Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@55kvetinka55 bud v pohode,podozrenie je preventivne,musia ta poucit,aby si vedela pri akych priznakoch hned utekat doktorovi,ale inak caka sa len na srdiecko,na nic ine 🙂
@januska010 lebo ja budem vybavovat obcianstvo len neviem ako,male ma narok na kanadske obcianstvo kedze tato je kanadsky obcan ale narodene bude na SVK tak neviem ci potom ist na ambassy alebo..musim zistit
@55kvetinka55 aj ja sa pridam k ku kockam, aby som ta upokojila. ked pride zena tak zavcasu k dokimu, tak prve co musi odobrat krv na potvrdenie tehu a o par dni opat, ci hcg stupa ako ma a musi vylucit, resp. brat do uvahy aj mimomaternocive, kedze v ranom stadiu este uzv nezachyti , kde je babo. cize tvoj doki zaujal bezny postup. pri mimomaternicovom tehu byvaju bolesti na lavej/pravej strane podbruska a spinenie. najcastejsie v 6tt. ale nemusis sa bat, v pondelok sa ti ulavi, ked ti doki najde babatko tam, kde ma byt 😉 😉 😉
@55kvetinka55 treba mysliet pozitivne 🙂
@januska010 no vsak jasne 🙂 to by bolo co :D
Caute baby pridavam sa asi k vám 🙂 Termin podla poslednej ms by som mala mat 21.11 🙂
@vavrenka ďakujem;)dúfam ze máte kocky pravdu,som v 7tt,a žiadne spinenie ani nejake ukrutne bolesti neboli ani nie sú,tak ja verim ze vsetko dobre dopadne,,mne krv nebral;(len sono urobili,a keďže nebolo nic vidiet,tak idem teraz po týždni s pol na ďalšie,,dám vedieť ako som dopadla;)dakujem za podporu
@55kvetinka55 no teraz uz urcite musi nieco vidiet dufam ze to dopadne dobre...
@teuflerin a sedelo ti to s tym co si si vypocitala? lebo mne pani doktorka povedala lebo ked som u nej bola som mala byt v 6tt tak mi povedala ze asi to este nie je 6tt a dakujem, dufam ze to tak bude este musim pockat ten tyzden a konecne sa pojdem nan kuknut 🙂
ahojte.ja mam tiey termin v novembri apodla doktorov bz som mala bzt v 7 tyz. ale ja mam problem ze uz tyzden spinim.lezala som aj v nemocnici a zajtra idem aspon dufam ze sa mi podari vybavit sono.vobec neviem ci moje babo rastie.mate niekto skusenosti?dakujem
@gretula1975 neboj,slabe spinenie sa da zastavit,aj ja ho uz mam...tiez ma to znepokojuje,ale stava sa to....a ak si bola v nemocke maju ta pod dozorom....kedy si bola na UZV,bolo uz vtedy vidiet srdiecko? Urcite ti spravia...
@55kvetinka55 cakame dnes dobre spravy 🙂
môžem sa spýtať, hovorili ste už svojim známym a príbuzným, že ste tehotná???? ja som momentálne v 8.týždni, len na veľkú noc ideme roznášať pozvánky na svadbu, ktorá bude o mesiac. tak či je to vhodné sa už priznať či nie???
Baby, prosim Vas pri prvom ultrazvuku, ci bije srdiecko, sa pozera zdola ci zhora po brusku?
a takisto v práci??? kedy je to vhodné povedať????najbližšie idem k dokimu až 8.4. a tam si chcem pýtať aspoň potvrdenie, lebo knižku by mi mal dať až 2 týždne potom.... alebo stačí dať v robote písomne oznámenie o tehotenstve s tým, že potvrdenie donesiem neskôr????
lebo zatial chodím po doktoroch ohladom tehu dosť často a ráta sa mi to z tých 7 dní čo mám nárok na návštevu lekára...
@nanuska123 a ostatne
nie je narok pri tehu na dalsich 7 dni volna?
