icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

jaja018
2. dec 2013

@kwetinnka mala som ísť dneska na poradňu ale volali ze nemam chodiť, ale neviem prečo... Mám prísť v stredu na poradňu aj s taškou. Takže ma pošle rovno do nemocky a tam uvidíme co povie primár. Pevne verím ale ze už do stredy už nebudem v kope

kwetinnka
2. dec 2013

@jaja018 a monitor si mala do teraz v poriadku? a kam sa chystas rodit?

jaja018
2. dec 2013

@kwetinnka monitor mi doteraz nikto nerobil ani ma dr. neposlal. Rodiť budem v Galante.

kwetinnka
2. dec 2013

@jaja018 to je zvlastne ze posledny mesiac si nechodila na kontroly do nemocnice....prvy doktor co ma taketo zvyky....tak hadam sa tvoj cas rozpadu blizi...
Mne ako den pred tym odisla zatka,avecer sme dali sex...hodinu na to mi zacali kontrakcie...a u dcery to nefungovalo vobec..

lerinka
2. dec 2013

Ahojte dievčatá, takže náš malý Riško sa narodil ako bolo naplánované 23.11.2013, deň pred termínom a všetko prebehlo v poriadku...robí nám radosť, je úžasný synček...Vážil 3 380 g, 49 cm. Po spinálke pred prevozom na resku mi ho priložili tak na desať minutiek, bolo to krásne, taktiež, keď ho vybrali a plakal, ukázal mi ho pôrodník ponad plachtu, normálne sa mi slzy tisli do očí...a inak potom v pôrodnici celkom fajn...už sme pár dní doma, ale ešte si to užívam v pohode a skoro bez netu 🙂, dokonca ho musím budiť na kojenie, lebo je to spachtoš, ale keď je hore a kukáľkuje je to naše šťastie...veľa sa chce kojiť, som ako cumlík tiež 🙂 Prajem všetkým pohodu s bábätkami a veľa síl čakateľkám...všetko sme zvládli 🙂

grace
2. dec 2013

@kwetinnka dakujem, ja som bola na Antolskej spokojna..pri oboch porodoch

euka210
2. dec 2013

@matrix87 kvalita mlieka sa meni. Aj ja som zaregistrovala, ze predtym bolo hustejsie a neskor redsie...ale to je normalne. NAs uz tyzden poobede aj 4h je hore a nie a nie zaspat, ked tak len na chvilu. Myslela som, ze brusko, neskor ze je hladny, ci len ma problem zaspat a sa tak uspava ze kazdu chvilu na prsniku. A veru neviem...esteze potom v noci spi dobre 🙂 Este mi napada, ze prsnikom trva 2-3 dni, kym nabehnu na to, ze dieta potrebuje viac. Ze nie je zbytocne, ak je tam casto a je malo mlieka, lebo tvorba sa prisposobuje, len to trochu trva.
My sme prveho krstili v zavinovacke, ale teraz je zima a by nevosiel naobliekany 🙂 Tak sme krstili v hrubom overale co mame na zimu a je biely. Videli sme tak v KE ked sme sli nedavno my za krstnych, dievcatko dokonca bolo aj v ruzovom. Pytali sme sa nasho duchovneho a povedal, ze nie je urcene ze musi byt biela farba, ale na druhej strane v prvotnej cirkvi si pokrsteni obliekali biele rucha, tak asi odtial ten zvyk.

jaja018
3. dec 2013

Baby moje babovite, ja sa musím pochváliť. Už nie som večne tehotná. Máme Jasmínku narodila sa 1:15 a váži 3500g a 48cm. Pôrod bol rýchli. 🙂

ria_zuzolova
3. dec 2013

@jaja018 nepatrím sem, len nemôžem spať a kukám, kde sa diskutuje ale nedá mi nereagovať -
Také som ešte v profile nevidela, že "Dnes je prvý deň na svete" normálne mi srdce poskočilo.
Gratulujeeeem 😵 Veľa šťastia a požehnania malej Jasmínke aj Tebe. 🙂

jaja018
3. dec 2013

@ria_zuzolova Ďakujeme 🙂 musela som sa podeliť o radosť s narodenia dcérky. Každý ďen som čakala už od začiatku novembra ze sa vypýta von a jej sa nechcelo. No nakoniec som sa aj ja dočkala. 🙂

matrix87
3. dec 2013

@jaja018 blahozelam k novembrovo decembrovemu babatku 🙂

matrix87
3. dec 2013

@euka210 stale prikladam a prikladam, a az ked je nervozny tak mu dam UM, lebo asi by len plakal potom cely den. Uz to aj citim, ze sa mi nerobi tolko mlieka ako by sa malo, len v noci sa stihne urobit, aby som mu dala moje len a cez den akosi rezignuju "vyrobniky", tak neviem.

