icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

kwetinnka
17. dec 2013

ako nahle maleho obliekam do overalu zatvara oci... 😀 a fit lopta je tiez uzasna vec

andy09
17. dec 2013

@kwetinnka u nás to je tiež tak akonáhle ho obliekam , že ideme von tak už oči pritvára a kým zídeme po schodoch spí 🙂

andy09
17. dec 2013

Dnes u lekárky šok ...boli sme dať Šimonka odvážiť, lebo v piatok ideme na kontrolu na neurologiu a potrebuje tam aktualne miery. Pred dvomi týždnami vážil 3850 g a mal 51 cm. Dnes sme ostali v šoku aj so sestričkou a doktorkou ....takže naše predčasniatko má 11 týždnov 4740 g a 55 cm ...skoro kilo za 2 týždne...uff 🙂Sestrička hned že čo mu dávaš papať, a doktorka jej na to ved ho len kojí ...a to ja mám stále pocit, že nemám dobré mlieko ...po dnešku už ten pocit nemám 🙂

andy09
17. dec 2013

@peka13 gratulujem, malinký je zlatučký aj malá, je to velká sestrička 🙂

mia1111
17. dec 2013

@nanuska123 - aj moja malinká má pruh, ten pupočníkový ☹ . Som dnes v poradni dr. povedala, že sa jej pupček vyduje, keď plače, tak že to preto, lebo má pruh. Skoro som odpadla 😒 . Vraj do roka sa to môže upraviť samo, no neviem...mama povedala, že kedysi sa minca lepila na pupok, aby ho trošku zaťažil, na to dr. povedala, že teraz už sa to nerobí, lebo boli časté zápaly kože z toho, ale veru mám chuť niečo také skúsiť... ešte existujú náplaste na pupok, len musím vyzistiť, či ich niekde aj majú. A Samko má tiež tento pupočníkový, či slabinový?

mia1111
17. dec 2013

@andy09 - super váha 🙂. My sme boli na prvej poradni 10 dní od prepustenia z pôrodnice a malá pribrala za ten čas 650g 😀

andy09
17. dec 2013

@mia1111 aj náš Šimonko má pupočníkový pruh a nám dr. kázala lepiť mincu tak lepíme. To tiež riadne priberá malinká 🙂

mia1111
17. dec 2013

Jáááj, babulky, krásne fotky Vašich drobcov pridávate, aj ja by som pridala, ale na verejné fórum fotky nedávam ☹ . Lebo napr. keď si dáte do googlu váš nick, tak google nájde okrem iného aj tieto fotky pridané na MK. Iba fotky, ktoré sú pridané do súkromnej témy, tie ujo google nenájde, to mám odskúšané 😉 , máme súkromku novembrových detičiek 2009, fotky pridané tam google nenašiel 😉

mia1111
17. dec 2013

@andy09 - fakt? A lepíš eurovku, či ktorú? 😅 Ak nezoženiem tie náplaste, skúsim aj ja tú mincu asi. A dávaš mu to na celý deň, či aj na noc, čiže ju má stále, len meníš náplaste?

mia1111
17. dec 2013

@andy09 - no tiež iba kojím, tak dúfam, že to takto pôjde ďalej... a to hrozilo, že bude podvýživená, keď sa narodí, našťastie sa to nepotvrdilo a malá 3100g po narodení 😉

andy09
17. dec 2013

@mia1111 50 centovku lepím a má to stále na kupanie dám dole a vymením náplasť. Vraj je na to novorodenecký pás ale robia to v čechách a u nás to nie je dostať.

andy09
17. dec 2013

@mia1111 no ved aj mne tvrdili celé tehotenstvo že je maličký a zaostáva 2 tt tak som stresovala a ked som v 34 tt išla rodiť tak som sa bála akú bude mať váhu a mal 2110 g a 45 cm, schudol na 1890 g a pomaličky to išlo hore, ale som si povedala že keby sa narodil tak ako sa mal tak by za tých 6 týždnov ešte krásne cez 3 kg mal a vôbec by nebol taký ako vraveli.

