icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

poussin
21. okt 2013

@nanuska123 gratulujem k malemu. Informuj nas priebezne ako sa vam dari a kedy pojdete prec z nemocnice.

jamika
21. okt 2013

@matrix87 Pohár vína vzdy uskodí, ide to rovno do krvi a babo bude v brusku ako opite. Pre neho je pohár vína veľa U maličkých detí vzniká závislost po prvej dávke. S alkoholom v tehotenstve treba ist na nulu.

poussin
21. okt 2013

@jamika s tou zavislostou je to trosku pritiahnute za vlasy.. ja by som mala byt podla toho tiez zavisla lebo moja mama si dala asi 2-3x po deci vina pocas tehotenstva... a moja mala tiez, lebo som si dala pohar sampanskeho na oslave narodenin. Alkohol by sa pocas tehotenstva pit nemal, ale jeden pohar vina podla mna neuskodi.

kwetinnka
21. okt 2013

@nanuska123 gratulujeeeme.....
Tiez si myslim ze s tym alkoholom je to ako s liekmi....nemali by sa..ale v konecnom dosledku to mnozstvo co posles babetku je mizive pokial to nieje v prehnanych davkch
Ja som tak zitila ze som tehotna ze mi velmi zacalo chutit pivo...tak Tomasko by musel byt uplny notorik ked sa narodi.A obcas si dam aj trosku vina. Vsetko co vypijeme alebo zjeme prechadza metabolizmom, je prefiltrovane.Samozrejme to nechcem nijak badatelizovat,pit by sa nemalo...ale ak si fakt trosku das ani to k nemu nedojde..
Aprop. pri ATB prechadza asi 1 percento k babetku..

trish31
21. okt 2013

@nanuska123 moja zlata gratulujem Vam obom!!!Kolko vazil kg?

trish31
21. okt 2013

@kwetinnka
@poussin
@jamika tiez si myslim,ze ak si date par deci vina pocas tehotenstva nemoze sa nic stat.Ja som si dala aj pivko aj vinko.Dokonca lekari odporucaju dat si obcas cervene vinko.ALe samozrejme kazda podla svojho svedomia.

A lieky?MAla som zapal trojklanneho nervu a veru paralen isiel u mna hodne dva tri dni intenzivne....

kwetinnka
21. okt 2013

@trish31 myslim si to iste,a s tymi liekmi...kzda z nas chce nieco vydrzat...ale ked sa neda...
Samozrejme nijake testy niesu lebo na tehotnych a detoch sa lieky z etickych dovodov skumat nemozu...ale tiez ked ma tak hlava bolela v kuse 2 dni tak som si paralen v noci dala....potrebujem cez den fungovat

eevicka83
21. okt 2013

@nanuska123 gratulujeeem🙂

trish31
21. okt 2013

@kwetinnka tiez sa bojim ze ci to malemu neublizilo....ale snazim sa mysliet pozitivne

matrix87
21. okt 2013

Tak bolesti nakoniec ustúpili a spala som skoro do rána.a teraz čakám na predoperacne a pobolieva ma v podbrusku.zistila som že môj doki má dnes službu tak aj rodiť môžem asi 🙂

trish31
21. okt 2013

@matrix87 takze nakoniec cisarak?No ved mozno si Ta tam uz aj nechaju🙂

kwetinnka
21. okt 2013

@matrix87 drzime palceky...

matrix87
21. okt 2013

@trish31
@kwetinnka dakujem 🙂 nenechali si ma... ale pobavila som anesteziologa nápisom na tričku 🙂 tak má hned isto krajší deň 🙂 a poprial nám, aby sme sa vyhli cisárskemu... a vo dverách sme sa stretli s naším doktorom, tak sa len pousmial a možno nás bude čakať do večera 😀 stále ma akosi bolí podbruško, len to neviem identifikovať...

@trish31 a ty ešte tiež stále nič?

trish31
21. okt 2013

@matrix87 nie...ticho pred burkou...maly sa vrti toci jedna radost...ziadne zvlastne bolesti nemam.Takze si myslim,ze v pondelok buduci tyzden nastupujem a ideme vyvolavackou...Uvidim co povie doky vo stvrtok na poradni....

matrix87
21. okt 2013

@trish31 tak budeme v strede Slovenska oslavovať spolu narodeniny našich malých chlapov 😀 ale sme sa dnes pýtali sestričky, že čo je vhodné na spustenie pôrodu, tak povedala, že bud sex alebo po schodoch chodiť hore dole, tak som zatiaľ v štádiu, že chodím dole 😀 lebo na 8.poschodie vyjsť, to by som asi cestou aj trikrát porodila, nieže raz... 😅

havana_frost
21. okt 2013

@kwetinnka klinické testy sa robia aj na tehotných aj na deťoch 😉 Inak by nemohli byť žiadne lieky schválené pre tehotné a deti. Ale je pravda, že omnoho menej ako na iných skupinách, preto je aj málo liekov pre tehotné schválených, nie že by priamo škodili, len sa to neskúmalo.

