icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

trish31
14. apr 2013

@mata258 podla mna je to zmena tlaku si myslim

vavrenka
14. apr 2013

@eevicka83 mne keby nebolo zle, tak sa tiez necitim tehotna. a vobec necitim, ze mam v bruchu niekoho 😉 a modlim sa, nech uz pride den, ked mi vsetky nechutne priznaky tehu prejdu a ja sa budem citit "netehotne" 😀

vavrenka
14. apr 2013

@mata258 ja to mavam tiez, je to velmi neprijemne, mna s tym doki opslal na interne, ale nejdem, lebo som vypozorovala, ze to mam , ked som amximalne vycerpana, neviem sa poriadne nadychnut, busi mi srdce, musim si sadnut, nie som schopna vtedy ani poriadne jest, normalne kazde susto je namaha az do spotenia... ale ked do seba doadam energiu - jedlo a mam moznost ist estea aspon na pol hodku do postele, tak mi to ustupi.. ale je to velmi neprijemne, pri dcerke som to nemala, ale to bolo ine tehotenstvo

vavrenka
14. apr 2013

@trish31 ahojcek, dlho si ut nebola, ako sa mas? vsetko ok?

eevicka83
14. apr 2013

@vavrenka a ty si v kolkom tyzdni?inak to som sa aj ja modlila nech mi uz nie je tak zle ale stacilo v nejakom 13 -14tt aby som si bola ista ze je to preto lebo to zvykne vtedy ustupit..

vavrenka
14. apr 2013

@eevicka83 som v 10tt a velmi chcem, aby uz bolo po nevolnositach, dnes osm si prvykrat dala po tyzdnoch maso (kurca), tak som zvedava, co bude.. som si povedala, ze zmena nezaskodi, ze teraz sa pre zmenu mozem trapit psychicky, ci je vsetko ok a fyzicky byt fit 😉, som fakt donicena a to teda dost.. a ty si v ktorom tt?
inak, zrejme Boh vypocul tvoje modlitby 😉

lerinka
14. apr 2013

@adka11 fajn,ze si nastavena tak pozitivne,desi ma,ze sa to stava tak casto a v takych vysokych tt...dufala som,ze o par tyzdnov uz budem moct byt istejsia...asi je to lepsie,ze ste sa mohli navzajom povzbudit,ked ste prezivali podobny smutok...az teraz ma napadlo pri tvojom prispevku,ze ja som naopak pri prvom bola hospitalizovana prave na izbe so zenami,ktore sa liecili naaneplodnost,robili im bolestive zakroky a ja som sa tam gulala na izbe so svojim sedemmesacnym bruskom,nakolko inde na oddeleni nemali miesto dat ma k tehotnym...vtedy mi ani nenapadlo kolko si tie baby vytrpeli psychicky,nestretla som sa s tym...ale boli zlate...tak nech sa v klude o par tyzdnov pridas k tehulkam znova 🙂
@eevicka83 tiez ma vsetko preslo a to len koncim 8tt,mala som obcas mierne nevolnosti,myslela som si,ze este to len pride 🙂 ale ustalo to aj s 3tyzdnovym spinenim,tak akoby som ziskala vacsiu istotu v to mrna vo mne....mala som predtym bolesti krizov a v podbrusku,teraz uz len ked to prezeniem v chodeni po byte...a ozaj,len prsia bolia...zajtra idem na poradnu tak uvidim ako narastlo a co nove ,ked maminke tak doprialo... 🙂

eevicka83
14. apr 2013

@vavrenka no ja som podla ms 12+4 a podla uzv nejaky tyzden dole takze okolo 11+4. minuly pondelok som bola u dr. a vtedy malo male 4,4cm a povedal ze je to 10+4 priblizne a odvtedy presiel tyzden.

eevicka83
14. apr 2013

@lerinka tak drzim palce urcite bude vsetko ok... a teraz ti uz vobec nic nie je? a zajtra daj vediet hned aby som aj ja mohla byt optimista 🙂

lerinka
14. apr 2013

@eevicka83 nie uplne nic,tak by som to nenazvala,len jemny tah v brusku, ked sa namaham a slabunko v krizoch, ale uz ziadne nevolnosti...trochu sa mi toci hlava...a citim,ze v brusku proste rastie co treba,spavam uz s vankusom medzi kolenami,aby som ho nezatlacila do postele,vtedy je to neprijemne 🙂 aaa cikat chodim v noci aj dvakrat...Nieco citis aj Ty, predsa,ci? 🙂 zajtra dam vediet, jasne 🙂

eevicka83
14. apr 2013

@lerinka ja neviem v bruchu necitim absolutne nic iba ho mam hrozne nafuknute ale to lenpreto ze nechodim na wc myslim tym tu druhu potrebu nie cikanie. ja v noci chodim na zachod len raz ale ja takmer nepijem teraz v tehu, nechutilo mi a teraz ma to uz ani nenapadne. ja som taka vystresovana lebo este v stredu mi bolo dost zle a potom akoby utalo a teraz okrem takych plnsich prs nic. a este co mozno tak nemam chut jest tak ako pred tehotenstvom a to nie ze by som jedla vela ale proste mala som niekde chut na sladke a tak a teraz nemam. jaaaj ja sa dost bojim dufam ze je babo o.k. 6 tyzdnov mi bolo zle tak hadam je to o.k.

