icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

vavrenka
3. nov 2013

ahojte, kocky, tak pridavam do kruhu narodenych 😉este raz- osobne, 29.10. sa nam o 11.10 narodil Damian mal 49cm a 2880g, @lerinka, vdaka za posunutie info 😉
porod bol rychlo o 7.45 cipok do krcka o 11.10 bol maly na svete. a bolo to aj celkom vtipne (spatny pohlad), pretoze som sa v druhej faze zacala rychlo otvarat, co nikto nepredpokladal, takze mi po podani epi, prestala ucinkovat tak do pol hodky a nastupili finalne kontkrakcie, ktore boli, ehm, vsak viete, tie, co ste mali vyvolavany porod.. ja osm netusila, co sa deje, len som si ymslela, ze epi prestava ucinkovat a preto citim kontrakcie coraz silnejsie 😀 , este stastie, ze ma sestricka zavolala na monitor a ze mi daju aj dalsiu davku epi, ale to uz som skoro kricala, ze sa asi pocikam, ze nei som schopna si lahnut, sestra spozornela, rychlo ma vysetrila a vykrikla- rodime, kde je doktor? hehe, takze epi dalsia nebola, comu som nechcela uverit, ze by ma moj doktor nechal tlacit v takych boelsitach, ale nechal... este stastie, ze na stvrte zatlacenie bol maly vonku, lebo to bol horor. a som vdacna, ze epi prestala ucinkovat, ktohovie, mozno by som ani nevediac ako porodila na chodbe 😎 ale horsie ako porod bolo to, ze mi doki musel rucne odlupit placentu.. este stastie, ze to trvalo zopar sekund. maly je fakt malicky, tenuskcy, schudol, vela spi, lebo ma zltacku, tak ho musim vypiplat. ale som stastnaaaaaa

mummyofthree
3. nov 2013

juuuuj ide to tu ako na beziacom pase 🙂

vavrenka
3. nov 2013

@trish31 som sa pobavila na vyroku tvojho dokiho 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , ale uplne ti rozumiem, ja osm tiez neverila, ze ma moj doki necha rodit bez epi, dufala som, ze ked pride, ze jasne povie anesteziologicke- dajte jej tu davku!!! a on nic, len sucho- lenka, ideme rodit, pri najblizsej kontrakcii tlacte 😝 😉

lerinka
3. nov 2013

@vejusa
@trish31
blahoželám baby, ste úžasné, krásny drobci, z bolestí, ale každá je nakoniec šťastná 🙂 drobcom želám skvelých rodičov 🙂

lerinka
3. nov 2013

@vavrenka to bola bleskovka, Leni...blahoželám znova a teším sa.... 🙂

katyka11
4. nov 2013

@andy09 ahojcek Andy... mame sa vyborne ... konecne dnes prva noc doma... inak vid CAS 🙂)))
No nemocnica??? Jedlo po 3 dnoch... zliezt z postele? PorodC.2 a ist na velku? Porod c.3.
Stasne sa maly rozpapal... vypije mi naraz aj 60 ml. Ale uz som si aj par krat poplakala... este sa mi nerozbehlo mlieko... a tym ze maleho prikladam na prso po kazde mi dojde ze ho iba len trapim... a vy ako?

kwetinnka
4. nov 2013

@katyka11 nevies spavat??ze tak skoro buntosis...
A vseetkym cerstvym maminkam graatulujem...hlaavne nech ste zdravy a spokojny.. 🙂

matrix87
4. nov 2013

ahojte baby, tak som sa konecne dostala na net pocitacovy 🙂 Sme doma od stredy, maly je uplne super 🙂 kludne dieta, napapa sa a spi, tatino ho prebaluje a uci sa ho prezliekat a vsetky ukony 🙂 mna stale boli jazva, dnes som az na pohotovost sla s tym, lebo sa mi to akosi uz nezdalo, tak to zhodnotili, ze to mam mierne zapalene, ale pockaju na vysledky. tak kym v noci vstanem z postele, tak je to teda riadny boj, ale inak pohoda 😉 moj chlap ma uz teraz "otravuje" s otazkou, ze kedy bude druhe, ale kedze ma vsetko este boli a mam to cerstvo v pamati, tak zatial mu odpovedam, ze to bude isto jedinacik 😀
Gratulujem vsetkym cerstvym mamickam, a tym, ktore to este len caka prajem vela trpezlivosti v cakani a rychly spad porodu ;)

