icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

rony185
8. jan 2014

Jjj v nemocnici som bola s opaterou velmi spokojina a ty?

dagi12
8. jan 2014

Ahojte baby neviete mi poradiť... Malý sa mi často ohýba v chrbátiku ako LUK mate s tým niekto skúsenosti???
A stale sa chce len nosiť na rukách, a nejako sa mi nedarí ho odučiť ked ho dam do postieľky tak strasne plače takže znovu musím vziať na ruky... ☹

ewca
8. jan 2014

@dagi12 brusko... alebo ho mozu boliet uska...ale skor to bude brucho
moj place v podstate stale, dokonca velakrat aj na rukach a este aj na prsniku obcas, co uz ma teda uplne vie vytocit...uz mal tri mesiace a vobec sa to nezlepsuje

kwetinnka
9. jan 2014

@rony185 hej bola som spokojna...a viac ako pri prvej dcerke...detske sestricky boli ochotne,zlate.
@dagi12 vacsinou tato poloha j brusko....a neplace,len sa vytiera?

dagi12
9. jan 2014

@ewca ale napr prdí,,, tak neviem či to je bruško inak je už 2d čo nekakal ale prdí teda riadne. (je kojený)

rony185
9. jan 2014

Nas sa tiez ohyba ale doboku a neplace pri tom.Kocky ktore ste z BA?

ewca
9. jan 2014

@dagi12 no to aj nas, prdka si celkom spokojne, aj kaka a stale je zle, tiez je plne kojeny

kwetinnka
9. jan 2014

@dagi12 ja som dceru len kojila,nevedela sa mi vykakat a kolikovali sme mes.a kojenr deti nemusia kakat aj par dni
@rony185 ja 😀
@ewca a ako ten reflux?

dagi12
9. jan 2014

@rony185 bola som u dr a to ohýbanie dozadu je vraj možne aj pre to že ma plyny v brusku ... čo som skoro padla na zadok lebo prdí stale ale preklopala mu ho a hovorí že aj tak je este dosť zaplynený,

dagi12
9. jan 2014

@ewca a tiež ho musiš mat stale na rukach??? lebo mna to už dosť unavuje ma 5,5kg a je to fakt tažke

ewca
9. jan 2014

@dagi12 no vacsnou ano, plus s tym refluxom vzpriamene a chrtom ku mne... uz mavam depky vecer...a muz mi zabije, ze klud, ked si nrvozna on to citi...lenze on nie je uplakany lebo ja som nervozna, ale ja som nervozna lebo plae...on je celkom spokojny s holou ritkou ale aj to iba chvilku

prahaxx
9. jan 2014

baby, moc neprispievam, pri dvoch detoch nie je kedy absolutne, ale dnes ozehlene, navarene, po prechadzke, obe dievky spia a ja som z tisicky mailov narazila na tento.. manzel poslal.. http://zasmejsa.com/videa/zobrazit/67650/rodici...
pripadam si nenormalna, ze by som tuzila po tretom drobcovi ☹
ale neodvazila som sa ist ani len na gyndu na kontrolu, uz to bude 8 tyzden a stale krvacam.. uz mam vajecniky po operacii, tak som zvedava, co ma zase caka..

vychytavka: uz malicka neplace, v overalcekoch sice neplakala ale nebola pokojna, zacala som davat teplejci kabatik a dupacky, razom zmenene dieta, asi jej byvalo zima, predsa mne sa nezda zima, ale stale sa hybem.. ono len lezka, aj ked zavinujem, aj tak jej asi byvalo .. nech uz sa nam nic nepokazi..

nech sa Vam dari!! aj ked placu urcite to prejde, coskoro.. s prvou som sa natrapila vo dne v noci, ale uz si to nepamatam 🙂

rony185
9. jan 2014

@kvetinka a kam chodis kocikovat?
@dagi12 aj nas dost prdka zda sa mi ze viac ako zo sunaru teraz mame nutrilon plus od piatej vecer davam espumisan.Adavam aj teplu vodu z toho pekne kaka.Ked moc place dostava med a od dnes mame 2 mesiace skusame mrkvovu stavu.

06lenuska09
9. jan 2014

@rony185 Aj ja som z BA🙂

radha
9. jan 2014

@euka210 aj ja mám brucho ako v piatom, možno aj 6. mesiaci 🙄 ..odkedy som doma z pôrodnice mi nejde dole ani kilo..ach jo, mám za sebou druhú sekciu, a ked si dobre spomínam, po prvej mi trvalo asi 8 mesiacov vyzerať ako predtým.. aj mi to dosť vadí, lebo si stale nič neoblečiem,len legíny.. 😝
No a aby bolo veselšie, tak staršia dcerka má ovčie kiahne ☹ ..tak testujeme, či ozaj platí , že najmenšia dostáva protilátky v mojom mliečku, kedže ja som ich v detstve mala...zatiaľ je ok..aj ked pupačiky sa mi ťažšie na nej skumajú, lebo má potničky..verííme!

rony185
9. jan 2014

Bratislavske koceny mate v plane chodit plavat ak ano kam?
@radha myslis ze ma mala mrotilatky na teraz alebo na stalo?