sisi31
14. apr 2013

@trish31 Ahoj.My sme tiež dnes začali 12 tt. Ja mávam niekedy pocit akoby srdcovej arytmie/akoby mi bilo "trepotalo"srdce/ Trvá to len veľmi krátko.Môže to súvisieť so štítnou žľazou. Moja endokrinologička sa ma stále pýta, či nemám búšenie srdca. Ale to búšenie môže spôsobovať aj naše tehotenstvo .Netreba sa stresovať ,ak sa to nebude zhoršovať.

lerinka
14. apr 2013

@eevicka83 moj nazor - je to ok, dost dlho ti bolo zle, mne len dvatri tyzdne obcas,mas uz velky plodik v sebe,mozno ked prebrala funkciu vyzivy placenta, prestalo ti byt zle...telo sa vysporiadalo s novou situaciou, hormony sa ustalia...ja beriem este utrogestan...proste si presla do tej peknej fazy tehotnosti...aj keby to bolo inak nepomoze nam stresovat,tie mrnata ak su v poriadku nesmu nic tusit, ake sme stresmatky 🙂

eevicka83
14. apr 2013

@lerinka jaaaj velmi ti dakujem ze sa ma snazis ukludnit a dufam ze mas pravdu, inak aj ja si stale hovorim ze zatial som bola na 3 ultrazvukoch a plodik vzdy narastol tak ako treba tak dufam ze to bude fakt o.k. a len sa moje telo uz vysporiadalo s novou situaciou..

trish31
14. apr 2013

@vavrenka ahoj,ja som bola v nemocke ale uz sme OK 🙂

eevicka83
14. apr 2013

baby inak budem mat dva monitory angelsounds lebo objednala som ja a aj moj muz nechcete niektora? neobjednavala som nove tak za 25eur.

littlesuzzi
14. apr 2013

@mata258 @trish31 napodobne baby 🙂 ale iba ked sa moc napapam.. ked mam plne brusko sa mi nic neda robit pretoze sa hned zadycham :D

vavrenka
15. apr 2013

@trish31 jejda, co ti bolo? 😕

trish31
15. apr 2013

@vavrenka odlupovanie plodoveho vaku,krv a hnedy vytok,nechali si ma tam tyzden

mata258
15. apr 2013

@trish31 no veru asi to bude tym tlakom,lebo dnes uz pohoda celkom tak uvidime aj aky budem mat tlak,zelezo v krvi,ked pojdem nabuduce j doktorovi

mata258
15. apr 2013

@vavrenka ja som sa este veru dokiho nepytala, ale tiez to pozorujem len niekedy...a nastastie sa mozem vyspat kedy chcem tak aj vcera som skoro cely den prespala...ja som tiez mala hrozne problemy z nechutenstvom ale sa mi zda ze uz sa to ako tak ustaluje...kazdy den sa vazim a dufam,ze uz konecne naberiem 🙂

mata258
15. apr 2013

@littlesuzzi vidis ja nemusim mat ani plne brucho 🙂

lerinka
15. apr 2013

Takze dnes sme mali dva cm a krasne v tej malej hrudi pulzovalo srdiecko,som 8tt +1,
@eevicka83 preto ani ty nestresuj, proste nevolnosti su prec, lebo telo je uz pripravene 🙂 inak citas mi myslienky angelsounds by som chcela 🙂

eevicka83
15. apr 2013

@lerinka no dnes mi je horsie zase nechutenstvo a tak...takze asi je vsetko o.k. no velmi ti dakujem ze si ma povzbudzovala ze je vsetko o.k.
Angel sounds mam teda navyse od zajtra.nebudes ho chciet?ja sa nan uz celkom tesim...

lerinka
15. apr 2013

@eevicka83 pošlem IP, som rada, že sa cítiš lepšie aj keď Ti je horšie 🙂)

blondy12
15. apr 2013

caute baby predvcerom som zacala 9tt a mam pocit ze nejake tie nevolnosti aj dosli..pri malej som take vobec nemala ale hlavne pocit horka v ustach a chut na nieco v jednu chvilu ale potom uz n echut a dokonca ked sa aj najem tak je mi zle..a pomaha mi trosku coly...aj vy ste tak mali..tie ktore vam bolo zle...

06lenuska09
15. apr 2013

Ahojte aj ja sa k Vám pridávam. 🙂

eevicka83
15. apr 2013

@blondy12 ahoj presne take pocity som mala. ked sa nenajes zle ked sa najes zle... nieco som zjedla a hned mi to uz nechutilo alebo som si dala nieco kupit a kym to muz doniesol tak som to uz nechcela... takze podobne

adush123
16. apr 2013

Ahojte, chcem sa spýtať skúsenejších, keďže je to moje prvé tehotenstvo,,,som v 8.t. a dva dni po sebe ráno mám hnedý výtok,,,,mám ísť k lekárovi????

lerinka
16. apr 2013

@adush123 ano,urcite,da ti lieky na udrzanie tehotenstva - zenske hormony,pozri si diskusiu,mne zabral utrogestan,spinila som tri tyzdne...a nestresuj hlavne,pokial to nie je cervena krv,nie je to take zle,ale ja mam zdrave deti aj z takych tehotnosti...drzim palce a napis ako si dopadla...