icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

slabachvila
6. mar 2013

@vavrenka 😵

andy09
6. mar 2013

@uskulienka Ďakujem, tak to je super🙂 A máš aj nejaké príznaky alebo ani nie?

andy09
6. mar 2013

@eevicka83 Ahoj a ďakujem. Zle mi nebýva, len ma bolí podbruško akoby som mala menzes dostať včera to bolo menej dnes je viac a prsia ma bolia, ale zle mi nie je, len v robote mi strašne vadí kolega ktorý fajčí a ked príde z cigarety je celý napáchnutý a to mi vadí.

blcha76
7. mar 2013

@slabachvila Ako dlho si chodila na folikulometriu kým sa Vám podarili // 🙂 ?

slabachvila
7. mar 2013

@blcha76 iba jeden mesiac asi pred pol rokom. a posledný cyklus som bola na kontrole po laparoskopii po troch mesiacoch od operácie a dohodli sme sa že pôjdem na IUI a pozrela mi folikuly ked som tam už bola. tak som vedela že o dva dni bude ovulka

blcha76
7. mar 2013

@slabachvila Super sa Vám to podarilo 🙂 🙂 🙂 . Ja som bola na folikulometrii teraz 2 cykly za sebou, folíky som mala pekné, aj praskli, ale zatiaľ nič ☹ ☹ ☹ . Tebe gratulujem, uži si to 🙂 .

hodula
7. mar 2013

@trish31
@zigy tak krvacanie ustupilo,aj ja som to mala pri prvom a zda sa ze horsie a je tu,krasny zdravy chlap 🙂 myslim len na dobre snazim sa oddychovat ked sa da,,tiez uzivam ascorutin(aj ked uvadzaju ze v prvom trimestri sa nesmie)duphaston a dicynone,,,hadam je vsetko ok a v utorok ideme na kontrolu,,,pevne veriim ze uvidim krasnu malu bublinku uz so srdieckom 🙂

vavrenka
7. mar 2013

@hodula super sprava 😉 , dufam, ze o tyzden sem hodis fotecku so srdieckom 😎 , ono je to fakt tazke oddychovat pri malom dietaku. j amam 20m slecnu, ale enzastavim sa na chvilku a tak by som spalaaaaa

slabachvila
7. mar 2013

@blcha76 dakujem, musíš byť trpezlivá. ked mávaš pekne ovuláciu -skôr či neskôr to príde 😉

slabachvila
7. mar 2013

BABY, kyselinu listovú užívate? Ja som si dala predpísať a dr mi povedala že s nou opatrne, že radšej mám brokolicu a šalát jesť
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226202/aj-s-...

slabachvila
7. mar 2013

tu píšu dokonca že spôsobuje rakovinu
http://www.moda.sk/Kategorie/Zdravie_a_krasa/20...

curly1983
7. mar 2013

aj ja , aj ja 🙂 budem mať pravdepodobne novembrové bábo 🙂

eevicka83
7. mar 2013

Baby ja mam take nervy lebo mne dnes nie je absolutne nic..som uplne v pohode a dva dni mi bolo aj tak nevolno predtym.bojim sa lebo mne pri prvom tehu predtali priznaky a potom som mala zamlknuty potrat..myslite ze to moze byt aj tak o.k.?

zigy
7. mar 2013

@eevicka83 neboj,ani mne nic nie je 🙂
@slabachvila neuzivam,chemiu nejem kym to nie je nutne. Pekne baštím listovu zeleninu a brokolicu a ovocie a tak....

vavrenka
7. mar 2013

@eevicka83 urcite to moze byt ok, priznaky mozu na par dni normalne zmiznut a potom nastupia opat. neboj. ja som pri tehu s hankou bola uplne ok, som totalne nervila, lebo to bolo po dvoch potratoch, akoze vobec nic mi to 7tt nebolo, az potom som si "uzila" svoje.

eevicka83
7. mar 2013

No mna len to prekvapilo ze vcera predvcerom mi bolo tak nevolno a dnes nic keby mi predtym nic nebolo tak mi to ani teraz tak nevadi.ak mate nieco poodobne tak napiste ale dufam ze je to o.k.

hana2626
7. mar 2013

Ahojte babule, dufam, ze sa k vam mozem pridat. Vcera som si nasla na teste 2 krasne ciarky 🙂

trish31
7. mar 2013

@slabachvila Ja užívam komplex vitamínov pre prenatalny vývoj a je tam aj listovka.Plus jem zeleninu,hlavne cvikla je prospešna a obsahuje vela listovky.A Ja jej jem dosť milujem ju,sama si ju chystám bez umeliny

vavrenka
7. mar 2013

@hana2626 mas krasne testiky! gratulujem 😉

vavrenka
7. mar 2013

@trish31 konecne soms a na dlhsiedostala k pc.. prezrad mi, ako to u vas funguje so starostlivostou o tehule? tiez chodia kocky uz po vynechani ms k dokimu a su sledovane? alebo ako? viem, ze v UK je to uplne ine, tam tusim do 10tt na teba ani nepozru, nechvaju vsetko na prirodu.. a inak - super - ze si mozes dopestovat neico sama! ja osm chora z tych umelin, co tu nakupujeme a jeme 🙄 dik ta tip na cviklu - ja musim jest velke mnozstvo k. listovej, kvoli krvje poruche,a by bolo dietatko ok, tkaze idem pchat do seba cvikluuu 🙂

hana2626
7. mar 2013

@vavrenka Vdaka, taky zazrak, az sa mi stale nechce uverit, ze to vyslo ;)

vavrenka
7. mar 2013

@hana2626 mas uplnu pravdu - dietatko je zazrak a ver tomu, testy mas naozaj jasne pozitivne, zaidne hladanie druhej palicky pod lupou alebo na priamom slnecnom svetle 😀 , ako dlho ste sa snazili? toto babo je vase prve?

