icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

jaja018
17. nov 2013

Baby celú noc som nespala, mala som krásne bolestivé kontrakcie každých 45 min. Od 23:00 do 5:30. Od vtedy už nič ☹ A ja som sa už tak tešila ☹

matrix87
17. nov 2013

@euka210 presne tie zahyby myslím 🙂

vejusa
17. nov 2013

@matrix87 môj malý bol celý ako had po narodení, samá šupinka, úplne suchá koža...sestričky mi poradili na kúpanie oilatum a potom ešte doktorka doporučila namiesto olejčekov po kúpaní používať excipial lipolotio...po týždni malý nemal ani stopu po suchej koži a to oilatum je vraj úplne najlepšia voľba na kúpanie takýchto čerstvých bábätiek...a radšej si vypýtaj na to recept od detskej doktorky, lebo bez neho je to celkom drahé 😉

poussin
17. nov 2013

@matrix87 mojmumalemu sa supe pokozka na zapasti a na chodidlach... uvidim v utorok na poradni co mi povie pediatricka

kvetkak
17. nov 2013

@lerinka ahoj tak už sme aj doma z pôrodnice... 12.11. o 7*53h sa nám narodil tretí chlap Samko s mierami 3550g a 51cm 😀 ... včera večer nás pustili, lebo sme mal ižltčku .traz si doma zvykáme, je stále hladný a stále by papkal mlieko.... tak uvidíme ako dalej ☹ ☹

libertine
17. nov 2013

@matrix87 nasa sa supe uplne cela 😀 to nic, to novorodencom chvilu trva, kym zacnu vyzerat normalne nepokrcene, neosupane. nicim to nenatieram.

cobinka
17. nov 2013

@vejusa aj my pouzivame excipial lipolotio, uz po dvoch dnoch vidim zlepsenie 😉 😉 mozem len odporucit 🙂

euka210
17. nov 2013

@matrix87 mojmu prvemu sa to robilo, ale uz nepametam kedy to zmizlo. Ked sme presli na latkove plienky tak to urcite zmizlo.

zofrinka
17. nov 2013

@jaja018 ja som tak mala už minulú nedeľu..... Po 10 minútach..... A nič, furt som 2 v 1!! 🙂

zofrinka
17. nov 2013

@jaja018 kedy máš presne termín???

jaja018
17. nov 2013

@zofrinka Ja som mala 3 termíny 😀 Podľa ms 13.11. druhý podľa ultrazvuku 21.11. a posledný 28.11. Dr. sa riadi tým posledným.
Neviem co sa deje ale dneska mi aj cez ďen tvrdlo bruško ale nepravidelne ale keby som to mala rátať tak straaasne veľa krát. Ale nie je to bolestivé tvrdnutie. Cítiť to ale neni to nič hrozné. A babo sa stále hýbe, co ja som doteraz mala v brušku spachtosa. A aby toho nebolo málo začali ma bolieť prsia. Tak ako keby som ich mala naliate. Mohol by to byť priznak ze sa to blíži?

zofrinka
17. nov 2013

@jaja018 no možno aj áno, už aj vzhľadom k dátumu!! Mne je tiež už vselijako len dobre nie!! Skús masáž bradaviek, aj to by mohlo pomôcť!!

jaja018
17. nov 2013

@zofrinka presne tieto posledné týždne su už všelijaké len nie dobré. Samé tu ma pichne tam ma bolí...... A to nehovorím o tom ze sa už cítim ako hroch. Bruško veľké a zavadzia, minule som pri sporáku mala co robiť aby som sa neoprela..... No už aby to bolo za nami. Už som skúšala aj masáž bradaviek, horúci kúpeľ, sexik, vysavanie no ziadna zmena. Celý ďen som na tom istom, ani horšie ani lepšie ☹ Ty máš kedy termín?

matrix87
18. nov 2013

Baby, som mierne zúfalá... To moje dieťa sa už dva dni len pučí a pučí, síce aj spí, ale aj v tom spánku sa len pučí, už sme vyskúšali asi všetko, Espumisan, Infacol, Pupík, Olej z ľubovníka, masáž, cvičenie s nožičkami. Som z toho zúfalá už, neviem ako mu ešte mám inak pomôcť, nemáte nejaký tip? Už mi inak napadlo aj to, že beriem železo, tak či mu aj to nemôže robiť zle, či to si už namýšľam?