kajca84
4. nov 2013

Dievcatá,gratulujem ku krásnym drobcom,uz aj ja sa neviem dockat piatku,ked uvidím svoju princeznú 🙂
Tie,ktoré ste rodili plánovanym cisárskym,za kolko ste stihli vybavit vsetko okolo toho?Dúfam,ze to v stredu stíham.

matrix87
4. nov 2013

@kajca84 mne to trvalo jeden deň všetko

kajca84
4. nov 2013

@matrix87 vdaka,tak by som mala stíhat 🙂

kvetkak
4. nov 2013

@lerinka ahoj prosím ťa môžeš mi poradiť? dne s om bola na kontrole a lekár ma vyšetroval prstami a terza ked som bola na wc som zistila že tam mám krv omiešanú s výtokom. je to tá zátka? lebo ma nič ebolí, len kríže. treba uterkať do nemocnice? nevieš mi poradiť?

lerinka
4. nov 2013

@kvetkak ...ak by to aj bola zátka, ak nemáš bolesti, maximálne by ti v nemocke skontrolovali či je všetko ok, ale odídením zátky by sa nemalo nič porušiť (ono gyndoš to možno podráždil), takže ak na poradni dnes bolo všetko ok nevidím dôvod chytať paniku 🙂 tiež som bola dnes na poradni a bábo sa drží...no čakajme 🙂

lerinka
4. nov 2013

@katyka11 vyzerá tak pokojne...tie bábätká fakt plačú? 🙂)) všetky také rozkošné 🙂

katyka11
4. nov 2013

@kwetinnka presne... moje srdiecko bohuzial ma akosi otoceny rezim... v noci hore a cez den medvedik. 😉 😉
@lerinka nooo tak to by si sa cudovala 😉 ja uz som dnrs aj zacpu riesila so svokrou... msly mi az 2,5 hod.nedpal a uz som bola zufala... dosla svokra... teplomer do ritky... maly vykakal pol dna... a dokrmila som ho... a od vtedy haja alo macko 😉

lerinka
4. nov 2013

@katyka11 ano to si spomínam, istý čas sme tiež kakali s teplomerom, ono sa to asi nemá ale vtedy to splnilo účel...a tá úľava pre bábo 🙂 stojí za to

lerinka
4. nov 2013

@kvetkak tak ako? nebodaj prišli bolesti a už to bude? 🙂

kwetinnka
5. nov 2013

@katyka11 tak hadam sa vam rytmus co najskr otoci....my sme mali problemy s kakanim do kym mal nezacala normalne jest a to som ju kojila...
@lerinka take male neplacu si to vynahradia v troch rokoch 😀

