icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

lerinka
19. okt 2013

@euka210 držte sa nech je všetko v čo možno najväčšej pohode...

sixten
20. okt 2013

@lerinka Ďakujem za radu, ja by som ho aj dávala niekam ale nemám kde a komu

kajca84
20. okt 2013

@matrix87 to skor casté chodenie na velkú 😉

trish31
20. okt 2013

Tak co baby stale nic?Mna uz toto cakanie ubija,normalne som nervozna z toho strachu aby vsetko dobre a rychlo dopadlo.Uz to chcem mat za sebou

kajca84
20. okt 2013

@trish31 snaz sa upokojit,vsetko bude v poriadku 😉
Ja mám mat sekciu 8-meho,tak dúfam,ze si malá este dovtedy polezí v brusku a este chcem stihnút jarmok budúci víkend 😀

trish31
20. okt 2013

@kajca84 koli stavu mojej placenty maly ma uz len tyzden,ak sa neuraci tak v pondelok o tyzden ideme na to....Uz to chcem mat ozaj za sebou,nech sa stane co sa ma

kvetkak
20. okt 2013

ja mám termín 11,11 ale už od stredy so otvorená na 3 prsty tak musím len ležať... a je to hrôza lebo len čakám ked mi odtečie plodová voda stále behám na WC malé býva večer nekľudné kope až to bolí.... to čakanie je najhoršie.... deti sa len pýtajú ak idem k lekárovi či si ma tam nechajú, či už im to bábo donesiem.. keby som sa tak nebála.... ☹

trish31
20. okt 2013

@kvetkak aj ja sa bojim a preto chcem aby to uz bolo za mnou...a mat malickeho uz pri mne

vejusa
20. okt 2013

@trish31 podobne, čím je to bližšie, tým mám väčší strach aby všetko bolo v pohode...dúfam, že to budeme mať čo najskôr za sebou

trish31
20. okt 2013

@vejusa jo...hlavne rychlo🙂A nech su babatka zdrave....Ja tu bolest prezijem,len nech je on v poriadku

matrix87
20. okt 2013

baby, ja som dnes taká nervozna. celú noc som chodila na wc, neviem, kde sa vo mne toľko vody nabralo zrazu. pri každom zobudení som tajne dúfala, že aspoň nejaká bolesť (som si nikdy nemyslela, že budem tak veľmi túžiť po nejakej bolesti 😀 ), a celú noc nič, ráno mi už z toho aj do plaču bolo, aj som si už poplakala po 9 mesiacoch (výhoda- môžem voľne dýchať nosom 😀 ). najviac ma asi hnevá to, že viem, že je malý vyvinutý a dosť veľký a že by vôbec nemusel ísť cisárskym :( večer som sa asi polhodinu "čvachtala" vo vani (teda v našom sprchovom kúte). Od rána mám síce také slabé menštruačné bolesti, ale sú dosť nepravidelné, tak asi nič z toho... a dnes je taký pekný dátum, také pekné rodné číslo by mal ten Jakubko náš...

aduuus
20. okt 2013

baby mavate aj vy cca od 34tt pocit ze je menej pohybov? navyse v noci vzdy ked sa zobudim na wecko, tak mam tvrde brucho, aj cez den byva vacsinou tvrdsie...beriem 4x denne magne b6

kvetkak
20. okt 2013

ja nemám tvrdé brucho magne beriem 3* denne ale zasa večer ked idem na WC tak ma strane bolí spodok pravá strana. neviem pri tých dvoch som to také nemala. a pohyby strašne sa prevaluje až to bolí...... ale hlavne aby všetko dobre dopadlo a mali sme zdravé deti.. 🙂 🙂 aj ked zvykať si zasa na niečo nové, toho sa hrozím predsa len už má mdoma kľud starší ten je samostatná jednotka a ten mladší sa pri ňom vezie... a teraz príde niečo ové.. aj sa tešíme aj máme obavy, ale viem že si rýchlo navykneme.. 🙂

