Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
Dobre ranko 🙂
@lerinka ďakujem
@zofrinka fotila mi ho M. Jakubcinova v Kosiciach 🙂
Maminy, kolko mliecka vypiju vasi drobci? A ako dlho spia? Moj maly uz uplne ignoruje prsnik, tak len odsavame a flaskujeme :( jaaaj, tak to sa tesila, ze sa prisaje...ale este to nevzdavam...stale sa ho snazim prikladat, nech sa mi to mliecko tvori.
@nedockava4 ved si zavolaj laktačnu... 😉
@nedockava4 nevzdavaj to,este je velmi malicky a urcite by sa to dalo este zvladnut.Viem co je to odsavat....a radsej kojit nez odsavat.Bud skus tu laktacnu...alebo aspon kukni nejake rady na mamila.sk..Veelmi drzim palce
Pri tomto dietati sa chystam stretnut s laktacnou aspon aby videla ci to robime dobre..pre moj vlastny pokoj
@zofrinka sak to uz mame za par...to vydrzime...a ja este chcem tolko toho postihat ze mi to aj vyhovuje... 🙂
@dulkagabulka laktacnu som mala pri sebe v porodnici, vravela len prikladat, prikladat a nevzdavat 🙂 tak to aj robim...u maleho je ten problem, ze on sa nevie prisat, ked mam prsnik naliaty...ked je odsaty, tak sa prisaje, resp. cmula...
@kwetinnka ja to nevzdam...dcerku som dojcila do roka a bolo to na nezaplatenie, ziadne odsavanie, zohrievanie mliecka...tak verim, ze aj teraz sa to upravi 🙂
@nedockava4 to bola laktačna poradkyna z mamily? tak skus oslovit inu..takto ukončis dojčenie..ktore by si krasne zachranila jednoduchou pomôckou
@dulkagabulka hm, tak to neviem, ale asi nie...z novorodeneckeho 🙂
Tak skusim zavolat, co sa bude dat urobit 🙂
Dakujem
@kvetkak ja by som počkala...v pondelok máš termín, vyvolávaním sú iné bolesti, skús nech sa to samé rozbehne...čím sa to viac blíži ja som "rozhodnutá" 🙂 vydržať a keby mi aj sekciu spravili tak až po termíne radšej...po prvé malému je tam dobre a po druhé nebude aspoň škorpión 😎 chlapci sa už tešia, všakže? 🙂 a stále nevieš pohlavie?
termin o 3 dni a este ani len poslickovia neprisli :( nasmu drobcovi sa z bruska akosi nechce. dufam ze nebudeme prenasat, uz by som to chcela mat za sebou
Baby ja zajtra začínam 38tt teším sa ale už by som aj rodiť išla. Mám pocit ze mi ale od včera odchádza zátka. A včera som si uz myslela ze by sa to aj mohlo rozbiehať ale boli to len ukážkový poslickovia. Celý ďen mi tvrdlo brucho a boleli ma kríže ale večer to prešlo ☹
Dievcata, ja uz to chcem mat za sebou. ☹ vsetko je krasne, az na moj bedrovy klb. Chodim ako 70rocna starena. Krivam, bolesti neznesitelne a lekarka mi povedala, ze ziadny ortoped mi nepomoze, jedine porodit. Len uz aby to bolo. Nezvladam tieto posledne dni. Ciste zufalstvo. Mate aj vy podobny problem s chodzou?
@karotka83 uži si ešte bruško 🙂
@jaja018 som tiež 38. a od pondelkovej poradne (dovtedy všetko v pohode) cítim každý pohyb malého ako bolestivý, mám pocit, že mi do krčku pchá ručičku 🙂) tak to pichá a okolo chrbtice bolesť...ale snáď to ešte nepríde...
@kwetinnka jaj deviny neviem, viem len že čím viac jednotiek tým silnejšia osobnosť, ja by som povedala sebeckejšia....ale zas nie je to zákon len niečo čomu môže človek veriť a nemusí, stačí si prebrať v mysli rodinu a známych 🙂
@lerinka kazdopadne skorpioni su takze znamenie
@sheila2004 ja mam len strasne bodave bolesti ked sa mam postavit z gauca to mi vychadza od bedroveho klbu do nohy...inak sa mam fajn...Ja zas dufam ze nic ako porod mi aspon par dni nehrozi,kedze mam nejaku nadchu...chora by som rodit nechcela...
@sheila2004 tiež keď dlhšie sedím a následne sa postavím tak bolesť, chvíľu sa vystieram, opieram, hlavne vpravo kosti nejak nezvládajú...plus pri pohyboch malého....no nechápem, ale už to nebude dlho trvať....a hlavne doteraz bolo fajn, tak už nejak vydržíme, babená sú už ťažké ...
