icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

nanuska123
15. jan 2014

@andy09 no hej také oranžové kadejaké je...uvidím...skúsim ešte aj ten cosmos...

ewca
15. jan 2014

no babule vidim, ze sa trapie s dojcenim...my celkom v pohde az na poslednych par dni ked jurko odmietal prsnik, prisal sa ako divy, 5x cucol,odtiahol sa vreskot najvacsi...uz som nevedela co, skusala som vsetko...po dvoch dnoc som dostala menzes a tam bola odpoved preco nechce pit asi mu nechutilo... fakt toto dieta asi na vsetko negaivne zareaguje

poussin
16. jan 2014

@euka210 neviem aky obvod hlavicky mal moj maly ale teraz na poradni mal 38,5 a hrudnik 40 cm. Vazima 4980 g.

uskulienka
16. jan 2014

@havana_frost ahoj ja pouzivam na líčka po kúpaní trošku Excipial U Lipolotio 😉

matrix87
16. jan 2014

Ahojte,tak my sme zase v nemocnici.zápal močových ciest má malúch.neviem ako k tomu prišiel.a neviem ako budeme v noci spať,lebo ma infuzku a je priviazany,a on je v noci zvyknutý spávať so mnou. To bude ťažký boj. ☹

ewca
17. jan 2014

@matrix87 boooze chudiatko, ako si na to prisla? mal teplotu alebo?

matrix87
17. jan 2014

@ewca teplotu mal dva dni a nič iné mu nebolo,tak som šla s ním doktorke,vzali mu moč a krv a zistili zápal

ewca
17. jan 2014

@matrix87 no aj som si myslela, ze teplota a zidne ine viditelne problemy...my sme mali toto s dcerou...odvtedy mam doma kupene z learne tie testovacie pruzky na moc a ked sa mi zda, ze je nejaky problem, skontrolujem doma, ked su tam bielkoviny, popripade krv, volam lekarke, drzim palce nech ste rychlo ok

rony185
18. jan 2014

@havana_frost ja mam od koznej predpisane na taku drsnu ozu na lickach kyselinu mliecnu a je to uplne ze super. A este mame z lekarne taky olejcek do kupela a maly ma z toho krasnu kozku. (Oilatum sa to myslim vola). Pouziva to aj svagrova na synovca co ma atopicky a je to skvele.

euka210
19. jan 2014

baby, co mate druhe dieta....ziarlia starsi na drobca? A robia mu aj naschval zle? Nas sa z maleho tesil, ale teraz mu obcas robi zle, hoci aj rad s nim pomoze.

euka210
19. jan 2014

@matrix87 nech ste cim skor fit a doma

kwetinnka
20. jan 2014

@euka210 nasa ho tak lubi az by ho prizabila... 😀 velmi rada p;omaha,ale nehce aby ho iny drzal alebo nosil ak niekde sme lebo tym padom sa menej venuje jej...su lepsie a horsie dni...

prahaxx
20. jan 2014

@euka210 no ze ci ziarli.. no ze ci.. hrozne to je.. doteraz Majka, ako velmi zive dieta vyzadovala 100% mojho casu.. no a teraz nemam kedy pozriet na miminko.. ta ziarlivost, ked si dieta nestastne sadne do kuta a smokli je ten lepsi pripad, malicku nemozem nechat sekundu bez dozoru, lebo vacsia je hned tam a uz sa po nej vala, taha rucicku, nozicku.. hrozne hrozne.. teraz je to o to horsie, ze sa neda byt vonku, len zjape, vrci, jeduje sa ☹ ocakavam, ze sa vycasi a bude 3 hodiny doobeda vonku, 3 hodiny poobede, potom dlho v kupelni.. len teraz.. des a to som u rodicov, pomahaju ako sa da popri svojej robote a zdravi..
no zas ale musim povedat, ze ked malicka cez den dobre spi, tak zamknem izbu a upracem, navarim, aj sa naporiadok venujem Majke, predsa uz je v predskolskom veku, do skolky ju nevzali pre nedostatok miesta, kolektiv by sa jej zisiel..

dagi12
20. jan 2014

Ahojte baby ake mate skúsenosti po kvapkaní espumisanu a sabsimplexu mne malinký po ich užívaní spinká cez de cca (dokopy) 6h 🙂 predtým bol celý nervózny a podráždený

andy09
21. jan 2014

@dagi12 ja tiež dávam malému espumisan a prespí mi podstatnú časť dna a noc prespí celú.