eevicka83
20. okt 2013

babyy mne zacina asi sibat ... vy sa tu vsetky uz neviete dockat a ja prave teraz zacinam mat chut byt tehotna vecnost.. ked si predstavim ze o par dni a mozno uz zajtra budem rodit a uz sa mi ta moja malicka nebude mrvit v brusku a nebudem ho mat velke.. tak mi je do placuuuuu... ale samozrejme ze sa na nu velmi tesim ved som sa aj kolko nastresovala ze aby bolo vsetko ok. ale nechapem co to so mnou je.. paci sa mi mat ju v brusku a citit malu ako sa mrvi a vypuca tak som si na to zvykla ... ochh ...

a este keby som aspon vedela ze to nie je posledny krat co mam tieto krasne pocity byt tehotna... ☹ ale neviem to...

libertine
20. okt 2013

@eevicka83 pre mna to take krasne veru nie je, na babo sa tesim, ale tehotenstvo pre mna nie je ziadny prijemny stav, a to aj napriek tomu, ze nemam nejake vazne problemy.

matrix87
20. okt 2013

takže, 2hodinová prechádzka absolvovaná, chlap počas nej vyhlásil, že mám zase nižšie brucho. celý čas samozrejme bolo tvrdé ako kameň, a do toho sa malý mrvil, raz nožičky vystieral, potom ručičkami po kostiach hrabal... a všetko ma bolí... ale tie ranné menštruačné bolesti akosi ustali... ale budúca krstná sa rozhodla, že sa narodí o 20:10, aby to bolo zábavnejšie, tak som zvedavá... 🙂 ale to by asi už museli nejaké bolesti sa aspoň tváriť, že idú nastať...

ewca
20. okt 2013

ahojte dievcata, tak uz sme konecne aj s drobcom doma z nemocnice...bolo by to vsetko super, keby nemal take problemy s papanim...mal y spapat istu davku, ale vacsinou to nezje, stihne zaspat, dost sa natrapime, aj poplaceme, teda hlavne ja, cvicime orofacialnu stimulaciu, tak snad sa to zlepsi, nech nam nepochudne aby sme nemuseli zase spat do nemocnice...zatial pije z flasky, ale skusali sme sa kojit, myslim, ze to pojde, zajtra volam laktacnej poradkyni, tak snad nam pride niekto pomoct, nech nemusim stale odsavat

kwetinnka
20. okt 2013

@matrix87 skor keby ta zacalo prehanat
A urcite spinal...bolesti hlavy nemava kazda,a ak by si mala porodny plan a ohodnute podmienky s Dr mozno by ti maleh nechali na tebe kym by ta sili.A da sa mozno dohodnut ze ti ho donesu aj na izbu,kamoska niekolko hod po sekcii mala malu pri sebe..na sebe lepsie povedane
@euka210 drzim palce...
A ked vas tak citam ma napada pisali ste si niektora porodny plan,ako chcete prilozit,prestrihnutie pupocnej snury a tak?
Ja si ho asi napisem,uz by som to chcela inak ako pri prvej dcere ze jej len na silu dali bradavku do ust a nazvali to prilozenie,a chcem ho mat aj pre manzela pripadne pre mamu aby mohli obhajit moje zaujmi,len ma tak zaujima ci tiez nieco take mate.A dnes som slavnostne zacala prat veci... 😀

@ewca to vybojujete uvidis....vela na vas myslim,uz aby bolo vsetko v poriadku...

kwetinnka
20. okt 2013

@vavrenka mozem sa ta len spytat tie didimos satky co predavas,su akodlhe nemam prehlad ake su dlhe 5 a 6....jednu mam o kamosky len neviem kolkatka to je a co mi nebude kratka.

vavrenka
20. okt 2013

@kwetinnka jonas ma 4,2m a vlny s hodvabom 4,7m. jej, ty satkujes? ci si satkovala?

