Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@radha blahoželám k malinkej 🙂 no veru, to sme sa teda minuli, v stredu 28.11. nás pustili aj keď to vyzeralo všelijako,lebo stúpli hodnoty na žltačku, ale našťastie z krvi boli lepšie, inak dokonca skôr o dve hodiny, lebo potrebovali izby...nebola si náhodou na 903? sme odtiaľ radi zmizli aj so spolubývajúcou, možno sme ti uvoľnili miesto 🙂
Tiež som bola na 8. na reske zo soboty na nedeľu a ten prevoz na devinu bol teda zážitok, každý hrbolček som sa bála, že spadnem z vozíka, mala si tiež ten pocit? po 24hod ležania...mala si spinálku?
Užívaj si maličkú, náš krpatý dnes ťahá poobednú, lebo len kukáľkuje od obeda a nespí 🙂 asi preto, že zvládol spať doobeda 4 hod. cez vybavenie matriky, a laté (po sto rokoch) vo vedľajšom poluse ale raz to naňho príde a v noci bude ako dudok 🙂 s kojením prajem veľa trpezlivosti, ak by to vyšlo, malá si ešte pochutí 🙂
@havana_frost toto nie su mrazy 🙂 ked mi to pri 2 detoch vyjde tak ideme, aby som sa doma ja nezblaznila 🙂 Dnes nam napadol prvy sneh, tak sme si postavili na dvore aj snehuliacika 🙂 A maly v kociku pekne zaspi (vecsinou).
Z flase tecie a s prsnika musi tahat preto mozu zacat odmietat prsnik, pripadne zle saju z prsnika.
@euka210 mne sa páčia tieto povery náhodou 😀 ja sa na tom bavím...
baby, inak, ja som už dva dni zavretá dnu... už mi to útočí na mozog normálne... včera sme neboli von, lebo bolo škaredo a ja som prechladnutá, a dnes sme neboli von, lebo by nás odfúklo aj s kočíkom aj s mojím chorým hrdlom... a ako tak sledujem predpovede počasia a to ako za oknami fúka, tak ani zajtra nikam nepôjdem... mierne mi to začína asi ubližovať 😝 😖
a k tym spominanym cajom...ked je dojcene tak pol roka netreba ine tekutiny, iba ked su horucavy...co nie su. A urcite nie caj, ale len prevarenu vodu. A ked uz caj, tak nie granulovany, lebo tie su sladene a potom necudo, ze tak chutia a deti ich piju neskor na "litre".
Vsetko sa dostava do MM, takze uplne staci ak ja vypijem feniklovy caj a dostane sa to aj k malemu.
@matrix87 este mi napada...nema maly reflux? Negrcka casto? Lebo moj je aj napany, ale napr. sa chce uspat na prsniku, ale casto aj zaspi pri dojceni a ked ho potom polozim tak o chvilu je hore s revom a si pyta...ale to len kvoli tomu, ze si nestihol odgrgnut, je mu blbo a prsnik je na vsetko 🙂 A UM je hustejsie, tak pri nom to take nemusi byt.
@euka210 negrcká často, ale ked si grcne, tak to stojí potom za to... ale to len niekedy... už to týždeň sledujem, že dakedy si ako keby aj zabudol odgrgnúť, a až ked ho trikrát položím a zdvihnem z postieľky a medzitým mu dám espumisan alebo infacol, tak si odgrgne a hned spí... Ale dnes to kamoška zhodnotila, že má potrebu byť so mnou 😀 lebo ked je doma oco a teda malému hrozí, že mu ho dám do rúk, tak zaspí po polhodine, ale ked som s ním sama doma, tak mu to trvá dlhšie 😀
@matrix87 ved my sme pre tie deti cely svet.... 😀 a ako hovori euka210 maju proste potrebu na nas zaspavat...ja ked dam maleho do satky do 30 sek spi...
a akurat dnes sme von nesli lebo je hnusne ale inak sme vonku pri kazdej prilezitosti...a od dnes mam aj taku bundu s vlozkou tak ho mozem mat v satke aj vonku.
Aoddnes idem na tie costi...tak uvidim...dufamze to trosku pomoze..
@euka210 a som sa zasmiala..ze pluju...tiez to nemam rada....a to s tym krstom som len spomenula...kazdy niecomu inemu veri.A my tedsa 15.12 budeme krstit..
