icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

sonka_d
23. okt 2013

@kvetkak To by som ja nevydrzala... velmi drzim palce! Snad sa podari baba co povieš 🙂

peka13
23. okt 2013

@sixten @matrix87 tiez som pri prvej zbierala den pred porodom smeti na stavbe a zametala stavebny odpad....tak som sa unavila, ze ma potom v noci zobudili az kontrakcie 😀 treba sa zohybat, co najnizsie...drobec nema rad obmedzovanie, ak mu je tam dobre, tak sa nevypyta...musis mu ukazat, ze je to uz nepohodlne zotrvavat tam 😀

matrix87
23. okt 2013

@peka13 keby sme mali zemiaky v zemi, tak ich asi idem ručne vykopať, ale už máme aj zorané... do kelu... 😒

jaja018
23. okt 2013

Ja som pohrabala včera listy u našich na dvore. Ja mám este čas, ale aspoň poslickovia by mohli prísť. 🙂
Inac baby iba mne sa zdá alebo kleslo? Prva foto min týždeň, druhá dnes

peka13
23. okt 2013

@jaja018 podla mna nekleslo, len je trosku inak ulozene...mne uz kleslo a je to vidiet aj citit...prestala mi záha 😎 a lepsie sa mi spí 🙂

peka13
23. okt 2013

@matrix87 tak pod na kolena a pekne poumyvaj zem v celom byt, bez mopu 🙂 to je velmi ucinné....ja kazdy den vecer zbieram po malej hracky pozemi a ked si k nej lahnem do postele, tak sa citim kadejako...ale vacsinou zaspim od unavy 😉

hrustik1
23. okt 2013

@matrix87 ja uz zacinam byt zmierena s tym, ze to vsetko necham na prirodu a maleho 🙂 V nedelu som pobehala "trencin - beckov) - rano som bola s dcerkou u nas v dedine na prechadzke 2 hodiny a poobede som bola s maminou na Kalvarii. No a v pondelok som vyluxovala cely dom. No a najviac som sa narobila vcera - poumyvala som okna, pokosila travnik, postrihala satru levandulu a poobede som dala s Karolinkou a maminou prechadzku 5 km hore dole kopcom 🙂 A nic!!!!! Len ma bolelo brusko ale v noci to ustalo ☹
Dnes som bola v nemocnici a sestricka mi povedala, ze na porod to este nevyzera i ked som otvorena na 3 prsty, ale ze maly je este stale vysoko 🙂 No a odporucila mi horucu sprchu na brusko a podbrusko a tie prechadzky .... Tak som sa vratila domov, vylozila som si nohy na konferencny stol a rozhodla som sa cakat 🙂 Uz totizto nevladzem sa ani len hybat po tych mojich aktivitach za posledne dni 🙂

prahaxx
23. okt 2013

@hrustik1 este co je odskusane menit obliecky na perinach 🙂

hrustik1
23. okt 2013

@prahaxx to som robila vcera rano a nic 🙂 Tak ja uz len cakam 🙂

deniskow
23. okt 2013

chcela by som sa spytat ci je niekde forum pre mamicky ktore sme uz porodili malych anjelikov?

matrix87
23. okt 2013

@hrustik1 ja už to asi tiež nechám na prírodu, ešte dnes trocha asi poskáčem na lopte a dám tú sprchu horúcu, ale to asi aj tak už nezaberie, lebo som sa asi tri dni za sebou stále len kúpala v horúcej vode, teda v takej znesiteľne horúcej... ale mám čo raz väčšie podozrenie, že mi aspoň zátka fakt odchádza, tak uvidíme čo do rána, a zajtra idem na ctg aj do poradne, tak som zvedavá, čo sa dozviem... a ked nič nové, tak budem už len čakať veru 🙂
@peka13 to som robila včera, celý byt som zase upratala a nič...

mia1111
23. okt 2013

Ahojte babule, tak ja som dnes začala 36tt(+0), poradňa OK, len vraj je malá maličká, váži 2300g ☹. Pribrala som 8kg a neviem, či je to fakt tak strašne málo, alebo je to normálne? Mali ste niektorá podobnú váhu miminka na zač.36tt? 😒

juranka
23. okt 2013

@mia1111 tak ja zacinam zajtra 38tt a dnes som bola na kontrole a drobec ma 2480g, ja som doteraz pribrala len 7 kg a nehovoril doky, zeby bolo nieco v neporiadku. Ja mam planovanu sekciu o 13 dni a tiez ked drobca vyberu nebude mat isto ani 3 kg. Mam uz jednu dcerku a tiez sekciou a mala 2540g ked sa narodila. Dr povedal, ze nepredpoklada, ze bude aj to druhe velke...ved ja som sama taka mensia, mam 158 cm. Ja si myslim, ze to mas v poriadku aj ty 😉 ved aspon budes mat jednoduchsi porod a druha vec, ten ultrazvuk je vzdy len priblizny, mozno ma aj viac ako nameral doky 🙂

