Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@lerinka ved aj rozmyslam ze mozno to len tak zlozito vyzera.. 🙂 lebo ked si zoberiem ak by som mala este jedno tak tie moje starsie baby by mali okolo 10 a 8 rokov.. amalka by mala okolo 3 rokov a potom este jedno 😀 no aj ked moj muz je odo mna starsi o 15 rokov sme spolu uz 12 rokov takze on uz nie je najmladsi ale teraz je to normalne.. v dnesnej dobe. hlavne ze ja mam este len 30 tak este mam cas. 🙂
@katyka11 ja som rodila o 14:30 a z postele ma postavili o polnoci a to len z postele na stoličky kde mi dali misu a chceli po mne strašné veci 😀 A na druhý den mi potom sestrička pomáhala ráno do sprchy a potom som to už pomaličky rozchádzala. A dva dni mi dali na obed jesť len rascovú polievku v hrnčeku, sa mi zdalo ako keby tam celý balíček rasce vysypali, ale onak to okolo polievky ani nechodilo 😀 A čo malinký ako sa máte? Už ho máš aj pri sebe ?
dievcata, ktore mate, alebo ste mali problem s tehotenskou nadchou...co vam pomohlo??? ja uz mesiac striekam muconasal lebo ine mi nezabera, lenze posledne dni sa mi to zhorsilo, stale castejsie mam upchaty nos a uz ma aj boli sliznica :// a bojim sa ze som si vypestovala zavislost a nebudem sa vediet toho zbavit :((( co mam robit???
@aduuus zhorsilo sa ti to s muconasalu je siiiilno navikovy. V prvom tehu som si ho tiey striekala a potom som bola silna zavislacka este aj na porodnej sale som si ho striekala. Povedala sóm si ze po porode prestanem ale neslo to vsade som s nim musela chodit a futr sa to zhorsovalo a musela som castejsie striekat. Prestala som az ked som zase otehotnela lebo v prvom trimestri sa pouzivat nesmie. Stalo ma to veeela sebazaprenia aby som si nestrekla aspon na noc. Asi 4 dni som sa trapila kym sa mi nos uvolnil ale odvtedy mam pokoj. Aj teraz v tehu ma trapila tehu natcha ale yvladla som ju bez vsetkyvh pripravkov. Muconasal je silno navikový a citila som sa naozaj ako na odvikacke
Ja si ho tiez striekam a nie len v tehotenstve, je jedine, co zabera a boli obdobia, ked som nestriekala a bola som bez neho aj tri mesiace. Mne tiez radili pinosol, ale to ako by som si ani nic nedala. Snad po porode tie sliznice odpuchnu 🙂
@aduuus jooj tehotenská nádcha .... som si s nou tiež zažila svoje mala som až pocit že sa zadusím a tie stavy niekedy...brr ešte teraz ma mrazí, stále som potrebovala mať otvorené okno a čerstvý vzduch a tie horúčavy ma v lete zabíjali ...ja som si v lekárni kupila sprej s morskou solou neviem ako sa to presne volalo ale viem že som v lekárni povedala aký mám problém a dala mi toto a môže sa to dávať . Poteším Ta že pôrodom zmizla aj nádcha 🙂
@aduuus veru muconasal je silno návykový a nemá sa užívať dlhšie ako 7 či 14 dní. Ja som si z neho vypestovala nespavosť. Najlepšie na odpuchnutie sliznice je zima/mráz..
Ahojteeeeeeee......28.10.2013 o 10.25 sa nam narodil krasny syncek, Zarkin bracek, Richard 🙂
Porod bola planovana sekcia, ale na op. stole som ostala o cosi dlhsie...Nehovoriac o tom, ze mi spinal robila nejaka super sikovna tetuska, ktora mi ho nevedela pichnut, najprv som si necitila pravu cas chrbta, potom lavu, potom pravu ruku, lavu ruku, oblast pri oblickach, potom krk...no, hroza...pichala ma 8x, az napokon prisiel lekar, kt. mi spinal pichal pri dcerka pred 4 rokmi a urobil to na prvykrat...Len skoda, ze tym, ze som uz bola tak dopichana, trpli mi ruky, svrbelo ma cele telo, mala som potrebu vyskriabat si prave oko a nemohla som prehltat...poviem vam, zienky, neprajem to nikomu...nevediet prehltnut slinu je neskutocneee....a pokracovanie? Pri rozrezani "bruska" lekar zistil, ze mam vysoko mocovy mechur a zrasti na vajecnikoch a maternici, tak som si tam este polezala a presla som si aj dalsou operaciou.