@kwetinnka no to teda 🙂 ja som si kúpila babyšatku, ale nejako v nej nevydrží dlho zatiaľ, lebo ked ho tam dám, tak on sa začne strašne prehýbať (väčšinou vtedy záhadne vyhladne 😀 ) a musím ho dať von, najlepšie sa mu spí na mne a môj chlap je z toho nešťastný, že prečo aj na ňom nechce spávať 😀 a moja mama mu vždy na to povie: lebo maminka je maminka a celých 9 mesiacov počúval práve to jej srdiečko, nie tvoje! 😀
@matrix87 - ahoj, odpovedám až dnes... no plán bol pôvodne taký, že budem rodiť prirodzene, tak ako som mala prvý pôrod. Prenášala som 3.deň, no pohyby som cítila čoraz menej, bola som z toho vo veľkom strese, tak som povedala primárovi na vizite, že už by som chcela rodiť. Tak mi povedal, že ma vyšetrí a ak budem pripravená, dá mi vyvolávačku a ideme na to. Otvorená som bola na 2cm, tak som dostala vyvolávačku, kontrakcie prišli do pol hoďky, za hodinu mi robili prvý monitor a rovno ma poslali na pôrodnicu, že nech som blízko, keby sa to moc rýchlo rozbehlo. A tam podľa CTG zistili, že malinká má pri najväčších kontrakciách tachykardiu a potom sa zrazu ozvy úplne strácali a takto to šlo dookola ☹ ☹ ☹ , tak mi dali magnézium, ktoré malo zmierniť kontrakcie a tým pádom aj tachykardiu, avšak nepomohlo, tak primár zavelil, že hrozí hypoxia, ideme robiť sekciu ☹ . Ja som sa veľmi, veľmi tešila na prirodzený pôrod, cvičila som s EPI-nom, psychicky som bola absolútne v pohode, ale to srdiečko malinkej ma rozhodilo, tak som len prosila primára, nech urobí, čo treba, len nech je malinká vporiadku. Tak ma vzali na operačku, bolo 11 hodín, keďže to bolo akútne, dali mi celkovú narkózu a 11.21 bola malinká Nelka na svete s mierami 50cm a 3100g. Je nádherná 😵 😵 , dobrunká 😵 😵 😵 , mliečko sa mi rozbehlo 2dni po sekcii, tak malú kojím... dnes sme boli prepichovať ušká a ani nezaplakala. Ja sa teda zo sekcie ešte stále spamätávam a asi to ešte dlho potrvá ☹ , narkóza ma úplne rozhodila, každý deň ma bolí hlava, a mala som príšerné bolesti na hrudníku ešte 3dni po sekcii... No a dnes som si všimla, že pod rezom mám nejakú tvrdú hrčku, tak som dnes bola na pohotovosti...vraj je to asi hematóm, tak len dúfam, že sa časom vstrebe ☹ . Ešteže malinká je vporiadku, ja sa už nejako dokopy dám 😉
@lerinka dakujeem 🙂, aj ja tebe gratulujem , máš krásneho synčeka 🙂
Mna preložili ešte v ten den , čo mi robili sekciu, lebo na Jiske mali komplet plno, mna dokonca odparkovali 😀 na sestersku izbu..tak večer ma odviezli na 9, č.906, a teda som sa musela sama presunuť na postel..a to bola hruuza veru..jaj , ale našťastie je to za nami a už je dobre, že? aj ty sa cítiš už fajn?
Amelinka je taka zlatučká, viacmenej stale spinká, take kludné dievčatko to je , alebo aspon zatiaľ 😀
Ja len teraz mám iný problém- ako sa "zbaviť" svokry?? 🙄 prišla nám pomocť so staršou dcerkou ,ked som bola v pôrodnici a vôbec sa nechystá domov! aj ked som jej to priamo povedala, že už netreba pomahať, tak ma nepočúva...ach jo...už mi to začína robiť stresíky..
@radha ďakujem...no to si vystihla deň, ja som bola zas sama na reske v noci...tiež mi potvory nepomohli pri presúvaní na kreslo, ale to asi naschvál nech sa rozhýbeme 🙂 ano, teraz je už fajn, tri dni som fňukala, že sa človek nevie poriadne otočiť na posteli a sadnúť, ani nie kvôli bolestiam, ale rana ťahala a štipkala, ale potom to už bolo zo dňa na deň oveľa lepšie....ešte posledné dva stehy mi vybrala polovička, nechali sme ich dlhšie a teraz už po dvoch týždňoch ani neviem prečo som tak fňukala, len preboha nech ma to už neláka znova 🙂)) super, že je malá taká dobručká...a tá svokra to by ma rozhodilo, potrebujeme súkromie, spať kedy chceme a upratovať kedy chceme a hlavne baviť sa s niekým kedy chceme...mňa doteraz nebaví telefonovať, nie ešte mať niekoho za plecom...zbav sa jej 🙂)))
@lerinka no ja som si povedala,že tretiu sekciu už nedám...ale dlho si predstavujem, že ja budem mať deti tri 🙂..uvidíme..a mala som tiež spinál..
Máš pravdu, potrebujeme sukromie..jaj ona ešte večer k nam chodí do spálne nakukať, bez zaklopania samoška...tak pracujem na tom, že zajtra jej na druhý pokus poviem, že už dosť bolo 😕 ..drž palce 😀
zajtra idem do poradne, tak verím, že konečne Amélia pribrala!
