Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@nedockava4 no neboj nie si sama co sa trapis s dojcenim...moja sa prisat vie ale posledne dva tyzdne nechce papat...hrozne sa trapime ja odsavam tiez casto aby dom nestratila mlieko a popritom sa snazim dojcit..maka bela krat odmieta l a ja som hotova...casto si poplacem...ona vobec nema zajem o jedlo...vypije casto iba 20ml mozno 5x za den...vobec neviem z coho zije...prvy mesiac taka vobec nebola.niekedy som poriadne zufala.este k tomu sa cadto jeduje na prsniku az ma dobreze nezbije a to je jedno ci jej ide mliecko alebo nie...ja len dufam ze to nie je nejaky zdrav.problem to nepapanie.chodim s nou na akupunkturu davam homeopatika na podporuvtravenia ale zatial nic nepomaha...
Baby aky cajik davate detom? Chcem malu naucit aj na inu tekutinu lebo casto nepapa nechce tak aby nebola dehydrovana..vzdy ked ide papat zacne hrozne tlacit a je koniec...tak ci sa jej z caju neuvolnia crievka kusok.alebo ak mate nejaky typ napiste mi.
A tie co kojite ako davate cajik?
@dagi12 To isté sme riešili aj my, mlieko mi tieklo prúdom a malý sa ním dusil, celý bok mokrý a uvrešťaný...tak som začala odsávať a dávať mu ho z flašky, lenže po mesiaci sa mi mlieko stratilo, možno to bolo preto, že už tam nebol ten kontakt s drobcom...tak sme na UM a teraz riešime grckanie a prdkanie...
@vejusa ved to nechcem aby papal z fľaše lebo na to ma upozorňovala Dr že potom nebude chcieť prsník. (z flaše mu davam len to čo si odstriekam max 30 ml, inak ho nechavam "vytrapiť") Zatial to riešim tak, že si na začiatku trošku odsajem mlieko a potom malému skú šam rozne polohy už som ležala aj na chrbate a tak som kojila 🙂) ono som si všimla že niekedy ten silný tok zvlada ale ked začne prdkať vtedy je nervozny a v tedy sa strašne lomcuje.
@euka210 pozerala som čo tam pisali, a snažím sa podla toho riadiť ako som hore uviedla skušam rozne polohy, ale stale to nieje idealne. :-/ tu v okolí je poradkyňa od mamili ale nechodí domov čo mi dosť nevyhovuje takže sa snažím čítať čo radia ine mamičky ale zatiaľ sa mi nedarí získať nejaké dobre rady.
@dagi12 ja by son na tvojim mieste nedavala flasou.je to s tou cievkou pracnejsie ale nenaucia sa na flasu.inak ides na to dobre ze najorv nieco odstriekas.ja davam um cievkou.ked sa mu mojr mlieko rozbehne cievku vytiahnem.ja mam ale opacny problem.kazda mame svoju laktacnu odyseu
@dagi12
@kwetinnka
@andy09 tak náš chlap je riadny výmyselník...najprv to bol spánok, to sme prekonali a teraz papanie z prsníka...však väčšinou som mu flašu dala iba večer, ked zjedol len 80, tak maminka si povedala, že aby chudáčik nebol hladný tak mu ešte dá z flaše aspoň 50 na dopapanie...a z času na čas keď sme išli niekde, tak som mu dala mlieko z mrazničky...a chlap sa nám naučil na flašu, čo predtým nikdy...tak začal odmietať prsník.. ale už asi týždeň bojujeme aj cez plač s tým, že mu tú flašu nedám...zo začiatku aj ked si potiahol len málo, tak som mu nedala...ked vstal neskôr, tak si potiahol viac...a teraz v pohode si už potiahne aj 160, ale minimálne 120...a chcela by som mu dávať aj čajík, ale bojím sa tej flašky, tak to ani neskúšam...