trish31
3. dec 2013

@matrix87 mne uz mliecko dochadza uplne...aspon na noc mal a teraz uz aj v noci ma UM.Co uz.Len ma dorazaju tie reci ostatnych ako neni mozne ze nemam mlieko a podobne.
@jaja018 blahozelam aky bol porod moja kto ta rodil?

matrix87
3. dec 2013

@trish31 no,to ja mne ide na nervy... a prečo nekojím, a prečo máme fľašu, stále ho prikladaj, začne sa ti robiť... ale asi sa mi nezačne, ked sa mi prestáva... na jednej strane som rada, že máme UM, lebo aspoň ho nemusím krmiť len ja, ale na druhej strane som chcela aspoň polroka kojiť :( ale tak čo už ked sa nedá, tak sa nedá... aspoň ho môžem nechať poldňa u starkej 😀

jaja018
3. dec 2013

@trish31 porod bol rýchli a ľahký. Rodil ma šišák, skoro ho nestihli ani zobudiť 🙂

euka210
3. dec 2013

@jaja018 gratulujem k ukonceniu tehotenstva 🙂

pikolala
3. dec 2013

@jaja018 gratulujem, tak si sa dočkala konečne, veľa zdravicka prajem obom 🙂

pikolala
3. dec 2013

Baby ja dnes idem na to, ochvilku odchádzam na vyvolavacku, do rana by sme mali byt dvaja konečne 😀

vavrenka
3. dec 2013

@lerinka ten je krasny! 😵

matrix87
3. dec 2013

Baby, som sa dnes tak prechádzala s malým vonku a som si spomenula, ako sme sa v lete tu sťažovali na horúčavy a ako nám bruchá "zavadzali" vtedy, a dnes mi skoro prsty odmrzli, ked som popri vode šla 😀 Tak som sa celkom pousmiala nad tým, že v lete sme sa na vysoké teploty sťažovali a že sa nám deti v bruškách uvaria a teraz sa budeme pomaly na mrazy sťažovať a že ani von nemôžme ísť s malými, aby nezamrzli... celkom srandovné mi to prišlo 🙂

kwetinnka
3. dec 2013

@jaja018 graatulujem....huraaaa.....taksisa dockala....aspon ta Jasminka prekvapila svojim casom prichodu
@matrix87 neskusala si aj telo na telo....dat si ho na seba,alebo ho mat v satke....??
ked sa neda tak sa neda....je zbytocne nechat sa vystresovat okolim....

kwetinnka
3. dec 2013

@lerinka graatulujem...

eevicka83
4. dec 2013

@matrix87
@trish31 este som chcela iba povedat ze aj my sa trapime s dojcenim...mala je slaby jedak a niekedy som uz hotova takze nepisem za dojcenie preto ze my to mame bez pronlemov..ja by som co da za vasich hladosov...ja by som jej davala aj kazdu polhodku no mame opacmy problem skor ze ma dni ked spapa hrozne malo a to sa odzrkadluje aj na mojej tvorbe mlieka a preto zatial cast odsavam co mi ide poriadne na nervy...a baby lieky costi ste neskusali? Dobre by sa vam zvysilo mnozstvo mliecka.

eevicka83
4. dec 2013

@lerinka hrozne mily chlapcek 🙂

trish31
4. dec 2013

@jaja018 aky bol pri porode?

jaja018
4. dec 2013

@trish31 použil asi vsetky vybrané slová lebo kým prišiel tak už hlavička bola skoro vonku tak nadával ze ho mali zavolať skôr. Povedal tlačte a mala bola vonku. Takže taký neutrálny. Počas šitia nič nepovedal... Takže keby som to mala zhodnotiť tak ani nejaký milý ale ani zlý. Taký na 50%. Ale čo je super ja dneska už normálne fungujem, viem sedieť chodiť, všetko... Nie ako po prvom pôrode.
A neuveris co mi dali na izbu... Cigana 14rokov no horor.

trish31
4. dec 2013

@jaja018 co?Je aspon nejaka slusna?

ewca
4. dec 2013

@jaja018 no zbohom

jaja018
4. dec 2013

@trish31 nemam pocit. Taká nechapava, nič nemá... ( ale zvláštne ze ked nemá tak jej sestričky doniesli... podlozky, vložky, lieh na pupok, plienky....) No dobre mi bolo samej.. Ale asi ju nechceli dať samú ked vidia aká je. A na celom oddelení sme 4 +2sekcie+1 VIP ale ta ide dnes domov

trish31
4. dec 2013

@jaja018 ja by som povedala ze s nou nechcem byt..teda ak je nejaka humusacka