poussin
20. okt 2013

@ewca evca drzim vam palce nech sa maly rozpapa. Viem ake je to pre teba stresujuce. Mne moja mala na zaciatku velmi pochudla hoci sa narodila v termine a vela som sa kvoli tomu natrapila. Zo zaciatku som ju prikrmovala z flase pomocou cievky a zaroven kojila. Zavolala som 2 laktacne poradkyne - ta prva mi nevedela velmi pomoct. Nakoniec sme to rozkojili, ale bola to drina 🙂.
Ak maly nebude chciet prsnik neries to a krm cho umelym mlieckom. Dolezite je aby pekne priberal. Viem, ze kojenie je dolezite, ale cely ten humbuk okolo toho len stresuje mamicky. Najma tie reci o tom ake su chore deti, ktore neboli kojene a naopak. U nas som ja bola kojena len 2 mesiace a vyrastala som na Sunare lebo som tiez stale zaspavala po par glgoch a brat bol kojeny 1,5 roka. On ma alergie, mal problem s dychacimi cestami a mne nic nebolo. Brat sa narodil v termine s porodnou vahou 3300 g a ja 2700 g. To len pre priklad 🙂.

Hlavne, ze ste doma. Uvidis doma sa to zlepsi. Nemocnicne prostredie vie byt velmi stresujuce a babatko tvoj stres vyciti.

matrix87
20. okt 2013

pohár vína nám nemôže uškodiť, však?

poussin
20. okt 2013

@matrix87 v tomto stadiu tehotenstva by pohar vina nemal uskodit 🙂. Bybo je uz dovyvijane.

kwetinnka
20. okt 2013

@vavrenka nesatkovala,manducovala...ale teraz chcem ist na to vsetko trosku inak a chcem satkovat...

slniecko001
20. okt 2013

@trish31 ja som dnes mala poslednú poradňu - slečna je síce ešte vysoko, ale otočená riťkou a kvôli predošlej sekcii a operácii 29.10. naplánovaná sekcia. Členky opuchnuté, že si ani kostičky nevidím, koža na brušku na prasknutie a malá si veselo robí "mexické vlny" v bruchu 😀 Tak hádam bude všetko do tej plánovanej sekcie ok a môžeme pomaličky baliť tašku. 😉

vavrenka
20. okt 2013

@matrix87 urcite nieeeeeeee 😎 😎 😎 😎 😎 😎

vavrenka
20. okt 2013

@ewca drzkajte sa, ja som zacla malu kojit, az ked mala 6tyzdnov, dovtedy sa nevedela prisat, frcali sme na flasi a cumlikoch, odsvala som a aj prikrmovala, na porazenie 😝.. skus si maleho davat telo na telo a spavt s nim v posteli, mali by sa mu postupne vyladit biorytmy spaku a jedla , vraj to funguje, ekd dietatko citi pritomnostt matky pri sebe. ja som s malou spavala zo zaciatku tak, ze som si juiba v pleinocke dala na holu hrud, prikryral som nas a spali sme a ona sa postupne snazila sama dostat sa k prsniku 😉

matrix87
20. okt 2013

Tak som sa zobudila na riadne bolesti práve,ken keby som vedela z čoho.... Keby náhodou,tak by to asi bolo fakt super 🙂 tak uvidíme.

nanuska123
21. okt 2013

ahojte baby tak my mame uz potom.o 11 doobedu prisli na mna bolesti krizov,tie sa zacalí stupnovat aj s podbruskom
.pred 19 sme prisli do porodnice a to bolci otolesti kazdych 10 min. ale otvorena len na 3 cm. bolesti neopisujem,o polnocí otvorena na 7.potom to uz islo rychlo.maly vysiel na 2 zatlacenia.Samko sa narodil 21.10 o 00,45,vazi 3.takzf to ýf190 g a 49 cm
takze to ze nas strasili z bude mat cez 4 kg,absolutne neplatilo.este pri prijme mu na utz namerali 4 kg a je to take drobciatko

poussin
21. okt 2013

@matrix87 ja som mala dnes v noci tiez riadne bolesti.. ale potom ustupili.