matrix87
18. nov 2013

@poussin potom napíš, čo povedala, my ideme síce vo štvrtok, ale utorok je bližšie, aspoň budem mať predstavu, čo očakávať, lebo jemu sa aj na nohách tiež šúpala, ale to už pomaly zmizlo...

libertine
18. nov 2013

@matrix87 s tym sa nic neda, to su tie kolikove bolesti bruska a deticky sa pucia takto do troch mesiacov, potom to zrazu zmizne. ono pokial to je v spanku, ze spinka, neplace, iba vzdycha, kruti sa a puci, tak nic s tym...to proste prejde.

libertine
18. nov 2013

@matrix87 nasa robi to iste a starsia tiez to robila. zacne to vzdy po prvom nocnom kojeni a skonci nad ranom. starsej to proste potom zrazu zmizlo, dovtedy ale ochkala ako stara tetka 😀

kwetinnka
18. nov 2013

@jaja018 tak medovniky napecene???

jaja018
18. nov 2013

@kwetinnka Jasné 🙂 Medovniky napecene dokonca už mi polku aj zjedli 🙂 aj vy ste ešte furt 2v1? Malé čaká aby si všetko postihala?

lucka011
18. nov 2013

Ahojte maminy. Mam na vas jednu otazku? Akej farby stolicu maju Vase drobce? Moja mala mala doteraz krasnu zltu stolicu, ale zrazu sa v nej uz nachadzaju aj zelene kusky. Sama o sebe je zlta no len so zelenymi kuskami. Neviem ci nepije vela toho predneho mliecka,alebo cim to je. Zelezo neberiem.. Ani neviem ako pribera, do poradne ideme az 28meho..

lerinka
18. nov 2013

@kvetkak ahoj, tak skvele si sa držala, mamina...nádherný život želám malému tretiemu mušketierovi 🙂 miery má ako mala moja dcéra 🙂 mne vypočítali menšie bábo tentoraz, som zvedavá....
Mám už stanovenú sekciu na sobotu, tak sa teším, je to deň pred termínom, takže vydržali sme naozaj v pohode 🙂 krásne dni prajem všetkým čakateľkám aj maminám s bábätkami!

zofrinka
18. nov 2013

@lucka011 zelená stolica znamená, že dieťa je hladné, naša doktorka tomu hovorí hladné hovienko. Bábo bude zrejme hladné!!

zofrinka
18. nov 2013

@jaja018 No ja som mala prvý termín podľa sona teraz v nedeľu a podľa menzesu mám 24.11., takže v nedeľu. No a dnes som dvíhala zo zeme na ulici jedneho pána, či spadol a nemohol vstať, tak uvidíme, či mi táto Bohu milá činnosť pomôže k skoršiemu pôrodu!! 🙂 Asi idem umývať okná, pokiaľ ešte neprší! 😀

lucka011
18. nov 2013

@zofrinka ale ona nie je úplne zelená. Sú v nej len také akoby fliačiky zelenej, inak je žltá. Skúsim si ju dnes odvážiť a asi to potom pôjdem riešiť s doktorkou... ☹ ☹ ☹ Asi sa mi zase opakuje história ako s prvou dcérkou.. ☹

nanuska123
18. nov 2013

@matrix87 ja tiež už len čakám kedy to prejde, náš sa dokonca budí na to že ho bolí bruško...zatial sme skúsili iba infacol, zajtra kupujem espumisan...uvidíme či pomože

mummyofthree
18. nov 2013

Princezna Lily dorazila

06lenuska09
18. nov 2013

@mummyofthree Gratulujem 🙂 Tak už aj ty si porodila... a ja stále nič :D ja tu naozaj ostanem sama asi :D:D

zdenin
18. nov 2013

Takze nik sa nenarodil tento rok 13.11.??

radha
18. nov 2013

Ahojte maminy, dovolujem sa k vám takto ku koncu pridať 🙂..ja tiež čakám a čakám a občas pocit-že čo to vôbec nepríde?? dnes na poradni- všetko v poriadku, len sa vôbec neotváram ☹ ...takže buduci tyžden sa uvidí, ked stále žiadna zmena nebude, tak bude druhá sekcia...
Gratulujem všetkým maminkám novopečeným 🙂

euka210
19. nov 2013

@lucka011 a vytaha cely ten jeden prsnik? Lebo zelena je ako pises, ze pije vela predneho a malo husteho zadneho mlieka. Tak nech vypije cely, pripadne mi napada, odstriekat trochu predneho a az potom dat prsnik..