matrix87
18. dec 2013

@mia1111 nám doktorka povedala, že kúsok vatovej guličky prilepiť na to, alebo mincu ale obalenu v gaze

mia1111
18. dec 2013

@andy09, @matrix87 - ďakujem babulky, keď sa malá zobudí, tak idem na to, skúsim tú mincu teda.
@andy09 - môžem sa Ťa ešte opýtať, akú náplasť používaš? Nechcem, aby ju to ťahalo, keď jej to budem odliepať, tak či náhodou nemáš nejakú špeci jemnú?

andy09
18. dec 2013

@mia1111 v lekárni nám odporučila papiovu, drží pevnere a ked mu to odliepam vôbec neplače.

andy09
18. dec 2013

@mia1111 papierovu tam malo byť. mincu do gázy obaliť a papirovou náplastou prelepiť

mia1111
18. dec 2013

@andy09 - ďakujem, myslela som si, že musí existovať niečo "šetrné", tak to zbehnem do lekárne a kúpim takú aj ja 😉

euka210
18. dec 2013

nasa vcerajsia poradna: 5100g a 56cm

kwetinnka
18. dec 2013

@euka210 tak to ste za mesiac skoro kilecko prbrali...super...my ideme v pondelok som zvedava..

mia1111
18. dec 2013

@euka210 - no my sme mali včera druhú poradňu, prvá bola akási zoznamovacia, tak včera po15 dňoch od prepustenia z pôrodnice má malinká +800g 😀

nanuska123
18. dec 2013

@mia1111 samko má tiež pupočníkový a vygulkám z vaty guličku, strčím do pupček, stiahnem kožu a prelepím...tak mi kázala Dr., že tak robia aj chirurgovia v MT

nanuska123
18. dec 2013

@andy09 my dávame tiež papierovú ale reve pri tom stále...a mne kázala Dr. odliepať na noc, že vtedy sa deti tak nehýbu...ale po včerajšej skúsenosti, ked som mu to pri kúpaní dala dole a potom hodiny plakal ako keby sme ho rezali až sa išiel zájsť od plaču (asi kolika, sama neviem), tak mu to po kúpaní znova zalepím...a ho niečím natieraš ked mu to ideš zalepiť?? napr. telové mliečko alebo pupík??? lebo my po kúpkaní dávame ten pupík a zdá sa mi, že potom ked mu to nadránom lepím, tak to večer je moc prilepené...

andy09
18. dec 2013

@nanuska123 Šimon neplače, neviem či si zvykol alebo to necíti neviem...a možno ho to aj bolí a hrá sa na velkého chlapa 😀 Nám to kázala stále mať, lebo tiež má posledný týžden taký že stále plakal tiež koliky a sa mu to vydúva velmi pri plači tak len na kúpanie odlepím a hned zalepím. Ja po kúpaní olejujem ale pupček mu nenatriem aby mi potom držala náplasť.

euka210
18. dec 2013

@kwetinnka
@mia1111 pred 3t mal len 4400g a teraz poriadne za tie 3t pribral 700g 🙂

nedockava4
19. dec 2013

Ahojte, maminy...tak som vas opät po dlhsej dobe docitala 🙂
Vidim, ze nie som sama, kto ma nejaky ten problem...u mna je to momentalne - uz vyse tyzdna- dojcenie :(
Kedze sa Risko do dnesneho dna nechce prisat (skusame to niekolkokrat denne), tak len odsavam a davam z flase. Minuly pondelok sa mi zapalil prsnik (neviem, ci k tomu dopomohla prechadzka po vian. trhoch), odvtedy odsavam uplne malinko...nehovoriac o tom, ze mam uplne tvrdu bradavku, strasne bolestivu na dotyk. V pondelok som nabehla ku gynekologicke a ta mi pichla oxytocin a dala kvapky, kt. beriem 15 minut predtým, nez idem odsavat...ale mliecka stale malo...
Momentalne odsajem po 3 hodinach ani nie 120ml a to Risko vypije aj 150-170ml. Radila som sa aj s laktacnou, tak prsniky si mam natierat mastom Newmanna, pijem Benedikt a Santovku, ale ucinok sa zatial nedostavil. V piatok som uz mala hrozne stavy, ze co dam malému jest, tak som kupila Nutrilon, ale zatial som ho este neotvorila. Je to taka moja istota. Pri dcerke som to nepoznala. Ta sa prisala na prvýkrát a dojcila som ju do roka. Toto je ale iny pripad a ja uz zacinam mat mierne "stavy uzkosti". Verim a dufam, ze sa to mliecko este rozbehne...
Tak som sa vykecala a idem opät odsavat...vam prajem krasny dnik a malo stresu pred sviatkami 🙂