@nanuska123 ja som to tu uz pisala...nechystam sa zatial nikomu to povedat. Len naj blizsia rodina to vie. Ja asi au ked brusko zacne byt vidiet
Pekny pondelok dievcata..ako sa mame? My sa mame v poslednej dobe dobre (klopklopklop) drobec dufam pomaly rastie (zistime po velkej noci 😉 ) a ja som zistila, ze mi byvalo zle z kavy a pomazanok...vylucene 🙂 este ma sice pobolieva hlava, ale nie je to take tragicke, ako pri prvom tehu 😉 tak to zvladame 🙂
@nanuska123 my sme to uz museli povedat doma rodine, lebo som od isteho casu zacala robit manzelikovi sofera z rodinnych oslav 😉 a prestala som pit kavu 🙂 tak na to prisli aj sami 🙂 ale v robote to poviem az ked budem mat knizku a druhu kontrolu od Dr. 😉 a ano navstevy u lekara ti idu z tych 7 priepustok na ktore mas narok, a potom ked si ich minies mas narok na ospravedlnenie a preplatenie kazdej jednej navstevy u tvojho gynekologa-ale to uz len u gynekologa 🙂
@55kvetinka55 ahoj, ja ti to poviem z vlastnej skúsenosti, mimomaternicové tehu som mala pred rokom, strašne ma pichalo na ľavej strane, mala som kŕče, špinila som vkuse vyše mesiaca a HCG som mala pozitívne. Nakoniec som prišla o ľavý vajcovod, v ktorom sa bábo "usalašilo". Bolo to cca v 6.tt. Takže ak nemáš žiadne z týchto príznakov, tak je to super. Držím palce, určite bude na tom správnom mieste. 😉
@nelynciatko ahoj..no ja ked som bola teraz na sone, bilo srdiecko, podla mojich vypoctov som mala byt 6+2tt ale lekarka to podla sona dala na 6+0 tt cize mi posunula aj TP o dva dni..tak si myslim ze to nie je taky velky skok..a ani ty by si sa nemala bat, kedze si mohla mat posunutu ovulku aj o par dni a takisto oplodnenie ked trva par dni tak sa to mohlo posunut....
@isabellaa no a vysetrenie sa prvych parkrat robi cez vaginalne sono si myslim..kym nie je babatko vacsie tak by sme asi nic nevideli 🙂
@nanuska123 nejakym znamym a rodine sme to povedali, sefovi sa to chystam pvoedat dalsi tyzden cize po velkej noci kedze ja mam taku volnejsiu pracu da sa to, al tiez som uz parkrat bola na vysetreni a kukal na mna co tolko beham po lekaroch :D
@nanuska123 podla mna je to vlemi individualne. vacsinou to kocky hovoria neskor, lebo sa boja, ze by sa nieco mohlo stat (potrat) a potom to vysvetlovanie vsetkym.. ale ka kocka toto neriesi, tak moze povedat, kedy chce a komu chce 😉 . ja som minule tehu oficialne oznamila v praci (niektori z roboty to vedeli uz skor) , ked som dostala tehu knizku. teraz som na md, takze sa s oznamenim nebudem ponahlat,v sak anco, a aj tak, ked tam pojdem pozriet o nejaky ten emsiac, tak to uz mi zrejme bude vidiet brusko
Ahojte baby, tak uz som volala gynekologovi a v stredu ma caka prve sono. Podla ms by som mala byt v strdu 6+2 tt, ale ovulaciu som mala cca nejaky 17 - 18 den.. Myslite, ze by mohlo byt babo vidiet?

@trish31 ale vies co ja dnes tak zvlastne...ale tak je to lepsie ko vcera 🙂
@55kvetinka55 neboj, keby si mala mimomaternicove tak si myslim ze uz sa ti to davno prejavi....velkymi bolestami krvaacnim a podobne..to by si tak dlho nevydrzala