ewca
9. jan 2014

@euka210 dakujem uz citam... kokso ja to radsej nejdem ani merat...

kwetinnka
10. jan 2014

@radha tak to sa nenudite....a kedy ich mala dostala,lebo inkubacna doba je 14 az 21 dni,takze prve vyrazky sa mozu ukazat az po tomto obdobi.
A tie protilatky ma babo len kym je kojene
@rony185 ja som z biskupic takze okolie,aj ked az tak vela sa neprechdzam...idem rano s dcerou do skolky a poobede zo skolky.
@06lenuska09
@rony185 kocky a odkial ste? a plavat sa chystame,s Lili som chodila do SNOP ale teraz este neviem,mozno si najdem nejaky kupon na zlavach.Od februara sa chystam na kurz masazi dojciat
Jaj a este....preco mu davas med??ten by sa mal davat tusim az od roka...a mrkvovu stavu????? to preco? ved on je este malicky..a mrkvova je dost tazka na zaludok aj keby si ju riedila...a co ja viem tak aj tie z obchodu su az od 4 mes.Este tu vodu dobre...ale tu stavu by som este nedavala...jeho traviaci trakt sa stale vyvija...ved keby si len kojila nepotrebuje nic do pol roka.
@euka210 idem studovat

kwetinnka
10. jan 2014

@euka210 vobec ma tie informacie nepotesili...a ja som dufala ze to my len prebytocne kila ostali na tom buchu...a aj pruh mam..ten sa mi spravil este ked som bola .

Som to asi s tym mliekom zakrikla..lebomaly sa mi z tej Beby nevie vykakat.a je na vecer dost nekludny...si mslim ze prdiky.a teraz neviem ako dalej.Tym ze je aj kojeny.Neviem co urobit,ci mu davat vodu,alebo probiotika alebo zmenit mlieko....poradte...Vodu lyzickou nechce a flasu nedavam...dat mu aj vodu cievou..to by sa dalo..

06lenuska09
10. jan 2014

@kwetinnka Ja som z podunajských biskupic

kwetinnka
10. jan 2014

@06lenuska09 vaazne...tak to niekedy mozme brazdit ulice spolu..a kde byvas?mozes napisat aj od IP

rony185
10. jan 2014

@kwetinka preco nedavas flasku aj ked je kojeny
Bratislavske kocky pytala som sa lebo ja byvam v Madarsku a ked ma to tu nudi vybehla by som do BA.Len neviem kam.

kwetinnka
10. jan 2014

@rony185 nechcem aby si na nu zvykol, dokrmujem ho cievkou

radha
10. jan 2014

@kwetinnka ešte pred vianocami-okolo 16.12. tu bola kamoška s decerkou, ktorá asi 3 dni na to začala pupačikovať..a ja som mojej objavila vyrážky 6 januara a vyzerá to tak, že už možno 2 dni predtým nejaké mala vo vlasoch..vôbec som si to nevšimla 😝 ..ešte že má mierny priebeh, neteplotuje, vyvádza rovnako 😀 , ju musim nahanať ked ju idem natrieť propolisom! Bábo sa drží zatiaľ , ešte partner je otázny , lebo on ovčie kiahne nemal..
ja som s bebou nebola spokojná ani pri prvej dcerke, ani pri mladšej, teraz máme Hipp Bio Combiotic a vyzerá to , že je dobré pre ňu..ani tak veľa negrcká ako pri Bebe..
@rony185 čo viem, tak kojené deti majú mať protilátky , určite nie na celý život, to ich musia prekonať.

radha
10. jan 2014

@euka210 tiež som na to natrafila..ešte som si nemerala.., mám aj sťahovacie nohavičky , ale potom ma docela pobolieva bruško..aale ved časom sa toho zbavíme, že? 🙂 tak nech to ide pekne hladko , bez námahy 😀

eevicka83
10. jan 2014

@radha no co sa tyka ovcich kiahni tak babetko by to nemalo dostat ak je dojcene ale napr. moj muz tiez nemal kiahne a teraz na stare kolena ich dostal min. rok od dcery.prestne dva tyzdne po nej...ale nastastie priebeh bol dobry..len vyzeral hrozne

euka210
10. jan 2014

@kwetinnka a nepomahaju tie rady z mamily na zvysanie tvorby mlieka?

euka210
10. jan 2014

@rony185 flasa sa nedava, lebo velakrat to znamena koniec dojcenia ako ani med sa do roka nema davat

rony185
10. jan 2014

@euka210 som sa o tom bavila so sestrickami v nemocnici aj s laktacnou sestrou a ze to tak nie je.Aj deticky z inkubatoru su dokrmovane z flase a 90% odchadza domov plne dojcenych.A aj moje svagrine aj dojcili aj flasu davali a v poho.A moj maly aj ked mal uz flasu ja som uz mliecko nemala a aj tak sa tesil z cicika.Tym flasu nejako neobhajujem a nic ine neodcudzujem.Len sa mi cievka zda ako komplikacia.Ine je ked potrebuje mamicka stimulovat bradavky samozrejme.No hlavne aby ti nasi drobci neboli hladni.