Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
ahojte, maminy...dlho som tu nebola, tak vas musim docitat, ale v prvom rade sa vas chcem spytat, ci uz davate detom prikrmy /mrkvicku, zemiacik atd.) Ja by som uz chcela zacat, tak si k vam idem pre rady 🙂
ahoj my uz davame tyzden..zatial si len zvykame...prvy prikrm bol mrkva zemiak kusok MM vymixovat a potom par kvapiek repkoveho oleja... je to tak velmi chutneee..
Baby, som mierne zufala... to moje dieta zacalo viac grckat po papani, niekedy ho to drzi aj cely den :( doktorka povedala, ze to moze byt aj z liekov co mame stale. zelezo sme uz prestali brat aj B vitamin, uz mame len antibiotika. ale obavam sa, ze mu to ostane, aj ked ich prestane jest :( mam taky vnutorny pocit, ze mozno ma aj alergiu na mlieko... ale zase na druhej strane si myslim, ze to by ho to grckanie drzalo kazdy den. a on napriklad v piatok ani v sobotu vobec negrckal, az vcera vecer a dnes. a minuly tyzden tiez nie cely tyzden... tak neviem, co si mam o tom mysliet... :(
@nedockava4 ahoj, ja idem zacat zajtra. presne zajtra bude mat aj 4 mesiace, tak to tak akurat a chcem zacat asi mrkvickou. ale este rozmyslam aj nad tym, ze najskor by som skusila len ryzovu kasicku na noc mu davat do vikendu, a potom dat mrkvicku.
@matrix87 ked ta tak citam,tak uz viem preco ten nas maly stale grca.a tiez len pislednych par dni.kasle skaredo a davam mu calciovy sirup s vodou a on grcia furt.a aj castejsie kaka.aj trosku schudolma 3 mes a 5450g .hadam sa to po chorobe upravi.a co sa tyka tych prikrmov tie4 mes su idealne na zaciatok.mne vsak laktacna radila zacat s kasami avokadom a bananmy.ale to preto aby mu mm stacilo aby ho to viac zAsytilo lebo mrkva velmi nezasyti.tak uvidime
@matrix87
@nedockava4 Ja som prvemu zacala po trochu davat prikrmy po 5m a teraz to takisto urobim pokial nebude problem ze by bol hladny, kedze dojcenym sa dava az po pol roku...zeleninka. Nas kasu mal az v 9m. Skusila som aj skor, ale na efekt spania to nemalo ziadny vplyv, tak som to nechala.
@kwetinnka nas tiez som si vsimla, ze ma take dni kedy je lepsie a kedy je horsie...ako prvy negrckal skoro vobec a tento nesetri 🙂...hodinu po jedeni sa vie ogrcat 🙂 Uz som myslela, ze bude dobre, aj mm som vravela, ze 2 dni velmi negrcal, ze uz z toho vyrastol a bum, na dalsi den sabla cez rameno az na zem 🙂
ahojte ako Vam spinkali detičky v 3 mesiaci?? o kolkej ste ich ukaldali a o kolkej sa budili, a este otazka čím ste ich prikrmovali dakujem 🙂))
@dagi12 moje dieta asi nie je dobra vzorka, ale poviem ti 🙂 od narodenia spava super, budi sa raz za noc, max 2. a cez den v kociku pospi aj tri hodiny, ale doma v postielke max hodinu, aj to musi mat dobru chvilku 😀 a spavat chodi okolo 20tej a zobudi sa potom tak okolo 2hej v noci a potom az rano okolo 7mej.
@dagi12 v noci dobre, je tak 2-3x hore...v 2m vedel prespat aj celu ci len 1x...to bejvavalo :( Zaspavanie vecer je uz tazsie, tak od 19h ukladam na prsniku, ale viac krat sa zobudi, o tej 21. uz zvykne konecne zaspat az do tej 3.rano. Rano je hore cca 6.30-7h...starsi obcas tomu dopomoze 🙂 Cez den spi v kociku od 2m a je to hrozne individualne...od 1/2h do 2h...po tej pol hodke sa stale zobudi a potom niekedy zaspi, niekedy uz nie. Sa to stabilizovalo na 3 spanky denne. Inak, po 3m sa vravi, ze sa deti kazia 🙂 ...to je asi tym, ze sa viac zaujimaju o okolie a napr. tazsie zaspavaju ci sa viac budia.
Tak dnesna poradna aj ked trosku oneskorene kedze sme boli trosku chory.tak 5700g a 63cm.
baby, co obliekate teraz drobcom ked uz je teplejsie a v zimnom overale je cez den na slnku uz velmi teplo.
@euka210 ja to tiež akurat riesim v skupine oktobrovej 🙂 no ja mu dam body s dlhym rukavom, tenku mikinu, ciapku a bundu, pancusky, nohavice a topanky. v kociku ma deku na spodku, do druhej deky ho zabalim, pre pripad potreby mam este po ruke jednu tensiu deku a vrch z kocika dam len vecer, ked idem domov... zda sa mi dakedy, ze to je malo, ale vzdy ked ho vyberiem, tak je teplucky a niekedy sa mu dokonca aj potnicky spravia na chrbatiku...
Ahojte kočky... my máme doma tiež malú novembrovku 2012.. Ak by ste mali záujem, ponúkam po Zarke vecičky. Môžte nakuknúť : https://www.facebook.com/groups/434876279972689... postupne pridávam ďalšie a ďalšie 😉 ďakujem a prepáčte, že som vám sem tak vrthla 😀 a gratulujeeeeeeeeeeeeeem 😀
dnesna poradna na 4,5m 6900g a 64cm, no uz tyzden mame zapal priedusiek a akosi to este stale nie je ok. Uz aj lekarka sa dnes trochu divila, ze je to dlho :(
ahojte baby tie , ktoré dojčíte už ste dostali menstruaciu ? .. A tie co ste po cisárskom uz mate uplne sklesnute brusko alebo nie ?
@kwetinnka
@matrix87 maly ma druhy tyzden zapal priedusiek a minuly tyzden zacal grcat...ale ze poriadne. Skoro stale po papani seba a aj nas ogrca aj viac raz, to z neho vyleti vonku, casto je nepokojny a place, na ruky, ku veceru len na rukach...ale to je aj tym, ze je unaveny, lebo si zmyslel ze bude nasledovat svojho brata a spi 3x po pol hodke. To ani ATB neberieme, ale aspon viem, ze je to z liekov.
@matrix87 dnes mu brali krv..ani neplakal...lebo detska uz je v koncoch. A v kociku spi od 2m...predtym pomohlo pokocikovat a spal dalej aj 2h, ale teraz ked sa zobudi, tak ani kocikovanie uz nepomoze. Proste rastie, uz si vybera. Som si uvedomila posledne dni, ze uz skoro ani cumel nechce...kuse ho, hra sa, vypluva. Myslim ze sa viac preorientoval na prsnik a dozaduje ho aj na zaspanie cez den.

Od 7:30 sme konečne prišli domov.. .to moje dieťa je riadne ťažké 😀 ale kontrola na nefro v poriadku, aj na krvi sme boli, prespal to, už ho to tam vôbec nebavilo... a teraz na mňa kričí, že prečo sme tam tak dlho boli... keby sa to dalo nahrať, tak vám to aj nahrám... ale sa nedá... tak si to len skúste predstaviť... 😀