Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@matrix87 a co mas malo mliecka? maly je dobre prisaty? nevies si dat predpisat liek Costi ? je na zaludok ale vedlajsi ucinok je zvysena tvorba mlieka.. a velmi pomaha aj Motherlove more milk... toto je sice trochu drahsie stoji to 35 euro ale ked to ma pomoct.. costi je lacnejsie na predpis je to 2,12 eur a potrebujes na mesiac asi 7 krabiciek a vyjde to 15 eur priblizne a je mozne ze po tyzdni dvoch to nebudes musiet brat. ja mam tiez stale problem bud ze mala nechce papat alebo ze mam menej mlieka a stale nieco riesim ale tak skusame staale nieco.. dufam ze sa to ustali zanedlho a ze bude vsetko este lepsie.
@jaja018 joooj baby ja ked vas tu citam tak mi je take zvlastne ze este pred nedavnom som bola tehotna spolu s vami a ja mam pocit ze to uz bolo davno.. 🙂
ale viem ako vam je no uzivajte si posledne dnicky, deticky pridu ked budu chciet a je to najkrajsie obdobie 🙂 ale to som vas asi teraz velmi nepotesila
@matrix87 skus laktacne poradkyne ci nejake clanocky na Mamila.sk, ...urcite nedavaj UM na flasu, lebo tak rychlo skoncite. Radsej po prste cez cievku a este lepsie, cievku k bradavke nech mu ide mlieko a aj stimuluje prsnik. Neboj sa toho, ja som nasmu tak davala moje odstriekane mlieko lebo sme mali zo zaciatku problem s papanim, lebo v nemocke bol 2 dni na flasi a bolo to veru citit aj na bolavych bradavkach.
Je mozne, ze len docasne potrebuje viac mliecka, tsriedaj prsniky aj pocas jedneho dojcenia. Na tvorbu mlieka urcite poamahaju senovka grecka a benedikt lekarsky, ale tie su len v niektorych lekarnach vo velkych mestach...alebo cez net.
@eevicka83 mlieka mám až veľa dakedy, v noci mi až vyteká, kým sa malý zobudí, ale asi nie je dostačujúce pre neho, ho nezasýti cez deň vôbec. Aj ked si odstriekam, tak sa mi zdá, že je také viac vodnaté ako bolo na začiatku.
@euka210 striedam stále, niekedy sa aj dve hodiny krmi, aj cítim, že ťahá stále, ale nestačí mu to...
Náš Félix sa narodil 19.11., 3830 g a 49 cm 🙂
@euka210 presne si to dobre popisala. ja uzivam aj senovku aj benedikt ale teraz som presla na motherlove more milk a mam pocit ze to lepsie zabera.. a 2x sme papali aj cez cievku na prsniku ale vela z toho nevytiahla... nechcela sat tak som myslela ze preto ze mam malo tak sme skusili cievku.
@havana_frost gratulujem
kocky, moj maly dokaze byt niekedy na prsniku aj cly vecer, on proste nie len papa ale sa na nom aj upokojuje. podla mna je to ok, len niekedy proste z nevladzem a dam cumel, aj ked viem, ze to nie je dobre pre dojcenie, ale aj starsia dcerka ma potrebuje, takze to riesim takto, ale nie som z toho vobec nadsena ☹
@vavrenka presne toto aj náš Šimon robí, proste sa ukludnuje tak že mi cmula bradavku. Minule som už bola zúfalá lebo ma potom neskutočne boleli bradavky. Niekedy ked plače nechce byť u nikoho len u mna a ked mu dám papať trošku si cucne potom zistím že už ani nepije pocmulká si a spí hned. A cumel on vôbec nechce.
Ahojte, tak uz sme aj my komplet. Sandra sa narodila 21.11. presne na termin 3700g a 51cm. Porod sa dal prezit...lepsi ako pri prvom 🙂
Baby ja budem tehotná asi navždy. To moje dieťa nie a nie vyjsť. Včera som doobeda upratovala, varila, poobede som bola 2,5 hodiny na prechadzke s malou, dala som si to 3x po schodoch za sebou na 3. poschodie. Potom horúci kúpeľ , pohár červeného vínka, masáž bradaviek, ešte aj muža som znasilnila. A vôbec nič sa nedeje. Akurát som padla do postele unavená ako kôň. ☹
a už sme prešli viac na UM ako na dojčenie (čo ma veľmi mrzí), tak nám prešli aj koliky záhadne 😀
Ahojte babulky, tak sa hlásim z pôrodnice, Nelka sa narodila 29.11.2013 akútnym cisárskym, ale chvalabohu všetko dobre dopadlo a malinká je zdravučká a nádherná 🙂
@matrix87 no ja som tiez posledny cas myslela uz, ze mu je malo, lebo naliate prsia mam len v noci, tak cez den som mu casto davala prsnik a aj tak nic, a v piatok som tusim prisla na to v com to je, ze mi aj 4h poobede nespal a len na rukach, prsnik alebo plakal...nase babo uz nezaspi tak, ze lezi a samo si spokojne zaspi, nasho betara uz treba niekedy uspavat.
