icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

matrix87
4. dec 2013

@kwetinnka v šatke som skúšala, ale on sa vzoprie a prehne ako luk s vypučeným bruchom. a telo na telo nevydrží on 😀 on je taký moc akčný 😀
@eevicka83 ja som jedla ricinus, či ako sa to volá, ale ja sa na kvantitu mlieka nemôžem sťažovať, ja skôr vidím, že je riedke moc pre neho, to pije len na smäd, a potom aj tak vytiahne v pohode celú dávku UM.

@jaja018 to máš ako za trest ju tam? veľa trpezlivosti ;)

eevicka83
4. dec 2013

@matrix87 ricinus je aj tak o nicom vraj. Ale tak ked si mala dost tak nie je o com.. ale riedke mlieko neexistuje.vzdy je take ako dieta potrebuje. A ozaj priberal ako za ten cas ked bolnlen dojceny?

matrix87
4. dec 2013

@eevicka83 priberal, ale nevážili sme ho, nemáme váhu doma, až o týždeň v poradni zistíme, ale podľa oblečenia a plienok viem, že priberal...

nanuska123
4. dec 2013

baby aké čajíky dávate vašim ratolestiam??? rozmýšlam, že popri dojčení by som mu dala aspon 1x cucnúť aj čajík...viem, že nemusí ked je plne dojčený,,,

andy09
4. dec 2013

@nanuska123 ja dávam malemu feniklový čaj.

eevicka83
4. dec 2013

@matrix87 tak potom vidisvzevsi nemala slabe mlieko 😀 ked priberal.

dulkagabulka
4. dec 2013

@nanuska123 ak je plne dojčeny, nedokrmovany UM, je zbytočne kazit ho flaškou a cajikom...nic fenomenalnejsie, ako MM neexistuje..je to jedina multifunkcná potravina...nevymyšlaj 😉

matrix87
5. dec 2013

@eevicka83 riedke :P ale to bol poldňa na mne prisatý ako kliešť 😀

viktoria12
Odpoveď bola odstránená
trish31
5. dec 2013

@nanuska123 moj je na UM a davam mu Lucku alebo feniklovy Hipp cajik

matrix87
5. dec 2013

baby, mam dilemu. moj chlap ma v pondelok skusku v skole v BA a povedal, ze by sme mohli ist s nim, sli by sme potom na trhy a tak, trocha vylet, ked som bola tak dlho doma. Ja by som aj bola za, len neviem, ci je to vhodne pre maleho. Myslite, ze je to dobry napad? alebo teda, sli by ste vy?

nanuska123
5. dec 2013

@dulkagabulka na flašku je zvyknutý od porodnice, aj ked ju dostáva iba príležitostne, nakolko mal nízky cukor a ja som po porode ešte nemala mlieko, tak ho dokrmovali UM...takže nemyslím, že je to kazenie dať mu flašku...po návrate z porodnice prsník neodmietal, takže sa na flašku nenaučil a neviem ako by som riešila situáciu, ked ideme niekde preč na viac ako 3 hodiny a potrebuje medzičasom sa aj najesť...však nebudem niekde vyťahovať prsník...a dostáva MM vo flaške nie UM, tak je to podla mna aj tak jedno.

@trish31
@andy09 ja len či len feniklový alebo aj iné druhy...lebo som videla od hipp-u aj nejaký spokojné bruško a pod. ale neviem od kolkých mesiacov sa može piť...

havana_frost
5. dec 2013

Prečo je zlé bábo "naučiť" na fľašu/dudel? Ja ho kŕmim viac z flaše s odsatým MM, z prsníka si nevysaje koľko on chce, strašne veľa je. To je zle?
Vy beriete deti von v týchto mrazoch? Benefity prevýšia riziká?
@lerinka nádherné bábo

andy09
5. dec 2013

@nanuska123 môžeš aj iný na každom čajiku je napísané od kolkého týždna sa môže piť.

andy09
5. dec 2013

@matrix87 my sme boli so šimonom pred 2 týždnami u svokry, surne sme potrebovali pre niečo ísť je to 2 hodiny cesta tam a šimon zvládol cestu v pohode spinkal celý čas. Takže ja si myslím že to malý v pohode zvládne.

kwetinnka
5. dec 2013

@havana_frost von chodime...teplejsie nebude a ked je takto pekne bola by skoda neist.A moj maly je hladny a aj ho dokrmujem ale nie flasou..len cievkou...lebo ak ho naucim na flasu mohol by mi odmietat prsnik...a to hlavne riziko pri tych lenivsich detoch
@matrix87 nic take ako slabe mlieko neexistuje....podlamna on si vytiahne len to predne co je vlastne od smadu a na to zadne sa mu nechce cakat...u nas je to podobne..A ak mu vlastne davas len UM a dobre ti spava tak mozno by som aj isla...ide o to ako zvladne tu cestu.A ak niesi poverciva ze s nepokrstenym babom sa necestuje
@eevicka83 mam jednu krabicku tych kosti....len neviem kto mi to napise...ked toho budem potrebovat tolko.Ale zatial mam ten benedikt a senovku.