andy09
5. nov 2013

@katyka11 zlatučký je Lukáško 🙂 Pozerám na ten čas, to sú asi následky toho flámovania v tehotenstve 😀 A tie pôrody uff ešte teraz mám v živej pamäti vstávanie z postele a aj to wc 😀 Neboj ono sa to zmení teraz ked ste už doma si urobíte svoj režim a bude dobre. To je fajn že dobre papá. Mne sa tiež mlieko rozbehlo asi až na 5 den po porode tam som ho mala vela odsavala som a vylievala kedže som ho malemu nemohla dávať a potom ked sme prišli domov zrazu mlieka nikde plakala som a musela som dávať dalej nutrilon pre predčasne narodené deti. a medzitým stále prikladala našťastie sa to rozbehlo a teraz super už len kojím, tiež sa tak rozpapal, uplne pažravo papá až tak preglgá ako keby sa bál že mu to niekto vypije 😀 Vo štvrtok už mal 2550 g tak sa tešíme, som zvedavá kolko bude mať teraz vo štvrtok a narástol 2,5 cm takže má už 47,5 cm 😀 Cez víkend som mu spozorovala že sa mu pupček tak začal vydúvať tak som s ním včera zbehla k doktorke a vraj začínajuci pruh, tak mi kázala obaliť mincu a prilepiť mu ju na pupík aby mu to zatláčalo späť a vo štvrtok idem na poradnu tak že uvidí čo a ako. Včera sme boli aj na nožičky , lebo chodí sa v 3 týždnoch ale ked je predčasniatko kázali mi ísť neskôr a to má naštastie dobre. Som sa tam smiala včera som malého vybrala z kočíka a tie ženy pozerali na mna a vraveli si bože aký malinký a ved som to počula a zírali tolko na nás a hovorili o nás a už to muža tak dopálilo že vraví im a to má už 6 týždnov a hned na mna a kolko váži a meria. A najlepšie to Šimonko ukončil u doktora ktorého ocikal a za ním stál medik, ktorý to tiež schytal 😀

nedockava4
5. nov 2013

Ahojte maminy...blahozelam vsetkym narodenym babätkam k ich suprovym maminkam 🙂
My sme vcera absolvovali fotenie Riska a par zaberov aj so Zarkou...maly bol suprovy, cely cas spinkal, obcas sa na nas pozrel, co sa to okolo neho deje, ale spolupracoval perfektne...fotografka ho este po 3 hodinach chcela fotit, ale manzel sa uz ponahlal do prace, tak sme to nechali tak 🙂
pridavam 1 foto...na zvysne este cakam 🙂

kajca84
5. nov 2013

@nedockava4 bozeeee,ten je krásny 😉

nedockava4
5. nov 2013

@kajca84 dakujem...no, nechal sa fotit...tak som bola rada :D

kajca84
5. nov 2013

@nedockava4 vraj je najlepsie také malilinké deticky fotit,aj ja uz chcem 🙂

kwetinnka
5. nov 2013

@nedockava4 kraaaasny je,aj ja cchem take fotky..len ci sa k tomu dostaneme v cas uvidime...

zdenin
5. nov 2013

Zienky drzim vam palce a gratulujem ktore uz mate babatka 🙂
Dajte mi prosim vediet ked sa niektore narodia 13.11 🙂 vdaka

lerinka
5. nov 2013

@nedockava4 krásna pamiatka 🙂

vavrenka
5. nov 2013

@andy09 mojho maleho prepustali s vahou 2630g, tak sa snazim ho vykrmit, ale, kedze ma zltacku, je to trochu namahave, len by spinkal,a j na prsku, ale uz som vynysla dobry figel, ako nanho, takze uz urcite kusok pribral 😎 , inak, je taky- nedorobeny, hehe 😎 , nema obocie, mihalnice a ma minimum vlaskov, kopec rebierok a tenucke rucky a nozky a uz sa veelmi tesim, az sa bude zaoblovat, ukladat si tuk pod kozu a stane sa z neho ozajstne babatko. nemas najeku cerstvu fotku maleho?

eevicka83
5. nov 2013

@vavrenka porad ako na spave dietatko? Moja tiez stale iba spi a ked sa prisaje tak papa kratko bud zaspi alebo netaha..potom tak vyzera aj moja tvorba mlieka...pises ze si uz vymyslela ako na maleho.tak porad aj mne 🙂

zofrinka
5. nov 2013

Baby, vy má tu tak dráždite tými vašimi krásnymi novorodeniatkami!!! Aj ja už chcem!! Ale dnes mi doki povedal, že sa to ešte nechystá......a ja už natešená, že si ma nechá v nemocke, lebo sa otváram....a ja sa neotváram..... Stále mám zatvorené🙂 Len od nedele mám hnačku a občas nejaký poslíček, ináč ništ!! 🙂 už chcem rodiť!!!

zofrinka
5. nov 2013

@nedockava4 kde si dala fotiť malinkého?? Nádherný!!!