rony185
21. jan 2014

My davame taktiez espumisan ale len ked nas boli brusko aby malemu zase brusko neprestalo pracovat samostatne ;)

euka210
21. jan 2014

@andy09 a nemas s tym problem, ze prespi celu noc? Ci uz nedojcis? LEbo starsie neprespal do roka a tento drobec je uz len 1xv noci hore, minule mi prespal celu noc od 21 do pol 7, no mam pocit, ze kvoli tomu mam niekedy vecer uz malo mlieka.

andy09
21. jan 2014

@euka210 Ja malého len dojčím, a nemám naštastie s tým problém. Musím si zaklopať mám dosť mlieka sa budím niekedy v noci na to že mám pyžamo mokré od mlieka.

euka210
21. jan 2014

@andy09 no a mne sa taketo uz nestava, plne prsiky mam len rano, potom uz nestihaju tak rychlo doplnat.

andy09
21. jan 2014

@euka210 na naštastie pri tej Šimonkovej spotrebe sa mi stíhajú takto doplnať čo sa až čudujem, lebo on by stále papal on nemá také že papá každé 2-3 hodiny, kedy on chce vtedy papá a on nemá ani dudel tak to sa ešte aj na mne ukludnuje🙂 Ale som rada že mu chutí papať a dobieha to čo sa o 6 týždnov skôr narodil.

euka210
22. jan 2014

@dagi12 tak moj dnes spal spolu cez den cca 2,5h plus driemkania na prsniku, ale to nepocitam, lebo to je hned po odstaveni hore. Esteze tie noci su dobre, hoci dnes zaspal az teraz 🙂 Pri prvom som to riesila, ale teraz uz nie...pokial mi teda nereve a nie je poriadne nervozny

ewca
22. jan 2014

Babule, boli sme na poradni, tak nase predcasniatko (34tt) ma dnes ako 3,5 mesacny 6020g...dr. sa smiala, ze mam smotanu miesto mlieka

euka210
23. jan 2014

@ewca tak to veru hej! 🙂 Nas mal az 4,2kg pri narodeni a skoro 6kg mal na 2,5m.

dagi12
23. jan 2014

@rony185 ja tiež davam každe 2 kojenie aby nemal stale len "podporu" 🙂)

dagi12
23. jan 2014

@euka210 no to mlieko to je trosku problem ja jem senovku a benedikt ako potom sa to nastartuje 4d je super a potom 2d znova jem 🙂 zatial to zabera

millada
23. jan 2014

Ahoj mamičky,
nechcem sa vam miešat do diskusie, ale z dôvodu stahovania sa potrebujem čo najskôr zbavit čo najviac vecí z bazaru.
Mam tiez septembrove dietatko - dievčatko, ale o rok staršie. Ak by mal niekto zaujem, ponukam na predaj velky balik oblečenia velkosti 68, 74 a 80. Väčšina su to značkove veci HM, Next, Mothercare, Carters niečo Cherokee aj ine. Vsetko ponukam tu na MK v bazari za myslim dost nizke ceny 😉 Ale ak by ste to vzali naraz vsetko, tak by bola ešte vyhodnejšia cena.
Spolu by to bolo okolo 50 - 60 ks oblečenia + určite niečo popribalujem naviac. Ak zratam ceny, čo mam v bazari je to spolu cca 120 €, ale za 99 € by som dala cely balik vratane postovneho. Takze v priemere za 1 ks oblečenia su to necele 2 €. Vy to potom predate v bazariku určite aj za vyššiu cenu, mozno ešte aj zarobite 😉
A niektore su ozaj krasne kusky a minimalne nosene 🙂 Pre predstavu dam par fotiek.
Mne by to velmi pomohlo, ze sa toho rychlo zbavim a mozno niekomu z vas, ze kupi vyhodne pekne oblečenie 🙂
Ak niekoho zaujala ponuka, napiste mi do IP. Ak nie, nehnevajte sa, ze som vam to tu zahltila dlhou spravou a fotkami 😀 Dakujem za prečitanie a prajem vela radosti s detičkami 😵

kwetinnka
27. jan 2014

Tak nasa dnesna poradna v 2.mes. 4950g a 59 cm... 🙂

kwetinnka
27. jan 2014

este ma tak napadlo...na co davate ten espumisan...akoze viem na co je..ale ze ci preventivne alebo ich bolia bruska?

eevicka83
27. jan 2014

@kwetinnka ako sa vam dari s cievkou? ci uz ju nepotrebujete?

kwetinnka
28. jan 2014

@eevicka83 stale rovnako...cievkujeme...a vy ako??