icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

silvapokorna
22. okt 2013

@poussin áno, Lovela gel je super práve na to jemné prádlo. tiež ju používam na svetre a také, čo periem na krátke pranie. 🙂

kwetinnka
22. okt 2013

@silvapokorna periem persilom a lovelou,a na niektore veci davam aj avivaz..nemali sme s tym ziadny problem a mal sme aj tie pracie orechy
a co sa chystania a prania tyka uz som pomaly zacala..ked vidim ako tu baby maju vsetko pochystane nedalo mi to...ale tasku este zbalenu nemam

matrix87
22. okt 2013

@cobinka
@hrustik1 tak baby, sme to dnes skúsili s tým sexom a poviem vám, bolo to vtipné... chlap sa tváril, že si to užíva, ale mne to bolo celkom smiešne a nevedela som ako sa mám k tomu postaviť 😀 ale prežili sme... uvidíme, či nám to nejako pomôže, ale od tej namáhavej činnosti ma veru bolí viac podbruško a aj ma viac pichá čosi vnútri 🙂

cobinka
22. okt 2013

@silvapokorna aj ja pouzivam Lovelu... 😉 a hlavne poriadne prezehlim 😉
dnes som cely den prelezala, som mala vysoky tlak, ale poobede mi to uz nedalo a este som si plienky dozehlila, takze uz len dokoncit postielku a snad by malo byt uz vsetko...ked si pomyslim, aky chaos tu nastane, ked prideme z porodnice, mala by som si aspon foto urobit, ako pekne to u nas este kedysi vyzeralo 😉

mia1111
22. okt 2013

@kwetinnka - ani ja ešte nemám zbalenú tašku 😅 . Nakúpené potrebné veci do pôrodnice zhruba mám, len to treba pochystať a pobaliť a to sa mi ešte nechce :D. Zajtra mám poradňu, tak som zvedavá, ako sme postúpili 😉

vejusa
22. okt 2013

@trish31 dnes sa neozývaš, ešte ste dva v jednom?

kwetinnka
22. okt 2013

@mia1111 som rada ze niesom sama...ja len dufam ze sa predsa len nerozhodne von okolo toho 8.11

sonka_d
22. okt 2013

Ahojte baby, uháňa ma Sociálna poisťovňa... na MD som nastúpila 8.9. akože 8 týždňov pred pôrodom, termín mám 3.11.... teraz v sobotu som ukončila len 38.týždeň a dnes v pošte - výzva na predloženie rodného listu dieťaťa... ale veď som ešte neporodila... !!! to čo im šibe? Máte niektorá podobný list?

trish31
22. okt 2013

@vejusa hej...mala som toho za cele tehu dost,rodinne problemy a nejak na mna dolahla unava zo vsetkeho tak chcem mat klud ani na net nechcem velmi chodit...Ale ked sa maly ukaze urcite sa ozvem😉Len chcem pred porodom nabrat sily a nerozptylovat sa...idem stvrtok na poradnu tak sa ozvem

lerinka
22. okt 2013

@sonka_d mne tiež niečo prišlo zo sociálky, tak pôjdem vyzdvihnúť, možno tiež v predstihu budú naháňať 🙂 ale ja som na materskej len vyše týždňa 🙂

euka210
22. okt 2013

uz som doma z nemocnice...prve dni som oddych od maleho veru privitala, ale dnes som uz len cakala kedy pojdem domov, lebo uz ma zadok bolel z tolkeho lezania a sedenia. Doma s uspavanim maleho to zvladali perfektne, dokonca aj dnes maleho uspal tata, v aute to bolo same "tata kde ideme, tata..., tata" az ked sme sa zastavili v polovicke cesty v obchode, tak uz sa naspet preorientoval na "mama kde ideme, mama co to je, mama..." Na buducu stredu naspet a 31.10. sekcia (ten datum sa mi ale akosi vobec nepaci 🙂 ) a dovtedy by som nemala porodit, na tvrdnutie brat Magne, co som ani pri jednom tehu nebrala tak asi ani na tyzden nebudem kupovat a zistili, ze mam hustu krv, tak si musim pichat injekcie na riedenie, aby sa nieco nestalo. Inak vobec by som sa nepohnevala, keby ho vybrali uz tento tyzden nech nebeham hore-dolu a mam to za sebou, ale sa im videlo skoro.

andy09
22. okt 2013

@lerinka
@sonka_d no vidíte a ja zasa čakám zo socialky výmer na materskú a stále nič. 18.9. som niesla papiere na materskú do roboty, od 21.9. som bola oficialne na materskej 8 týždnov pred pôrodom a rodila som predčasne hned v pondelok 23.9. a stále mi nič odtial neprišlo a dnes pani na urade kde sme boli rodinné prídavky a tie príspevky vybavovať mi vravela že si dávajú strašne načas na SP a že chodia hluposti odtial lebo že tam maju na SP strašný bordel. A od Vás už pýtajú rodné listy a sú rýchli 🙂

andy09
22. okt 2013

Nedá mi nepridať ....ked je tato v nočnej a deti mu ohrievajú postel 😀

monik83
22. okt 2013

@andy09 akí sú úžasne zlatí...

vavrenka
23. okt 2013

@sonka_d 😀 😀 😀 😀 😀 riadny bordel tam maju!! mne pre zmenu poslali alikvotnu cast MD uz 14. v mesaici, som skoro odpadla, lebo termin maju do 20. v mesiaci, a nezvyknu sa takto ponahlat..