Po sekcii som sa zotavila super, brucho ma boli len pri zakaslani, inak vsetko ok...ale vo stvrtok, ked ma poslali na kontrolny ultrazvuk, zistili, ze mam este zrazeniny, ktore sa nedostali von, tak mi pichli kontrakcnu injekciu, po ktorej som dostala hodinove kontrakcie v minutovych intervaloch...a toto ma uz troska "dostalo" :(
Nevediet sa nadychnut, kedze brucho a rez po sekcii este boleli + neskutocne stahy a tlaky....
Zaver mojho druheho porodu: aj ked som v pondelok po sekcii vravela, ze bol ovela lepsi, ako prvy, kedze pri prvom som si najprv presla 30 hodinovymi kontrakciami a nakoniec sa to ukoncilo sekciou, tak teraz som zacala sekciou a ukoncila kontrakciami...
Za to mam vsak doma anjelika, ktory ukazkovo spinka, len sa nechce prisat, tak odsavame 🙂
Inak som veeeelmi stastna mamina naplnena laskou, spokojna, vyrovnana...
PS: Dufam, ze som este "nerodiace" nevystrasila 🙂 ...vsetko sa da prezit, ked vidite tie krasne ocka, ktore sa na vas pozeraju...
Postupne vas docitam, lebo odkedy som doma, tak Zarka si vyzaduje tooolko pozornosti, co sme za tych 5 dni zameskali 🙂 Ale pri odsavani si vas tu ihned zapnem 🙂
@nedockava4 nádherné babeno, blahoželám!
skvelé je, že si taká vyrovnaná a všetko boľavé je za Tebou...spinál Ti teda riadne dokafrali, tiež ma asi čaká, ale necítila si už potom nič, či?...a tá operácia potom ešte dlho trvala? celkom fajn, že to šlo jedným razom....len tie kontrakcie potom teda nezávidím s rozrezaným bruškom, uff....tak si užívajte seba navzájom 🙂
@aduuus určite zmizne neboj, sliznica sa v tehotenstve zväčšuje a je to tým a po pôrode ani nezbadáš a bude to preč. Ja som mala ešte blbý pocit ked som ležala na operačnm stole ked mi cisársky išli robiť a dávali mi tu masku, vtedy som ju odsuvala že ved sa zadusím a potom už neviem nič a po prebratí z narkozy som si už na nádchu ani nespomenula.
@nedockava4 gratulujem, malinký je zlatunký. Tak si si teda užila " ukážkový" pôrod. Skoré zotavenie.
Všetkým maminkám gratulujem a tíško závidím že už majú po tom 🙂 🙂 Ja som stáel v očakávaní, v podelok mi lekár povedal že do týždňa môžem porodiť a stále nič. dnes má malý 9 rokov , dom plný detí tak dúfam, že ma to necyhtí 🙂 ale to čakani, už to pomaly na mňa dolieha. tie bezstarostné dni a noci, ako všetci okolo mňa pobehovali sú pomlaičky preč ☹
@nedockava4 moc gratulujem k nadhernemu syncekovi a zelam obom vela zdravicka...Si si teda vytrpela ☹ , ale zvladla si to super, klobuk dole 😉
Ahojte babulky, 2.11. o 11:05 sa nam narodil Maximko so sexy mierami 3640 g a 50 cm. Kontrakcie mi zacali okolo pol 9,take silne az ked mi pichli vodu okolo 9. A nejdem vas strasit,bolo to nastastie rychle ale s obrovskymi bolestami, tak tp uz asi pri vyvolavanom porode byva. Viac asi az ked budeme doma,zatial drzim palceky vsetkym,ktore stale cakaju 😉
Ahoj babulky.Tak som opat tu,oneskorene.28.10.2013 sa nam narodil o 22:22 hod syncek Mathias s mierami 3300 gramov a 49 cm.
