icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

euka210
10. jan 2014

@rony185 no ja mam zase ine info od svagriny a kamosky, ktorych deti prsnik nechceli lebo dostali v nemocnici flasu a trapili sa s cievkou, kym sa nechytili na prsnik. A aj nas Risko bol v nemocnici mimo mna a doma sa sice prisal, ale slabo a slabo papal, ze potreboval cas na rozbehnutie, lebo nam chudol.

kwetinnka
11. jan 2014

@euka210 uz som vyskusala ahadam vsetko...ale proste som asi dosiahla svoj strop....mas este neajku radu?? chytam sa kazdej....
Bavila som sa s laktacnou,a ona je celkom optimista ze maly rastie a ked zacnem davat prikrmy bude moje stacit...noo neviem....uvidim
@rony185 viem podla svojej dcery ze ak by som mu davala flasu par dni tak uz by sa mu nechcelo tahat..hrat sa s prsnikom by ho mozno bavilo
@radha nas ta beba hrozne zapeka

maria286
11. jan 2014

@kwetinnka Ahoj a skúsila si senovku a benedikt v kapsulách - dávkovanie 3x3 tablety z každého? Laktačná mi povedala že dávka je až vtedy dostatočná keď ťa je tou senovkou cítiť. Ja som tiež mala málo mlieka + bol malý z pôrodnice zvyknutý na flašu a odmietal prsník - no katastrofa ale potom s cievkou sa na prsník naučil a po 4 dňoch užívania tých kapsúl som začala mať tolko mlieka že neviem čo s ním... mne to teda velmi pomohlo - ked mi to laktačná hovorila bolo mi to trocha divné dávať si toho tolko ale fakt mala pravdu.

eevicka83
11. jan 2014

@maria286 a to stihas kupovat tolko tej senovky a benediktu? ja to mam doma ale kedze mne mala takmer vobec nechce papat a teraz neviem ci nechce tahat z prsnika ale ma dni ked ako tak pije tak mi dokrmujeme lyzicko vacsinou a som sa bala ze nechce aj kvoli tomu ze citit tu senovku a benedikt ale nie je to tym lebo som ju vyradila uz a aj tak nepapa....

maria286
11. jan 2014

@eevicka83 ja som kúpila len na začiatku stálo to dokopy nejakých 18 € užívala som to takto 4 dni + ešte 2 dni 2x 2 tablety a potom som to už vysadila. a odvtedy už mesiac mám tolko mlieka že by som odkojila ešte jedno dieťa 🙂 samozrejme že iba vtedy ked minimálne každé 3 hodiny kojím. ked má malý náhodou taký deň že viac spí ( čo sa u nás nestáva) tak na další den hned cítim že mliečka je troška menej ale aj tak dostatok. Takže ak Ti maličká málo papá tak aj z toho máš určite menej mliečka. ja mám doma hladoša. Ale nevzdávaj to my sme mali prvé 2 týždne stavy že som ho len priložila k prsníku a už reval ako ho nechcel. Až tá cievka mi pomohla aby sa opäť začal prisávať.

rony185
11. jan 2014

Kocky a nemoze to byt obdobim tych deti? My sme mali 9 januara dva mesiace a maly mi pekne papal (plne flasa) a teraz viac ako 90 ml. nechce a nic sa nezmenilo.Tak ze ci to nie je v urcitom veku normalne ze chcu menej.

eevicka83
11. jan 2014

@maria286 no len ja ked dam cievku tak nechce... ona sa odtrha aj ked sa mi pusti mlieko aj ked este nie... ja uz neviem ako to zvladnut je to veeeeelmi narocne u nas.. ja stale ponuknem a potom dokrmujem vacsinou lyzickou... a to uz u nas trva asi 5-6 tyzdnov... neviem ci sa to niekedy este zmeni...

maria286
11. jan 2014

@eevicka83 fuha tak dlho dokrmovať lyžičkou neviem či by som vydržala. obdivujem ťa. a hlavne takéto komplikované krmenie musí vyčerpávať aj teba. ja som sa hrozne trápila na začiatku ked to nešlo a som rada že som to rozkojila no na druhej strane už som si to v hlave zrovnala tak že ak znova nastane nejaká kríza v dojčení tak sa samozrejme pokúsim napraviť to ale kd to nepôjde tak to jednoducho nepôjde a s čistým svedomím mu vyberiem vhodné UM. Dojčenie je to naj a treba o to bojovať ale v prvom rade musíme my vládať žiť a mať energiu. Ja som tie prvé týždne iba prežívala nervy z toho že nekojím a skoro vôbec som si neužívala radosť z toho že mám zdravé dieťa.

euka210
11. jan 2014

@kwetinnka tak asi vsetko poznas...caste dojcenie, vyprazdnit prsniky poriadne az potom dat druhy; striedat prsniky pocas jedneho dojcenia; dojcit min. 2x v noci; nosit a spat s nim; no a ako radia Benedikt a Senovku, to co som pocula stoprovo pomaha ale az po 3-4dnoch ked tym smrdis. Ja som to brala len 3 dni a neviem ci bolo dost mlieka z nich alebo sa maly rozpapal a tvorba sa zvysila sama.