Kočky, boli ste už choré? Ja som usoplená, kašlem ako tuberák a nevládzem sa ani hýbať, najväčší problém je ale ten, že sa bojím, aby som nenakazila Maxa. Už nie je kojený, takže tú imunitu asi nebude mať bohvieakú...čo mám robiť, aby to nedostal odo mňa? Jasné, že sa snažím nepusinkovať ho, nedýchať na neho, dnes prvýkrát dokonca spal v kočíku a nie pri mne v posteli (aj keď len do tej tretej, potom sa to už nedalo, keď som ho chcela dať do kočíka, hneď bol hore a spustil krik)...a eššte sa chcem spýtať, že ako by som zistila, keby mu už šli zúbky? Je asi týždeň taký jedovatý, nechce veľmi spať, ani jesť, začal mi vygrckávať mieko a vyplúva dudel, lenže cmúla si ručičky...stále len na rukách sa chce nosiť a aj to niekedy vrieska...od narodenia máme problém s hlienami a stále sa ich nevieme nijako zbaviť, ale nemyslím si, že by to bolo z toho...prdíky pekne vypúšťa, aj kaká...možno je taký rozhádzaný aj zo sviatkov a z návštev, ale však už dva dni je od toho pokoj a tie jeho nervičky stále trvajú...tak už naozaj neviem, čomu inému by som to pripísala, keď nie zúbkom...idem zajtra k doktorke, nech pokuká či náhodou nemá hrdielko chytené alebo niečo, len by som chcela vedieť, či nemáte skúsenosti aj vy....
@vejusa som chora tiez uz druhy tyzden a dcera tiez ,s nou sa to taha hadam aj mesiac a maly sa drzal do stredytiez uz ma trosku sopliky ale zatial v norme,dr mi radila dat vodu alebo caj ale s lyzickou ju velmi nechce .koli zriedeniu soplov,zvlhcovat vzduch a aby spal vo zvysenej polohe
a neviem preco moze byt taky nekludny.maly tiez nechce spat sam vecet,tak ho mam v satke alebo spi vpnku.uvidis co doktorka ale mozno ani na nic nedojde,jaj a ozaj preco ma problemy s hlienmy?ja ked ho mam na rukach,koj alebo bliZko tvare mam masku.
@nanuska123 a preco cajik? ak je plne kojeny, tak nepotrebuje.. ked aj tak chces, tak skus lyzickou, skor sa nauci papat prikrmy, alebo striekacku mam nachystanu pre kazdy pripad.. pri prvom babatku som mala s flasou rovnaku skusenos, uz sme nerozkojili, tak sme teraz pre istotu este ani nekupovali.. takze musim kojit, priberame, spinkame.. zatial vseto OK
@nanuska123 takže sa takto naucil na flašu a potom ti nechcel papat z prsnika??? toho sa aj ja bojim aby sa to nestalo lebo ja mu davam flasu len 1x za 2 dni a to cca 30ml mu dam vypiť,,, ked už mam pocit že fakt toho moc nevytiahol. Lebo sa mi niekedy lomcuje na prsniku a nevie papať vždy večer medzi 4-7 je to kojenie katastroofa...
baby, spíte s vašimi bábätkami v noci v posteli? a ak áno, tak ako ste to riešili alebo to budte riešiť počas MS?
@nanuska123 ved mozes napr. nadojcit u sestricky...ja som tak minule urobila na neurologii, a pri prvom som tak robila. Este mi ja vankusik doniesla 🙂 JA som dojcila uz vselikde...v nemocnici na chodbe, v kostole ci v pizerii...aj v obchode v skusobnej kabinke 🙂
Baby ak by ste mali záujem o dievčenské vecičky.. budem rozpredávať značkové oblečenie po našej dcérke. Ona je novembrovka 2012. Väčšinou ej to zn. Next, Gap, Carters, Raplh Lauren, Tommy Hilfiger. Predávať to budem po balíkoch. Ak by ste mali záujem, kludne sa ozvite čo vám chýba a ja vám dám vedieť čo máme. krásny Silvester prajem 😉

Dievčatá , všetkým Vám želáme šťastné a veselé vianoce.