euka210
19. dec 2013

@nedockava4 a preco nedavas cez cievku po prste? Podla mna ked uz tak dlho pije z flase, tak prsnik ani nebzde chciet a cievka je taky medzistupen. V Ke lekarni www.adonai.sk maju senovku a benedikt na tvorbu mlieka.

nedockava4
19. dec 2013

@euka210 Eva, Benedikt aj senovku pijem uz tyzden...a zatial ziadna "nadprodukcia" mlieka...cez cievku som este neskusala. Zajtra pojdem do mesta, tak si ju kupim, uvidim, ci to bude mat efekt.

prahaxx
19. dec 2013

@nedockava4 no je to v hlave.. veeelmi sa ja toho bojim.. zatial mi velmi pomahaju nasi, tak som dobre najedena, napita a dam si decku cierneho steigra, a mlieko v noci az samovolne vyteka, ale mala sa mi akosi zle prisava, tak mam obavy
ked je fakt ze hladna, tak da velku pusinku a papa a potom sklzne len na bradavku a dotahuje, zatial jej staci, no uvidime
drzim palce!!

radha
19. dec 2013

@lerinka my sme teda boli tento týžden prvý krát vonku, ale tak sme dali len 30 min..zima bola riadna, mne najviac, ešte sa nevpracem do bundy 😀 ..ale poviem ti ..vychystať 2 deti von 😨 ..ked som mala Amelinku oblečenú, tak sa mi staršia začala čvachtať v umyvadle a po lakte svetrik mokrý..tak prezliekať..a to už najmenšie bolo zase teplo, tak plaač..ach jo 🙂, srandy kopec!
A jasne , chcela by som iba kojiť..lebo je to fakt naročné ..nikedy si nestihnem tolko odsať čo potrebujem..už mám váhu, tak budem skušať..len mlieka tiež nemám na rozdávanie..z pravého tečie dobre, ale v lavom sa mi tvorí o dosť menej..
@prahaxx jej 🙂, to čierne pivko je dobrý tip, díík, vyskúšam ho 😀

lerinka
21. dec 2013

@radha veru znie to komicky, ale musela si dobre kmitať, ono to nie je sranda zosúladiť obliekanie, asi tak samospádom to niekedy vyjde naraz 🙂 inak ja oblečených posielam von, nech nezavadzajú, hold, sú už veľkí, u teba to pôjde o pár rokov🙂 ale aj ten náš ranný zhon je komický - večná otázka: máš mobil - kľúče - električenku? už som ako papagáj 🙂) na prechádzku sama som sa ešte neodhodlala, zima je mi aj keď ideme niekam autom s mužom...
s tým mliečkom to mám podobne, tiež sa mi zdá, že v ľavom je pomenej...v noci super, keď spí aj päť hodiniek, stihne sa vytvoriť riadne, ale cez deň pije častejšie a tiež mám občas obavy či má dosť...chápem maminy ako píše @nedockava4 že kúpia UM aspoň ako istotu a nedajú, lebo je to blbý pocit nemať pre dieťa mliečko poruke...ale on si vždy potiahne nakoniec aj keď sa tvári, že nechce taký poloprázdny a jeduje sa, že nestrieka ako fontána...ale skúsim to pivko tiež a benedikt a senovka sú kvapky, či?