Ty by si ešte prijala dieťatko dalšie?
@lerinka
@radha no mne sa zda, ze teraz po druhej som sa rychlejsie dala do kopy ako pri prvej. Prve dni boli hrozne, ale doma som schody zvladala v pohode. Jedine co ja nezvladam je to 24h lezania na chrbte a teraz to boli aj injekcie na stahovanie maternice...to som si povedala, ze dalsie dieta ani nahodou...ale uz po par dnoch ma to akosi preslo 🙂
Damy v prvom rade vam prajem bezproblemovy porod a zdravicko vam aj detickam. V druhom rade vam chcemponuknut vecicky po dcerke narodenej minuly januar tak myslim ze by sa vam mohlo nieco hodit. Veci su malo nosene niektore iba oprate. Su tam aj neutralne veci. Pokukajte 🙂
@matrix87 tak tu nepoznam skusim vygooglit...ja mam dydimos...a sice sa stale ucim sa to zaviazat co najlepsie ale mam strach ze ked maly podrastie nezaviazeme sa...a uz mi v nej spi vyse dvoch hodin....on je v nej spokojny...a aj ked sa mu nepaci obcas ked ho tasm davam prejdem par metrov a je dobre...a mohla som si spavit cesto na linecke... 😀
@matrix87 casto o vas premyslam, lebo mi neda ze predtym bolo mlieka dost a zrazu ze malo. Ked to nie su koliky, nemozu to byt prdiky? Lebo ako vies ze je hladny? Tusim si pisala, ze po UM sa puci menej...tak by to mohlo byt travenim, ze je nevyzrete a nieco mu zo stravy nesadlo. To mi napadlo, ked dnes nas maly skoro nespal od pol 12 do pol 18. Nakoniec to boli asi prdiky a tiez ked reval tak chcel prsnik a bol najedeny, len na ukludnenie chcel. Asi si zacnem davat pozor na stravu 🙂 lebo castejie mame take poobedia
@euka210 som rada, že na nás niekto myslí a rozmýšľa nad tým istým čo aj ja 😉 Malý prdí jedna radosť 😀 najzaujímavejšie na tom je to, že on sa cez deň v podstate nepučí, fakt len ked dlho spí a vyhladne, tak potom kým mu dáme niečo do úst, tak sa popučí a ponaťahuje, ale v noci sa celkom "veselo" pučí aj po krmení, aj po odgrgnutí, aj po kakaní, aj po prdkaní, a vždy len tak od 4tej rána do 8 alebo 9tej. neviem, či pomáha slnku vyjsť či čo, ale som to pozorovala cez víkend, tak som prišla k takémuto záveru. Ale popri tom pučení normálne poprdkáva aj kaká.
@radha už do poradne? u nás bola detská doma a máme ísť až 17teho...to bude mať už vyše troch týždňov. A inak ako svokra, pochopila?
Možno ešte zatúžiš po chlapčekovi a dáš aj tretiu 🙂
ako píše @euka210 len prvé dni sú nanič, to sťahovanie maternice mňa bolelo len ako porovnala by som to pri menzese...ležanie 24hod bol zážitok teda...mala som zimnicu neviem cca dve hodinky prerušovane a bolela ma z nej chrbtica, teda tá vrchná časť, ktorú som cítila 🙂 keď je mi zima tak napínam chrbát ako ma drgľuje, to preto...a zároveň také ja som to volala "nervačenie" v nohách som mala ako v tehotnosti, ale teraz to šlo aj na ruky a to ma tak ničilo ležiacu, že som si povedala, že už nechcem takéto zažiť...od bolesti som niečo dostala, preventívne som si pýtala ešte kým slabo bolelo, lebo som čakala horšie a potom som spala ako bábo 🙂 Na to akú operáciu máme za sebou...je to dávno za nami... 🙂 veď malého mi ťahal odušu, som cítila to mykanie a potom mi aj zatlačili hore pod rebrami...a bol na svete 🙂 to je najdôležitejšie...vy sa ešte môžete chystať, ja mám tri biodeti 🙂, už mi stačí...

@ewca jooj chuda malinké, ja som sa tiež bála aby Šimon nemal reflux lebo dosť grckal a občas aj grcká, ale doktorka povedala, že je to normálne, on sa velmi rýchlo napapá a dá si viac ako mu je treba. Malého len kojím a tiež mu dávam čajík feniklový Hipp a pije aj ten a uplne v pohode, tiež si myslím, že mu neublíži. To je pravda že zo začiatku s predčasniatkami len po doktoroch sa chodí. My ideme v decembri na kontrolné neurologické vyšetrenie, budú mu robiť zasa sono mozgu, tak snád bude mať všetko v poriadku ako aj na prvom vyšetrení vo februari na ortopediu a v apríli zasa na kardiologiu.