Porod som mala velmi rychly ale narocny.O 16:00 som bola na kontrole u lekara,povedal,ze som otvorena na 1 prst,krcok spotrebovany,troska ma postural zvnutra a v stredu sme boli dohodnuti na kontrolu.O 18:00 hod doma ma zacali boliet krize,viacej to bolelo na wecku.O 18:30 ma mamina vytiahla na prechadzku,este som v pohode chodila ale po navrate asi okolo 19:00 som uz mala silne bolesti v podbrusku.Ale cakala som lebo doky mi hovoril ze sa mam hlasit ked budem mat 10 min kontrakcie.Lenze uz som si to nevedela odsledovat,ja som mala kontrakcie po 2 minutach hned.Volali sme teda lekarovi,hned mi kazal prist do nemocnice s vetou:Uz ste tu mala davno byt!Prijata som bola okolo 21:00,lekar ma prezrel a nikdy nezabudnem na jeho zmateno prekvapeny vyraz a pohlad na sestricku:Otvorena na 7,klystir nestihame🙂 Praskol vodu a uz to islo rychlo.Na monitore som mala velmi silne kontrakcie plakala som tazko som dychala a priznavam troska som panikarila,ale mama bola so mnou a ukludnovala ma.Ked to uz bolo na nevydrzanie,s placom som povedala dokymu Uz nevladzem a bral ma na porodnu salu.Vsetci sa nachystali,pri kontrakcii kazali tlacit.Prve tlacenie katastrofa,nevedela som dychat,bolelo to vsetko.Ale potom som len pocula mamu aj dokyho ako hovoria ze treba tlacit ze to zvladnem a na 6 zatlaceni bol maly vonku.
Velmi mi pomohli sestricky,starsie damy,ktore mi maleho na poslednej kontrakcii vytlacili spolu so mnou a moj lekar,ktory bol trpezlivy a na moj vykrik v strede tlacenia Ja nechcem umriet!!!Mi odpovedal:Janula,nie sme v americkom filme,tlacte 😀
Dufam,ze som Vas nevystrasila,len Vam chcem poradit baby,ktore cakate porod,DYCHAJTE.Ziadna panika.DYCHAT DYCHAT DYCHAT.Ja som zle dychala tym padom zle tlacila a tym padom som sa velmi potrhala.
Tak a tu je fotka mojho maleho drobca
Nestiham Vas tu citat,neviem co skor,takze Vam gratulujem ktore ste porodili babulky!
@vejusa gratulujeeem k malickemu!! viem presne o com hovoris aj moj porod bol v podstate rychly ale poslednu 1,5 hod brutalne bolestivy...snazila som sa nepanikarit a byt ticho lebo to nemaju radi ale bolo to hrozne muz ma musel drzat pri kazdej kontrakcii lebo ma uplne do stran tahalo ze by som mozno aj spadla... Ale ja som to presne vedela preto som nesuhlasila ani s tym aby mi pichli oxytocin pocas kontrakcii a nechcela som ani vodu prepichnut ale potom ma dr. vystrasil ze vodu by uz prepichol lebo ze treba aby sa mala co najskor dostala von..vedela som ze ked ju prepichne zacnu brutalne bolesti... a aj zacali hned okamzite ako odtiekla voda... a pre mna uz bolo tlacenie vykupenim lebo som vedela ze zachvilu je potom. hrozne to stipalo ked som tlacila hlavicku ale vysla na prvu kontrakciu a potom este tazke boli pliecka a potom ta ulavaaaaa ked sa vysmykla uz von... to bolo uzasne... 🙂 bala som sa ze nebudem vediet tlacit a zazrakom ma chvalili ze krasne mi to ide a tak na 2 kontrakcie bola mala von.
@trish31 tebe som pisala inde ale tiez gratulujeeem
@trish31 blahozelaaaaam 🙂 tak sme to nakoniec dali obidve v jeden den 🙂

@kajca84 no kríže ma trápia už od včera, bruško poctivo tvrdne a dnes už začalo aj bolieť podbruško, ale nevidím to ako niečo, čo by stálo za reč...Maxík na seba necháva čakať...ešte sa sám neodhodlal, ale každopádne, zajtra ho už trošku poženieme, ak si to náhodou nerozmyslí 🙂 a ďakujem 😉