trish31
21. okt 2013

@matrix87 sex viem o tom,ale co s tym ked mam muza v Kanade🙂Ja sa pojdem dneska prejst vecer,vlastne ved sa skoro kazdy den chodim prechadzat🙂

S tym chodenim po schodoch.Moja teta je z Londyna,ale zili tu dlhe roky s mojim strykom.A ked cakala prve babo tak este nevedela dobre slovensky,no ale mala bolesti,isli do nemocnice a stryko nesiel s nou do vysetrovne.Lekar ju vysetril a povedal,ze sa otvara a ze sestry jej teda pripravia postel a ona nech sa ide zatial tak na pol hodinku s muzom poprechadzat po schodoch aby sa to rozbehlo(lebo povedala ze lezat nechce,ze lepsie jej je ked sa hybe...).No lenze ona nejak nepochopila slovo POLHODINKA...to bolo rano a ked sa striedali vecer o 6 sluzby stretol ich lekar a vyvalil oci ze VY ESTE CHODITE???Ona sa nehlasila lebo pochopila ze ju zavolaju a oni ju nikde nevedeli najst,obehala cele Kramare🙂

libertine
21. okt 2013

tak som bola teraz na ctg a zase to vyslo zle,zase je tam tachykardia a cakam na opakovanie.

matrix87
21. okt 2013

@trish31 😀 😀 krásne,ale tak keby sa to rozbehlo tak by asi šla za niekým.

trish31
21. okt 2013

@matrix87 co ja viem...asi hej asi by isla 😀

trish31
21. okt 2013

@libertine nevedia stym nic urobit?

matrix87
21. okt 2013

@trish31 ja sa budem asi radšej len po bytovke prechádzať,aby som sa nestratila 😀

jaja018
21. okt 2013

@matrix87 pri prvom tehu som bola 6 tyzdnov pred pôrodom v nemocke kvôli vysokemu tlaku. Nemusela som povinne ležať. Hrozne mi vadilo ze už aj ked som bola 38 tt nic so mnou nerobili. Chodila som každý ďen niekolko krát po schodoch z prizemia na 10. a potom dole a znovu. Este aj primára som cestou hore stretla a on sa na mňa len usmial a povedal. Chodenie po schodoch vám nepomôže. A mne teda naozaj nepomohlo ☹

andy09
21. okt 2013

@ewca tak sa tešíme s Vami , že ste už doma 🙂 neboj on sa rozpapá. Ja som bola so Šimonkom tak isto na tom s papaním, ked mi ho už po týždni dali ku mne tak tiež s flašky pil kojiť som nemohla a on si vypil svoju dávku čo mal 10 - 20 ml a viac som s ním ani nehla on proste stále spinkal musela som ho štipkať na líčko a budiť ale on sa ani nepohol a to mi dávali do flašky 60 ml že to musí vypiť, ja som bola zufalá a o čo ostalo vo flaške som mu musela doslova otvoriť usta a striekať z tej flašky do úst. a Kolkokrát to všetko vyplul von, nechcel to, jemu asi stačilo to čo si vypil sám. Ja som plakala lebo také krmenie nám trvalo aj 2 hodiny. Chvílu oddych a nanovo. V nemocnici čo sme boli tie 2 týždne vôbec nebol priložený tak som sa bála že ked prídem domov a vysadím tabletky a začnem ho kojiť že nebude sa chcieť prisať....a teraz tak cucá jedna radosť 🙂 Dnes má 4 týždne a má 2200 g tak sa teším🙂 Neboj určite sa doma rozpapká.

andy09
21. okt 2013

@nanuska123 gratulujeme a vela zdravíčka Vám obom prajeme 🙂

andy09
21. okt 2013

Ja sa asi zbláznim, tak celé tehotenstvo mám vysoký tlak, rodím predčasne kvôli vysokému tlaku a teraz mám tlak taký nízky , že som v živote taký nemala ...101/67.

ewca
21. okt 2013

@andy09 Dakujem, tak presne vies o com hovorim... ja teraz vobec neriesim ako a co papa, hlavne aby papal...uz som si ho aj prilozila, prisla sa, aj pil, ale aj tak nevypil tolko tak osm ho este dokrmila flaskou a mojim odstym mlieckom, ae taka som z toho v strese, ze uz ani toho mlieka tolko nemam...tak obcas dokrmim aj nutrilonom...ale to teraz fakt neriesim, dcera nebolakojena vobec a je zdravsia ako kojene deti...mne ide len o to aby papala kolko ma, aby priberal anemusei sme spat do nemocnice

libertine
21. okt 2013

tak aj na opakovanom ctg bola tachykardia, ale zevraj to nevadi, lebo bola mensia ako ta prva. nebavi ma to, dufam, ze je to ok, lebo su skipi na slovo. ale ostatne je ok, rodit este nejdem. zajtra je ultrazvuk, tak som zvedava.

dulkagabulka
21. okt 2013

@ewca s laktačnou to krasne poriešite..držim palce 😉

lerinka
21. okt 2013

@nanuska123 krásne narodeninky, nulté 🙂