kwetinnka
23. okt 2013

@mia1111 ja som pribrala necelych 8 kil a maly ma vyse 3100g...a je o 2 tt vacsi..takze s tvojou jej nesuvisi...
@juranka ja mam 174 cm a k tomu budem mat aj adekvatne dieta 😀 .A prva dcera mala 3750....A|k nemaju byt po kom velke nebudu...a to vobec nevadii..prave naopak..ak ste drobne pojdu lepsie von...priroda vie preco totak zariadilaa

eevicka83
23. okt 2013

Babyyy ja som uz mamina...velmi necakane ze to prislo....bolo to rychle ale aj veeeelmi bolestive ...o tretej mi povedali ze uz domov nepojdem lebo nevedeli natocit zaznam malejvsa nechcelo kopat..ale ja som uz citila kontrakcie...no skutocne zacali o piatej priblizne ked mi pichli vodu...a o 18.00 sa nam narodila Amalka 3450g a 50 cm

kwetinnka
23. okt 2013

@eevicka83 a to uz nam aj pises....tak gratulujeme..vidis to si rano ani netusila.....tak nakoniec v den terminu...supis..drzte sa

mia1111
23. okt 2013

@juranka - ďakujem za povzbudenie, ja nie som veru vysoká, meriam 164cm a pri narodení som vážila 3kilá.. tak sa utešujem tým, že dcérka bude asi po mne, kiežby to tak bolo. Syn sa narodil s váhou 3450g/51cm, tak bol vpohode, len toto ma trošku vystrašilo. Doki mi poradil, nech skúsim jesť viac sladkého, len mňa hrozne páli z neho záha, ale pretrpím to tieto posledné týždne, premôžem sa a budem sa napchávať 😀. Dnes som si už dala navyše aj kúsok štrúdle, veterník, sladkú mramorovú lúpačku a ešte som si kúpila 300g Milku a do piatku ju plánujem zjesť :D. Spať budem síce asi posediačky v kresle 😝 , ale ja to vydržííííím 😀.
@kwetinnka - tiež si myslím, že s mojou váhou by to nemalo až tak súvisieť, kámoška mi dnes povedala, že ona pribrala v tehu 20kg a dcérka sa narodila ako 3-kilová. Len som ostala dosť vyplašená. Ale prietoky kontroloval 2x, tie mám vraj ukážkové, tak neviem...

mia1111
23. okt 2013

@eevicka83 - gralulujeeeeeeeeeeeeeeem, želám Vám obom hlavne veľa zdravíčka, držte sa 😉

grace
23. okt 2013

@eevicka83 Gratulujem!!!!! Celkom rychly porod. Sranda, ze presne v termine

eevicka83
23. okt 2013

Dakujem.no presne v termine a bez vyvolavacky. Zrazu to prislo..mozno vysetrenie rano na poradni to urychlilo ale on ma vysetroval ako inokedy...a povedal ze este je krcok okolo 1 cm ale ze pri mne to moze prist rychlo...tak aj prislo 🙂

eevicka83
23. okt 2013

Taky real tesne po porode..

eevicka83
23. okt 2013

A este nejaku krajsiu uz zabalenu ale stale su to momentky tesne po...

eevicka83
23. okt 2013

@mia1111 no neboj moja vraj mala v 36 tt len 2500g a vidis dnesna porodna hmotnost 3450g a tak to bude aj u vas..

mia1111
23. okt 2013

@eevicka83 - náááádherná bambuľka, ešte raz moc-moc gratulujem, normálne mi slzy vbehli do očí, keď vidím tie fotečky 😵 😵 😵 . A ďakujem, snáď to bude aj u nás tak, že to ešte do pôrodu doženieme 😉

monik83
23. okt 2013

@eevicka83 blahoželám ku krásnej dcérke, nech ste obe zdravé a krásne...

lerinka
23. okt 2013

@eevicka83 tak tretia babena, blahoželám 🙂 pekné meno ste vybrali...

euka210
23. okt 2013

@eevicka83 gratulujem 🙂 ...tak presne na termin 🙂

eevicka83
23. okt 2013

@euka210
@lerinka
@monik83
@mia1111 dakujem..som hrozne stastna...a uz sa to tu rozbehne lebo ja som mala najskorsi termin a ste vsetky pomaly na rade...neskutocne sa tesim ze som dokazala povedat ze nechcem oxytocin, a ze som to vydrzala bez epi..malej nechali takmer dotepat pupocnik co som tiez chcela a prilozili mi ju do polhodiny na prsnik a prisala sa...a uz papala aj druhykrat 🙂 povedala sestricka ze mlieka mam aj pre dvojicky uz teraz tak dufam ze to tak ostane..

eevicka83
23. okt 2013

@mia1111 jasne ze to bude tak! Si precitaj spravy ze som to tu aj ja riesila a vidis.krasnu vahu mame 🙂

mia1111
23. okt 2013

@eevicka83 juuuj, ako dobre sa to číta, super, že Ti takto vyšli v ústrety, dúfam, že aj ja budem mať podobný pôrod 😉 . A ďakujem ešte raz za povzbudenie, ja mám termín asi až ako posledná, tak budem v napätí ršte cca 5 týždňov 😅