@eevicka83 prešli sme na UM, lebo mu je moje málo. Teda ani nie tak málo ako ho to nezasýti. Vidím to na farbe toho mlieka, ked si odstriekam, že je také vodnaté ako keby som si Tesco mlieko do pohára naliala... Tento problém mala aj švagriná, malá sa len pučila a pučila, stále bola hladná, až nakoniec začali dávať aj UM a malá prestala s pučením, najedla sa a bola spokojná. A aj ja ked dám nášmu najskôr len moje mlieko, tak vydrží možno polhodinu kľudne a zase je hladný, a ked mu dám UM, tak je kľud. Ale on sa aj tým tabuľkám na prípravu mlieka vymyká, lebo jemu nestačí 120 alebo 150, on musí mať dvojitú dávku, aby bol spokojný 🙂
A nemám príliš veľa mlieka. Ja ho vždy najskôr priložím, nech poťahá, a ked sa už mrví, že mu nejde alebo zaspí pri tom, tak si bud odstriekam alebo počkám a priložím ešte raz. Ale ako sme na UM, tak sa mi aj menej mlieka robí, ani sa mi nenalejú tak, ako prvý mesiac.
@euka210 no, oni sú už takí malí prefíkanci, to aj náš na to prišiel, že na gauči je nuda, že na rukách je lepšie 😀 My sa dakedy aj dve hodiny krmime, kým sa rozhodne, že už nechce. a to je kvôli tomu môjmu mlieku, lebo v prvom mesiaci mu stačilo vypiť z jedného prsníka a hned spal aj tri hodiny, potom postupne pridával aj druhé na jedno krmenie, a teraz mám riedke a mu to nestačí, to má len namiesto čaju od smädu sa mi zdá. Ale zase v noci mu stačí len to moje vypiť a spí 3-4 hodiny...
a ešte som vám zabudla napísať dôležité myšlienkové pochody moje 😀 dakedy okolo Vianoc by sme chceli krstiť, a cez víkend som sa tak nad tým zamyslela, že ked sa krstia bábätká, tak sú v perinke, vo vankúši, v zavinovačke... proste v dačom sú zabalené. Ale my sme prestali používať tieto výdobytky dobové hned ako sme mali 1 mesiac, kedže svišť prišiel na to, ako sa dá z toho ľahko vytiahnuť (zo svišťa sa stal slimák s ulitou a pekne sa z vankúša a zo zavinovačky vie vysunúť ako slimák z ulity), takže to stratilo funkčnosť u nás, a tak stále rozmýšľam nad tým, ako ho tam pri tom našom farárovi budeme držať, aby sme predišli krstu ponorením 😀 lebo ako poznám svoje dieťa, on práve vtedy bude mať potrebu byť hore a všetko sledovať 🙂
@matrix87 my sa kojime z oboch stran od zaciatku...maly sa tiez narodil velky a je spokojny s plnum bruskom.Otacam ho z psnika na prsnik aj 4 po sebe,a az potom ked uz nevladzem ho dokrmim UM ale cez cievku...a saje aj tak pekne...Beriem senovku aj benedikt,Kosti uz mam tiez v zalohe...a vlastne nic ine okrem toho kojenia neriesim.
Jedine comu som sa chcela vyhnut bola flasa....uz by som sa jej nezbavila,kym som nemala cievku davala som striekackou.J to tazke...hotova laktacna odysea....
Nemala som vibec pocit ze mu to moje staci ale nevzdavam to...a pevne dufam ze sa to rozbehne.Skusam telo na telo,nosim ho,aj ked ma potesi ked ho mama vezme v kociku trosku von...a mam chvilku klud
@vavrenka uplne chapem,ja mam cumel poruke len v noci....aj ked velmi ho nechce....ale musim sa aj malej venovat ked sa nevenujem vybija si pozornost negativnym sposobom.
@ewca ako Ninka? uz ste si zvykli?
@mia1111 gratulujem...
@jaja018 uz??nakoniec bude tvoje dieta decembrove??
a viete co? moje obe deti maju rovnake cislo za lomitkom v rodnom cisle...a obaja sa narodili v stredu
@grace nooo sikulka..este aj na termin...gratulujem...a ako antolska? spokojna?

@jaja018 ani nevieš, ako rada by som uz rodila... Ale dnes to veru nebude... 😢