslím, že kľudne môže vziať malého do pôrodnice, povieš mu aspoň ako ti chýba a že sa tešíš domov, nech vie, kde je mamina.... 🙂 moja mala 1,5 roka a bračeka privítala a hladkala už v nemocnici 🙂 nie je to stres pre neho, ak otecko prejaví, že je to radostná udalosť, že môžu ísť spolu za maminou 🙂 ovšem ak sa mu nemocnica nespája s nejakou nepríjemnou hospitalizáciou....

poussin
19. okt 2013

@matrix87 asi nie.. lebo ja niekedy chodim velmi casto na malu .. a niektore dni menej.