matrix87
5. dec 2013

@nanuska123 ja som našla od HIPPu aj harmančekový granulovaný čajík od 1. týždňa...

matrix87
5. dec 2013

a viete čo? dnes mal malý len ráno UM, a potom mu stačilo len moje 🙂 a stále len spí a spí, aj ked sa pri tom pučí, ale stihla som dať prať a zavesiť to (už dvakrát), najesť sa bez stresu, urobiť si puding a čaj 😀 sa mi to dnes celkom páči 🙂

kwetinnka
5. dec 2013

@matrix87 nooo vidis....super....

eevicka83
5. dec 2013

@matrix87 no vidis nenahnevaj sa nemyslim to v zlom ale tvoj maly UM nepotrebuje on je len narocnejsie babetko. ja mam kamosku a u nej vidim tento rozdiel. moja je kludna a spinka niekedy mame problem aby sa po 3hod. napapala a jej mala medzi tym papa aspon 3x po 20min. pribera jej krasne tak ze to neriesi iba proste hovori ze miluje MM 😀 a byt prisata na prsniku.mozno staci ked by si toto narocnejsiw obdobie vydrzala estev mesiac a upravilo by sa to ale to su len moje rady a ty rob ako to citis 🙂

eevicka83
5. dec 2013

@kwetinnka costi ti zvysi tvorbu dost a ja popri tom beriem aj benedikt a senovku 🙂 a predpise ti ho aj obvodna si myslim

matrix87
6. dec 2013

a my dnes máme 6 týždňov 🙂 a zase nechcel moje mlieko, teda zase mu nestačilo :( on má teda riadne výkyvy... ale inak ho milujem 🙂

vejusa
6. dec 2013

@nanuska123 My od týždňa pijeme každý deň čajíčky, Hipp feniklový a harmančekový...z tých lacnejších som videla Sunárek od týždňa, feniklový myslím...a ja neverím tomu, že bábätko nepotrebuje nič okrem mlieka, sama vidím, že malý je po čajíku spokojnejší....

radha
6. dec 2013

Ahojte 🙂, aj my sme už doma od pondelka..malinká Amelinka Tara prišla na svet sekciou 27.11. o 8.48hod s mini mierami 🙂 45cm a 3060g. Takže prirodzene nám to nevyšlo ,ale hlavne že sme zdravé!
Skojením tiež trošku trampoty, lebo nesaje dobre,,tak odsavam a ked nie je, prikrmujeme UM...a dufame, že pekne priberie a bude mať silu na sanie lepšiu 🙂
@lerinka my dve sme sa asi aj nachadzali v rovnakom čase, možno deň , na Kramároch..🙂..kedy ťa pustili? ja som ležala na v utorok na 8 a potom na nadštandarte.

kwetinnka
6. dec 2013

@eevicka83 tak zacinam tie costi brat a budem ho prikladat,prikladat..
.len keby sa to tak dalo...keby som sa mohla venovat len jemu..ale predsa len mam aj Lili a musim ist po nu do skolky a aj sa jej venovat...
Ale inak si to upne vystihla,to co si napisala matrix sa asi tyka aj nas...aj ked vidim ze taha taha...a ked sa po takych 40 min zacne hnevat a plakat od hladu,ze mliecko nejde tak dokrmim...aj ked najradsej by som ten nutrilon vyhodila oknom...
Podla mna davat caje kojenym detom je uplne zbytocne..ved ani niesu nejake horucavy...
@radha gratulujem

eevicka83
6. dec 2013

@kwetinnka no super costi musis brat aspon 2-3 tyzdne alebo kludne aj dlhodobo..potom vysadzat postupne. Treba brat 3x3 tbl. Denne abybto malo ucinok na zvysenie tvorby mliecka.a prikladaj aj ked sa hras s malou aj ppstojacky proste hocikde...neboj aj my raz papame ukazkovo inokedy malicko a stale nieco proste tiez to nemam bez problemov ale ponukam prsnik kedy sa len da.verim ze len zaciatky su tazke 😀

Kojenym detom netreba ziadne caje!

ewca
6. dec 2013

Doevcata dnes sme boli na poradni rizikovych novorodencov, poslali nas aj na sono brucha, potvrdil sa reflux, takze aspon vieme preco je maly stale taky mrzuty a preco stale tak chrapci... ach tieto zaciatky, nebudeme nic ine len po lekaroch behat

ewca
6. dec 2013

@vejusa ja si tiez myslim, ze ekutiny navyse babatku nemozu ublizit...my sme dnes kvoli vysereniu nemohli 3 hodiny papat a mali sme davat prevarenu vodu..a tahal jedna radost... tak rozmyslam, ze ked mi dobre pribera, ked bu dam aj vody nic tym nepokazim

ewca
6. dec 2013

@kwetinnka s nepokrstenym babom sa necestuje? to som este nikdy nepocula...a co dei ktore nikdy krstene nebudu...uz som vselijake absurdne povery pocula, ale teda toto si ma prekvapila teda...

eevicka83
6. dec 2013

@ewca nepokazi sa tym nic pokial sa nedava tekutina z flasky.. ale na co davat ked netreba !!