trish31
7. mar 2013

@vavrenka tak,nemozem sa velmi vyjadrit celkom exaktne vyjadrit k zdravotnej starostlivosti,pretoze urcite obcanov Kanady sa dotyka inak ako mna.Ale poviem Ti moj pripad.Moj manzel je talian,ale zije v Kanade uz 15 rokov takze ma aj kanadske obcianstvo.Ja som prisla samozrejme na turisticke viza,teraz som cakatel na permanent residency,co znamena,ze ked mi ju schvalia tak budem mat zdravotne poistenie.Zatial teda nemam nic.Nikto ma tu neosetri,nikto ma ako turistku nechce vziat na prvu prehliadku,ani len vziat krv.Preto sa musim vratit domov na Slovensko.Muz zostane tu a pride po 3 mesiacoch za mnou.

Bolo mi povedane,ze tu ta vezme lekar az od 14.tyzdna,nakolko mi surovo sestra povedala:Dovtedy mozete potratit.Dovidenia.System maju podobny,prebraty z UK,takze som aj rada ze pojdem domov.Zlati nasi lekari.

hana2626
7. mar 2013

@vavrenka O babatku sme s priatelom hovorili uz dlhsiu dobu, ale tak aktivne sme sa snazili posledne 4 mesiace a teraz to tu je! Ano, je to nase prve. Napriek tomu, ze sme chceli babo, tak v momente kedy vysiel test pozitivne, tak sa mi tomu ani nechcelo verit. Priatel este na to pozeral a hovoril, ze kupi radsej nejaky drahsi test, aby to bolo iste a aby sme potom neboli prilis sklamani, ak by druhy vysiel negativne. Ale ja si myslim, ze je to jednoznacne. A dnes rano, ked sme cestovali spolocne s priatelom do prace, tak ma oslovil "mamina". Tak zvlastne to znelo 🙂 Velmi dobry pocit 🙂 A ty ako? Mas tusim dcerku Hanku (moja menovkyna 😉) Si tehu tiez?

vavrenka
7. mar 2013

@trish31 aaaaaaaaaaaaaaa nadych -vydych, kokso - vidim, ez hodnota naordeneho zivota je fakt niekde inde ako na slovensku - presne, zlati slvoenski gynekologovia.. aj idem tiez na prvu prehliadku na slovenske pomery kusok neskor - az v 7tt, aby uz bolo vidiet srdeicko. trosku mam nervy,a le len neikde v uzadi, aby mi prilis dovtedy nezhustla krv,a el verim, ze je vsetko dobre nacasovane a krv budem mat co najdlhsie v poriadku. takze ak som spravne vydedukovala-rodit chces na slovensku?

vavrenka
7. mar 2013

@hana2626 tak nech ti kupi clear blue digital - tam to uvidi digitalne zobrazene aj s tyzdnami, kolko si tehu a uveri 😉 , ano som tehu tiez, niekde na zaciatku 5tt, ale neviem kolko, lebo nepoznam dlzku svojho cyklu (dojcim), ale viem, kedy bola ovu, takze to je v mojom pripade dolezite. hej, mam hanusku. krasne meno 😵 😵

hana2626
7. mar 2013

@vavrenka No, to sme na tom podobne, aj ja mam zaciatok 5tt. poslednu mrchu som mala 05.02. a ovulaciu 20.02. Ja si myslim, ze testovat dalej nema zmysel, ze je to jasne, ale mozno este skusim teda clear blue, nech uveri aj priatel ;)

trish31
7. mar 2013

@vavrenka tak,nechcela som najprv.Ale bude to najlepsie.Lekar ma bude poznat a ja nechcem prist sem do Kanady v 7 mesiaci a stresovat kto ma odrodi.A ak nebudem mat poistku,tak to stoji 20 tisic dolarov...

Musime sa s muzom rozhodnut,mne Kanada teda neucarovala,zatial.Muz by tiez isiel najradsej zit do Mexika,jeho brat tam zije,premyslame seriozne nad tym.

Ak sa mam vratit v decembri s babom do tejto chladnicky,je mi to proti srsti.Radsej by som s nim isla k moru a nastalo.Uvidime.

Takze rodit budem teda pravdepodobne na SVK,akurat uvazujem nad nemocnicami...

trish31
7. mar 2013

@vavrenka
@hana2626 nic si z toho nerob,moj muz tiez neveril.A je stale opatrny,on povedal ze sa bude tesit az ked budem mat potvrdene od ,lekara ze sme OK.A kup si Clearblue ja ho mam v albume tiez som si ho robila