eevicka83
12. jan 2014

@maria286 no ja si vobec neviem uzivat ze mam zdrave krasne dieta... ja sa len trapim a neviem ci to este mam robit alebo nie... napr. aj dnes mam hrozny stres... ona sa prisaje potaha 2-3 min ale aj to nie tak ze intenzivne prehlta vela.. potom neviem ci dokrmovat ci nie ale onajest nikdy nepyta... a stale sa bojim ze hladuje chuda.. potom skusam vseky sposoby dokrmovania a uz neviem som hotova... mala je nervozna tiez ale neviem ci z toho alebo len tak.. ale ked potaha 2-3 min potom musim dokrmovat dam jej lyzickou pri tom tiez vacsinou place... potom o 3 hodky zase prsnik zase potaha par minutiek ale urcite viem ze nevypije davku postacujucu na jej vek...ona ked aj dobre pije ale kratko tak typujem takych 30ml a potom ona o hodinu nechce zase tahat odpaja sa a odtrha darmo jej aj sa pusti mlieko... tak znovu dokrmovat medzi tym si musim odsavat to je proste jedna katastrofa... baby poradte co mam robit?? skusat to este ? alebo zacat kombinovat s flasou? a tym padom zrejme dojcenie ukoncit a davat jej len MM odsate??ja viem ze by sa to napravilo ale kedy??? ja uz teraz nevladzem..

dulkagabulka
12. jan 2014

@eevicka83 prikrmovat cievkou , nie lyzickou...zvysit produkciu mlieka

kwetinnka
12. jan 2014

@maria286 senovka a benrefikt boli ym prve co som skusala a nepomohlo to vobec,brala som to poctivo a citit to nebolo,len som z toho vracala.a potom som skusila tie kosti.

@euka210 maleho otacam zo strany na stranu aj tri krat ,myslis ze msm po kojeni este skusit odsavat?

eevicka83
13. jan 2014

@dulkagabulka keby sa dalo tak davno prikrmujem cievkou...moja malaa strajk a prsnik casto odmieta a ked saprisaje som rada ze taha a nie este jej tam strkat cievku...ked som to tak robils chytila este vacsie nervy a bolo po papani...viem ako sa tam dava bola tu laktacna.ja si odsavam prsniky 4x za den jeden a4x druhy.beriem senovku benedikt aj costi..ju dokrmujem specialnou lyz.na dokrmovanie...po prste s cievkou tiez nechcela.

euka210
13. jan 2014

@kwetinnka no ak nevytaha vsetko, tak skus, ale rucne vyzmykat 🙂 Trva to dlhsie ale podla mna kvalitnejsie ako odsavacka. Je divne, ze Ti tabletky nezabrali, lebo tie zaberaju. Viem o jednej, ze cely rok brala tabletky aby mala dost mlieka. Aku davku si brala? A prvu si dojcila v pohode, ci bol tiez problem s mliekom?

euka210
13. jan 2014

@eevicka83 riadne vyberave dieta :(
a skusala si napr. co radia dat na prsnik v polospanku?

euka210
13. jan 2014

rastieme do krasy: 5850g, 59cm
Baby, co ste mali sekciu, aky obvod hlavicky mali vase deti? Nas mal 38cm.

havana_frost
13. jan 2014

Dámy aký vhodný krém použiť na tváričku? Drobec ju má ako keby trošku drsnú, nie takú jemnú. Chcela by som nejaký krém skôr z lekárne ako z drogérie, ale aký?

eevicka83
13. jan 2014

@euka210 to skusam niekedy sa zadari a napapa sa.. ale niekedy nepomaha ani to.. ver mi ide ma porazit...

kwetinnka
14. jan 2014

@euka210 brala som3x3 tbl a mala som 90 tbl balenia,bolo mi z nich brutalne zle.dceru som kojila 5mes ale ked to teraz porovnavam Tomi zje viac,tak jej to stacilo.potom som do 10mes odstriekavala,lebo sa mi nechcela uz prisat,som si ju pokazila flasou.takze az take bezproblemove to nebolo.a tak son dufala ze to bude lepsie.som zo seba sklamana
@eevicka83 je to tazke,drzim palce a vela trpezlivosti

kwetinnka
14. jan 2014

@euka210 krasny ste,aj my uz mame 59cm,ale este asi nema 5 kil

euka210
14. jan 2014

@havana_frost ja pouzivam z Biodermy Atoderm PO zinc

matrix87
14. jan 2014

@euka210 nas mal 41cm pred tyzdnom ci kedy mu to merali... o tyzden mame tri mesiace a poradnu, tak ti poviem presne ;)

matrix87
14. jan 2014

ahojte, tak sa po dlhej dobe hlasime 🙂 poradnu mame sice az o tyzden, ale mame za sebou pobyt v nemocnici. nastastie nam nic nie je (iba ja som tam ochorela), tak sme doma a maly sa smeje na vsetkom, co vidi aj nevidi 🙂 velmi vtipne dieta nam rastie 🙂 ale zase, ked sa mu nieco nepaci, tak to da jasne najavo aj o 22:00 😀

euka210
14. jan 2014

@matrix87 a pri narodeni kolko mal? Lebo teraz mal nas tiez 41cm.

matrix87
14. jan 2014

@euka210 37cm či koľko... tento údaj si presne nepaätám, ale myslím, že to bolo toľko

nanuska123
14. jan 2014

@andy09 andy prosím ťa akou papierovou páskou (značka) prelepuješ malému ten pruh??? my sme už vyskúšali dva druhy a stále mu to trhá kožu...

andy09
14. jan 2014

@nanuska123 je to značka Hartmann Omnipor,a netrhá mu to pekne mu to odlepím malinký ani nepípne ani nemá nič na pokožke.

nanuska123
14. jan 2014

@andy09 je navinutá na takom bledo hnedom koliesku??? takú presne doma máme a horor...

andy09
14. jan 2014

@euka210 náš mal pri narodení 30 cm teraz má 37 cm.

andy09
14. jan 2014

@nanuska123 máme na oranžovom koliesku. A ešte som mala Hartmann Cosmos a tá bola tiež dobrá.