vavrenka
23. okt 2013

baby, ja mam 14dni do porodu, somteraz pozrela do mojho fotoblogu, normalne mi primtzlo, som uplne zabudla 😅 😀
ak do 14 dni neporodim spontanne, ideme indukovane, hm, hm, sa to kratii, nemam pobalenu ani tasku ani vyzehlenen veci pre maleho do nemocky, aspon, ze su oprate a nachystane. ja uz skusam vsetko, aby som porodila, ael zatial nic..
este som neumyvala okna, ale zato vlacim svoju vyse 11 kg dcerku kolko sa da, tak uvidime.. inak asi vsetko ostatne vyskusane 😎

eevicka83
23. okt 2013

Babyyy moj fotoblog ukazuje dnes 0 dniiiiiiiiiii do porodu 🙂 ale nevyzera to tak ze sa chystame 😀

matrix87
23. okt 2013

baby, ja som včera mala takú maličkú nádej, žeby to predsa len už mohlo prísť, lebo ma tak po novom bolelo brucho a kríže a o 11tej večer to prestalo... ale už som povedala malému, že už sa môže aj narodiť, balík mi prišiel v pondelok, časopis Mama a ja mi prišiel včera, seriál som včera večer dopozerala, a už len Jakubko musí prísť a on nie a nie... som zvedavá, čo mi zajtra povie doki v poradni. Ale mám podozrenie, že mi asi zátka odchádza, len o tom nie som presvedčená úplne...

kwetinnka
23. okt 2013

ja som bola papiere do SP zaniest v pondelok a povedala mi ze do mesiaca by mi mali zacat chodit uz peniaze a medzixtym mi ma dosjt papier o rozhodnuti
@andy09 jeejda....zlaty su....uz to vidim ze aj my budeme takto spavat...
@eevicka83 a kedy mas poradnu najblizsie?tak sa jej tam paci....inde taky interhotel uz mat nebude..
@matrix87 nestresuj sa...ved on sa vypyta...
@vavrenka mozem ti pozicat moju 20 kg dceru...to by mozno pomohlo.... 😀

matrix87
23. okt 2013

@kwetinnka ja viem, ale ja už sa ho neviem dočkať...

kwetinnka
23. okt 2013

@matrix87 mozno caka ci este nebudu dalsie diely serialu 😀

matrix87
23. okt 2013

@kwetinnka 😀 to sa načaká 😀 to som Kosti pozerala, a dalšia séria mala len teraz premiéru

eevicka83
23. okt 2013

@kwetinnka poradnu mam dnes akurat tu sedim...ale nic sa podla mna nezmenilo lebo nic nove som necitila.. 😀

kvetkak
23. okt 2013

Baby dali by ste si zistiť pohlavie 19 dní pred pôrodom?? v pondelok som bola v neocnici v poradni , malé má 2,7kg a lekár hend vedel čo budem mať a moja gynekologička to doteraz nevidela. aj sa ma pýtal či viem, kedže ma doma čakjú 2 chalani a potom mi povedla nech sa nechám prekvapiť ked už to mám za pár 😀 tak neviem deti odma sú zvedavé, manžel rešpektuje moje rozhdonutie, rodina je celá zvedavá //aj tak ´by som im to nepovedala/.. 🙂 tak som nedočkavá, eb pri dvoch porodoch som nevedela nidky pohlavie vždy to bolo prekvapenie 😀

katyka11
23. okt 2013

Dievcata dnes to mame oficialne posledny krat dvojciterne cisielko ...... ze ** 10 ** tak som straaaaasne zvedava ako a kedy to uz bude... 😀 😀 😀 😀

matrix87
23. okt 2013

@kvetkak ja by som asi chcela vedieť...

nedockava4
23. okt 2013

@kvetkak ja by som tiez chcela vediet 🙂 som nedockava :D

sixten
23. okt 2013

@matrix87 ahoj ja som pri prvom, rodila v deň termínu a dovtedy som nebola vôbec otvorená, a doktor sa na mňa vždy pozeral akoby som mala ešte mesiac pred sebou.V deň pôrodu som bola ráno na poradni, doktor povedal že to ešte ani nevyzerá na pôrod, tak som sa naštvala a išla som s mužom, segrou a švagrom na gaštany.(vtedy som mala termín 3.11. a teraz mám 6.11. 🙂 )Boli sme tam asi dve tri hoďky si už presne nepamätám, a si predstav že to moje zohýbanie mi niečo posunulo a istý čas od príchodu domov som pocítila kontrakcie.A doki len čumel ako je to možné.Neviem či bývaš na byte alebo na dome, ale skús niečo podobné.Inak ak chceš večer rodiť skús rýľovanie ti zaručím že večer ideš na stôl a budeš prekvapená ako rýchlo to vypáli.
Kristína

matrix87
23. okt 2013

@sixten bývame v byte, ale rodičia sú v dome... len už máme porýľované... minule som u nich ale jablká zo zeme zbierala a orechy popadané... a včera som bola huby zbierať po hore, tak som sa ku každej zohla, či náhodou nie je jedlá, tak sa snád niečo pohlo...

kwetinnka
23. okt 2013

@sixten akurat som rozmyslala...ci it dnes rylovat....idem na to 😀