@jaja018 mám skúsenosť, že poslíčkovia sú tak tri týždne pred termínom...to sedí na teba.....ja som nemala ešte pri tomto, ešte sa nechystá...ale pri tom pichaní si veru poviem, že ak to mám mať ešte tri týždne tak radšej nie, niekedy do stehna vystrelí bolesť až zalapám po dychu....a hneď sa utvrdzujem v cisárskom 🙂 no padavka 🙂
@lerinka ale ja uz skoro ani chodit neviem. Vcera som si pomahala barlou, ale hambim sa ist tak na ulicu. Uz to nezvladam. Kadzy pohyb mi sposobuje muky. Nepomaha lezanie, sedenie, nic. Skusala som si dat calcium, panadol, konsku mast, ice gel aj teply kupel a nic nepomohlo. Jedine uz len ten porod. Ale ked si predstavim takto este 14 dni.... nieeeeeeee, pomoooooooooc ☹
@sheila2004 tak to máš horšie... ☹ snáď aspoň pár dní dopredu ti vyvolajú...ja sa snažím čo najviac ležať, v podstate v pondelok som šla na poradňu po týždni doma...nevystrčím ani nos už 🙂 ale zima je, nemám ju rada 🙂 skús len oddychovať
@jaja018 Jazmínka rozhodne 🙂
@kwetinnka nádcha snáďby pôrodom prejde
baby, už je tu toľko mamičiek s bábätkami a my konconovembrové sme tu ostali už na začiatku novembra sami, počasie, bolesti, no je to únavné, doobeda spím, keď odídu deti do školy...
@nedockava4 ja som si laktacnu zavolala a len som sa drzala aby som ju nevyhodila z domu.Zacala ma silno namotavat na bezplienkovu metodu,na satkovanie a kojenie cez cievku.Ukazala mi akurat to co viem aj ja,maleho skusam prisavat ale jednoducho to nejde,nesaje,ja mam vpacene bradavky,je fialovy od revu ako to nejde.Takze pokracujem v kojeni cez klobuky a maly mi pekne papa,taha a krasne pribera.
Neodsavam,lebo nie je velmi co odsavat,mam akurat pre neho.
Nevzdala som to,prikladam ho takto a sme obaja spokojni.
Ja mam pocit ze uz vsetky novembrovky porodili ze se ostali s malinkym sami..mojmu sa nejak nechce, jemu sa dobre buvinka a kopka v brusku
Ahojte maminy a buduce maminy. Sice som sem prispela len malo, ale priznam sa, ze vas rada citam. Chcem sa vam pochvalit, ze je dalsie novembrove dievcatko na svete, spontanne a presne v den terminu. A pre povzbudenie pre maminy co cakaju: porod s takymi naozaj ze bolestami trval ani nie hodinu a na tri zatlacenia blska vonku.. 🙂 Dovtedy bolesti prechadzka ruzovou zahradou az sestricky krutili hlavou, ze som sem prisla akoby pre nic.. Tak vela stastia...
@lucka011 super správa, blahoželám! ide to aj ľahko niektorej 🙂
@trish31 to si mala nejakú fanatičku, keď hneď spustila všetky biometódy na Teba 🙂 k tomu dospeješ sama, ako plienky, ako nosiť svoje babeno....nech neagituje na ženu, čo práve porodila a spracúva emócie z pôrodu a materstva...nás tak balili pár dní po pôrode poisťovacie agentky - dokonca sestrička v pôrodnici, no nenechaj sa oblbnúť, keď sa ti stará o bábo, je milá a ty máš popôrodnú melanchóliu...
baby čo ste porodili nemali ste malú depku?...ja som bezdôvodne na štvrtý deň plakala....proste len tak....
@lerinka ja som mala mierne vykyvy nalady ale len pri narodeni dcerky pre takmer 4 rokmi...teraz som ako vymenena...asi je to aj tym, ze maly je uplne iny, ako bola dcerka 🙂 Cez den sa normalne nudim, co mi pri Zarke nehrozilo...vkuse bola na prsniku...ale Risko vypije svou davku z flase, hodinu je hore a dalsie 3 hodiny spinka...a vnoci sa zobudi raz alebo 2x....
@nedockava4 zlatý malý, že tak pekne papá a ty si taká vyrovnaná, veď už pri druhom to ide ľahšie 🙂 tiež som mala také babená, nudila som sa kým spala malá 🙂 tak verím, že aj náš Riško bude tiež pokojný, lebo kope a obracia sa riadne ešte vo mne....ale tá depka asi nemá súvis s temperamentom babena alebo vyčerpaním, to ťa proste chytí a nevieš prečo...

@trish31 vraj " ja nechcem umrieť" tak dobre som sa zasmiala!! 🙂 gratulujem k bábenku!!!